Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
david199801
üzenetére
Az upperben el van írva a vm_rendeles_id? Ottan alul ki is írja.
-
tm5
tag
válasz
david199801
üzenetére
Hát így első blikkre szerintem nem egészséges, ha az eljárás paraméternevek megegyeznek az oszlopnevekkel. Valahogy különböztesd meg őket.
Bár ez valszeg nem hiba, de engem kiráz a hideg azoktól a magyar ékezetes táblanevektől.
-
updog
őstag
válasz
david199801
üzenetére
(#4079) doeeg második bekezdés. A SYSTEM user alá vagy bejelentkezve, ami nagyon nem jó. Nem azokat a táblákat kéne kitörölni (
tényleg szólj az oktatónak ha ő javasolta hogy ezzel lépjetek be), hanem saját user alatt kéne csinálni a játékot 
De hogy segítsek is a konkrét kérdésnél: ha jobb gombbal kattintasz a Tables (filtered)-re, lesz egy Apply filter menüpont, klikk oda. Itt egyesével hozzá tudod adni, hogy milyen táblákat akarsz látni, praktikusan NAME = VEVŐ, NAME = KÖNYVEK stb. feltételeket állíts be (upper/lowercase-re lehet hogy figyelni kell (ha pl. egyikféleképp nem működik), az ékezet se túl szerencsés a táblanevekben), "Match any" beállítással. + gombbal tudsz hozzáadni. Így nem fog látszani, csak az a tábla, amit te akarsz.
De attól hogy nem látod, még ott lesznek, továbbra sem javasolt a SYSTEM alatt garázdálkodni

-
válasz
david199801
üzenetére
legkönnyebben úgy, hogy ráteszel egy unique constraintet.
ALTER TABLE VEVO
ADD CONSTRAINT VEVO_R_NEV_unique UNIQUE(R_NEV);
commit;ez persze kizárólag technikai megoldásnak tekinthető, mert így nem lehet két ugyanolyan
nevűcímű vevőd ebben a táblában, ami azért üzletileg nem feltétlenül elfogadható. azaz ha én lennék a megrendelő, ezt a megoldást nem fogadnám el.ja és szólj nyugodtan a tanárnak, hogy hibás az anyag (legalább látja, hogy foglalkoztál vele).
-
updog
őstag
válasz
david199801
üzenetére
Nézd meg, van-e valami ID a vevő táblában, és referálj arra (ha nincs, adj hozzá, trigger+sequence töltheti).
A screenshotból adódóan egy megjegyzés: a SYSTEM user alá nem nagyon illik semmit csinálni kézzel
Készíts egy játszós usert (google: oracle create user) vagy használd a sample sémákat (hr, oe, ilyenek).oracle.com tele van jobbnál jobb tutorialokkal (ha kifejezetten Oracle-t kell használni), nem nagyon lehet megúszni ha nem adják le szájbarágósan (nem szokták). Pl. [link]
-
válasz
david199801
üzenetére
a hibaüzenet elég egyértelmű. csak olyan mezőre lehet használni a referencest, amelyik unique a saját táblájában, vagy primary key (és emiatt unique).
-
válasz
david199801
üzenetére
az utolsó előtti sorba nem kell vessző.
CREATE TABLE Rendeles(
k_rendeles_id INT primary key,
r_tipus VARCHAR(50),
r_ar VARCHAR (10),
k_nev VARCHAR (100) references Könyvek(k_nev),
r_nev VARCHAR (10) References Vevő(r_nev)
);a képen jelzi is az sql developer, van utána egy hullámos piros vonal.
-
updog
őstag
válasz
david199801
üzenetére
Létezik-e már Könyvek tábla, annak k_nev oszlopa, illetve Vevő tábla és/vagy r_nev oszlopa?
-
válasz
david199801
üzenetére
k_nev-nek nem adtál meg méretet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
tényleg szólj az oktatónak ha ő javasolta hogy ezzel lépjetek be), hanem saját user alatt kéne csinálni a játékot