- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Ó, én nem hibáztatom, biztos vagyok benne, hogy elhangzottak. Mindig elhangzanak.
Egy ideális világban ez úgy működne, hogy a beszállító szépen feláll az asztaltól és közli, hogy van egy minőségi szint, amihez már nem hajlandó adni a nevét, a megrendelő meg hajára kenheti az "igazát". Ha a megrendelő akkora polihisztor, hogy szakmai érveket vétóz meg (vagy eleve nem is egyeztet, csak utasít), akkor miért fordult a beszállítóhoz eleve. Egy tucat majom is tud pötyögni utasítás alapján, nem kell ehhez szakember.
Nyilván olyan szerződést kell kötni az elején, ami megengedi a minőséghez való ragaszkodást és annak nem teljesülésekor az elsétálást. Kár, hogy ritka az a beszállító, aki fontosnak tart ilyesmit belefoglalni a szerződésébe. Másrészről meg ott bukik meg a csipkerózsika történetem, hogy kell a pénz, etetni kell az alkalmazottakat, így a beszállító inkább nyel egyet, görbít a gerincén még egy kicsit, és azt mondja: "jól van".
Ami engem alapvetően bosszant ebben a viselkedésben, hogy mindkét résztvevő elhiszi, hogy ettől lesz jobb a világ. És értetlenül állnak például azon probléma előtt, hogy ó, hát milyen nagy a fluktuáció! Majd jönnek a menedzsment és hr tanácsadók, akik tudják a tuti receptet a fluktuáció csökkentésére. De valahogy nem sikerül. Mert a résztvevők még mindig azt hiszik, hogy valami leküzdhetetlen külső erő arra kényszeríti őket, hogy megalkudjanak és minden szakmai érvet nélkülöző utasítást egy megcáfolhatatlan törvényként fogjanak fel: "A magasságos megrendelő kinyilatkoztatott. Mégis legyen skálázható a rendszer, amit a jövő héten adunk át. A könyörületes megrendelő hozzátevé: a határidő 5 nappal bővülhet, ha kell. A megrendelő elvárja, hogy legyen olcsó. Dologra! Ámen."
Majd a fél-2 éves csúszást követően: "A mindenható megrendelő nagyon örül, hogy VÉGRE elkészült a rendszer. De csak akkor lesz elégedett a munkával, ha ezt a néhány frissen kitalált módosítást még ingyen beletesszük. Akkor majd boldog lesz, de azért érezzük egy kicsit magunkat szarul, amiért ilyen kontár munkát végeztünk, és ilyen sokáig tartott. De azért örülünk, hogy az áldott és kegyelmes megrendelő eltekintett a kötbér fenyegető suhintásától igénytelen munkánk ellenére is."
Komolyan, ha nem lettem volna (leginkább elszenvedő) részese ezeknek a játszmáknak, csak röhögtem volna ezen a bohózaton.
Minden szereplőnek megvan a helye, tökéletesen összeállt az ökoszisztéma. Egy szociológiai aranybánya. Nem is értem, mit ágálok ellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest