Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz repvez #5870 üzenetére

Mint előttem is írták, az ingyenesség korlátokkal jár. Az egyik ilyen, hogy nem szabhatod meg a számok sorrendjét. A másik, amit figyelembe kellene venned, hogy az ajánlási algoritmus a zenehallgatási szokásaidból indul ki: ha új felhasználó vagy, akkor nincs igazán támpontja (szerintem a kedvenc előadókat is csak támpontnak tekinti, nem úgy, hogy ezeket szereted és kész.)

Én azt javasolnám, hogy szánj rá néhány órát, és rakj össze néhány 100-200 számot tartalmazó playlistet (tipikusan 8-16 órányi zene), olyan zenékből, amiket tényleg kedvelsz. (Ezt legkönnyebb PC-n megtenni a Spotify alkalmazásban (nem a web-es felületen.) Teljes albumokat vagy más playlisteket is hozzá lehet egy mozdulattal adni a listához, ezért ez nem annyira szaporátlan, mint amilyennek hangzik.) Amikor autóba ülsz, akkor ezek valamelyikét indítsd el, feltételezem, hogy erre van mód. (Persze még elindulás előtt!) Ilyenkor elvileg csak az adott playlistet fogja játszani, max néhány promó számot szúr be reklámként(?). A lejátszás eleve random lesz, szóval a playlistek összeállításánál a sorrenden nem kell sokat agyalni...

Még egy gondolat az ingyenes változatban nem szabhatod meg a számok sorrendjéttel kapcsolatban. Ezt úgy kell érteni, hogy (1) bármit, amit le akarsz játszani (album, lista, kedvencek, stb.) azt random sorrendben teszi, (2) ha túl kevés számot tartalmaz az, amit le akarsz játszani (album, lista, kedvencek, stb.), akkor azt kiegészíti random, általa választott számokkal, hogy meglegyen egy minimális elemszám (10-15 elem, nem tudom, hogy most pontosan mennyi).

A második szabály nyilván azért van, hogy ne lehessen kicselezni a rendszert azáltal, hogy pl. egy-két elemű listákba pakolod, amit aktuálisan hallgatni szeretnél. Az első szabály alól pedig vannak kivételek, pl. a heti ajánlókat sorrendben is lehet hallgatni. (Illetve PC-n nem feltétlen vannak érvényesítve ezek a szabályok, a mobilos lejátszást jobban félti a Spotify.)

(Disclaimer: Sohasem hallgattam ingyenes Spotify-t, szóval nem saját tapasztalatból beszélek... :) )

• PhilBrick

őstag

válasz repvez #5870 üzenetére

Az ingyenesnek vannak limitációi. Fizess elő és azt hallgatsz amit akarsz.

Új hozzászólás Aktív témák