Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz pictigjis #28151 üzenetére
Nem mindegy, hogy két kis pofont kapsz jobbról, balról vagy egy nagyot?
Az üzemanyag árak emelkedni fognak és ugyan azzal a lendülettel minden.Aki azzal jön, hogy engem nem érint, mert nincs autóm az jobb ha nagyon, nagyon mélyen magába néz, valami párhuzamos valóságban él ahol a boltok raktáraiba csak úgy ott terem az áru.
[ Szerkesztve ]
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
addikt
válasz pictigjis #28154 üzenetére
Hát ha fél év lenne a 2 emelés között, akkor lenne különbség, de a 2 hét kb a semmi kategória, az annyira kis távolság időben hogy nem sokat segít a gyors áremelkedés (minden termék) megakadályozásában...
Vagy mire szerettél volna rámutatni azzal hogy jaj de jó, nem 1.-jén lesz egyből 41 Ft emelés? -
pictigjis
senior tag
egyrészt baromi unalmas állandóan ez a mantra, hogy jaj, most akkor egyből minden drágulni fog a boltokban. ha a kereskedőknek olyan kedvük van, akkor is árat emelnek, ha éppen bal lábbal keltek fel. a 40 forint jelentősnek tűnhet, de valójában ugye szaros 10 eurócentről van szó, nem ezen fog már múlni, mennyiért veszed a tejet és a kenyeret
másrészt vannak, akik két hét alatt akár többször is tankolnak, mert használják is az autójukat. na, nekik például nem mindegy (rövid távon), hogy egyszerre nagyot vagy kétszer kisebbet
de amúgy igazad van, elég picsogásszerű az egész történet, mert 40 forint sem jelent tele tanknál akkora kiadást, hogy ettől bárki letegye az autóját. de azt ne állítsuk már, hogy mindegy, hogy egyszerre vagy két részletben emelik egy termék árát, mert ez soha nem mindegy
-
Soulfly842
addikt
Mindig bizakodva jövök a hsz-eket látva valami spórolásért, de még mindig az okafogyott fejtegetés megy az árképzések szempontjából, ami a végfelhasználók számára teljesen irreveláns. Nekünk - a topic szempontjából - csak a boltok egymáshoz hasonlított végfogyasztói ára,vagy az az ár a mérvadó, amennyiért ténylegesen megvehető. Nem engedhetnénk el végre ezeket az értelmetlen, témába nem vágó értelmetlen posztokat?
-
Árpi001
senior tag
-
tisn
addikt
tibi szaloncukor volt a szegedi primaban 700ft-ert.
-
Beni2360
félisten
válasz szabi__memo #28150 üzenetére
Elő kéne keresnem a tankönyvet 85-ben vizsgáztam osztály elsőként az esti sulin a kereskedelmi szakon. Ha jól emlékszem e fölött már a tisztességtelen kategóriának számít.
De írj egy példát 80%-s haszon kulccsal.
De egy könnyebb példát 100%-s haszonnal. Na erre a peldara befizetek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
raziel01
veterán
Lidl favorina szaloncukor rettenet. Előre csomagolt mogyoróst vettem 35 deka volt 580 Ft körül. Nagyon rossz. Még a félárat sem érte meg.
-
sepsi0
őstag
válasz Beni2360 #28162 üzenetére
Szia!
Csak egy alapélelmiszer. 275ft-ért vettem az Alkugurutól. Itt a Tescoban 500ft. Tesco és a Guru is a gyártótól veszi (de ott a Spar és nagyobb áruházak ára), mennyi lehet a haszonkulcs?
De láttam én anno Auchan beszer árat is, Nike póló 990/3990 MTB 7990/24990 igaz ezek kb 20 éves példák, de a fenti mai...Vagy pl ez 600ft a gurun, gondolom 400-450 lehet a gyártótól, mennyi pl az Auchanban?
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz sepsi0 #28164 üzenetére
Még egy példa, ezt 5800ft-ért hozta a Guru, mennyi a nagyobb boltokban (1db-ot). Mennyi lehet a gyártónál a gurus árral számolva, 4500ft kb...
Befejeztem!Talán még ennyi adalék... A multik 90-120 napra fizetnek a gyártóknak. 20 éve kb 27ft volt 1kg árú logisztikai költsége, legyen most 100ft,ebbe benne volt a raktárba szállítás - raktározás-bolti kiszállítás...
Ne sajnáljuk, védjük a multikat.[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Beni2360 #28162 üzenetére
Való igaz hogy tisztességtelen, na de elég alap. Sima példa, amiről még talán infót is találsz neten. Nincs 20 dollárcent egy pohár kóla 'ára' a Mekiben aztán mégis kb 2 dollárért árulják. Az akkor hány százalék?
De ha nem élelmiszerről beszélünk, tudnék mesélni mennyibe kerül beszerezni néhány karácsonyi díszt és mennyiért árulják. Hát.. sok százszoros áron kerül polcra némelyik.
85-ben lehet nem is lehetett volna megcsinálni, nem tudom, de, hogy 89-90 óta a gyakorlatban nincs olyan hogy tisztességtelen haszon, az biztos[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz szabi__memo #28166 üzenetére
Muszáj bizonyos termékeket nagy haszonnal adni, hogy megérje összességében.
Valamire csak 15-25%-ot tudsz tenni, mert amúgy meg nem vennék meg.
De egyébként egy élelmiszer boltot meg éttermet nem érdemes összehasonlítani.
Étteremben annyiért adod amennyiért akarod, mert aki kajál úgyis iszik mellé.
Lásd fél liter limonádé sok helyen 1300 Ft minimum, mert szép pohárba töltik.
Egy lidl/tesco megint más. -
Beni2360
félisten
válasz sepsi0 #28164 üzenetére
Azért te sem komolyan gondolgod egy lepukkant raktárban működő nagyker és több áruház lánc árát összehasonlítani? Egy 20 éve működő nagyker miért nyitott a vásárlók felé?
Egy egyszerű matek kérdést tettem fel és jönnek vevők által elképzelt válaszok. 1986-tol 2013-ig két kisker vittem. Onnan mentem nyugdíjba.
Várom egy 100%-s haszon példáját.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sepsi0
őstag
válasz Beni2360 #28169 üzenetére
Nem értem mit értesz lepukkant alatt? Több raktáruk is van...
De azért hoztam fel példának, hogy kijöjjön az általad is említett matek
Képzeld én meg dolgoztam raktárakban, pl Spar, Tesco, Auchan üzlet raktára...
Matek. Szóval ha a lepukkant ad valami 5800ft-ért és feltételezzük, hogy nem jótékonysági szervezet, akkor ez máshol 9k, mennyi lehet a beszer ár?
De mondok más példát, mostani. Kisker beszerez valami a Vimpextől, beszer árat szorozza 1,5el, utána még 1,27el és olcsóbb náluk jópár dolog (árú), mint a tescoban....
Tudom te tanultad én meg látom ezeket.
Maradok tisztelettel!Összehasonlítás miatt írtam 1kg árú fajlagos logisztikai költségét. Tudom ebben nincs az üzlet rezsije
Még egy régi példa, ami most ugrott be. Kb 20 éve a Spar 59ft-ért vette a Minnátol a dobozos tejet (110ért adta). Felbontotta veük a szerződést, mert nem éri meg nekik...
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz sepsi0 #28171 üzenetére
Látod itt van az elő példa, hogy kintről nézitek az árképzés. "beszer árat szorozza 1,5el, utána még 1,27el" minek kell az 1.27 szorzat?
A beszer ár pl 100 ft ebben már benne van 27% ÁFA. Megszorzom 2-vel ez az 50%- haszonkulcs szorzója és adom 200 Ft. Mivel a beszernel már fizettem 27ft áfát csak a különbözetet 27 Ft kell befizetni. Vagyis van már olyan eljárás, hogy a beszer afajat nem a nagykernek fizetem ki hanem utalom át a NAV - nak.
Na de hagyjuk ez már ide sok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
edk-
őstag
Bp. III. csillaghegyi Lidlben norvég füstölt lazac -70%, így 100g 400 Ft. Jan. 2-3. a lejárata.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
tag
válasz mikloss #26968 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket, meg a sütő linket, nagyon jó lett életem első kenyere(jobban ízlik mint a megszokott lipotis burgonyás vekni).
Kívül ropog, belül levegős és foszlós.
A használt recept a fenti Panasonic kenyersuto 1es programjaval M-es alap fehér kenyerhez, barna héjjal:
-400g első Pesti malom bl80 liszt
-20g etolaj(vaj helyett)
-1 ek cukor
-1,5 tk só
-280ml víz
-1 ek ecet
-1 ek sikér
-1 csomag élesztő
Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
Keef_Lee
senior tag
Éppen kezdtem átszokni a Lidlből az Aldiba, de az Aldiból most lett elegem. 4x vertek át a héten.
Például: Káposzta helyett kelkáposzta beütése. cirka 600 ft különbség.
50 %-os termék teljes áron beütve és így tovább. A négyből egyszer észrevettem, a többit csak otthon. Amikor észrevettem, sértődve korrigálták, de elnézést sem kértek. -
warcat
veterán
válasz Keef_Lee #28177 üzenetére
Ez mind a pénztáros sara, nem az Aldié.
Tipikusan kezdő/rosszul betanított hibák, egyikkel sem találkoztam, a jóindulatúbb (és így odavaló) rá is kérdez, hogy ez micsoda ha bizonytalan (pékáruk, gyümölcs-zöldség stb).Leértékelt termékeknél meg úgy pakolom fel, hogy jól látható legyen a vörös címke.Nálam Aldi nagy pirospont, de csak hogy érezd mennyire sok múlik ilyesmin: a helyi Lidlben van egy bunkó, relatíve nagyhangú pénztárosnő, azonnal le vagy osztva ha neki nem tetsző módon pakoltál fel valamit, ezért kerülöm is inkább a boltot.Összefutottam vele egymagamban meg nővéremet kísérve(vidéki szülőknek nagybevásárlást intézve) is, szóval még csak nem is személy szerint nekem szól, hanem ilyen.
EA: It's in the crate!
-
kress
aktív tag
-
-
MVM-Next
kezdő
válasz zoltan6 #28186 üzenetére
Én legalább 8-10 percet spórolok minden vásárlás alkalmával, - naponta akár 2-3-szor - hogy nem állok be a sorba a nyuggerek közé.
De persze, igazad van, ami neked nem tetszik, az be kell szántani és bevetni sóval! Nehogy más választhasson, hogy akarja-e használni vagy sem. Ez is tipikusan magyar mentalitás. -
sherlock82
senior tag
Önkiszolgáló megkönnyítheti a vevő dolgát ha pár dolgot vesz mindössze. Ha nem kötelező mint pl a lidlben vagy az euro familiben még jó is lehet. Nem kivárni a baromi hosszú sorokat. Tesco ban ezért nem járok mert gyakran nincs pénztáros csak önkiszolgáló és mindenki odavár.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
kuntics
aktív tag
Én meg remélem pár éven belül kényelmi szolgáltatásként plusz pénzt kérnek a sima kasszáknál. Benzinkúton is magadnak tankolsz, vagy jattolsz a kutasnak.
Nem egy bonyolult dolog végigpörgetni az olvasó elött az árut, vagy kikeresni a listából. Pár szavas mondatokat ír/mond a gép, el lehet vele boldogulni.
Önkiszolgálónál pont van időd átnézni mit húz be a gép, nem utána kell visszafutkározni. Normálisabban el lehet pakolni, annyira kapkodni sem kell.
-
maestro87
őstag
válasz MVM-Next #28183 üzenetére
Vicces hogy ezt írod mert épp tegnap röhögtem a Lidl-ben, hogy a hosszú sorok ellenére egy fiatal se állt be az önkiszolgálóhoz. A hatból csak kettőt használtak és azokat is inkább két "nyugger" vette igénybe.
Egyébként az 50%-os címkét itt se vették figyelembe, szóval nem egyedi eset. El nem tudom képzelni hány embert "vágtak át" már így amit egy új vonalkóddal el lehetne kerülni.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Nem mindig rövidebb idő az önkiszolgáló főleg a Tesco-ba, ahol a nyomorult súlyt is méri
Kettőből egyszer biztos hogy kell a dolgozó segítsége, és ha másnak is segít van hogy jó pár perc mire jönSőt volt már hogy még a pénzt se tudta visszaadni, beragadt a pénz, jött a ember és szétszedte
Nem is beszélve hogy sok üzletben nem minden önkiszolgáló-kasza fogad el kp-t, és van hogy arra is sor vanNekem amúgy mindegy milyen kassza van
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
erdey_a
addikt
"sok üzletben nem minden önkiszolgáló-kasza fogad el kp-t"
én nagyon remélem, hogy ez még sokáig így marad. amíg a pénzügyi ismeretek ilyen alacsony fokúak és ennek köszönhetően a kártyás fizetések száma is alacsony, szépen ki lehet előzni jobbról a "csakakészpénz" vallás hívőit.
Vérboci
-
válasz erdey_a #28196 üzenetére
És ha van egy "talicska" apród akkor rolnizd be, írd rá, hogy mennyi, áll be a postán a sorba nyitvatartási időben, add be, megszámolják, lebasznak ha elszámoltad és valamennyi jutalékért beváltják.
Inkább elmegyek a készpénzes kasszához és beleszórom az aprót.
Én jobban szeretem a kártyát, de van mindig nálam pár ezer forint, az apró meg szépen lassan felgyűlik.Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest