Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz jolti05 #1347 üzenetére
Software-es Creative, ne is várj tőle rendes mélyet, nem lesz, az Audigy SE-mnek sem volt semmi mélyhangja, a KN9-em alaplapi Realtek szemete egy kis zajtól eltekintve (amit viszont a hangrendszerem szinte teljesen csillapít) még jobb is, az NF8-am SoundStormja meg agyonveri...
Egyébként nem tudom miért volt sürgős elverni a zs-t egy ilyen parasztvakítás kategóriájú szemétre, ha vársz és félreraksz még egy kicsit, akkor vehettél volna olyat is ami nem pénzkidobás..."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz BemAnyó #1348 üzenetére
Az Audigy 4 csak DirectSound 3D-t tud, vagyis Vista alatt (OpenAL) annyit ér mint egy mostani alaplapi audio. (semmit)
Az Extreme Audio meg software-es, az is kb. annyit ér mint egy alaplapi audio, kicsit kevésbbé zajos, ennyi..."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz BemAnyó #1352 üzenetére
A Terratec kártyái ugyanazokra a CMI-8738-as chipekre épülnek, amiket az 1k-s noname kártyákon is használnak, semmivel sem nyújtanak többet.
Ha most nem tudsz 20k-t kiadni egy Extreme Gamerre, akkor átmenetileg a lehető legolcsóbb megoldás is megteszi, a CMI-8738 is tud EAX 2-t, hardware-es a D/A konvertere, az egyetlen komoly hátulütője a gyenge mikrofonerősítés, arra továbbra is az alaplapi hangkarit kell használnod ha nincs mikrofonos webkamerád."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz BemAnyó #1352 üzenetére
Dupla hsz.
fs-zsoci: Nem tudsz többet szánni rá... az hogy ennyit elvertél a semmire az jobb? Nekem is kéne egy jobb hangkari, egy EA-ra lenne is keret, de minek? sz@rt sz@rra cserélni ráfizetéssel nem biznisz, várok amíg lesz több zs rá/lejjebb megy az ára. Ami nem lehetetlen, nem veszik a Creative karijait, mindennel próbálkoznak csak a legkézenfekvőbbel nem, az árcsökkentéssel... de egyszer talán leesik nekik...
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz jolti05 #1359 üzenetére
A Gamer hardware-esen számol mindent, a Audio meg software-esen, a CPU-nak viszont nem csak a hangkeltés a dolga (normális esetben nem is lenne hozzá sok köze), ezért spórolnak vele.
Kérdezz vásárlás előtt, én is kérdezni szoktam mert nincs sok személyes tapasztalatom, így kisebb az esélye hogy zátonyra fut egy project.
Legutóbb pl. a hangfalaimmal fürödtem be, pedig kérdeztem is. A Logitech 2.1-esei silányak, leaglábbis Z-4-ig biztos, a mélyláda baromi erős (de hogy mi a francnak? ), viszont ezt egy kisebb mélysugárzóval és egy 20cm-es passzív membránnal éri el, így bizonyos hangok elvesznek (a tranziensek, bár ez szerintem nem sokaknak mond közelebbit, lényeg hogy nem az igazi), a szatelitek pedig csak 1-1 kis magassugárzót tartalmaznak, amik nagyon kiemelik a 4-8kHz-es tartományt, a 200-4000 közötti tartományt a 2-2 ''Pressure driver'' nevű membránnal próbálták erősíteni, de talán mondanom sem kell vajmi kevés sikerrel. Persze a mérések szerint viszonylag jól visszaadja a hangot (nyilván ez volt a cél Logitechéknél, hogy tudjanak számokkal vagdalózni), viszont az emberi fülnek színtelen a közép és tompa a mély. Ez persze erősen szubjektív, nyilván akit kérdeztem nagy technofan, neki az számított hogy DJ Sanyi szintetikus basszusai dübürügnek mint állat...
BemApo: Gyakorlatilag nincs különbség, nekem egy InnoAX 5.1-em volt, azon még a digitális kemenetek is rajta voltak ugyanúgy egy külön backpanelen (SP-DIF, optikai), mindössze annyi a különbség, hogy a Terratec nem csonkított nyákra építi a cuccot, de ezen felül semmi különbség, talán egy db. kondival sincs több rajta, és azok is ugyanolyan olcsó kondik mint a referencia, pedig ennyi pénzért legalább azokat lecserélhették volna komolyabb szárazelektrolitosokra. (nem mintha a hangzásnak az bármit számított volna) Egyébként szép tisztán szól, a mélyeket is egész jól szólaltatja meg, 1000-1500Ft-ért még azt is lehet mondani hogy jó vétel."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VaniliásRönk #1366 üzenetére
Rosszul emlékeztem, még a nyák is ugyanúgy csonkított...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz hossszú #1374 üzenetére
Jelen pillanatban a Vista is egy nagy rakás... bug, nincs értelme használni, szóval nem értem a problémádat. Fél-egy év múlva viszont a legtöbb gépen Vista fog figyelni, akkor majd lehet kukázni a DirectSound-os hangkarikat, mivel M$-ék gondoltak egy merészet és a Vista OpenAL megvalósításából kiirtották a Generic Hardware Device-t, csak Software és és Pure Device-t ismer...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Dr. Lecter #1385 üzenetére
Így is jobban fog szólni, de ha igényled a jobb hangot és a pénztárcád is engedi, akkor érdemes venni mellé pl. egy ilyet. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest