Hirdetés
- Építkezünk 6. rész (2024)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy ház új téglaruhája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz PrinceHerceg #9350 üzenetére
Na közben alaposan próbálgattam és végül kiderült, hogy jól működik, itt is beáll az SVM egy fix hangerőre, mindössze egy kicsit máshogy működik, mint az XtremeGamer esetében. Annyi különbség, hogy míg a belső modellnél az egérgomb megnyomása után azonnal beállt az adott hangerőre, itt a kattintás után halkan kezdi és egy olyan 2-3 másodperc után beáll fixre. Összegezve tehát mégis jól megy az SVM, hála az égnek!
Amúgy az normális, hogy WASAPI módban nem működnek a hangzásjavító funkciók?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
PrinceHerceg
őstag
válasz huskydog17 #9351 üzenetére
Sajna nem tudom, nem használok F2000-et, Nekem bőven jó a PowerDVD 11 és a Creative MediaSource Player 5
-
yesman
csendes tag
A Power dvd11 valóban csodálatos. Gyönyörű a hangja és a képminősége, ráadásul a képarányokat is nagyon jól kezeli(aspect ratio).
-
Lacza_26
aktív tag
válasz huskydog17 #9351 üzenetére
Ez lehet hogy valami bug az újabb meghajtóban, vagy az is lehet hogy direkt csinálták, mert nálam az pci-os fatality is ezt csinálja ha benyomom az SVM-et hogy majdnem teljesen lehalkítja majd szépen vissza erősödik utána beáll.
-
huskydog17
addikt
válasz Lacza_26 #9354 üzenetére
Na akkor még inkább megnyugodtam, hogy ez nem egy egyéni anomália. Kösz az infót.
PrinceHerceg: Én nagyon háklis vagyok egy szoftvernél a reakcióidőre és a sebességre. ezen a téren pedig a Foobar verhetetlen, ezért használom ezt, ráadásul teljesen freeware.
Foobart használók: A resamplernél az Ultra módnak milyen előnyei és hátrányai vannak? Érdemes 96 kHz-en üzemeltetni vagy jó a 44,1 kHz is?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
PrinceHerceg
őstag
válasz huskydog17 #9355 üzenetére
Kinek mi...
Egyértelműen a magasabb 96Khz-es mintavételezést használd, ez nem kérdés
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz PrinceHerceg #9356 üzenetére
És tudod azt, hogy miért? Mert én el tudom magyarázni, hogy miért ne...
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz dudika10 #9357 üzenetére
Minél többször vételezel mintát egy adott hangsávból 1 sec-alatt annál tökéletesebb lessz a zenei öszkép a 192Khz már rég nem a legjobb etekintetben, csak nem akarják a technikát kiadni a SUNY-iék stb , átfogóan beszélhetünk a mínőségről, persze 24-biten gondokodva, mert az egy szélesebb spektrumu hangteret nyít meg a felhasználó számára, de általában előfordul olyan eset is hogy vagy az SPDIF ( 48Khz-es határ ) vagy a mínőség romlása miatt nem szokták bekapcsolni a konvertálást, mert néha nemhogy jobb de sokkal rosszabb lessz a helyzet...
SZVSZ No konvert, hallgass Mastert...
Ezért nem mindig a drágább, több a feltétlenűl jobb is
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz PrinceHerceg #9360 üzenetére
Miből veszel minél többször mintát? A 441000 mintád van másodpercenként, ha ebből 48000 mintát szeretnél venni azt hogy csinálod meg? Segítek, rosszul.
Amíg 44,1kHz-es a felvétel nincs értelme magasabb mintavételezési frekvenciának hangkártya oldalon sem.
Néha nemhogy nem jobb, de cserébe mindig rosszabb a resample után a végeredmény.[ Szerkesztve ]
-
JaniACE
tag
válasz dudika10 #9361 üzenetére
Akkor van értelme a nagyobb frekinek, ha menet közben módosítasz a bejövő jelen, vagy épp nem arra van fixálva a hangkeltőd, mint a forrás (lsd gf1/emu-Xezres szériák). Persze nem szabad az egekbe elszállni, az x-fi is 48kHz felett már jóval kevesebb dolgot tud mint alatta.
azt hogy csinálod meg? Segítek, rosszul.
Én is segítek, valamilyen interpolációs módszerrel. Minél jobb az algoritmus, annál jobb lesz. Legyen az hardveres, vagy szoftveres.
cserébe mindig rosszabb a resample után a végeredmény.
Mindig?? Hallgasd meg: 8 bites 8-10kHz hangminták mixelve 8bit/20kHz-en, illetve ugyanez kétpontos lineáris interpolációval 16bit/44.1kHz-en. sbpro_epicpinball.ogg vs. gus_epicpinball.ogg[ Szerkesztve ]
Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
dudika10
veterán
válasz JaniACE #9362 üzenetére
44100 mintából csinálsz 48000-et. Mivel az a 3900 minta hiányzik, ezt ki kell találni.
Szóval vannak kitalált minták (amiket a mellettük lévőből következtet ugyan az algoritmus, de azok nem azok a minták, amik az eredeti rögzítésnél nem lettek rögzítve, hanem más minták).Akkor van értelme a nagyobb frekinek ha van nagyobb frekis felvételed vagy a DAC nem támogatja natívan a 44,1kHz-et(, ami egyébként szégyenletes, az én Xfi HD USB-m sem támogatja, szánalom... ). Ilyenkor lehet, hogy jobb a foobart használni, de ez algoritmusok kérdése.
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #9364 üzenetére
Felesleges a nagyobb.
De ha nem WASAPI-t vagy ASIO-t használsz akkor magától megcsinálja.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
huskydog17
addikt
válasz dudika10 #9365 üzenetére
X-Fi HD USB alá ASIO támogatás alapból nincs és WASAPI alatt pedig nem működnek a hangzásjavító eljárások, így DirectSound(DS) alatt megy a lejátszás. Itt akkor felesleges a Resampler használata teljesen?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #9366 üzenetére
Működik az ASIO is és a WASAPI is, de igen, ezeknek pont az a lényegük, hogy semmi ne nyúlhasson a hanghoz.
Nincs értelme.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
huskydog17
addikt
válasz dudika10 #9367 üzenetére
ASIO van HD USB alá? Hol?
Amúgy azt nem értem ebben az egészben, hogy az XtremeGamer kártyámnál (belső PCI modell) Kernel Stream (szintén bypass mód) mellett mennek a hangzásjavító funkciók. Mondjuk ott WinXP az op.rendszer típusa.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #9368 üzenetére
Tényleg nincs, bocsánat. Illetve az ASIO4ALL valószínűleg működik, de WASAPI meleltt egyébként is értelmetlen volna.
Egy normális rendszernél nincs szükség "javítókra" (teljesen mást hallgatsz, nem az eredeti felvételt...).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
huskydog17
addikt
válasz dudika10 #9369 üzenetére
Én inkább úgy mondanám, hogy egy normálisan kevert audio anyagnál nincs szükség rájuk. Sok olyan zeném van, ahol jól jönnek.
Amúgy az ASIO4ALL mellett sem ment nálam.
Amúgy az, hogy nem az eredetit hallom engem totál hidegen hagy ha egyszer sokkal szebben szól a javítókkal!Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #9370 üzenetére
Neked tetszik jobban... nem ugyan az. Szerintem teljesen elpusztítja a zenét, de hát kinek mi...
Akkor azzal sem megy, akkor még mindig ott a wasapi.
-
JaniACE
tag
válasz dudika10 #9363 üzenetére
Az a 3900(+) lehet puszta kitalálás (vagy jó, vagy nem) vagy kitölthető hasznos tartalommal vegyítve, például valamilyen dsp effekttel. Nem véletlen a kívül 24/96 kütyük használata, legyen tér a soksávos mixek készítésekor az extra információnak. Az más kérdés, hogy az eszközön belül jóval magasabb értékeken történ(het)nek a dolgok EMU szabvány amit az AWE32-től egészen az Audigy2-ig bezárólag használtak.
A másik véglet pedig a bug(ok) direkt kihasználása: 'beszédszintetizátor' c64-en.Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
Kr/\toS
senior tag
válasz dudika10 #9371 üzenetére
Hát ez erős túlzás szvsz. Végül is tény ahogy fentebb említették jól kevert cd-nél, flac-nál nincs vagy nem nagyon kell használni az eq-t. (egyébként ez ilyen hifista téveszme.) Viszont az mp3-ak sokx annyira galád minőségűek hogy muszály módosítani a hangképen.
A másik oldal meg az hogy mikor az ember kislattyog egy koncertre ott a nagy keverőpult, az meg arra van hogy módosítsanak a hangképen...tudod " még egy kis mélyet....köszi..."
És mikor az ember ugyanazt elkezdi lejátszani otthon amit ott hallott, és nem olyan a bitmatched visszajátszás, én olyanra módosítom (próbálom) ahogy ott hallottam.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Kr/\toS #9373 üzenetére
Nehogymár egy (nem komolyzenei) koncert legyen az alap. Akkor sajnállak, mert nem tudod milyen hangja van a hangszereknek.
Szíved joga úgy hallgatni, csak ne nevezzük javítónak azt, ami megöli a zenét lényegében.Én egy szoftveres, paraméteres EQ-val csak a kimért szobám nagyon súlyos hibáit szerettem volna kompenzálni, de rájöttem, hogy inkább a szoba hibáit hallgatom, mert nem kellemes zenét hallgatni kompenzálva. Ahhoz képest az Xfi EQ-ja és egyéb ficsőrei a kanyarban sincsenek.
-
Kr/\toS
senior tag
válasz dudika10 #9375 üzenetére
Ne sajnálj jó nekem így. Én olyan zenét hallgatok ahol nagyrészt nem komolyzenei hangszerek az alapok, PEDIG! hangszerek! De elég jó hangjuk szokott lenni.
Hát nekem az X-fi végére kötött denonom kompenzál audessyvel, és elég jól kiegészítik egymást .Jah tényleg Imibogyó! elszántam magam és berendeltem a Hometheather HD-t. Már nagyon várom, kiváncsi vagyok mit fog tolni!
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Kr/\toS #9376 üzenetére
Na az állat. Majd azért számolj be róla, hogy milyen lett. Én most kipróbáltam a Bravurát PAX driverrel és még az alap drivertől is gyorsabban működik Win7 64 biten, pedig azzal sem volt bajom. Elvileg a többi Auzentech kártyához is jött ki, vagy hamarosan jön ki direkt nekik irt PAX driver.
-
aktív tag
Sziasztok! Ma vettem egy Titanium HD kártyát és érdekelne hogy van-e értelme kicserélni az opampokat rajta vagy jó a gyári is? Ha cserét ajánlotok akkor pontosan melyik típusra?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egyelőre nem olvastam még vissza, pár dolgot mondjatok nekem legyetek szívesek ezekről a hangkártyákról. A lapomon lévő chip rettenet zajos, minden zaj beszűrődik, a kondikról, az usb-kről, ha húzom például az egeret, ezért gondolkodom egy ilyen kártyában. Logitech Z2300-as hangfalrendszerem van és egy AKG K272-es fejhallgatót használok játékhoz.
Win7 64 x64 van fennt, ez is fontos, hogy mindegyik kártyának van-e támogatása hozzá.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
imibogyo
veterán
Szia!
Az ASUS-ok mind 7-es és x64 kompatibilisek, de az újabb Creative-okat is annak írja a gyártó (Titanium HD stb.).
Én Creative Audigy 2, Xonar DS, Xonar DX, majd most Auzentech Bravura lépcsőfokokat jártam eddig be. Egyikkel sem volt gondom 64 bit alatt. Au2 PAX driverrel ment (vagy DanielK-vel, erre már nem emlékszem pontosan, nem most volt), de az biztos, hogy nem a gyárival. A többit gyárival használtam/használom.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz imibogyo #9385 üzenetére
Ami ugyanúgy hátrány is. Régen volt mindenből 3 féle, mennyivel könnyebb volt választani...
Asusokkal mi a helyzet? Nagyon dícsérik itt nekem privátban őket, az X-FI-kre meg sokan azt mondják, hogy a win7 driver ha van egyáltalán akkor is rosszabb vele a kártya hangja, mint xp-n. Nem tudom ebben lehet-e valami.
Egy Elite Pro-t nézegettem, arról mik a vélemények?
-
imibogyo
veterán
Lehet. Én szeretek válogatni.
ASUS-ok jók. Nekem volt kettő is (DS, DX), semmi hiba nem volt velük, szinte tökéletesek voltak. De nem bántam meg a váltást. Még ha nem is tudom megmagyarázni, hogy miért?
Nekem sem a Fatality 64 megással, sem a mostanival nincs bajom. Szóval ilyen irányú véleményt nem tudok mondani. De itt a topicban többeknek baja van velük. Nem tudom.
Az Elite Pro lényegében egy Fatality 64 megás, csak kapsz hozzá IO modult, plusz egy-két feauture-t engedélyeztek még neki. Ennyi. Nagyon mellé azzal sem lehet nyúlni.
Bár én a Fatality generációt (Elite Pro-val együtt) a Xonarokkal érzem egy szinten lévőknek. Tehát ha már EP-t akarsz venni, akkor inkább Xonar és legalább az esetleges driver szívást is kikerülöd.
-
Oliverda
félisten
Nekem Elite Pro-m van és szvsz bitang jó. Az az egyik (ha nem a) legjobb X-Fi kártya. A driverekből a Daniel_K fajtákat ajánlom. Azok komplett CD-k gyakorlatilag, és mindent tartalmaz a telepítő. Elvileg hamarosan kijön a legújabb verzió.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Winne
nagyúr
válasz Oliverda #9392 üzenetére
Ez jó hír, nem tehetek róla, de nekem nagyon megtetszett szolgáltatásban és külsőre is. Elég jó ajánlatot is kaptam rá, csak a fejhallgató erősítést külön kiemelték többen a Xonar javára. Te milyen hangcuccal használod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest