Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rebel007
csendes tag
válasz proci985 #8903 üzenetére
Közben felmerült bennem még egy kérdés. Van egy erősítőm is és van rajta optikai bemenet. Mondjuk egy olyan kábellel aminek az egyik vége ez a toslink vagy mi a másik pedig egy jack vagy esetleg átalakítóval azzá teszem szerinted működne, hogy a PC hangja az erősítőn keresztül menjen, csak azért kérdem mert akkor elvileg az 5.1 is működhet. Ugye?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Rebel007 #8906 üzenetére
az optikai fölött ott a digis bemenet
digin úgy tudod kikötni, hogy veszel egy mono jack-rca csatit, a videokártyához kapott svideot (elvileg az is rca rca) 9sszekötöd vele, jack megy hangkártyába, rca megy erősítőbe. nálam így volt megoldva egy gamer fatal1ty és egy onkyo htr340 között (mivel neked az elődmodell 330 van, mennie kéne).
másik: 3 jack-stereo RCA kábellel direkt is át tudod kötni, és akkor a játékok is fognak menni 5.1ben (digitálison csak stereo marad).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Rebel007
csendes tag
válasz proci985 #8907 üzenetére
Köszi szépen kipróbáltam amit írtál és úgy néz ki jó lesz. Mondjuk mono jack-rca csatim nincs itthon de a sima alaplapi SPDIF rca volt és rca-rca kábellel kipróbáltam és teljes a siker, bár azt hiszem ez nem volt 5.1 csak stereo. Viszont a hozzászólásod második részét ami az 5.1-re vonatkozik nem igazán értem, hogy hogyan lehetne 5.1-et kicsikarni a gépből.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Rebel007 #8908 üzenetére
digitálison csak dts/dolby enkódolású jelet tudsz kiküldeni, hogy térben szóljon. ha nem kap ilyen kódolást, akkor a jel stereo lesz. sajnos a creative egyiket se licenszelte, tehát ha nincs alapból dolby/dtsre enkódolva az anyag (pl egy dvd filmmel tudod kipróbálni, szinte minden van térhatású hang), akkor digitálisan is csak stereo fog kimenni.
5.1et úgy csikarsz ki, hogy van három analóg jack kimenet: egy a subwoofer+center, egy a két első és egy a két hátszó hangfalnak. ezeket kell összekötni a hifin a hat megfelelő rca bemenettel: tehát három pár jack-rcara lesz szükséged. valamint a control panelben 5.1re kell állítani a kimenetet. utánna már játékoknál is működni fog a térhatás.
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Van egy Creative X-fi xtreme gamer hangkártyám. Ezt szeretném összekötni egy LOGITECH Z-5500 vagy egy GENIUS SW-HF 5.1 6000-rel. Milyen kábel kellene hogy optikain össze tudjam kötni? Mennyivel jobb minőség az optikai kábel mint a sima? Z-5500 filmre(HD mkv),játékra megéri a felárat a 6000-rel szembe?
Köszi
-
proci985
MODERÁTOR
válasz torma1981 #8910 üzenetére
mennyit szánnál rájuk? újonnan vennéd őket?
az sw-hf árához mérten szól: nekem még anno sw-hf 2500am volt soksok éve, a sub tetűlassú volt, alja és teteje pedig hiányzott. a live! digitalhoz jó volt, az x-fi már túl jó volt. namost, eltellt pár év, de a távirányító ránézésre még mindig nem lesz az igazi.
a z5500nak meg egybe van építve az erősítő a subbal: pár év és leég. tetejében boomos, mint a fene.
optikai kábel jó filmezni, de játéknál az xfik nem tudnak kiküldeni térhatású jelet, tehát ha játszani is akarsz térben, akkor mindenképpen analógon kell átküldeni. optikai előnye, hogy az elektronikus zavarok nem tudnak berondítani a jelbe, de igazán én sok különbséget nem hallottam: lehet van, de az nem 100ks rendszernél fog kijönni.
onkyo ht-s3305 én egy ilyet próbálnék meg, árgép szerint egy árban van a z5500al. viszont van diszkrét erősítője rendes mennyiségű bemenettel, (hdmi 1.4et tud, 3 hdmi bemenettel és egy kimenettel), tud DTSHDt és egyéb nyalánkságokat. ja és mivel az erősítő diszkrét, így garantáltan nem fog leégni pár év múlva. nekem az elődmodellje van, SWHF-2500 után ég és föld volt a különbség. amikor vettem, néztem z5500at is, de végül az onkyo lett.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz torma1981 #8912 üzenetére
össze, nekem is össze volt évekig (most fent van a nagyszobában a tvnél) mind optikain, mind analógon.
optikai és analóg között én nem hallottam az onkyonál különbséget filneknél sem. játékoknál meg nem szokott annyira jó masterük lenni, hogy az átvitel legyen a szűk.
nagyszoba behangosítására pedig elég (azért hangerővel óvatosan, elég erős ahhoz, hogy ha van alattad lakó, akkor halja).
ami még jó velük, hogy pl media marktban szoktak lenni kint darabok, szóval ki lehet próbálni vétel előtt: a raktár ugyan nem szoba, de valamit mutat arról, hogy mire számíthatsz.
[ Szerkesztve ]
-
JaniACE
tag
válasz proci985 #8911 üzenetére
de játéknál az xfik nem tudnak kiküldeni térhatású jelet, tehát ha játszani is akarsz térben, akkor mindenképpen analógon kell átküldeni.
Ne terjeszd ezt a lejárt lemezt, régóta létezik a pci buszos x-fikhez DDL/DTS encoder, kb 900 Ft-ért megvehető a creative honlapján Dolby Digital Live and DTS Connect Pack néven. A pci-e verziójú kártyákhoz meg már alapból jár ez a fícsör.Analóg átvitellel szemben az még az előnye, hogy nem (minimum) 3 sztereó kábellel kell szüttyögni, hanem csak eggyel. Viszont mivel veszteséges tömörítésű az átvitt formátum, így extrém esetben amit nyersz a réven, elveszted a vámon (pl az AC3 szabványos maximális sávszélessége 640kb/s, abból hivatalosan használnak 448-at, ki lehet számolni, mennyi jut a sztereó jel átvitelére 5.1 módban). Ha kihallod egy audiocd -> mp3 (160kb/s cbr) konverzió különbségét az eredetihez képest, akkor így jártál...
Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
Ghard
őstag
Sziasztok
Ma vettem egy X-Fi Titanium kártyát. Úgy terveztem hogy az opticai bemenetére rákötöm a ps3at és analogon megy tovább a hang(3x3,5 jack) az 5.1es hangfalakra. A probléma az, hogy csak stereoban tudom a hangot a psről átvinni,mert a dolbyt és a dtst nem támogatja a hangkártya. Már egy napot bujtam a forumokat,és ezek szerint nincs optikai bemeneti decoder a kártyában.
A kérdésem az lenne,hogy melyik az a tipus amelyikben van? Az X-Fi Titanium Fatal1ty Pro-ban ugynéztem van,de nem akarok még egy kártyát feleslegesen venni disznek. -
PrinceHerceg
őstag
Szia !
A sima X-Fi Titanium hangkari pedig már ismeri mind a 2 formátumot, mivel megse kell venni hozzá a Fatal1ty verziókkal ellentétben a licenszet, mert ez már az X-Fi gen 2.0 chipje, szedj le PAX drivert, nem lepne meg ha a gyáriakkal ellenben ez működne
Itt megtalálod a drivert:
http://logout.hu/bejegyzes/recon666/hogyan_telepitsuk_creativ_x-fi_kartyak_drivereit_e/hsz_15-15.html
Remélem ez majd segít
[ Szerkesztve ]
-
Ghard
őstag
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Valahogy megoldható, hogy a hangkártya (x-fi gamer) 2 stereo jelet küldjön ki szimultán?
(egy a gépnél lévő fülhallgatóra menne, a másik meg az erősítőbe a nappaliba).Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Ha én egyszerűen, fejhallgatóval szoktam youtubeon zenéket hallgatni, meg néha mp3makat, akkor lenne értelme x-fi-re (vagy másik gyártó másik kacatjára) cserélnem a ,,Sound Blaster Live! 5.1 Digital'' fantázianevű matuzsálemi csodamasinámat?
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
PrinceHerceg
őstag
Hát értelme lenne, mert ott van a különbség elég élesen néha gyártók és modeljeik közt, már persze ha meghallod de nem profi high-tech karira gondolj, esetedben egy X-Fi Xtreme Music bőven jó választás, talán találsz is itt a piacon belőle, vagy amit a pénztárcád megszab
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz PrinceHerceg #8924 üzenetére
kösz a tippet, ránézésre jónak tűnik, látom gameport is van rajta és belemegyen 66 mhzs pci foglalatba is.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
JaniACE
tag
gameport is van rajta
!
Egyik x-fin sincs gameport! Az, ami hozzá hasonlónak látszik, az a külső csatlakozója a nagy testvéreihez alapból adott egységnek!
(That's Not a Joystick Port)Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
JaniACE
tag
válasz JaniACE #8927 üzenetére
Nagy testvér = Elite pro. A külső konzolját a képen látható kábellel lehet összekötni a kártyával.
Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
PrinceHerceg
őstag
Úgy-úgy
-
Pikari
addikt
-
bcr495
csendes tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek! Van egy X-Fi Elite Pro hangkártyám, viszont szerelés közben picit ráesett egy muanyag venti, fém nem ért a kártyához, karcolás nincs rajta, viszont azóta csak recseg párat, nem működik...
Tudtok valakit, aki foglalkozik ilyesmi bemérésével/javításával?
Sajnos semmilyen hagyományos módszer nem segített (másik slot, driver, stb...).
Az ütés télleg olyan pici volt, hogy épp hozzáért...A segítséget előre is köszönöm!
-
shouryuken
senior tag
válasz shouryuken #8922 üzenetére
Erre senkinek sincs ötlete?
Köszönöm! -
PrinceHerceg
őstag
válasz shouryuken #8933 üzenetére
Szia !
Ha a hangkarid egy sima XtremeGamer, akkor mázlid van mert a fehér csatiba optikai kimenet van rejtve amit egy jack-optikai átalakítóval TOSLINK kábellel digiben tudsz vezetni az erősítő optikai bemenetbe, a zöld meg sima stereo-t ad szóval jó a fejesnek !
Ha meg a Fatal1ty-d van, akkor vagy Digital I/O modul, vagy 5,25" drive bay-re lesz szükséged
Hali
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz PrinceHerceg #8934 üzenetére
Nincs ám olyan nagy szerencsém, mert nincs optikai bemenet az erősítőn
http://www.nad.de/produkte/c315bee.phpMindenképp 2 analóg jelre van szükségem.
Vagy marad az átdugdosás, amitől megbolondulok. Ezt meg senki sem akarja, ugye -
Ghard
őstag
válasz shouryuken #8935 üzenetére
a gépházon levő első kimenet(fejlhallgató) ha össze van kötve a kártyával,akkor be tudod állitani hogy ne némitsa le a kártyát hátul.
a másik megoldás szerintem ez: elosztó és ilyennel tovább viszed az erősitőre. -
Ghard
őstag
válasz dudika10 #8940 üzenetére
ha másképp nem megy... az lenne az ideális amit elsőnek irtam.
jack elosztó tényleg nem a legjobb,még nagyon régen használtam akkor a hang halkabb volt mint anélkül.vagy akkor az alaplapi hangkarit használod az erősitővel,a hangkártyát meg fülessel,mivel ennél jobban számit a minőség.
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz shouryuken #8942 üzenetére
Mármint pont fordítva. Erősítőbe megy a minőségibb cucc.
-
Gabás
addikt
válasz shouryuken #8942 üzenetére
de miért nem kötsz egy csatlakozót a hátsó tűkre? Az is analóg kiemenet.
-
Gabás
addikt
válasz shouryuken #8946 üzenetére
nem, a "Front Panel" feliratúra
-
Locutus
veterán
ASUS alaplapra intergrált XFI az fasza?
W7 driverek, játékokban nem fagy, nincs zaj, stb?
Valakinek tapasztalata ezekkel?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5 Pro teszt
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Horgász topik
- Interactive Brokers társalgó
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest