Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
válasz bajnokpityu #8350 üzenetére
Lehet még nincs probléma belőle, de az alapszintű dolog, hogy ha valamit nem használsz akkor annak le szeded a driverét és a hozzá tartozó dolgokat, ha veszel egy Ati videokártyák és Nvidiát-d volt előtte, akkor az Nvidia driverét se hagyod a gépeden, felesleges az ilyen hsz.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz bajnokpityu #8352 üzenetére
Akkor értelem szerűen nem, szerintem ez elég egyértelmű.
-
milszab
senior tag
Nemhallok sok különbséget játék közben a Gamer módban az Entertainment-hez képest...Van 1általán értelme kapcsolgatni?
-
Taurus-1047
csendes tag
Sziasztok!
Van egy sima, alacsony profilú X-Fi Extreme Gamer hangkártyám. A fórumot olvasva találtam rá a PAX driverre, melyet letöltöttem és a régi driverek, programok uninstallálása után telepítettem. Hang van, szól rendesen, de szinte bármely alkalmazást elindítva (pl console launcher, control panel, stb) mindig azt kapom, hogy "az eszköz támogatott, de az alkalmazás által nem felismerhető". Már újratelepítettem párszor uninstallok, reg tisztítás mindenféle után, de a helyzet ugyanaz. A diagnosztikát elindítva olyasmit is ír az említett hibaüzenet után, hogy kapcsoljam be a nem támogatott módot. Ha ez segít akkor hol, hogy tehetem meg?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy melyik az a kártya amire ár / érték arányban érdemes lenne ezt a gamer-t lecserélni, ami minőségileg is, szolgáltatásokban is jobb mint ez, és mégsem olyan vészes az ára. ASUS Xonar, vagy X-Fi egyáltalán? Melyik a jobb? Szeretnék majd hozzá egy jobb 5.1-es rendszert is a mostani Logitech X-230 helyett.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
Recon666
Közösségépítő
válasz Taurus-1047 #8357 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
kandi88
tag
A második kérdésedre: Szerintem vagy X-fi Titanium vagy Asus Xonar D1. Attól függ, hogy használtan szeretnél venni vagy újonnan? Az X-fi Titanium új ára olyan 18K körül van, az Asus Xonaré pedig 15K átlagban.
-
bajnokpityu
félisten
nem hiszem,h megérné kidobni, és ezekbe pénzt ölni.vagy ne cseréld,vagy komolyabbra náluk.
eladó topping dac
-
Taurus-1047
csendes tag
válasz Recon666 #8358 üzenetére
Nagyrészt azzal próbálkoztam amit linkeltél. Ha teljesen letakarítottam az előző drivereket és uninstalláltam is az eszközkelezőből akkor egyáltalán nem volt hajlandó telepíteni, merthogy "nem talál megfelelő eszközt". Csak akkor tudtam telepíteni ha előtte felraktam bármilyen drivert, de akkor a leírt problémával szembesültem. Még szerencse, hogy legalább rendesen szól, így lehet, hogy majd csak a következő újratelepítésnél rakom fel azt a csomagot.
A többieknek is köszönöm a válaszokat, majd mérlegelem. Csak arra voltam főleg kíváncsi, hogy melyik az a kategória amire érdemes lecserélni.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Taurus-1047 #8361 üzenetére
Ha nem valami komolyabb rendszert veszel, akkor felesleges másikat venni. Következő lépcső az Asus Xonar D2/D2X lenne, amire érdemes költeni egy komoly rendszernél, inkább pótold bele a hangkártyára szánt összeget a hangfalszettbe.
-
titán
válasz Taurus-1047 #8361 üzenetére
Mindig a leggyengébb láncszemet cseréld. Per pillanat ez az x230. Hangszórószettre költsd a pénzed, az X-Fi elég lesz alá.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
JaniACE
tag
válasz amitechxx #8288 üzenetére
Kicsit visszaolvastam, és lám nem hiába szüttyögtem...
(#8287) amitechxx
Van egy X-Fi Extreme Gamerem, rá lehetne venni, hogy zenehallgatáskor sztereo jelet 2.1-re alakítsa és esetleg a mélyvágás még állítható is legyen?
(#8289) Recon666
Külön a frontok vágási frekvrenciáját biztos nem tudod beállítani.De, be lehet állítani. Az itt leírtakat kell követni.
Natív ASIO / DirectSound(3D akár 5.1) forrásnál nem a Wave (az csak a szimpla waveouthoz jó), hanem a FrontL/R oszlopot kell állítani. ASIOnál értelemszerűen azon a fülön lévőt.Tesztként pont ilyen kártyán a méltán népszerű xmplayerrel (kezeli mindkét kimenetet a szimpla waveouton kívül) játszottam le a szintúgy méltán népszerű Jarre bácsi Aero albumáról a képen látható számot - 6 csatornás, tisztán kihallható különbségekkel köztük. Látszik, hogy csak a FrontL/R oszlop van engedélyezve (pontosabban az erre érkező jelek vannak simán átengedve az elülső hangszórókra, illetve feldolgozva az Aux3+4 buszon keresztül a mélynyomóra és az elülsőkre), minden más natívan le van tiltva (aux-ok minimumon, kék pöttyök kivéve az oszlopokból), hogy ne kavarjon be a végkimenetbe.
Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
JaniACE
tag
válasz JaniACE #8364 üzenetére
DirectSound(3D akár 5.1) forrásnál nem a Wave (az csak a szimpla waveouthoz jó),
Pontosítok, sztereonál működik a Wave (akár DS, akár szimpla waveout), többcsatornás DS kimenetnél a FrontR/L.Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
Recon666
Közösségépítő
Nah, most találtam meg a boltban a friss SB X-fi Titanium HD-t 44k-ért, elég komolyan néz ki. Ez komoly: "Ultra igényes, Jófülűeknek"
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Recon666 #8367 üzenetére
na ez korrekt kari. kb olyan,mint anno a zs volt,vagy előtte a sonic fury.
nekem már az önmagában szimpatikus,hogy RCA kimenetei vannak.ezek a jack dugók jelentik szerintem a legszűkebb keresztmetszetet a mostani karikon.évente gyártok mindig egyujabb átalakitót,mert nem lehet kapni olyat,ami ne rontana a hangon...eladó topping dac
-
JaniACE
tag
válasz Recon666 #8369 üzenetére
Valamelyik importőr behozza, leírja ezt az árlistájában és az összes tőle vásárló 1-1 átveszi a leírásokat. Millió ilyen "félreértelmezés" létezik kis hazánkban...
Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az SB X-FI Xtreme Musicnál, hogyan lehet kivitelezni a digitális kimenetet, mert egyébként támogatott, csak nem tudom hogyan valósítható meg.
Koaxiálisan lenne jó.Ahhoz vennem kellene egy ilyet?
Ha igen ,ezt tudom csatlakoztatni az Xtreme Musicra? -
geza12
aktív tag
Ja még egy kérdés
Az X-FI Titanium Fatality-n mért nem jön ki digitálison az AC3 jel? Az integrált Realtek ALC889-en kijött digitálison
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy valaki közületek váltott-e Audigy 2ZS -ről Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro -ra ?
Érzékelhető füllel javulás a hangminőségben pl. játékok alatt? Megéri váltani
(Genius Home Theather 3600-as 5.1-em van.)Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
mordus_1
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Most vásároltam egy Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 USB hangkártyát. össze is kötöttem az erösitömmel (607-es onkyo házimozis) optikai kábelen keresztül és nem adja ki az 5.1-et mi ért? a segítségeteket előre is köszönöm!
-
geza12
aktív tag
válasz mordus_1 #8380 üzenetére
Hát nekem is ez a bajom, hogy az X-FI Titanium Fatality nem adja ki az AC3-at , optikaival van összekötve egy Technics SH-AC300 surround processorral amit egy Technics SA-AX6 erősít fel. Ez surround processor direkt ezért lenne.
Igazából az a bosszantó ,hogy a Realtek ALC889 meg kiadta, mondjuk nyilván a Titánium Fatality AC3 ide vagy oda sokkalta jobban szól na de akkor is, ezt nem értem -
Varesz_86
aktív tag
Sziasztok nekem olyan problémám van hogy ha zenét hallgatok teljesen elégedett vagyok minden hangal, de pl filmnézéskor nincs elegendő basszus holott olyan jelenet van éppen hogy lőnek, ütköznek stb, viszont egyéb esetekben amikor nem kellene lenni akkor egy állandó alap mély hang van mi lehet a gond? Xfi gamer hangkártyám van és egy Logitech-z5500 as hangfal.
köszi a segítséget -
anti22
tag
Sziasztok.Valaki meg tudja nekem mondani hogy x-fi titanium-hoz melyik a legfrisebb pax driver csomag és honnan lehet letölteni? Köszi előre is
Üdv:Anti
-
anti22
tag
válasz bajnokpityu #8385 üzenetére
hol korábban? meg miez a winter edition?nem vagyok otthonos a buhera edition driver verziókban.linket vagy képet mutass már hogy miért szebb ez a winter izé.
Üdv:Anti
-
kandi88
tag
Itt egy PAX driver amit a nyár közepén dobtak ki: PAX PCIe XFI PAX Audio Suite DVD 2010 V2.00
Nem tudom van-e újabb verzió, de szerintem ez is megteszi mert benne van minden.
-
PH 5.5
aktív tag
Sima titanium-ra váltottam Au2ZS-ről, nem bántam meg. Szerintem sokkal jobban szól, játékokban meg aztán hűha! Például, amikor körülbelül 1 hónapja multiztam a cod MW2-vel, akkor váltottam hangkártyát, aztán nagyokat csodálkoztam, hogy olyan dolgokat is meghallok, amiknek addig nyoma sem volt.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
bajnokpityu
félisten
ilyet én nem vettem észre.van különbség,de nem sok.
én inkább azon csodálkoztam,h a zshez van ugye xp alá 3 féle driver,és mennyire másképp szólnak.a legjobb paxhoz képest pl sztem minimális zenében a különbség.játékot nem próbáltam.szerintem azért nem hallottad a zs-n azt a hangot,mert a driver nem küldte ki a hangoteladó topping dac
-
PH 5.5
aktív tag
válasz bajnokpityu #8390 üzenetére
Végigpróbáltam én az audigy idejében az összes szóba jöhető driver-t, valóban igen nagy különbségek voltak. Abban igazad van, hogy zenében talán nem annyira nagy a különbség a két kártya között, bár dinamika és beállíthatóság szempontjából azért bőven észrevehető.
Játékok esetében viszont ég és föld.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
bajnokpityu
félisten
ilyen tesztet kajak nehezen tudnék megcsinálni,egy gépem van.
lehet ez is olyan,h hozzászokni a jóhoz, észrevehetetlen,de ha visszatérnék zshez,akkor meg feltűnő.nemtom.hangjuk stilusa tök ugyanolyan.kezdetben laposnak hat,ellenben lineáris,szinezet mentes,hosszan hallgatható. sokkal jobb,mintha erőszakos,zengető lenne.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Cseneles
őstag
Sziasztok! Ma szereztem egy XFI TITANIUM FATALYTI PRO-t. Azt szeretnem megketdezni milyen drivert rakjak fel hozza win7 64bit ala? A kartya OEM azert ketdezem! Koszonom
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok Mindenki !
Nemrég szereztem be egy vadállatot X-Fi Xtrame Gamer Fatal1ty Pro Series hangkarit OEM verzióban, a kártya helyére illesztése, és a PAX driver installálása után, elég dianmikus hangot ad ki magából, próbáltam mind XP-n, mind Win 7 Ultimate-en, ( 32-bit ) bár az utóbbin kissé pattogott a hang, ezért visszament a regi op. rendszer, ezen valami eszméletlenül teljesít, pedig csak STEREO-ban hajtom a kicsikét, azonban egy kérdés felmerült Bennem, ugyanis ennek a karinak van AUX csatija is, de Én nem csatoltam rá semmi extrát, a kérdésem adott, igényli ezt az extra forrást a kari, ill nem lehet valami baja, ha nem csatlakoztatom amit kell, valamint több eltérő ENTERTAINMENT™ panelt is láttam, Nekem csak a THX logó van a bal oldalon, de van ahol DVD-Audio, DTS, DD5.1 EX is van, ez hogyvan most ?
Előre is köszi a segítő válaszotokat
-
PrinceHerceg
őstag
Creative Labs-ék viszont nem valami jók szoftver írásban
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz PrinceHerceg #8395 üzenetére
Az biztos, hogy nem a legjobb az X-fi szoftvere. A mód amiről beszéltél azok a választható módok ( Entertainmrnt, Game, Audio Creation), mivel a kártya dsp-e bonyulult felépítésű így oldották meg a források kihasználását. Aux csatlakozóra csak akkor kell kötni valamit, ha akarsz is. A logó meg nem jelent semmit, a feltelepített programok logójai. Itt találsz működő[link] drivert hozzá:
-
bajnokpityu
félisten
mondjál már egyetlen hibát a driverében
eladó topping dac
-
Recon666
Közösségépítő
válasz bajnokpityu #8398 üzenetére
Win 7 Ultimate-en, ( 32-bit ) kissé pattogott a hang. Vagy ez széria tartozék a creative kártyáknál.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Recon666 #8399 üzenetére
táp nem lehetett? ezer éve,live idejében volt olyan,h különböző pci slotba téve,kicsit jobban,rosszabbul szolt uyanaz.az is lehet,h belső zajt szedett össze.
win7 64bitem van,ami elvileg még problémásabb oprendszer,de hibátlan.próbáltam olyan szivatásokat is,h egyszerre több különböző mintavételezésű hangot nyomtam ki rá,semmi.
nekem a Zs is,ez is hibátlan volt.eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest