Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiger.
nagyúr
válasz PrinceHerceg #15299 üzenetére
Hol írnak róla? Azt is játssza, amikor újra inditom a gépet, hogy kikapcsolja a távírányitót.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz PrinceHerceg #15302 üzenetére
Nem a win10-zel van baj - user error van driverezés tekintetében legtöbbször..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Tiger.
nagyúr
válasz Baliga Tamás #15303 üzenetére
Felment az se driver, de sajnos továbbra sem jó, sztem újra kell rakni a wint.
Újra inditás után kikapcsolja a távirányítót.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
válasz Baliga Tamás #15305 üzenetére
A box akkor tuti nem lehet hibás, ha a némitást és a távirányitót tudja kezelni?
-
Tiger.
nagyúr
válasz Baliga Tamás #15307 üzenetére
A zöld ledek csak akkor világítanak, ha már bejött a rendszer? Vagy amikor bekapcsold a gépet egyből vílágit? Mert akkor a box a rossz.
-
Tiger.
nagyúr
válasz Baliga Tamás #15309 üzenetére
Köszi.
-
Tiger.
nagyúr
válasz PrinceHerceg #15311 üzenetére
Sajnos nem lehet ki lőni.
-
rup1u5
nagyúr
11 éves az x-fi extremegamer kártyám de tegnap kivettem a gépből mert elegem lett a win10-es szívásból. 2-3 évente amikor win-t reinstallálok el kell játszani a napokig tartó guglizást és drivercsomag letöltögetést, próbálgatást. Amivel legutóbb működött azzal ma meg sem mukkan. Időm meg nincs erre, úgyhogy veszek inkább egy új pci-e kártyát ami win10 támogatott. Az biztos, hogy megszolgálta az árát!
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Baliga Tamás #15316 üzenetére
Erre gondolsz? Jó neked! Nálam ezzel sem működik. Az extreme gamer nincs is a felsorolt kártyák között.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
-
Tiger.
nagyúr
Kérdésem lenne, ezt tudnám használni az elit próval? Van rajta digitális bemenet, elvileg az elit pró külső egységén is ugye?
-
Skyhunter
őstag
válasz rup1u5 #15315 üzenetére
Nekem is 11 éves lett a Prelude 7.1.....csak ma ért egy kis meglepetés, amire nem gondoltam. Új konfig lett, Z370-es deszkával, amin csak PCI_E slot van. Az alaplapi hang gyalázat az Auzentech-hez képest, most mi legyen?
1. Létezik valami adapter, amivel 100%, hogy menni fog újra a kártya?
2. Vagy engedjem el, és keressek új, PCI_E slotos, win10 támogatásút? Mai kártyák közül mi az ami hozza ezt a Prelude szintet, hangminőségben és feature-ökben is?köszönöm a segítségeket
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Skyhunter #15322 üzenetére
Szia - a Prelude-od azért anno az X-fi kàrtyák között volt kiemelkedő teljesítményű; ma sem rossz - de azért ma már vannak kártyák bőven amelyek màr elhagyták rég fejlődésben (Xonar Dx/D2X/STX, SB ZxR/AE5 - ha csak zenehallgatás funkciókat nézünk - ha film/játék a fő szempont; akkor bővül a lista...)
PCIe/PCI adapter létezik ha jól tudom; viszont nem tudom hogy mennyire működne jól - ill. a hangminőséget mennyire befolyásolná..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Skyhunter
őstag
válasz Baliga Tamás #15323 üzenetére
Szia!
Igazad van, nem írtam a felhasználási területet.... főleg veszteségmentes zenehallgatás és játék lenne a cél. Mit tudsz ajánlani?
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz PrinceHerceg #15325 üzenetére
Áhhh.., a Sabre DAC miatt magasabban kvalifikált bőven; mint a Recon 3D vagy HD..!
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Baliga Tamás #15326 üzenetére
Sok helyen leírták, h a számok csak a mérnököknek és némely hozzáértőbb felhasználónak lehetnek érdekesek, de ha vki rendelkezik egy az alábbiakban is javasolt hangkarival, az nem feltétlenül lesz mosolyra fakadva! Márpedig ez a kártya tipikusan populáris célzattal készült el, legalább is szerintem a LED-ek és a szép számok ezt akarják elérni!
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz PrinceHerceg #15327 üzenetére
Épp ezért nem igazán szoktam az említett számokat nézni.., Sabre DAC-om nekem is van itthon - AE5-öt meg már hallottam zenélni; bátran ajánlom mert nekem mosolyra állt a szám..!
Csak azért nincs még AE5-öm - mert jelenleg nincs még hová bedugnom..![ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
válasz Skyhunter #15322 üzenetére
Nem épp ideális megoldás de alaplap csere nem jöhet szóba? Asrock Z370 Pro4-en van PCI slot is.
Ha új akkor talán még el is tudnál állni a vásárlástól.
-
Lord Myn
senior tag
válasz Skyhunter #15324 üzenetére
SB X-Fi Titanium HD (én is erre cseréltem a Prelude-ot ) vagy Auzen X-Fi Forte, esetleg Home Theater (bár utóbbi ritka, mint a fehér holló és csatlakozó problémás is lehet, ha nincs meg minden cucc hozzá, mivel inkább HDMI-re van kihegyezve).
#15327- Prince: Nem rossz cucc az, csak tudásához képest túl van árazva. Mondjuk én a Titan HD-mat oda nem adnám érte, hiába 32/384...
[ Szerkesztve ]
"War does not determine who is right - only who is left."
-
HSM
félisten
válasz Baliga Tamás #15323 üzenetére
Azért a Xonar Dx-et egy PRelude-al egy lapon említeni szvsz egy "kicsit" erős. De a D2X-re se lehet mondani, hogy "lehagyta" max hasonlóan teljesít. Ami picit már többet tud az az ST(X) kategória.
(#15326) Baliga Tamás: Azért az AE-vel én is kicsit szkeptikus vagyok... A DAC és OPAMP választás látom, kitűnő, de azok az ócska kondenzátorok a kártyán, plusz kérdés, milyen minőségű a tápszűrés, mert ezek a részek elég egyszerűnek tűnnek, és eléggé össze is van nyomorítva kis helyre az egész...
(#15324) Skyhunter: Én Asus STX (2)-re váltottam róla. LM4562 (LME49720) műveleti erősítőkkel nem lennél szomorú a Prelude után zenehallgatás terén. Bónusz, fejhallgató erősítő is van benne, ha nagyon halk a fülesed, bár én sokkal jobban szeretem a vonalkimenete hangját, de jól jön a plusz lehetőség, ha a nyers erő kell.
Mondjuk a Prelude-nak van egy sajátos bája 10-en év használat után. Én 2009-ben vettem az enyémet, és bár csak nézem itt az asztalon, valamiért hónapok óta nem volt szívem kirakni az apróra, hiába használom már kizárólag az STX2-t.
-
Baliga Tamás
senior tag
Prelude-ot hallani sajnos még nem volt szerencsém (még 1 napig..! ) - tehát személyes tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs; viszont több helyen olvastam anno az említett Xonar típusok zenei hangzàsáról a Prelude-el szemben előbbiek jobb hangjàról..!
Az AE5 viszont valóban fincsi kis holmi zenére - az upgradelt ST-met odaadnàm érte; ha illene a helyére az AE..![ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Baliga Tamás #15332 üzenetére
Hát én biztosan nem adnám érte az STX2-m... De szerintem a használt Titanium HD-m sem.
A Prelude-nál amit mindenképpen próbálj ki, Audio Creation mode, bit-matched playback, és Foobar2000 ASIO plugin, veszteségmentes forrással. Na, úgy lehet kihozni a Prelude-ból a maximumot.
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Baliga Tamás #15334 üzenetére
HSM...az AIMP-ről mi a véleményed a Foobar-ral szemben..?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Baliga Tamás #15334 üzenetére
Nem hallottam még, viszont nálam sokkal jobban a témához értőktől én úgy értesültem, hogy a legtöbbször NEM a DAC a szűk keresztmetszet a mai felsőkategóriás hangkártyákon, ezért is látsz sokszor profi DAC-okat nem a legcsúcsabb DAC-okkal.
Ezért is vagyok szkeptikus az AE-vel, hiába jó a DAC és az OPAMP, ha a körítés nem tűnik tökéletesnek.... A nagyon audiofilek meg már a PCM gondolatától is falat vakarnak a DSD-vel szemben, azt inkább hallgatnám meg egyszer egy jóféle SACD formátummal, ha már digitális/analóg átalakítás a téma.Amúgy elképesztően alulértékelt manapság a tápáramkör minősége, senki nem nézi kb, amikor iszonyat durván bemászik a jelbe, ha az nem tökéletes az OPAMP-on keresztül. Ugyanígy sokszor van elspórolva az órajelforrás is. Ennek a két dolognak a hatása már at STX -> STX2 váltásnál is megfigyelhető volt, kb. csont ugyanaz a kártya, csak kicsit jobb tápkörrel és órajelforrással a 2-esen, és azért hallani, pedig már az STX-en is eléggé odafigyeltek ezekre.
Én most majd egy egyszerű analóg hangerőszabályzót tervezek venni/építeni az STX-hez, ne a hasznos jelszintje romoljon a hangerőszabályzáshoz. Elég durván hallani, mennyivel jobb, ha a fülesemen lévő potméterrel tekerem le, mintha a hangkártyán... Csak sajnos ami gyárilag járt a HyperX Cloud-hoz, elég gagyi minőség, nem igazán ismeri a kis olcsó potméter az együttfutás kifejezését. (Ez egyébként a Prelude-ra is igaz, az is feltekert hangerővel szól a legszebben. )
(#15335) Baliga Tamás: 10 éve Foobar-t használok, nagy megelégedettséggel, így nem volt szükségem semmilyen más lejátszó kipróbálására.
-
HSM
félisten
válasz Baliga Tamás #15338 üzenetére
Továbbra sem látok semmi okot, az adatlapja elolvasása után sem, miért kéne beleszeretnem. A piacon kapható egyik legjobb DAC van az STX2-n, nem igazán értem, miért pont ez a komponens hozna el bármiféle csodát. Maradok szkeptikus.
-
olymind1
senior tag
Nna, kis időbe telt mire nagy nehezen összegyűlt a készlet a Titanium HD-hoz
Egyelőre sajnos nincs mivel tesztelni, csak egy szinte nevesincs fejhallgatóval Az meg nem érdemli meg őket
De majd úgyis össze akarom hasonlítani az alap JRC2114D és LM49710 -ekkel, meg az alap Essence ST-vel is.
Csak először majd az új hangszóróknak kell megérkezniük, bejáratódniuk és megszoknom a hangjukat az alap Titanium HD-vel, utána lesz csak értelme a figyelmesebb hallgatózásnak.
-
-
olymind1
senior tag
válasz Baliga Tamás #15343 üzenetére
Igen, a Burson Audio -nak a Supreme Sound V6 Vivid opamp -jai.
(#15344) DarthSun
Aztán jó lesz már leállnom a hülyeséggel, mert észre se veszem és mániába vált át a dolog Mert mindig van jobb... jobb kábelek, jobb hangszórók, jobb hangkártyák, jobb külső DAC-ek...Igen mély a nyúl ürge.. meg hülye az ember agya, hogy sosem elégedett
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #15341 üzenetére
DSD-t szeretnék próbálni.
(#15342) olymind1: Az igen. Szép kollekció. Én amúgy elégedett voltam a hangjával a 2114-ek LM4562-kre való cserélése után is. Ár/értékben az elég jó fejlesztés, de nyilván nem hozzák a Burson szintjét.
Most az STX2-be is végül egy ilyen OPAMP szett került, két LME49710 buffernek, és két LME49720 I/V-be. Érdekes módon ugyanezek az OPAMP-ok ebben a kártyában szerintem határozottan szebben szólnak, mint a sima STX-n vagy a Titanium-HD-n.
Nálam itt állt meg a szekér. STX2 ezekkel az OPAMP-okkal, és egy HyperX Cloud fülessel. Még egy ALPS potméteres hangerőszabályzót építek neki, hogy a hangkártyán fel tudjam tekerni és a füles előtt le, és ez így tökéletes lesz szvsz évekig. Ugyan nem a "legjobb", de ez már nekem szerencsére elég az elégedettséghez.
[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
"Érdekes módon ugyanezek az OPAMP-ok ebben a kártyában szerintem határozottan szebben szólnak, mint a sima STX-n vagy a Titanium-HD-n."
Nem csoda, jobb alkatrészekkel szerelt kártya az
Tetszene nekem még a ZxR is, ha sok felesleget nem mellékelnék hozzá, mint pl társkártyát 5.1-hez, elég nekem a 2.0 is, meg külső hangerő szabályzó modult, és mondjuk használtan dobnák utánam 20-25 ért
LME49720 -ket I/V-ben meg bufferben te nem találtad túl világosnak? Próbáltam ST-ben őket, de falra tudtam volna mászni tőlük olyan néha olyan fülkaparósak voltak a magasak. Buffer kicserélve 49860-ra picit lenyugodott, de mikor a JRC2114D-k visszakerültek a helyükre az I/V-be utána lett ismét dallamos és hallgatható a kártya.
Persze mindenkinek más ízlése van azt elismerem.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz olymind1 #15347 üzenetére
A ZxR egy nagyon jól eltalált kis cucc.., nincs ott egy picurka felesleg sem..!
Ha játszanál - tudnád értékelni az 5.1-et,mert bazi jó hangja van; HyperX Cloud Revolverrel meg a főkártya szó szerint félelmetes - és akkor még nem nyúltam ennek az Opamp-jaihoz..!
No de ami késik - úgy is eljön..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
-
HSM
félisten
válasz olymind1 #15347 üzenetére
Pedig annyival nem komolyabb... Kb. csak a tápkörön fejlesztettek kicsit meg kapott precíziós órajelforrást, minden más nagyjából maradt... Mindenesetre meglepett, hogy ennyit számít. Persze, az STX is állat jól szól, de ott még pont nem volt meg a tökéletes elégedettség faktor.
ZxR-ről elég vegyes dolgokat olvastam, amúgy nekem is rajta volt a radaromon.
LM4562/LME49720 (ugyanaz az OPAMP) van egy sajátosságuk, elég sok idő, mire bejáratódnak, legalább 10-20 órára tippelném, és az egyik dolog, ami sokat finomodik rajtuk, az a magas hangok, elsőre nekem is kicsit kaparták a fülem. Ami érdekes, a sima STX-ben minimálisan karcos maradt a magas, ez az STX2-ben viszont teljesen elmúlt, "kisimult". Ugyan ebbe a gyárilag hozzá kapott két LME49720-ast tettem I/V-be, illetve vettem két új LME49710-et buffernek (ugyanaz, mint a 4562/49720, csak egy csatornával kettő helyett) de korábban kiteszteltem a Titanium-HD bufferjében, hogy a régebben egyenesen a Ti-től vett LM4562-im csont ugyanúgy szólnak, mint annak az LME49710 csipjei (vigyázat, bele ne dugd közvetlen, más a lábkiosztásuk, kell hozzá speciális adapter, amit én csináltam magamnak), szóval nekem meggyőződésem, hogy ezek csak feliratukban és csatornaszámukban különböznek.
Arra sajnos nem emlékszem, a Titanium-HD-n rendben voltak-e a magasak vagy karcosak voltak-e számomra az I/V 4562-kkel, ott nekem kicsit a nagyon mély tartományból hiányzott pici erő valamiért.Igen, az ízlések különbözőek, én szeretem, ha nagyon transzparens, természetes hangzású a kártya, mintha ott lennék a zenekar előtt, nem csak a gépen hallgatnám. Ezt az élményt ez az STX2-es szett az LME49720/LME49710-ekkel hozza tökéletesen most. Nekem pl. az STX2 igen drága gyári Muses 8820 Buffer és 8920 I/V OPAMP-jával olyan "melegen" és tompán szólt, hogy számomra élvezhetetlen volt, miközben sokan meg odavoltak, hogy milyen jók ezek az OPAMP-ok, hogy olyan "zenei" a hangzásuk.... Pedig papíron ez elvileg egy kitűnő választás, de ezzel én a hangkártyát hallottam, nem a zenét.
Pedig ha magammal kritikus vagyok, a középtartományban valóban ezek az OPAMP-ok voltak talán a legjobbak, de se az alsó, se a felső tartományt nem tudták szerintem úgy hozni, ahogy nekem tetszett volna.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest