Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
Üdv urak
Az Auzentech X-fi Prelude kártyámon mindig is imádtam a sok plusz extra funkciót crystalizer, EAX, CMSS3D és toltam fel őket 50-70%-ra, tényleg szerettem hiába színezte a hangokat na... DE.
Biztos öregszem, de rákaptam hogy a kártyán Audio Creation módba használom bit-matched playbackkel, a media player classicban pedig beállítom az ASIO renderer filtert, és gyerekek nagyon komoly oké nem annyira dübögős viszont szó szerint kristálytiszta hangzása van egy Beyerdynamic DT-770-es fejhallgatóval és legalább a Logi Z-5500 durvulását is visszább fogjaSzóval aki teheti mert képes rá a kártyája , annak mindenképp ajánlom ezen beállításokat, főleg ha már unjátok az X-fi színezős extráit
We are here for a good time, not a long time.
-
Drone86
tag
Sziasztok!
Épp hangkártya csere előtt állok, mert a jelenlegi Xonar D1emben sajnos nincs fejhallgató erősítő, és a uj hangfalamhoz sem tudok fejhallgatót csatlakoztatni. Kinéztem egy Creative SB X-Fi Xtreme MUSIC 7.1 kártyát, viszont nem találtam sehol egyértelmű infót róla, hogy ebben a kártyában van-e. Megtudnátok mondani esetleg?
Előre is köszönöm.
-
-
olymind1
senior tag
válasz PrinceHerceg #15203 üzenetére
Nem olyan rossz a Z sem, de nekem picit jobban tetszett a Xtreme Music sötétebb hangzása. Legalábbis Prelude-ról visszaváltva picit próba erejéig egy kis Mass Effect Andromeda-t játszva simán és könnyedén vissza tudtam szokni a Xtreme Music hangjára.
Viszont a Z mellett szól, hogy szoftverből állítható hogy fejhallgatót hajtson vagy hangszórókat, így kevesebb vele a macera, meg nem kell mód váltással vacakolni.
-
aelod
veterán
válasz Baliga Tamás #15205 üzenetére
Most elbizonytalanítottatok a Z-vel kapcsolatban. Nekem régebben volt egy fatality championom, meg kellett válni tőle. Nagyon visszasírom. A mostani lap csak PCIe-s. Szerintetek megoldható lenne egy PCI to PCIe csatival egy régebbi kártya használata?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aelod
veterán
válasz Baliga Tamás #15207 üzenetére
Azon a szinten biztosan nem ahogy ti nyomjátok. Egyszerűen csak hányok már az alaplapi kártya hangjától. Hiányzik a régi x-fi champion szép hangja.
-
Baliga Tamás
senior tag
Szia - hosszú kényszerpihenő után tegnap sikerült életre keltenem egyik nagy kedvenc Asus Xonar Xsense kártyám - mely egyszer csak megszűnt működni; csak a reléje kattogott ezerrel, egyik gépem sem látta többé eszközkezelőben sem..!
De aztán tegnap az Eeprom chip szoftveres felülírását követően (Köszi Anandtech..!) ismét visszatért az élők közé - és beadta azonnali igényét 2db Op-amp upgrade-re..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
válasz Baliga Tamás #15211 üzenetére
Grat a sikeres műtéthez Nem elég hogy újraéledt, már különleges igényei is vannak
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Baliga Tamás
senior tag
-
-
HSM
félisten
válasz Baliga Tamás #15211 üzenetére
Az is jóféle. Egy ilyen szoftveres EEPROM felülírás hogyan néz ki?
Amúgy grat a sikeres műtéthez![ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
Van egy ISO file az Anandtech oldalán; amiből készítettem egy boot cd-t - simán mint egy win telepítésekor bebootoltam a cd-ről; megjelent egy DOS szerű ablak amiben azonosította a rendszer a Xonar típusát, kérdezte hogy felülírom-e az Eeprom file-t - nyomtam egy Y aztán Enter. Ezután Reset - win10 bebootolt - hangkártya relé már kettőt kattant/nem 32-t..!! - aztán Unixonar drive hibátlanul felment - kártya láthatóvá és egyből alapértelmezetté vált..!
És valóban sztem az egyetlen "mindenre jó" kártyája a Xonar-nak szerethető hanggal..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
HSM
félisten
válasz Baliga Tamás #15216 üzenetére
Gyakorlatilag egy 7.1 Essence STX, picit más vonalkimenettel.
Engem pl. nem izgat a sokpontegy, így tökéletesen elvagyok a stereó kiadású STX2-vel. Be van kötve stereo-n az 5.1 hangfal, de nem is nagyon használom, a fülesem meggyőzőbb.[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
Persze - zenehallgatásnál engem sem; de az a havi 5perc lövölde és heti 2-3 film hadd süvítsen már a szobán keresztül/kasul..!
Bírom én a jó kis füleseket is - de egyszer egy hosszúra nyúlott lődözés után a kisagyamban lefekvés után továbbra is dúlt a háború - alvás nuku; másnap szépen el is csomagoltam a HyperX Cloud Revolverem - nekem ez kimerítette a "jóízlés" határaimat messzemenően..! Brutális volt az amit akkor hallottam - félelmetes..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
HSM
félisten
válasz Baliga Tamás #15218 üzenetére
Én az STX 1/2 fejes kimenetén vettem észre ezt, ezért sem szeretem. A vonalkimenetről hajtom a HyprX Cloud-om (és a fejes erősítőre van kötve a hangfal, lol ), sokkal kellemesebb, hosszú távon hallgathatóbb, kevésbé fárasztó, kiegyensúlyozottabb, mint amit a TPA6120A2 fejes erősítő produkál.
Ugyanez a kellemes hangkép volt jellemző az X-fi Titanium-HD-ra és az Auzentech X-fi Prelude-ra is.[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz Tiger. #15222 üzenetére
Nyugi, engem is utolért a végzet, a 1803-at már nekem se tudja telepíteni, így "szomorúan" az előző builden ragadtam.
Mondjuk annak nem örültem, hogy mindenáron telepíteni akarta, így párszor végig kellett várjam, hogy szépen csontrafagyassza a gépet a frissítési kísérlet közben...
-
aelod
veterán
Na kérem szépen vettem egy Sound blaster Z kártyát. Win 8.1en használnám. Feltettem a drivereit, win látja is de hangot nem ad. Miért lehet ez? Ha letiltom az alaplapit akkor sem.
Help PLS!"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
-
Tiger.
nagyúr
Az áprilisi frissítés óta, ha nem használom a gépet, csak be van kapcsolva akkor egy idő után újra indul, ha használom akkor jó.
A hangkartya miatt nem tudom alvoba rakni a gépet mert lefagy, de a win 7-nel is ez van. Sajnos nem szereti az alaplapomat.
Ha letiltom a hangkartyat már is jó az alvó mód, a hibernalas az viszont jó vele.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
aelod
veterán
válasz Baliga Tamás #15225 üzenetére
Igen azt is próbáltam. Nem ad hangot. Egy Genius 5.1 hangcuccra megy a zenebona. A kábelek jók hiszen ha visszadugom az alaplapira egyből van hang. A driveren 5.1 van kiválasztva. Tanácstalan vagyok...
Innen raktam fel a drivert. Lehet, hogy ez nem jó? Nekem a sima OM verzió van.
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
-
válasz Tiger. #15226 üzenetére
A USB3 is közrejátszhat. Bill és egér USB2- be, úgy próbáld meg. S3 - alvó mód - nem is hívható vissza USB3 billel. S4 persze jó, más metódus, háttértárolóra tükröz. Hangkártyától független a dolog, tipp hátha ez van Nálad. Mondjuk ennek ellentmond "Ha letiltom a hangkartyat már is jó az alvó mód" - lehet csak ennél a kártyánál kavar valami a déli híd környékén.
Az újraindulás passzív módban miatt az a gyanú is fennáll hogy valami gond van a driverezéssel, vagy ha az mégis jó, akkor valami alattomos erőforrás ütközés van a rendszerben.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
HSM
félisten
válasz Tiger. #15226 üzenetére
Érdekes. Nekem ugyanez a mostani gép régen a Sapphire 7870XT Boost karimmal és az Auzen X-fivel tudott aludni, és fel is kelt 10-ből kb. 9 alkalommal, azonban mikor lecseréltem a VGA-t egy HD 7770-re, onnantól nincs alvó módból felébredés. Se utána az Rx560-al. Újraindulás szerencsére nálam nincs, ha 5 órára hagyom itt a gépet, 5 óra múlva is ugyanígy fogad.
-
aelod
veterán
válasz Baliga Tamás #15229 üzenetére
A teszten először össze vissza jött a sistergés nem onnan ahonnan akartam. Fura volt mert nem a tiszta teszt hangja jött hanem valami moslék. Két restart után a fülesből is adott hangot, aztán már 5.1-en is kiküldi. Nehezen indult el remélem működni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Nekem jelenleg gtx 970 van, tehát olyat csinált, vagy feléledt és egy picit még ment, vagy amint felébresztette fagyott is. 100% a hangkártya miatt van ,de rájönni, hogy miért nem tudom, Amúgy us3-ban csak a pendrive szokott lenni.
Olymind1. Nagyon sokkal próbáltam már.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
aelod
veterán
válasz Baliga Tamás #15235 üzenetére
Igen, szerencsére. Most finom hangolások vannak.
-
aelod
veterán
válasz Baliga Tamás #15235 üzenetére
Valami nem okés. Ma már megint nem ad hangot csak búg meg serceg és gerjed.
-
aelod
veterán
válasz Baliga Tamás #15238 üzenetére
Gondoltam rá mert nem mai telepítés már. Köszi a tippet
-
aelod
veterán
-
Tiger.
nagyúr
válasz Baliga Tamás #15240 üzenetére
Egy elit protol gondolom nem jobb.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Tiger. #15242 üzenetére
Kb akörüli a hangjuk, de az azért elég jó, nem?
aelod: a Z hangkarik pedig sajna majdnem ott tartanak mint az X-Fi család, szóval kezdik leszarni őket is, szóval a legjobb amit mindenki tehet, az az, hogy nem engedi frissíteni a rendszerét, hisz annak amúgy sincs sok értelme, mert csak lassul és a tárhely fogy!
Viszont ha uninstalláltad is a driverét az nem elég, mert maradnak foszlányok, amit vmi segédprogival kellene végleg lepucolni, aztán tisztán nekifutni még1x!
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #15243 üzenetére
A sima Z? Azt azért nem hinném... Akkor nem csináltak volna ebbe a kategóriába egy ZxR-t is, háromszor annyi pénzért az X-fi Titanium-HD/Asus STX/X-fi Prelude/Elite Pro ellenében....
-
aelod
veterán
Hát én nem frissítek semmit windowson. 8.1 van már évek óta.
Revo uninstallerrel leszedtem a driverét aztán elszállt már az alaplai realtek is.Rendszert nem szívesen raknám újra de végszükség esetén meglépem.
Linux alatt viszont valaki használ ilyen karit?
-
Tiger.
nagyúr
Szeretem persze. Amúgy az Asusok jók?
-
olymind1
senior tag
Hangkari driver pucolást én egy régebbi verziós Driver Fusion-nel szoktam, ott kiválasztható a gyártó / márka és az alapján pucol csak.
(#15247) Tiger.
Jók azok is, van most a gépben egy Creative X-Fi Titanium HD meg egy Asus Xonar Essence ST is. Igen hasonlóan szólnak, azonos opamp-ok vannak mindkettőben, az Essence ST egy leheletnyivel mintha energikusabb és tisztább lenne a magas tartományban.De 1-2 zene eltelte után teljesen rááll a fülem/agyam a másik hangjára, könnyen megszokható mind2 hangja.
-
Nimda
addikt
Hello!
SB X-Fi HD USB-hez keresek normális win10 drivert. Sajnos a jelenlegi 2017.02.10. 1.3.26.9 windows által felpakolt fos miatt, egy idő után lefagy a youtube és onnantól már semmilyen médialejátszó nem indul el (pl. AIMP) a gép újraindításáig. A gyári lemezen 2013-as driver van, de ettől meg néha megakad a hang, mintha túl magas lenne a latency, pedig nem használok asio-t. Valaki tud egy használhatót linkelni?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest