Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Unsign

    tag

    Sziasztok!

    Új Samsung HW-Q70R, Samsung 65NU8000t és egy Digi HD műholdvevő STB a versenyzők.
    Őket kellett összehoznom és működésre bírnom. Pár napom ráment és leírom, hogy ha esetleg más is így járna, hogy mi a tapasztalatom.

    Első lépésként TV, Soundbar HDMI ARC-on keresztül összekapcsolva, STB-HDMI-n keresztül megy a tévébe. Első csatlakoztatáskor megszólal a Soundbar, TV ARC felírat ok. Hurrá! Majd kikapcs és újra be, onnantól csend és úgy is maradt. Kábelcsere, új kábel vétel (hátha segít, bár jók a kábelek), UHD pöttyözés, variálás, áramtalanítás, Tv újraindítás, de csak néha van TV ARC kapcsolat, egy mp-re jó, vagy úgy marad és szól. Az Xbox a SB HDMI-jén keresztül jó, bár ott kellett új kábel.
    Tehát számos variáció, kézrátétel, magyar, külföldi fórum olvasgatás, Samsung ARC problémák tömkelege után már majdnem visszaküldtem a francba, mert direkt márkán belül maradtam, hogy ne legyen szívás vele, mikor végre meg lett a megoldás:

    Amikor csatlakoztatva van a tévéhez a Digi STB, akkor bekapcsoláskor nem vált ARC-ra vagy csak egy pillanatra vagy ténylegesen odavált is, csöndben marad és a TV sem ismeri fel, csak, hogy valami csatlakoztatva lett és onnantól kuka az egész.
    Nem túl egészséges a megoldás, hogy STB-ből HDMI kihúz, majd bekapcs többi eszköz, TV ARC kijelez, majd be a HDMI az STB-ba és onnatól csodásan működik. Ez így nem túl remek megoldás, de legalább stabilan szól Q70r, ahogy kell, TV felismeri, egy távirányító elég a STB-hez, TV-hez, hanghoz.
    Sőt nagyon tetszik, kellemes hangja van és tartalék erő is van benne, TV hangszóró ehhez képest egy vicc.

    De azért jó lenne megoldás és vicc, hogy ezzel kell szívni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés