Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz s.Oliv3r #17946 üzenetére
Nekem jelenleg is S360DB van a pc mellé , és ki is próbáltam mozira tv mellé csak hát kanyarban nem volt a "gagyi" 930-hoz képest
Zenében jobb, az eddig sem volt kérdés de el kell fogadni hogy ha filmezésre kell akkor bizony egy jobb SB is hazaküldi.Van fentebb pár user akinek valóban nem felelt meg a samsung de ők a millás házimozi rendszer helyett/mellett próbálták ki, ergo könyvelhető lett volna már látatlanban is hogy az 1-2 kategóriával nagyobb igényeket nem egy mezei SB fogja kielégíteni.
Szóval nagyon nem mindegy a nézőpont!
Kérdezd meg őket esetleg miért a samsungot próbálták ki és miért nem az Edifier B700-at![ Szerkesztve ]
-
nexuspolaris
tag
Rendeltem egy Ultimea Poseidon D50-et BG-ról, régebbi plazma tv-hez akarom használni, meg projektorhoz.
Amiben nem vagyok biztos:
- a TV-n nincs ARC HDMI, csak sima HDMI, az ARC kábel kompatibilis visszafelé a régebbi HDMI csatlakozóval?
- a projektorral sajnos nem tudok lekábelezni a hangfalhoz, így marad a BT. Viszont kell egy adapter is a projektorhoz, amivel tudok BT-vel kapcsolódni, van itthon egy ugreen 4.0 BT adapter, de ez szerintem kevés lesz a D50 5.3 BT-hez. Az BT5.3-al lehet egyébként surround hangzást elérni? -
veterán
válasz nexuspolaris #17957 üzenetére
-Visszafelé nem kompatibilis, tehát ha nincs a lejátszóoldalon ARC kimenet, akkor azon nem fog hang menni a soundbar felé.
-Bt-n bukod az 5.1-et (bt verziótól függetlenül), azon csak sztereó megy át.
Ha nincs ARC képes eszközöd, akkor az egyetlen megoldás az optikai kábel a sokcsatornás hanghoz.
Még az sem opció,hogy a soundbar dugod a lejátszó eszközt és onnan megy a kép a projektor felé, mert 1db hdmi van azon a soundbaron ami csak hangbemenetként szolgál.
Az optikai kábel lesz nálad az egyetlen járható út tv esetén, cserébe kell majd a hangerőszabályzáshoz a soundbar távja is.
Projektorról meg marad a 2.0 sztereó bt-n és nem lesz sehogy sem 5.1-ed.
Nagyon max lehet venni hdmi hangleválasztót, így a projektorba menő lejátszó (feltéve ha külső lejátszód van) és a projektor közé be kell kötni és lesz optikai kimenet ami megint mehet a soundbarba.
Igaz ezzel meg sokat kell kábelezni, plusz lehet cserélgetni a kábelt ha tv-t, vagy projektort akarsz nézni. -
Danex
addikt
Ezek nagyon jó kérdések lettek volna vásárlás előtt
ARC az egy protokol, kommunikációs forma ami ugyan azon a HDMI kábelen megy, tehát a kábel kompatibilis igen, viszont nem lesz hangod, mivel a HDMI a TV HDMI ARC nélkül csak mint bemenet üzemel, az ARC (Audio Return Channel) lényege pedig pont az, hogy a TV kifelé is képes küldeni hangot.
BT verziók általában extra tudást adnak, stabilabb, gyorsabb jelet, alacsonyabb fogyasztást, de sima hang átvitele ugyan úgy mennie kellene, maximum gyengébb minőségben és nagyobb késéssel.
Tudtommal a bluetooth nem alkalmas többcsatornás hang továbbítására.
--------------------------------
Szóval ha a TV-nek szeretnéd hallani a hangját úgy, hogy nincs HDMI Arc csatlakozó rajta, akkor optikai kábellel kell megoldani.
Ha van külső lejátszód (XBOX, PS, mediabox) akkor azt kötheted a soundbarba először és utána a soundbart a TV-re, igy lehet a legjobb a hangzásod. (Viszont ekkor csak a külső eszköz hangja lesz)- Más irta, hogy csak 1 hdmi csatlakozó van a soundbaron igy ez sem játszik akkorBT-vel gyakran késik a hang, térhatásból semmi se lesz
valódi,egyáltalán nem támogatott megoldás... arra jó, hogy telefonról menjen a spotify és kész.[ Szerkesztve ]
-
nexuspolaris
tag
"Ezek nagyon jó kérdések lettek volna vásárlás előtt"
Ebben igazad van, a nappali setup-hoz valószínűleg nem lesz jó, max megy a gyerekszobába.A TV nem annyira fontos, hogy 5.1 legyen, inkább a projektoron lesz a filmezés.
Viszont a kábelezést csak úgy tudom megoldani, hogy a projektortól optikai kábel meg a subwooferbe, amihez a D50-hez hasonlóan csatlakoznak a satellite-k. Létezik ilyen 5.1 rendszer, ahol a SW-en van optikai bemenet?
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Nem tudom, mikor rendelted, de 5 napja írtam ide, hogy az ultimea.com oldalon 30 dolcsival olcsóbb ez a cucc.
-
Gino20
őstag
válasz dingo-htc se #17962 üzenetére
Ahogy a felsorolt volt szettem sem tartalmazott pattintós atmost, amit HM esetén kimondottan pénzégetésnek tartok (meg úgy nagyjából a hm tulajok jelentős része is). Ha már HM és atmos, akkor minimum fal és menyó találkozásához tenném, de még ez is csak front és/vagy rear hight, így én végül kiépítettem a "rendes" atmos-t. Amúgy ha atmos AVR [link] akkor ez Osztrákoktól 220-230e Ft-ból megvan és a YPAO kalibráció jobb, mint a Denon/Marantz Audyssey.
-
nexuspolaris
tag
válasz Voice24 #17961 üzenetére
Olvastam, én 9 napja rendeltem, de még nem ért ide EU raktárból
Az ultimea oldalon tényleg olcsóbb, vagy BG-on is van kupon kód, amivel lehet spórolni 8-9000Ft-ot. Én sajnos már rendelés után vettem észre, hogy máshol vagy kuponnal olcsóbb.
Végülis meg tudom oldani 20m-es optikai kábellel a soundbar-hoz csatlakozást, így meglesz az 5.1.
-
dingo-htc se
tag
válasz Gino20 #17963 üzenetére
Hát ez szimpi is. Rendes atmost nem tudok kiépíteni jelenleg. Esetleg majd egy nagyobb felújításnál. Azért is néztem az atmos sb-ket. Meghallgatok egyet, és meglatom, bár sok jót nem olvasok itt, pedig a samsungnak elégé dícsérik a neten a tesztelők HW-Q990C-t. Most HM 7.1 van. Az atmos, ha az általad linkelt erősítőt is veszem, max fellövöm a hangot a plafonra. Sok olyan hangszoró van. Kérdés mennyire jók azok...
-
bigrob
őstag
válasz dingo-htc se #17965 üzenetére
Millás hangcucc után lehet nekem is kevés lenne a 990C
(a Samu gyűlölködőket nem is említeném )
TV hangszóróról váltva teljesen meg vagyok vele elégedve, 930C-t nem tudtam próbálni (így nem vagyok biztos benne, hogy megérte a felárat), Q700 és Q800-hoz képest hallható volt a különbség.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Gino20
őstag
válasz dingo-htc se #17965 üzenetére
Ne vedd kérlek sértésnek, de a ~11 éves AVR-ed + kicsi "bögreszettes" Kef hangfalak és kicsi zárt Kef láda után egy samu Q990 minden bizonnyal ütős élmény lesz és akkor nem is kell tovább gondolkodnod
"max fellövöm a hangot a plafonra. Sok olyan hangszoró van. Kérdés mennyire jók azok..."
Épp erről írtam az imént. Pattintós atmos.........
Na meg arról nem is beszélve, hogy a dedikált "atmos" hangfalak, amik hangfal tetején elhelyezhetőek és a tetejük döntöttek, azok kimondottan rohadt drágák. 100-150e Ft alatt szerintem nem igen léteznek. Igaz ez M.A. Bronze és nem Monitor (ilyen nem létezik), de 165e Ft [link] .
Akkor már a front falon valamilyen díszes burkolat mögé elrejtek 1-1 vezetéket és felteszem mondjuk ezt [link] front hight-nak amit egy kis konzollal bedöntök a halg poz felé, amivel jobb eredmény érhető el és "fele" annyiba kerül.[ Szerkesztve ]
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz bigrob #17966 üzenetére
Nem tudom kire gondolsz Samu gyűlölködők alatt, de szerintem több Samsung cuccom volt mint az itt fórumozók többségének, és elmondhatom ... hogy nem felfele mennek minőségben. Csak árban, hirdetésben, vlogger "megvételben". Továbbra is állítom, hogy képi megjelenítésben eléggé az élen járnak, telefongyártásban sem rosszak.. és itt ki is fújt a történet.
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
dingo-htc se
tag
válasz Gino20 #17967 üzenetére
Monitort nem ismerem. Klipsch vagy Dali felé kacsingattam. Azért ez a Kef nem a bögrehangszórós cucc Nem ezt nevezik annak. Vagy kevered valamivel. A ládád sem nevezném kicsinek, pláne 25nm szobába.Kef Kube 2. Az erősítő ellenben 2013-ban jelent meg ez igaz. Elég erős dinamikus vas ez 5.1-re, 7.1-re.
Nem is ezt keresném az sp-ben. Valszeg nem is lesz megaz erő benne, hanem inkább az atmos részére leszek kíváncsi. -
Gino20
őstag
válasz dingo-htc se #17969 üzenetére
Ám legyen úgy ahogy írod . Nem áll szándékomban ezen vitázni veled
Szerintem azért meg fogsz lepődni a samu q990 reflexes sub vs zárt kef sub esetén, de majd kiderül .
Dalit nem tartom jobbnak (Én), Klipsch meg határozottan más, ami vagy tetszik vagy nem, viszont üzletből az majd x1.5 ha a Monitor audio Monitor 300 5.0 szetthez hasonlítjuk [link]
Na, de nem is OFF-olnám tovább a topik-ot. Majd meghallgatod a samu SB-t, aztán kiderül, hogy számodra a továbbiakban mi az irány -
dingo-htc se
tag
válasz s.Oliv3r #17968 üzenetére
Tv vásárlás előtt én is sokat gondolkodtam, hogy mi legyen. Végül az lg győzött. Oled lett. Szebb volt a képe. Telefon gyartasban szerintem is nagyon jók. A régebbi hangszórók legyen az bármi, azok siralmassak voltak. Volt olyan hangfala, amibe csak bele volt ragasztva egy magas sugároznak kinezo valami, hogyha atnezel a porvedon láss "hangszorot". Kíváncsi vagyok az új hamgszoroira is. Ha minden igaz a napokban meghallgatom.
-
veterán
válasz s.Oliv3r #17968 üzenetére
Lehet hogy hangban nem durrant akkorát a samu, de ha onnan nézzük hogy adott ársávban és kategóriában milyen más hasonló tudással felvértezett más márkájú hangcuccot talál az ember aminek jobb a hangja, már más a leányzó fekvése.
Szerintem senki sem mondta soha, hogy a samu soundbarjai mindent is leverőek, csak nincs alternatíva (vagy minimális).
Főleg 300-350k alatt, márpedig a többség ez alatt vásárol,sőt inkább 150-200k alatt.
JBL?Atmos vagy 5.1 felejtős,egyedül a Bar 800 Pro csúszott be 300alá extremeaudion.
Hisense?Hagyjuk.
Klipsch? Talán 1db 5.1 van, Atmos semmi.
LG?Gyengébb a hangjuk mint a hasonló árú Samuknak (szubjektív véleményem).
TCL?Hagyjuk.
Bose/HK cuccokat meg nem kapsz egyben, aztán mire összerakod a szettet darabokból máris bőven 400-500 felett vagy.
A jobban szólóak ebből az ársávból max 2.1/3.1 felállásban jönnek ki (de többnyire drágábban), úgy meg nem azt kapod amit a Samu kínál.
És még sorolhatnám.Mondjuk úgy hogy vakok közt (a legtöbb kommersz sb gyártó) a félszemű (Samsung) a király.
Amúgy a legtöbb sb vásárló nem próbált még jobb cuccokat, sokan az első soundbarjukat használják, vagy valami gyengébbről léptek feljebb, így akár egy Q930C (vagy akár egy Q700 is) is álleejtős mozihangzást produkál számukra.
Nekem volt komolyabbnak mondható 7.2 házimozim (HK és Pio amp+ Jamo S800 szériás szett, meg volt HK Enchant 1300+Enchant Sub szettem is, ezekhez képest a legtöbb soundbar (még Atmossal is) sokkal gyengébben szól, ettől függetlenül most teljesen jól elvagyok a gagyi Q60B-vel (+hátsók). -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Q700C van itt valakinek?
Két funkciót nem találok benne, pedig a honlap szerint van benne:
-SpaceFit hangzás (egyszerűen nincs ilyen menüpont)
-Chromecast (eddig egyszer se sikerült se mobilról se PCről youtube/musicról bármit is castelni) -
nexuspolaris
tag
Köszi az ötletet, egy Thunder SWP-402 -vel meg tudom oldani, hdmi megy a projektorhoz és a tv-hez, soundbar-ba pedig optikai kábellel tudok csatlakozni.
Egyébként tegnap megjött az Ultimea D50, elsőre bejön a cucc, bár még csak 2.1-ben próbáltam, de zenehallgatáshoz is teljesen rendben van. Kiváncsi leszek, 5.1-ben hogy szól majd.
-
-cobra-
aktív tag
válasz freemanone #17978 üzenetére
Azt hiszem megvan a válasz. A manual apró betűs részében, szerepel hogy Q700 esetében csak TV-n keresztül kapcsolható be a SpaceFit funkció, amit egyébként Adaptive Sound+ nak hívnak. (Sikerült is bekapcsolni, viszont ez nem csinál 2 perces kalibrációt.)
A chromecast viszont továbbra sem elérhető, a manual egy szóval se említi.
-
LiteCross91
aktív tag
Végül ma megjött a soundbar (TCL TS8132). A hangzás egészen rendben van.
Viszont a Google Assistantot (Hey Google), nem sikerül beállítani. Van itt olyan, akinek működik vagy ne is erőlködjek vele? Hozzáadtam a Google Home-ba, chromecast megy szépen, de a Voice Assistant funkciók üresek teljesen.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz LiteCross91 #17980 üzenetére
Asszem angol nyelvre és régióra állított telefonnal kell beállítani.
Utána mehet vissza a teló magyarra.
Anno a Google Nest Minit is így kellett beállítani,magyarul nem ment. -
LiteCross91
aktív tag
Mondjuk a nyelv nekem a telefonom (Android) alapból angolon van. Így a Google Home-ban működnek az automatizációk. Ezzel adtam hozzá direkt. A régiót nem tudom, hol kell beállítani. Lehet itt sántít a dolog. Én is erre gondoltam, hogy valami régiós gond lehet. Csak megerősítene, ha valaki írná, hogy neki sikerült, és persze hogyan. Ne küzdjek feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz LiteCross91 #17982 üzenetére
Beírod a droid beállításainál a keresőbe, hogy régió (Region) és ott is lesz kapásból.
Mondom nálam a Google Nest Mini így lett beállítva és működött is a “Hey Google”.
Nálam csak a beállításhoz kellett, utána ment magyar régióval és magyar nyelven (persze magyarul nem ért a Voice A.).[ Szerkesztve ]
-
LiteCross91
aktív tag
Ilyen, hogy Region nincsen, csak Languages, ahol United Kingdom van csak beállítva. De ezt már írtam fentebb is. Összesen 8 Google Hubom van, amiket használok, tudom, hogy nem értenek magyarul. Nestem is van kettő, ott hozzáadásnál kért régió megadást, de ez a soundbar nem kér.
-
IzI
senior tag
Sziasztok !
Ha film nézésnél érthetőbb beszéd hangot akarok,akkor kb mennyit kell rászánnom egy soundbar-ra? A próblémám az,hogy amikor filmet nézek fel kell tekernem a hangerőt,hogy valami értsek a beszédből,de ez miatt nagyon hangos lesz minden más hang. Ez orvosolható ?
-
QG
tag
válasz Alex91 #17986 üzenetére
Gondolom jól esik beszólni másoknak
Nem a szinkronon múlik, a modern filmeket eleve nem úgy csinálják, hogy jól érthető legyen.
https://www.youtube.com/watch?v=VYJtb2YXae8[ Szerkesztve ]
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
Alex91
félisten
Ez mar valahol volt mar tema. Ott gyakran a magyar szinkron eseten volt ez a gond. En legutobb az egyik streaming szolgaltatonal futottam ilyenbe bele, a magyar xar volt, az eredeti hanggal semmi gond. Es talan a viragbolti anyagoknal tapasztaltam ilyet, valamelyik kodolas eseten en is hasonlot tapasztaltam,
Egyebkent AV erositovel 2.0-at hasznalok. Center nelkul is tokeletes a beszed hang…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Chili7
őstag
Sziasztok. Ezeknél a wifis soudbaroknál az már lehetséges, hogy nem megy el az eszköz standby-ba, ha hosszabb ideig nem kap jelet? Vagy pár óra tétlenség után ugyanúgy be kell kapcsolni, és a forrást kiválasztani, mondjuk h a telórol indítanék spotifyt, ha esetleg az alapból HdmiArc-on van összedugva a TV-vel ami pedig ki van kapcsolva? köszi
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Soundbar Q700C amit újonnan vettem 2 honapja. Új kora óta többször észre vettem hogy X naponta elallítódik a Basszus vissza 0-ra +6-ról.
Gyári távirányítót nem használjuk így a gyerek nem tudta elnyomni. Én szoktam vissza állítani az applikációból.
Mitől lehet ez? Feldobja hogy szoftver frissítés elérhető de nem fut végig csak 2-3%-ig megy utána vége van.Esetleg garanciáztatni kellene? Egyébként semmi más bajom nincs vele.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Tőzsde és gazdaság
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Wise (ex-TransferWise)
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest