Új hozzászólás Aktív témák

• DonJoee

tag

Sziasztok!

Bocsánat, hosszú szoktam lenni. Megoldás: olvass gyorsabban... :P

Házi mozi készül. A 77"-os LG C2 OLED TV már adott (mihelyst felhányom a falra).
    Viszont a nappali és az asszony ezirányú felfogásbéli adottságai miatt én is soundbarra szorulok normális audio setup (értsd: receiver, raklapnyi hangfal, túlsokméternyi kábel) helyett. :(((

Mégis, jó lenne néha napján valami zeneféleséget is hallgatni rajta a jelen és jövőálló mozis képességek (DTS:X, Dolby ATMOS stb.) mellett, szóval elmozdulnék a teszkós 60ezres tartományról felfelé. Azaz igények: nagyobbacska mélynyomó és kisebbecske surround hangszórók (ha nem járnak túl sok kábellel, akkor ezeket még engedélyezi az asszony), sokféle hangszabvány támogatása, jó térérzet (akár virtuálisan is, mert egy soundbarral hogy is máshogy?).

Elsőnek 200ezerre lőttem be a keretet, de aztán láttam, hogy nem csak a tojás és a tej ára ment fel mostanában, hanem más, alapvető létszükségleti cikkeké is, pl. soundbar...
    Szóval mindenféle ársapka helyett azzal szembesültem, hogy a finomságok 300 körül-felett kezdődnek igazán. :(

Mindegy, elsőnek egy Klipsch Cinema 600-zal szemeztem. Mindenki leírja, hogy milyen gyönyörű hangja van még zenére is, de aztán látom, hogy sokan jártak úgy a 2. év végén, hogy bekapcs... és semmi. Meghótt. Egy majdnem 300k-s, elvileg professzionális cuccnál azért a 2 év élettartamot én keveslem. Ti?

Utána (ha már "hangprojektor", ugye) néztem Yama...hát, nem tudom, hogy ez a Yamaha YAS-209 milyen lehet 150-160 körül, de én Yamaha hangprojektor alatt a sok(soksoksoksok) irányított hangszórós változatokat értem, amik ugye 400 felett tanyáznak. Illetve most egy modell kapható, a 2700. A TV miatt már így is halott ember vagyok, szóval ilyen ártartományokban már nem kockáztatnék.

Lássuk, mi van még? Hopp, Polk Magnifi Max AX SR. Azt hiszem, hogy ebben egészséges kompromisszumra lelnék 270-290 körül. Van ATMOS, beszédhang kiemelés, jobb fajta zenei képességek, részletes beállíthatóság (külön sub és párbeszéd hangerő stb.). Legalább is az "AX" nélküli, műanyag-vödör-alakú-mélynyomójú elődjét így dícsérték az AV-Online-on. Nem tudom, hogy ezzel az újabb, AX-es változattal van-e valakinek tapasztalata?

Aztán felmentem az Rtings.com-ra, hogy lássam, ők milyen soundbart tartanak a legjobbnak zenei téren (is)?
    Ledöbbentem. Samsung? :Y Pontosabban a Samsung HW-Q990B (idén már C). Hogy az milyen szép, hogy az milyen jó, nagyonsok-pont-nagyonsok-pont-sok hangszórós kivitel meg húmegtyű az egész... Ööö én készséggel elhiszem, amit a nálam sokkal képzettebb tesztelők tapasztaltak, de én a Samsung / LG párost audio terén mindig is a langyi középosztályban tudtam/képzeltem. Ezek szerint tévesen? Lehet, hogy szentséget kellene törnöm és az LG TV alá egy Samsung bart kellene tennem? (persze a logót lefesteném feketével, mert mégis hogy nézne már az ki? :DDD )
    Szóval ez megérheti a 360-370ezret? (ami már nagyon fájna, de bátor vagyok)

Még érdekesség képpen ránéztem erre a Sennheiser AMBEO-ra. Na, ezt is szénné dícsérték. De b.... 850ezer? Mélynyomó és satellitek nélkül? Ahogy Charlie Firpo kérdezte anno: "Mi ez, fejátültetés?" hogy ilyen drága. Értem én, hogy nívós, profi cucc, tele tudománnyal, de eladni nem akarnak belőle? Mondjuk, ha nagyon kell, német apróhirdetős oldalakon megtaláltam bontatlan vagy kibontott és egyszer kipróbált kivitelben 350ezer körül (az erősödő forintra átszámolva). Persze ilyenkor a garancia, ha nem globál vagy EU, akkor ugrik...

Szóval a kövéren kiemelt cuccokkal kapcsolatban kérném a véleményeteket. Vehető valamelyik? Vagy van más titkos tipp ilyesmi tudással és áron? (A Sonos valamiért nem jön be és ehhez képest ára is van...)

Köszi a türelmeteket!

Új hozzászólás Aktív témák