Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Nem rendeltem azóta tőlük, bár el is fogyott a többség, amit kinéztem. Még egy Westvleteren 8-at is rendelnék, csak az nem volt meg a 3 közül.
Amúgy gondolkoztam, hogy a Paradox Christmas-ből be kéne tárazni 3-4et és minden karácsonykor kinyitni egyet, jó kis befektetés szerintem. Ez is olyan, hogy most még van belőle pár, aztán eltűnik és külföldi webshopokon se lehet majd megtalálni, szerintem már most sem. Csoda, hogy nálunk még van belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz adster #10020 üzenetére
Ez a belga jól hangzik, "Smoked Vanilla Stout", hmm
De skót vonalon is vannak érdekes dolgok, pl. Brewdog Everyday Anarchy, Konnichiwa Kitsune, Prototype sorozat vagy To Øl/Brewdog Hardcore Mælk
Meg egy csomó, amit még nem sikerült megkóstolni régebbről, pl. Dog A, Mix Tape 8..
Jut eszembe, már a BrewDog webshopjában is feltűnt a jelenleg legjobban áhított söröm, hátha egyszer hozzánk is eljut (itt még brutálisabb a szállítási költség, mint a Mikkeller-től, amit azért nem egyszerű überelni).
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Publikálták a 2015-ös BrewDog sörlistát, a Paradox Compass Box-ot várom (de a többit is)! [link]
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Én idén még nem ittam semmi normálisat. Igaz, hogy január végére sikerült csak elfogyasztani a nagy karácsonyi adagot, szóval inkább úgy írom, hogy idén még nem vettem sört. Ha alkohol, akkor mostanában a whisky-k iránt érdeklődöm, a Glenfarclas háza tájáról már sikerült párat megkóstolni, full palack is van a birtokomban.
Azért lassan beindul az IPA/APA időszak, szóval kezdek nézelődni..
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Leadtam egy komolyabb rendelést ma, egy darabig elleszek velük. A jó időre való tekintette csak pale ale és ipa:
Alesmith X
Alesmith IPA
Nogne Ø Global Pale Ale
Porterhouse Hop Head
Rogue Yellow Snow IPA
Rogue Farms Oregasmic Ale
Rogue Brutal IPA
Rogue Farms 7 Hop IPA
AleSmith Evil Dead Red
AleSmith My Bloody Valentine
Firestone Walker Union Jack IPA
Nogne Ø Pale Ale
Nogne Ø India Pale Ale
Nøgne Ø Two Captains Double IPA
Nogne Ø 500
Nogne Ø Vic Secret IPA
Nogne Ø Vic Abstract IPA[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz adster #10185 üzenetére
A Saveur-on most brutális Nogne Ø választék van, elég sok ritkasággal. Még rendeltem volna párat, de már így is túlléptem a keretet. A szállítás is drágult, már nincs DHL opció és kb. 2X annyiba kerül, mint legutóbb..
De gondolom Te is tőlük rendelted akkor, elég sok ismerős darabot látok a képen.
Traxx: Igen, 8-as (a három közül nekem már csak ez van hátra, de most sem volt raktáros sajnos).
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
adster-nek: [link] Ezt is megéltük..
-
Jhonny06
veterán
Nøgne Ø Two Captains Double IPA
Hát ez nem volt semmi.. legutoljára dupla ipánál ilyen ízkavalkádot a BrewDog / Mikkeller I Hardcore You-nál tapasztaltam. Ehhez még hozzájött egy brutális adag szárazság + keserűség.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Nyár végén Dániába (Aalborg) költözöm és egy rendes sörfogyasztó módjára elkezdtem nézegetni a helyeket, hát.. el leszek látva. Basement Beer Bar, viszonylag szolid hely, elég jó sörök szoktak csapon lenni (már egy ideje követem). Otthoni fogyasztásra Best of Beers, itt elég komoly választék van, ahogy nézem.
Jövő héten megyek ki pár napra szétnézni, nagyon gondolkozom rajta, hogy Koppenhágát is útba ejtem. A Mikkeller & Friends szerintem Európa egyik legjobb sörözője, brutál dolgok szoktak ott csapon lenni (de a bottle shop része se kutya).
Pénteken főzdefeszt még itthon, talán szombaton is jut rá idő.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz looser #10301 üzenetére
Jó kis sztori, őszintén remélem, hogy tényleg jó fejek ott az emberek. Én a drágább söröket hasonlítottam össze árban (pl. USA) és kb. ugyanannyi, mint otthon, mondjuk ez érthető. De kevés ország is van, ahonnan sör jön és közelebb van hozzánk, mint Dániához, így annyira nem vészes a helyzet.
Egyébként igen, említették is, hogy az ilyen kommerszebb sörök nagyon drágák (főleg szórakozóhelyen), így érdemes a craft beer vonalon maradni. (Ez is ritka..)
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Lesz valami durvább imperial stout idén? Tavaly a Hopfanatic Tsunami eléggé eltalált darab volt.
-
Jhonny06
veterán
válasz Kergeboci #10309 üzenetére
Köszi az ajánlást, megkóstoltam a Romanovot. Nem adják olcsón, de elég korrekt sör. Ha valaki imerial stout-ra vágyik, ezt nyugodtan vegye meg.
Volt még Legenda vörös áfonyás, ennek az illata jobb, mint az íze, de nem rossz (kicsit olyan egyveleg gyümölcsös sör). Ocsoa Summer Sunrise, nagyon kellemes ebben a melegben.
A Hopfanatic sátorral vigyázni.. kifogtam egy kezdő csajt, aki olyan szarul csapolta az Alulu-t (kókuszos pale ale), hogy kb. az egész hab lett.
Amúgy nagyon jó a hangulat este és végre egy megfelelő helyszín az eseménynek.
-
Jhonny06
veterán
válasz jookomak #10338 üzenetére
Dehogynem Megjártam Dániát, sikerült végre megkóstolni a Beer Geek Vanilla Shake-et valamint a Beer Geek Dessert-et, mindkettő brutálisan jó, bár utóbbi már-már túlzóan édes. Ezek bottle shop-ból voltak, sörözőbe is eljutottunk, itt Evil Twin - Lil' B-t ittam, ez is mennyország.
Koppenhága szeptemberben lesz.
Közben lassan a korábban rendelt darabok is elfogynak. Az AleSmith gyorsan a kedvenc sörfőzdéim közé került, nehéz rosszat kifogni tőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Bati0501 #10360 üzenetére
Én Rekorderlig cider-t vettem anno az Auchan-ban, ott is érdemes körülnézni. Ez mondjuk Pesten volt, nem biztos, hogy vidéken is hasonló a kínálat és árulnak egyáltalán. Gondolom még ez is messze van az igazi cider-től, de sokkal jobb, mint a Strongbow és társai. Olyan 800.- Ft körül volt.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz jookomak #10368 üzenetére
Nekem sincs, sőt. Nincs keresgélés, "nem tudok visszaadni", fusizás, stb. A főzdefeszten kifejezetten kényelmes volt. Csak ez a lehúzós 1000 ft-os pohár ne lett volna, bár ez meg a környezet szempontjából jobb (legalább), nincs húszezer eldobált műanyag pohár a feszt után.
-
Jhonny06
veterán
válasz truefx #10387 üzenetére
A Csakajósörön kívül a Culinaris az, ami árul jobb söröket (bár nagyon korlátozott számban és sok minden még az előbbinél is drágább), más webshopokban csak belga meg magyar cuccok vannak, esetleg valami cseh. Ha rá tudsz szánni egy normálisabb összeget, akkor ezt az oldalt ajánlom, Franciaországból néhány nap alatt itt szokott lenni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #10389 üzenetére
Hát nem tudom, Aalborgban nem ezt tapasztaltam. Pl. az egyik legolcsóbb Brewdog (Dead Pony Club), átszámolva 2500 huf a nagyobb pohár és ott asszem 2dl/4dl mértékek vannak, tehát még csak nem is 0,33l/0,5l, mint itthon. Ez itthon 1000 ft alatt szokott lenni csapon.
De még a dán sörök is olcsóbbak itthon IMPORTÁLVA (!), pedig ott főzik kint..
Az már egy más kérdés, hogy a fizetések sokkal jobban igazodnak az ottani árakhoz, mint itthon. Egy egyszerű diákmunka (egyetemet folytatom ott) órabéréből kijön egy komolyabb sör (ami mondjuk itthon 2500-3000 ft), plusz még talán marad egy olcsóbbra is. Itthon a diákmunka 500 ft/óra..
Mondjuk ott főleg drágább söröket próbáltam, nem annyira tűnt fel, csak most kezdtem számolgatni..
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Jhonny06 #10397 üzenetére
Egyébként minél drágább, annál kevésbé érződik az árkülönbség, ott jellemzően azok a sörök is high-end árban futnak, amik máshol olcsóbbak (Dead Pony Club példája). Ahogy ültünk a Basement Beer Bar-ban (remek hely egyébként), nézegettem az árakat (egy baromi nagy táblára van krétával felírva vagy 30 sör) és valami teljesen kommersz búzasör is gyakorlatilag prémium IPA árban ment, eléggé nagyot néztem. Oké, hogy importálni kell, de ez azért durva. De pl. egy komolyabb imperial stout hasonló árban van mint, nálunk. Drágább ugyan, de nem annyira vészes a különbség.
Szerk.: Sorry, kifutottam a szerkesztési időből.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz #90933760 #10415 üzenetére
Ha sima sör lenne citrom aromával, azon alig érződne a gyümölcsösség. Jobb minőségű sörökből rengeteg ilyen van és egyiknél sem a gyümölcs a domináns. Ezeket a nagyobb rétegnek csinálják, akik ezt az ízt igénylik, mert ez van a fejükben, mint "gyümölcsös sör". Szóval nem a minőség miatt van félig "gyümölcslé" (erre nincs elég mennyiségű idézőjel ) bennük, hanem mert így lehet a kívánt ízt elérni.
-
Jhonny06
veterán
Az Argus-ból melyik fajta iható? Vettem egy Gold-ot, ez elég semmilyen, bár nem kifejezetten szar. Valamint egy zöldet is (pilsner), ezt még nem próbáltam.
-
Jhonny06
veterán
Úriember nem beszél arról, hogy mennyit költ sörre, de valószínűleg ez a legmagasabb összeg, amit valaha kiadtam egy palackért (még a behozatott Westvleteren-re is rávert, mondjuk ez is messze földről érkezett, de nem volt rajta plusz költség, én magam hoztam).
Az első söröm ettől a főzdétől. Érdekes, hogy a BeerAdvocate-en istenítik, a Ratebeer-en viszont eléggé lehúzták sokan, bár a frissebb értékelések ott is jók.
Más, de témába vág minimálisan: nem tudjátok, hogy hol lehet szerezni ilyen nagyon egyszerű fa bortartó állványt? Néhány komolyabb sört szeretnék beszerezni és karácsonyig érlelni, jól mutatni a házban egy ilyen. Valami ilyesmire gondolok, tehát ne foglaljon nagy helyet és bőven elég 5-10 palacknyi hely rajta, esetleg az elrendezés lehet más:
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Elég cudar idő van, elmossa a sörfesztet.
-
Jhonny06
veterán
Nekem eléggé az az érzésem a magyar sörfőzéssel kapcsolatban, hogy mióta bejött ez a nagy "kézműves" trend és látják, hogy brutális pénzeket le lehet szakítani 1 pohár sörért (mert kifizetik az emberek), azóta egyre rosszabb a minőség. Megérezték a pénz szagát, főzdefeszt meg saját sörözők és innentől nincs megállás. Pár éve még nem volt ez.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Srácok, nem tud valaki szerezni fa sörösrekeszt? A Csakajósörben nincs készleten, szerintem a Venenumban sem, valami ilyesmi. Illetve ha van valakinek egy fölösleges, megvenném.
-
Jhonny06
veterán
Brewdog Hinterland érkezett a Csakajóba, kíváncsi vagyok
-
Jhonny06
veterán
Tegnap sörözgettük cimboránál és megkínált egy ilyennel. Baromi jó! Még látásra sem volt ismerős. Ízre sima búzasör, abból talán gyengébb (vagy inkább átlagos), de 1-2 másodperc után ad egy brutális citrusos-fűszeres (koriander) löketet, nagyon meglepődtem, baromi finom. Egy búzasörnek amúgy is nagyon jól áll a citrusosság, de ezt kifejezetten eltalálták.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.