Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dusee
őstag
hali!
van 1 kérdésem: felteszem a vegast, inditanám, és azt irja ki h system low on memory, v ijesmi, és leáll!
van 4gb ramom szal nemhiszem h az lenne a baj, haveromnak 1gbtal megy simán!
pls re! -
Primőr
aktív tag
És lenne egy kérdésem is. Azt hogy lehet, hogy rövid feliratokat helyezek el a vidiben, de csak nagyon pici ideig vannak a képernyőn, aztán jönne a másik. Szóval valami olyan megoldás kéne, hogy ne kelljen kézzel húzogatni a széleket a megfelelő időtartamra és külön-külön irkálni a szövegeket külön Text boxba.
-
BRinyo
aktív tag
És persze, nem mindegy az ár sem. Mert aki pénzt keres vele, annak nagyon ajánlott, hogy tartson egyet. (Neki vajon hogy esne, ha nem fizetnék ki a járandóságát?) Premiere jóval drágább áron nyújt kevesebbet - szerintem...
-
BRinyo
aktív tag
válasz
oregharcos
üzenetére
Ezt vegas simán tudja. Minden fantázia és programismeret, nomeg próbálkozás kérdése.
-
BRinyo
aktív tag
válasz
oregharcos
üzenetére
Lehet torzítani a képet vegas-szal is. Úgy nézhet ki, mintha egy sarokban elhelyezett tv-ben menne a videó pl...
-
oregharcos
csendes tag
Üdv k3l3r0n!
Köszönöm a biztató szavakat, és a segítséget!
Megszereztem az Adobe Effects programot, de ahogy elnézem ennek a
kezeléséhez pilótavizsga kell, arról nem is beszélve, hogy a timeline
ablakot sehol nem találom. Ez nem is érdekel, valószínű, hogy le fogom törőlni.
Tehát maradok vagy a Premiernél, vagy a Vegasnál. Az az igazság, hogy
nekem a Vegas jobban tetszik, elég jól átlátható, és mostmár kezdek belejönni.
Régebben a premiere-el is próbálkoztam, aztán gépcsere miatt eltünt,
és most kaptam vissza a CD-t.
Láttam még olyan videot ahol egy falon elhelyezett ferdén beállított fényképkeretben
futott a klip. Ezt is tudja a Vegas?Nagyon köszönöm a segítséget!
Minden jót! -
BRinyo
aktív tag
válasz
oregharcos
üzenetére
Természetesen meg lehet csinálni. Nem is annyira bonyolult. Kell a kép, amit szeretnél nagyítani. Berakod egy új videósávra. Beállítod mennyi ideig lehessen látni: -tól -ig. A pan/crop ablakban meg azt állítod be, hogy az elején kicsi legyen, a végén pedig kitöltse a képet. Ezek után csak ráhúzol a kép klipjének elejére és végére egy fade-et. Ha ezt vki after effects-szel csinálta, akkor azt sajnálom, ezt egy premiere is tudná... Csináld szebbre vegas-szal, az a Te győzelmed...

-
oregharcos
csendes tag
Üdv. BigBadPlaYeR!
A végcél egy ilyen video készítés lenne.
http://www.youtube.com/watch?v=eZq-95NNycE
Ezt Adobe After Effects-el csinálták. Nen tudom, hogy a
Vegas-al meglehet-e csinálni? Próbálgatom hátha összejön.Minden jót!
-
oregharcos
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Üdv BigBadPlaYeR!
Köszi az infót!
Ilyen vagy ehez hasonlóra gondoltam:
http://www.youtube.com/watch?v=HYgZf2p6ipAPan/Crop ablak visszahelyezése: Simán a szélére kattintasz a
pancropnak ahol van pár függölegesen elhelyezett pont, ott nyomva
tartod és elhuzod onnan lentröl mondjuk a közepére.
Ezt egy kedves Vegas-al folalkozó kolléga írta nekem.Minden jót!
-
Primőr
aktív tag
Virtualdub meg kapásból megcsinálta... Nesze neked Vegas.
-
Primőr
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
A vegassal szerkesztettem videót, tömöríteném vele a hangot is, de hibát írt ki és kilépett a progi. NAGY nehezen megoldottam úgy, hogy a lamemp3-at beraktam mindenféle system mappába, és így már nem ír ki hibaüzit és elvileg megcsinálja. Viszont megnyitom a kész fájlt, és egyszerűen nincs hang! Mitől lehet?
-
n0tb4d
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Rendben,megpróbálkozom vele.Köszönöm szépen.
-
access_denied
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
A Sony oldaláról letölthető pdf doksiban a render as opció alatt ott a Main Concept mpeg 1 és 2. A 8-as és a 9-es verziójában is.
Valamelyik CAB file-ban (talán mcplug_n.cab) ott vannak a szükséges file-ok, de nem települ fel. Nem igazán értem ezt a problémát.
Sőt, gogliban keresgélve fórumokban van utalás az mpeg (Main Concept) formátumra.

-
BigBadPlaYeR
senior tag
oregharcos: Ezt a kép-kiemelős dolgot rengeteg féle képpek meg lehet oldani. Én valószínűleg úgy csinálnám, hogy egymás alá raknám párhuzamosan az említett eventet, majd a felsőnél birizgálnám a Pan/Crop-ot. Kimaszkolni a négyzetet, kört, lovacskaformát, vagy amit akarsz, aztán azzal már tudsz csinálni bármit a Pan/Crop-on belül. Nem tudom pontosan mit szeretnél elérni, így azt tudom mondani, hogy próbálkozni kell

Hogy sikerült megoldani az "ablakos" problémát?
cleverke: Ha nem akarsz sokat szöszölni, jó a WMV is, csak kicsit nagy. De mostanában a favorit codec fragmoviekban a H.264 egyik ingyenes vállfaja, az x264. StaxRip progit ajánlom hozzá. A team-versatility oldalán volt róla cikk valamikor.
access_denied: Az engem is érdekelne. 8-ast nem bírtam rávenni, hogy MPEG-et is vigye, de a 7-ben anno nem volt ilyen gond.
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Sony Vegas Movie Studio Platinum Edition 8.0d -ben nem találom a Mainconcept MPEG opciót. Nem is látok semmi lehetőséget a használatára, ami annyiban baj, hogy a kamerám mpeg formátumban vesz fel, amelyet a 6-osban lehetett szerkeszteni.
Hogyan lehet rábírni a 8-ast az mpeg használatára?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
oregharcos
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Megoldodott a probléma, mostmár vissza tudom rakni az eredeti helyére
a szerkesztőablakot.
Minden jót! -
oregharcos
csendes tag
Úgy látszik, hogy a meleg megártott, ugyanis nem a bal sarokba megy le az ablak, hanem a jobb sarokba az Explorer, Trimmer...stb. sorába. Innen nem bírom az eredeti helyére visszatenni csak úgy, hogyha újratelepítem. Átnéztem a leírásokat, de nem találok megoldást. A leírt billentyű kombinácíókkal sem megyek semmire.
Egyáltalán van szerintetek erre megoldás?Minden segítséget köszönettel veszek!
-
oregharcos
csendes tag
Elfelejtettem leírni, hogy 6.0-ás verzióval dolgozok
-
oregharcos
csendes tag
Szia!
Már régen nem foglalkoztam a Sony Vegas-al más elfoglaltság miatt.
Most ismét elővettem, gyakorolni, mert kellene egy családi videót csinálni.
Ismét csináltam egy rossz klikket, és az Event Pan/Grop ablak tünt
el a jobb alsó sarokba. Próbáltam az ALT+D,1-es variácíót, de nem jön vissza,
ha felhúzom akkór eltakarja a Time Line-t.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Ha jól emlékszem a télen is úgy oldottam meg,
hogy újratelepítettem, nagyon jó lenne ha nem kellene megismételni.Előre is köszönöm a segitségséget, neked és mindenkinek!
-
n0tb4d
tag
Hello!
Olyan kérdésem volna,hogy COD2-ben szeretnék kisebb frageket készíteni és azokat felturbózni pár effectel.Na most a játékban cl_avidemo 30-al felvettem az általam szépnek lőtt lövéseket(1024x768 minden full),majd vegasban a TGA fájlokat beraktam és kaptam 1 videót.Kb ez az egész 5 lövést tartalmaz.Tömörités után 33 mb-ot kaptam wmv formátumban.Na most nemtudom,hogy mennyire számít ez jónak.A fragmovie-at milyen formátumban és milyen codec-el érdemes renderelni?Hozzátenném,hogy szeretnék viszonylag jo felbontást kapni.
-
oregharcos
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Szia BigBadPlaYeR!
Köszi az infót!
Lenne egy másik kérdésem. Szeretnék egy csoport képből kinagyítani egy személyt.
Láttam egy olyan fílmet amelyikben egy tabloképből egyenként kiemelték a személyeket.
Ezt szeretném megcsinálni én is. Az Event Pan/Crop ablakban próbálkozok, de nem akar összejönni. Egyszer sikrült addig eljutni, hogy amikor a EP/C ablakban csináltam egy kis négyzetet, tehát ki volt emelve egy személy, azt az egérrel bárhova el tudtam mozdítani egy másik személyre. Ez egyszer jött be, azota nem bírom megcsinálni.
Azt mondják, hogy ezt Adobe Premierrel lehet jól megcsinálni.
Szerintem a Sony Vegas is tudja, csak én nem találom a jó megoldást.
Erre szeretnék tanácsot kérni, amit előre is köszönök!
Köszönettel! -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
oregharcos
üzenetére
Én annyit tudok, hogy amik a Windows/Fonts könyvtárban vannak betűtípusok, azokat a Vegas is kezeli egy újraindítás után.
-
oregharcos
csendes tag
Sziasztok!
Valamikór olvastam, hogy a Vegasba lehet fontkészletet berakni.
Akkor le is töltöttem, ezek ttf kiterjesztésű file-k, de a Vegasban nem találom,
hogy hova rakhatom be. Jelenleg a Vegas 6.0-t használom.A segítségeteket előre is köszönöm!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
megintrich
üzenetére
Sosem volt multimédiás bill.-em. Most a notin vannak ilyen billentyűk, de azon még nem Vegasoztam.
-
megintrich
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
es azt nem emlitettem, hogy a hangero szabalyzo sem a kimenetet szabalyozza, hanem a sav volume-ot.
erdekes es egyben bosszanto. -
megintrich
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
en ugy latom, hogy alapban mindig ki van jelolve egy sav, az utolso amithez hozzanyulok.
en azt hittem , hogy lehet erre egy beallitas, pl multimedias keybord hasznalata vagy ilyesmi. ami furcsa en ugy gondolom, hogy ha nincs felinstallalva a driver a keybord-hoz akkor nem jelentkezik ez a problema.
neked nincs ezzel kapcsolatban gondod, vagy tapasztalatod? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
megintrich
üzenetére
Esetleg ha nem jelölsz ki egy sávot sem?
-
megintrich
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
ok. tehat:
nem ujkeletu a problema vegas hattal a regi gepen (egy HP) ugyenez a jelenseg kijott, de a vegas 7 install utan elmult ez a betegseg. most van egy dell xps 1530 es a vegas 7-et tettem fel, es a sajat billentyuzeten, (vagyis a funkciogombok a gepen ugyanis ott van a mute) ujbol elojott a problem. radugtam a regi HP billentyuzetet es ott is ugyenez a problema. tehat nem blokkolja a hangkimenetet, az aktualis hang vagy videosavot mute-olja. -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
megintrich
üzenetére
Milyen billentyűzet, milyen Vegas, milyen gép, milyen hangfal, stb. Részletesebben, hogy egyáltalán el tudjunk indulni valahol.
-
megintrich
csendes tag
kellemes nyarat mingenkinek.
egy idegesito dolgot szeretnek megoldani.
a billentyuzet mute gombja a vegas elinditasa utan atall a vegas savjanak mute-olasara, es szeretnem ha megmaradna a hangszorok mute-olasara.!
van erre megoldas vagy magyarazat? -
Daneeka
senior tag
válasz
access_denied
üzenetére
Igen

-
access_denied
senior tag
A solid background lesz a hiba? Default text-el nincs háttér? Ennyire egyszerű lenne? Ha igen, akkor elnézést a lámaságért

-
Daneeka
senior tag
válasz
access_denied
üzenetére
Összedobtam egy képet erről: [link]
-
Daneeka
senior tag
válasz
access_denied
üzenetére
"össze lehet nyomni időben 2 percre," ez alatt azt érted, hogy felgyorsítod?
Mert ha ez nem elég akkor kirenderelheted valami olyan formátumba a 4X-re gyorsítottat amit kezel a Vegas (pl. uncompressed avi, gigászi fájlméret!) és a kész fájlt megnyitod Vegassal és tovább "gyorsítod". Ha egy 4x-re gyorsítottat még 4x-re gyorsítod akkor 16x gyorsítást kapsz. -
access_denied
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
Szia!
Az oldaladat olvastam, azokkal a lépésekkel tisztában vagyok, egyedül azt nem tudom elérni, hogy a kép és a szöveg is egy időben látszódjék. Valami properity dologról lehet szó, de magamtól nem jöttem rá

A másodikról. Egy 8 perces mpg-et össze lehet nyomni időben 2 percre, pontosan a negyedére, tovább nem engedi. Erre a korlátra akartam rámutatni.
-
ekimaster
tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
A hangok külön-külön kellenének!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Raharin
üzenetére
Raharin: VirtualDub-hoz van ilyen addon. MSU logo removal vagy valami ilyesmi a neve. Én nem próbáltam még, de más azt mondta, hogy ugyan nem tökéletes, de használható.
horgaszb: Ahol el akarod vágni, odaklikkelsz, megnyomod az "S"-t, mint split, mindkét végén, a középső résznél megfogod az egyik végéd, nyomod a CTRL-t és "összenyomod" az eventet. Vagy széthúzod, ha lassítani akarod. Részletesebb leírás a szignómban lévő linken.
ekimaster: A hangokat külön-külön, vagy egyben akarod kiementeni?
-
ekimaster
tag
hogyan tudom egy 112 helyen vágott anyag hangfájljait külön kimenteni?
egy lépésben -
horgaszb
csendes tag
hali, olyan kérdésem lenne, hogy egy bizonyos videó közepét akarom felgyorsítani, ezt hogy tudom elérni? az eleje és a vége jó. gondolom kijelölöm a részt és vhogy külön választom az egésztől.
előre is köszi a helpet -
Daneeka
senior tag
válasz
Raharin
üzenetére
Asszem az overscan-ről beszélsz, lényege, hogy a tv kicsit "belenagyít" a videókba.
Preview ablak fölött van az a háló alakú jel, ott bekapcsolod, hogy mutassa "Safe Areas"-t, akkor látni fogsz a preview ablakon két téglalap alakú rácsot. Na a kettő közül valamelyik az a határ amíg tévén is látnia videóidat, ami kilóg a vonalakon túl, azt levágja a tévé mert "túlnagyítja", de majd valaki kijavít ha nem így van. Ja meg ha jártas vagy a tévéddel kapcsolatba akkor ránézhetsz az 1:1 Pixelmappingra, vagy valami képbeállítást találni ami natívban adja a képet. -
Raharin
tag
Ha egy videó kazettát megnézek 4:3 vagy 16:9 képarányú tévékészüléken (és ha a műsor nem szélesvásznú), akkor a kép teljesen kitölti a képernyőt. Ám ha a Vegasban megvágok valamit akkor ott be kell állítani, hogy 4:3 vagy 16:9. Így a renderelt anyag a tévé képernyőjének alján-tetején vagy a két szélén egy-egy sávban hiányos.
Hogyan lehetséges azt beállítani (a letterbox-ot a renderelési beállításoknál kikapcsoltam), hogy két különböző képátlójú tévén nézve ugyanannak a felvételnek mindig teljes legyen a képe? -
Raharin
tag
Lehetséges, hogy nagyon primitív kérdés: tv csatornáról felvett képanyagból hogyan lehetne eltüntetni a csatorna logóját?
Azon kívül, hogy eltakarom valami mással vagy ráközelítek a képre, más megoldást eddig nem tudtam kiötölni. -
lacibacsi
addikt
Köszönöm! Így már kerek lett a világ...
-
lacibacsi
addikt
válasz
Daneeka
üzenetére
Én sem használtam soha MM-t, de a 7-es Vegas telepítésénél nem lehet kikerülni.
Viszont sugallatodra a Vezérlőpultról önállóan le tudtam szedni.
Így a Vegas indításakor ugyanúgy hiányolja, de legalább elindul a program. Egyenlőre a probléma megoldottnak látszódik.
Lehet, hogy fel kellene tenni a nyolcast, abban már nincs benne a MM, hanem opcionálisan telepíthető. Már csak meg kellene szerezni, azaz izé, venni alkalmasint...
Köszi! -
Raharin
tag
Tv csatornáról felvett képanyagból hogyan lehetne eltüntetni a csatorna logóját?
-
horgaszb
csendes tag
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
köszönöm szépen, nagyjából jó lett, bár nem egészen erre gondoltam, de ok.
-
Daneeka
senior tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Telepítésnél nem lehet kihagyni a MediaManager setupját? Én utólag uninstálltam MM-t Vezérlőpultból és nem hiányzik se nekem se a Vegasnak. Ami azt illeti a a Vegas gyorsabban tölt be nélküle.
Egyébként ha használtad a MM-t leírhatnád mire jó, mert hátha kiderül, hogy kell nekem is.

-
horgaszb
csendes tag
hali!
Olyan kérdésem lenne a sony vegas 8.0val kapcsolatban hogy hogyan kell futó feliratot csinálni?? stáblista meg minden hülyeség megvan, de ezt nem találom. Olyant akarok hogy jobbról balra menjen a szöveg. vagy esetleg van valakinek egy magyar leírás ehhez vagy 7.0hoz, ami hasonlít erre??
előre is köszönöm -
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Találkoztam egy olyan telepítésiproblémával, amit nem tudok megoldani.
Vegas 7d-t szeretném egy Windows újrapakolás után feltenni. A telepítés első része simán le is zajlik, a Vegas 7-et feltelepíti.
Ezután telepítené a MediaManager 2.2-t, azonban a telepítés során hibaüzenettel kilép.
Fut a "Microsoft SQL Server Desktop Engine" ablak. A zöld csík a felén kicsit túl megáll és feljön az alábbi üzenet: "Setup failed to configure the server. Refer to the server error logs and setup error logs for more information."Ezt leokézva kilép a telepítőből. A Vegast el tudom indítani, simán lezajlik a regisztrálási folyamat. Ezután azonban, amikor elindul a program, feljön az alábbi hibaüzenet: "The MSSQL$SONY_MEDIAMGR service does not exist or the current account does not have enough privilege to manage it".
Ez az üzit leokézva egyszerűen kidob.
Az igazán nagy gondom az, hogy korábban is ugyanez a hardver konfigom volt, ugyanezzel a Windows-zal és ugyanez a Vegas. telepítettem már újra a gépem többször is ezekkel, de ez a hiba még nem jött elő. Minden úgy csináltam, mint máskor, mégis vacakol.
Valaki tud valami okosságot erre a problémára?
-
Dimitryj
aktív tag
Lenne egy nagy kérdésem.
Vegas8 nak elvileg kezelni kellene az AC3-at nem? vagy csak abba tud menteni?
Ugyanis egy filmnek a hang sávját kellene csak hozzá igazítanom hogy passzoljon a hang a videóhoz. -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
access_denied
üzenetére
Az első kérdésre találsz választ a szignómban lévő oldalon. A második kérdést egyáltalán nem értem...
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Amatőr kérdés, de már annyit vacakoltam, hogy hozzátok fordulok segítségért.
Videó alatt szeretnék szöveget megjeleníteni animált (víszintesen scrollozó) és animáció nélküli (mint a felíratok a filmek alatt) változatban.
Két képsáv kell hozzá gondolom, de sajnos itt elakadtam, mert a módosítások során az eredeti videó képe is megváltozott a mix során. Tuti rosszul csináltam, viszont nem jutottam dűlőre a feladattal.
Másik kérdés, hogy a nyers videóanyagot csak a negyedére tudom összenyomni? Ha pl. egy 20 perces anyagból 2 percest szeretnék, akkor kétszer kell renderelnem? Csak így megy?(Vegas 6).
-
Pollux66
tag
Hi Mindenki!
Most kezdtem el tanulgatni a Vegas-t, de az istenért nem tudom belőni, hogy a csikozást kivegye a videókból. (deinterlacing!!!)
Ezekkel próbálkoztam, de semmi:Pls ha vki tud segítsen!

-
Raharin
tag
A felvétel hangerejét hogyan tudnám a Vegas-ban növelni, de úgy, hogy ne torzuljon? Azt tudom, hogy van egy csúszka a timeline előtt (alap beállításkor), de azzal nagyon torzul a hang. Azért kellene, mert a Vegas-ban vágott anyagot menükészítő programmal tovább használom és az így készült menüs DVD-k halkak lesznek (tudom, a menükészítő programban próbáljam a hangerőt növelni). De arra gondoltam, hogy már a vegas által előállított fájlok hangosabbak lennének, akkor az már úgymond fél siker lenne!
-
Raharin
tag
Milyen gombbal vagy gombkombinációval lehetséges azt megcsinálni, hogy a Vegas-ba beolvasott anyagban a következő képvágáshoz ugorjon a lejátszás?
-
DerDer
tag
Maszkolásnál az a problémám, hogy elég bosszantó ha 2-3 másodperces vidi egy részét kimaszkolom, és utólag, amikor kicsit rakosgatom a vidit, effektelem, a maszk elcsúszik :S Többször tapasztaltam problémát, először pan corp ra gondoltam, de próbálgattam és nem az.
Remélem van tapasztalatok ez ügyeben és tudtok segíteni, thx -
Daneeka
senior tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Sokat agyaltam, hogy ez mit jelent gyakorlatban, aztán rájöttem, hogy végülis 25 szeresére gyorsítja az eredeti felvételt. Na most a gáz az, hogy Vegasban maximum 4 szeresére gyorsíthatsz a Properties --> Playback rate alatt. Úgyhogy azt tudod tenni, hogy, feltolod 4 szeresre, aztán uncompressed kirendereled, azt a kész rendert betöltöd Vegasba, és feltolod 4 szeresesre és uncompressed kirendereled. Na most 16X nál járunk. Na ezt a rendert pedig 1.5625 szeresére gyorsítod. Na ezt az utolsó lépést viszont nem lehet megtenni Vegasban ezért matekozz ki más szorzókat a 4x4x1.5625 helyett.
-
Raharin
tag
A Sony Vegas-ban a hangsávra jobb egérgombbal klikkelve megjelenő menü alján található a proporties almenü, itt lehet a normalizációt állítani, ezt a beállítást szokta valaki használni? Nem mossa össze a hangokat?
-
lacibacsi
addikt
válasz
megintrich
üzenetére
Köszönöm! Ez nem pont az, amire gondoltam, de az út erre visz biztosan.
Ezzel a beállítással el lehet érni, hogy minden "valahanyadik" kockát lássam, de a nekem az kellene, hogy ezek a kockák egymást kövessék egy folyamatos mozgásban. Vagyis egy 10 perces felvétel (15000 frame) összesen csak 24 másodperc (600 frame) legyen, ahol ez a 600 frame az eredeti felvétel minden 25. kockájából van. -
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Szeretnék olyan anyagot készíteni, ami úgy néz ki, mintha intervallum felvétel lenne. Vagyis a nyersanyagból csak minden 25. vagy 50. képkockára lenne szükségem (esetleg még ritkábban). Van erre valami FX vagy script?
Köszönöm!
-
Raharin
tag
Nagyon sok probálgatás, asztali DVD lejátszón és 16:9 képméretű tévén történő tesztelés során sikerült megállapítani, hogy a Sony Vegas programban milyen renderelési beállításokat célszerű használni, hogy még szemmel nem érzékelhető minőségromlás nélkül lehessen videó anyagokat TV készüléken lejátszani.
Én alapból beállítom, hogy ne legyen letterbox, mert 16:9 képarányú tévére dolgozok.
Fájl típusa: Maiconcept mpg2, mert később menüt akarok készíteni és én nem találtam egy divx, xvid és egyéb más tömörítési eljárással készült film menü készítő programot, ezért mpg2.
Template: DVD PAL, maj klikk a custom gombra.
Video rendering quality: best.
Lent, alul klikk a video fülre: ha 16:9 képméretű tévén akarod nézni, akkor aspect ratio: 16:9
field order: progressive only
video quality: mindegy (mivel az itt leírt beállítások adják meg a minőséget és bármire állítod a fájl mérete ugyanakkora lesz, tapasztaltam)
constant bit rate: 5 000 000
Alul klikk az advanded video fülre: DC coefficient: 10 bit.
Alul klikk az Audio fülre: pipát helyezni az Embedded CRC error protection elé
bitrate: 224 (ha ennél magasabb volt én már nem tapasztaltam az érzékszervemmel különbséget)
Sample rate: 44,100 (szerintem nagyobb érték az adott célra felesleges)
Ha valakinek egyéb észrevétele van, javítana valamit, vagy kiegészítené, az kérem írjon! -
Raharin
tag
Tudna nekem valaki a sony vegas 7-es változatában képjavítási beállításokat ajánlani? VHS-ről digitalizáltam be az anyagokat és szeretném a képet feljavítani, mert csíkos!
-
Raharin
tag
Attól függ, hogy mit akarsz csinálni!
Én ezen fórumban olvasottak hatására az ace odekcsomagot használom, de mások a a k-lite kodekcsomagot ajánlották, bár nekem bajaim voltak az utóbbival.
Én mpg2 kiterjesztésű fájlokkal dolgozok, ahhoz a vegas alapkodekje is elég.
Ha akarsz kode3ket használni, ne felejtsd el a beállításokban kipipálni, hogy engedélyezze más kodekek használatát! -
Maxxter
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Elsőre csak a trialt leszedtem, hogy milyen. Ha tetszik akkor lehet, hogy megveszem boltban. Majd kiderül mi lesz.
-
Maxxter
senior tag
Sziasztok!
Eddig Ulead Video Studio 9-cel csináltam a videókat, de már komolyabb videókat szeretnék csinálni, ahhoz meg kevés. Most ismerkedek a Vega-s 8-cal, nagyon furcsa az Ulead után.
Egy kérdésem lenne, van valakinek jó leírása hozzá, mert úgy sok időt spórolnék meg.
Köszi
-
sobel
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszönöm.
A Sony Vegas Pro 8-hoz is kell letöltenem codec-et
-
sobel
csendes tag
Új nap, új élmény... A CD-n lévő PMB progi behúzta a PC-re az anyagot m2ts formátumba, sőt convertálni is tud (WMV, MPEG-2), ill. készít DVD Video-t is szinte egy gombnyomásra.
Próbáltam a nyersanyagot (m2ts) megnyitni a Sony Vegas-ban, de az 1920x1080 felbontásban levő videónál lefagy a progi, az 1440x1080-nál még bele tudok nézni a videóba, de szerkeszteni már azt sem tudom...
Help...Thx -
sobel
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Merevlemezes (Sony HDR-SR11), felraktam a hozzá kapott CD-ről mindent. Holnap újra próbálom...
... és az egyéb ötleteket is. Köszi -
sobel
csendes tag
Sziasztok! A Vegas progiban próbálom a "Capture Video"-t beizzítani, de nem látja a kamerát. USB-n keresztül van összekötve a kamerám a PC-vel, ez lehet a gond vagy más? Előre is köszi a segítségeteket...
-
Raharin
tag
Nem teljesen sony vegas téma, hanem sony architect. Meg lehet csinálni (és ha igen pontosan hogyan) az adott programmal, hogy ne csak a menü hátterre legyen mozgókép, hanem a menüben található gombok is mozgóképek legyenek?
-
quter
csendes tag
köszönöm az oldalt ahol a leirások vannak a másik úriembernek meg köszönöm a törést.
core privi ment:
-
quter
csendes tag
sziasztok 1 rövid kis kérdés a vegas 8.0b build 217es verziójával kapcsolatosan.
a Transitions és a Video FX menü pontban telepités után nem található semmi azt irja hogy telepitsem újra és az majd megoldja a problémát,aha szerinte de szerintem semmi se változott,ilyenkor mi van mit lehet csinálni?
-
Raharin
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A bitráta 9800!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Raharin
üzenetére
Én ezzel csináltam a digizlést.
Az eszköz csak a pinnacle studiobal dolgozik együtt, esetleg más Pinnacle termékkel.Miutan a vágásokat megcsináltam
Mpeg 2 be mentettem, dvd nek megfelelően, de egyéni beállításokat használva
Pl a hang elég volt 192 Kbit / s -en
Majd következett az authoring.
Majd ha a méret úgy hozta akkor DVD shrink.
2 órát ki lehet így tenni egy DVD 5 re, a tv én lejátszva korrekt.Másik lehetőség, hogy miután kimentetted mpeg 2 be a megvágott cuccost, utána divx be vagy xvidbe kódólod.
Ugyan a Vegassal kapcsolatban kérdezted a dolgot, ott is próbálkoztam annak idején, de iszonyatos nagy file méretek esetén sem tudtam normális minőséget elérni, ill. elfogadható minőség elfogadható file méret mellett ez nem jött össze.
Amiért javasltam a pinnalce nek a kagylóját, hogy rendelkezik kifejezetten vhs hez használatos szinkron erosítő funkcióval, amikor tv tunerrel próbáltam.
Akkor állandóan elvesztette a szinkron jelet.Ez egy járható út.
És nem kell ide oda renderelgetni.Mekkora bitrátával toltad be ?
-
Raharin
tag
Ha valaki már csinálta vhs anyag digitalizálásának vágását legyen oly szíves osszta már meg velem, hogy mik azok a renderelési beállítások, amiket érdemes használni?
Mpg2 formátumban a Leadtek Winfast TV2000 XP Global kártyával csináltam, konstans maximális bitrate, minden a lehető legnagyobb értéken. De mivel a vhs anyag minősége elég gyenge, ezért semmi érteélme nem lenne az így digitalizált több mint 7 gigabyte-ot archiválni, hanem célszerű lenne renderelni. Mert lehetséges, hogy negyed ekkora méretben is ugyanez a minőség lenne. Ha valaki már kikisérletezte, hogy az ilyen esetekben pontosan milyen beállításokat célszerű használni, kérem ossza meg velem.
Nem pénzért csinálom, tehát nem leszek senkinek konkurencia, akár privát formában is elküldheti. -
BigBadPlaYeR
senior tag
Elvileg nem lenne gáz kicserélni a fájlokat. Mikor áthelyezem a fájlokat egy másik mappába, akkor indulásnál a Vegas megkérdezi, hogy hova pakolgatom én ezeket az eventeket, mutassam már meg neki, hogy hol is található. És itt aztán bármilyen fájlt megadhatsz 1-1 fájl helyére. Az eredetiket kimásolod valahova backup-nak, majd az eredeti mappába visszarakod a 24FPS-es avikat. Vegas-ban átállítod az fps-t 24-re, aztán ha van egy kis szerencséd már csak 1-2 részt kell utánigazítani. Most erre garanciát nem vállalok, mert én ilyesmit még nem próbáltam. De egy próbát megérhet.
Vagy Vegasból kirenderel, VBUD-ban átrak 24 fps, aztán Starxrip-el, vagy valami mással kódol x264-be.
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

))
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)