- Pörkölt, sós földimogyoró
- Notepad++
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- A siker két szabálya
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Manapság a CFW-k többnyire azért léteznek mert sokan nagyon megszerették egyik-másik szolgáltatását és azt szeretnék használni, nem azért, mert a gyári firmware ne lenne használható. Van aki Tomatot használ évek óta és olyan routert választ amire elérhető, van aki OpenWRT-t, stb. A routeredhez van-e CFW nem tudom, soha nem érdeklődtem utána, ha érdekel akkor keress rá a neten, lehet, hogy van rá valamilyen. Én is szeretem a CFW-ket, főleg a Tomatot, ezért van egy olyan tartalék routerem amin az fut.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A CFW-t leginkább a D-Linkre értettem, nem kell CFW ha jó routered van.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
válasz blakey #45895 üzenetére
Van a családban Ipad Pro, majd azzal is letesztelem. Ha azzal se lesz jó, akkor egyértelműen router, de addig fenntartásokkal kezelem amit írsz. Már csak azért is, mert aki ajánlotta nála simán hozza az elvárhatót. Meglátjuk.
ui.: egy teszt erejéig kipróbálom titkosítás nélkül is, meglátjuk.
+1 ui.: ha van konkrét router ajánlásod írd meg privibe, max eladom ezt a routert.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Persze lehet jönni hogy sz@r routerem van (egyébként PH-s ajánlás alapján vettem ), - akkor valamilyen rossz akarod lehetett. A Milyen router topikban alig van róla írás, az is inkább kérdés, a válaszok meg inkább mást ajánlanak. Sok esetben a router is hibás a tartalom megfelelő megosztásában és ha a firmware nem jó akkor kenheted a hajadra az "erős routert". Ha SOHO router akkor Asus-nál kezdődik a jó, de ugye vehetsz Mikrotik, Ubiquiti stb routereket is. Tp-Linkek is jobbak a D-linknél, legalábbis firmware szempontjából de némelyik hardveresen is erősebb. De mindegy, ha neked jó akkor oké, de Wifin megy a 4K mert próbáltam nem 1 eszközzel és nem kell a TV közeláben lennie a routernek. A Sony Wifije sem olyan gyenge, hogy a 4K 24fps pl. ne menjen.
-
Joshi
titán
válasz hyperspace #45892 üzenetére
Nálunk már van FTTH is, de mivel a NAS-om csak ~10MB-ot tud, ezért egyelőre nem látom értelmét a váltásnak.
-
Joshi
titán
válasz blakey #45881 üzenetére
"Ha jó router kell akkor az nem D-Link, vagy ha mégis akkor olyan legyen amire van CFW."
Persze lehet jönni hogy sz@r routerem van (egyébként PH-s ajánlás alapján vettem ), de azért ne mond azt hogy egy ilyen eszköz megközelítőleg se tud hozni Wifi 5Ghz AC-én 100Mbps-et. Nem gondolom hogy a router a hibás, habár a tévéken kívül nincs más AC-és eszközöm hogy ki is tudjam próbálni.Meggyőződésem, hogy a Sony tévék AC-és képessége nem üti meg a mércét. Persze ezt is csak akkor tudom bizonyítani, ha kipróbálom egy másik eszközön ahol simán hozza a 100/100-as netemet.
-
blakey
titán
válasz Andrew801 #45889 üzenetére
A CB-n próbáld meg, hogy beállítod a Google DNS-t, 8.8.8.8 és 8.8.4.4 vagy Cloudflare 1.1.1.1 és 1.0.0.1, hátha megoldja.
-
blakey
titán
válasz Andrew801 #45887 üzenetére
Igen, de akkor ezek szerint az is jó, elméletileg nem is láthatod a lehetőségeket ha IPv6-ban van.
-
blakey
titán
válasz Andrew801 #45884 üzenetére
Pl. ha nem tudod Bridge módba tenni akkor IPv6-ban van, ebben az esetben a MyUPC oldalon ki tudod kapcsolni vagy felhívod a 1221-et és kéred az IPv4-et.
Látom IPv4-es címet kapnak az eszközök , tehát elvileg jó a belső hálózat.[ Szerkesztve ]
-
Andrew801
tag
válasz blakey #45881 üzenetére
Beállítottam. Odáig eljutok, hogy speedtest.net, bejövő lefutott, fantasztikus 45Mps-t produkált, de a feltöltésnél már megállt a net, oldalt sem tudom újra tölteni.
Teljes TV restart kb ugyan ez. Youtube-al is odáig jutok, hogy bejelentkezem rányomok egy lejátszásra, aztán megáll a net.
LAN-on minden ok. -
blakey
titán
válasz Andrew801 #45878 üzenetére
Nincs a modem ipv6-ban? Esetleg olyan csatornát használsz amit a TV nem szeret, 5GHz-en 36-48 közötti csatornát állíts be.
(#45879) Joshi
Ha jó router kell akkor az nem D-Link, vagy ha mégis akkor olyan legyen amire van CFW.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz hyperspace #45876 üzenetére
A youtube lejátszásánál fontos az internet sebességed is. 4K HDR youtubhoz nem árt a 100/100-as net. Mindenesetre nekem is trágya az AC Wifi, pedig direkt ezért ruháztam be egy AC-és routerre. Készítettem méréseket.
Router: D-Link DIR-879
Minden esetben AC 5Ghz wifin csatlakozva. Annyit kell tudni, hogy a router a Sony A1 alatt van, míg az XF8505 a másik szobában(panel).
Mérés 1.
PC Gigabites kábelen csatlakozva:Én tényleg próbáltam minden beállítást, de egyszerűen semmi nem volt jó. A hálózati lejátszást soha nem próbáltam, mert nekem van külön asztali hálózati lejátszóm Gigabit lanon. Ennyit az AC-és wifiről.
[ Szerkesztve ]
-
Andrew801
tag
Már rájöttem miért nem használtam a Wi-Fi-t a TV-n. Egyáltalán nem működik stabilan. Néha "elveszti" a jelet, most például csatlakozva van, de nem tudok még a YT-be sem beloggolni, browserben sem tudok megnyitni egy lapot sem. TV újraindítottam, de semmi változás. A mirror share telefonról sem működik. A TV még megtalálja a telefon, de utána nem tud csatlakozni.
Notebook, teló, tablet simán tud csatlakozni a Wi-Fi-hez és tökéletes az adatkapcsolat.
Valaki találkozott már ilyennel?
Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Andrew801 #45872 üzenetére
Mérj egy sebesség mérést. Nekem a kis szobában max ~40Mbit/s van csak, mert nagyon tagolt a lakás, de ahol a router és a tévé együtt vannak, ott nem szaggat semmi. A wifit nagyon sok minden befolyásolja, nem egyszerű történet. Én ahol tudom kerülöm, de tévéknél muszáj használni a 100-as lan miatt.
-
Buckey
őstag
válasz Andrew801 #45872 üzenetére
Bocs, hogy belekotyogok, nekem még nincs 4K TV-m (csak w808c), de én most sem szenvedek a TV beépített lejátszójával.
Egy egyszerűbb PC (G4560+Asrock B250m HDV+8Gb RAM), és minden kompatibilitási gond megszűnik, minden formátumot lejátszik, a HDMI meg csak átviszi a 4K 60Hz jelet (ha az alaplap kiadja).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A 20 MB/s az 160 Mbit/s, messze van a nagyon soktól. Az USB 2.0 névleges átviteli sebessége 60 MB/s (480 Mbit/s).
-
balage25
senior tag
-
balage25
senior tag
válasz Fernet #45856 üzenetére
Szerintem a jelenlegi lan csatlakozo is usb to lan adapter, csak 100-as. Ettol fuggetlenul lutri a kompatibilitas a linkelt adapternek.
En azt vettem eszre, hogy nagy bitrataval rendelkezo 60 Hz-es filmek mindenkeppen akadnak a tv-vel lejatszva. Ha halozatrol, ha HDD-rol jatszom le ezeket egy xf8096-ossal. -
Fernet
senior tag
Nagyon klassz ez az XF9005-ös TV meg minden, de 10/100-as LAN csatlakozót belerakni??? NAS-ról nézhetetlenek magas bitrátájú filmek, nem bírja. Mégis mennyivel nyomta volna meg a 300+ ezer ft-os tévének az árát ha gigabitest tesznek bele? Vagy nem gondoltak arra (ha-ha) hogy valaki NAS-ról nézne filmeket?
Amúgy tényleg nagyon jó ez a TV, csak nem tudom megérteni, hogy ezt miért így kellett?Esetleg egy ilyen cucc működőképes lehet? USB 3.0 to Ethernet Gigabit 10/100/1000 LAN Network Adapter Vagy nem ismeri a TV?
-
Edgar2621
őstag
válasz hjtz4t3wrseg #45838 üzenetére
Köszönöm a segítséged, mindenképp megnézem azokat a tv-ket személyesen amiket ajánlottam/kinéztem.
XO: Gollami26
-
salapp
addikt
válasz PrinceHerceg #45851 üzenetére
Mennyire felhős, amikor fekete háttéren van kis területen világos téma?
Hány méterről néz ki jól rajta telekom iptv hd adás? (Már ha van nálatok ilyen).Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
runner 125
nagyúr
válasz Gaborka30 #45849 üzenetére
Szia,
Megmondom őszintén figyelem már ezt a típust jó 3-4 hónapja. Nagyon rapszódikusan és nagyon sokszor változik a vételára.. egyszer majdnem meg is rendeltem már 450-ért, aztán akkor elvetettem. A 2 Sony shop-nál is akciózva volt kb 1. hétig ennyiért, illetve az edigital-nál. Annyi, h a 2 Sony shop előbb árazta vissza 500k-ra, az edigi utána, h megrendeltem tőlük 425-ért (lehet csak 1 volt nekik már akciós áron?!).
Tehát edigitől van, de abban is biztos vagyok, h heteken belül újra akciózzák majd.. figyelgesd az arukeresőn, így tettem én is.hyperspace
Megtettem, kösz.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Gaborka30
aktív tag
válasz runner 125 #45798 üzenetére
Szia! Hol találtál ilyet br . 425-ért?
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem éppen a google casttal lenne gondom, volt egy szoftverfrissítésem a tvn (50w805c) és azóta nem tudom használni a funkciót. Pc -ről a chromból nem küldi ki a képet, telefonról, ipadról szintén, sem a youtube videót sem a spotifyt....
Volt mostanában egy modem cserém is de minden működik egyenként rendesen, meg látja is a tvt a gép is teló is csak mikor kiválsztom hogy átküldés semmi. A pcn működik a hálózati megosztás kodival hálózaton keresztül tudok filmetnézni stb.
Tv beállításokat is végigböngésztem, nincs elállítva semmi.Valakinek ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
Kérem szépen, valaki segítsen!
Sony KDL-50W809C tv-m van! Hogy a fenébe tudnám rávarázsolni a DIGi Online app-ot?
Elindítva a play áruházat, nem elérhető benne. Nem támogatott az android verzió? Vagy mi lehet a baj? -
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #45838 üzenetére
A ZF9 nagyon jó tévé, de ha már LCD akkor bőven jó egy XF9005 is olcsóbban. Ha nagyon a kontraszt a lényeg akkor egyértelműen OLED. FALD ide, FALD oda.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz Edgar2621 #45834 üzenetére
Szívesen !
Én ilyet nem állítottam, biztosan ragyogó készülék ez is ha Oled-et szeretnél biztosan nem fogsz csalódni benne !!
Ha teheted menj és sasold meg élőben a TV-t, és dönts kedvedre !
Ez az ajánlott-nem ajánlott dolog szerintem kicsit túl van tolva ! Ennél egyszerűbb a történet.
Te döntsd el 1.mennyit tudsz vagy akarsz rákölteni
2.milyenek a tévézési szokásaid
3. mik az igényeid és az elvárásaid
Ezeknél az úgymond "felső kategóriás" tv-knél azért nagyon nem tudsz mellényúlni !Szerintem.
ÉN személy szerint a ZF9-el megvagyok elégedve annak ellenére ,hogy itt sokan lehúzzák.
De tiszteletbe tartva a véleményüket engem nem érdekel, én így döntöttem ,nekem tetszik.
Hallgass magadra és higgy a szemednek. -
Edgar2621
őstag
válasz hjtz4t3wrseg #45821 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
És akkor ez [link] már nem ajánlott?XO: Gollami26
-
vlevi
nagyúr
válasz hyperspace #45827 üzenetére
" és az egyiket zsúrkocsira tenni, így a másik elé lehet tolni"
Tessék, neki lehet kezdeni.
Hogyan csináljunk a szekrényből előjövő TV-t? Csak 2 ilyen szekrényt kell egymás mögé raknod, és készen is van
[link] -
vlevi
nagyúr
Valahol én is erre akartam utalni, csak túl hamar befejeztem az írást.
Mondjuk az ZF is 6.2-es pontszámot kapott a gyári hangszóróra, és valóban, ennyibe kerülő TV mellé már illik hangrendszert is tenni. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
Így igaz !
igazad van a hanggal kapcsolatban is ! Én is AVR-en keresztül (Denon) használom, és szerintem is nagyon sokan moziznak így !! -
hyperspace
őstag
Ez mind igaz, de zárójelben szeretném megjegyezni, hogy ha valaki vesz egy ilyen TV-t, nem hiszem, hogy hangcucc nélkül használja. Főleg úgy, hogy egy 12 000 Ft-os Genius is sokkal jobb. De aztán lehet, hogy mindjárt jelentkezik itt valaki, aki az OLED TV hangszóróit használja.
Én soha nem néztem, hogy az audió rész milyen.(#45826) hjtz4t3wrseg, és az egyiket zsúrkocsira tenni, így a másik elé lehet tolni
[ Szerkesztve ]
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
vlevi
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #45824 üzenetére
Meg kell nézni a részpontszámokat, és az alapján dönteni.
Mozira a ZD9 8,7-t kapott, a ZF9 8,3-t, játékra fordítva Tehát, ha filmre használok, akkor ZD9, ha játszani, akkor a ZF. A tesztben, amit írtál, a kontrasztjára panaszkodtak.
Érdekes, hogy a ZF-nek sokkal nagyobb a fényereje, mégis a ZD kapott több pontot HDR mozira. Talán a kontraszt miatt?
Ja, és a ZD-nek a hagját húzták le, de nagyon (5.8pont)[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Annál picivel jobb !
Ajánlott-nem ajánlott ??
Ki dönti ezt egyáltalán el !
Relatív ez is mind minden. Tökéletes tv nincs.Van amelyik ebben jobb,van amelyik abban jobb.Amúgy ! ZF9
mig a ZD9
a zf9 8.5-öt kapott a zd9 "csak" 8.3-at !
akkor most ki mit ajánl ?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #45821 üzenetére
Az ZD9 még ajánlott volt, de a ZF9 már nem. Akkor inkább Samu Q9fn.
-
hyperspace
őstag
válasz runner 125 #45798 üzenetére
Azonnal vedd meg
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Edgar2621
őstag
Sziasztok!
Az Euronicsben most 20 havi kamatmentes hitelakció van, ezért úgy döntöttünk hogy veszünk egy szép nagy új 4K tv-t ha találunk megfelelőt. 500-700ezer között gondolkodunk és minimum 65-ös lenne jó, természetesen Uhd és jó lenne ha tudna igazi HDR-t is. Leginkább filmet nézni szeretnénk rajta és egy kis gaming(Xbox) is menne, plusz ugye képek és videók megjelenítése nagy méretben.
Mit ajánlotok, melyik tv-re érdemes ennyit költeni?
Előre is köszönöm a segítségetek.
Ui.: ha kevesebből is kijön valami nagyon jó akkor persze nem gondXO: Gollami26
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz Csaba No. 1 #45816 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz Csaba No. 1 #45816 üzenetére
Nem tudom mire alapozod ezt, de ebben a topikban elég sokan panaszkodtak garin túli meghibásodásról. A leggyakoribb talán amikor nem hajlandó bekapcsolni a készülék, a droid pörög, majd kezdi újra. Nehéz így kijelenteni hogy ez meg az a legrosszabb gyártó, vagy a legjobb. Azért koreaiból sokkal több fogy, az se elhanyagolható szempont sőt.
-
Csaba No. 1
tag
Szinte semmit nem gyárt már, de a tervezés Sony műhelyben történik. Ez fontos. Hogy milyen kondi legyen az alaplapon, tápegységben. Nem a csip, hanem a kiszolgáló "személyzeten" sok múlik. Ezek durrognak el, és itt nem a nyugati felhasználóra gondolok, aki azonnal vesz egy másikat, nem javíttat egy 50 centes kondit, amiért elkér a szerviz 100 eurót. A magyar még talán. Ez a hitelrontás egy márkánál. Nem mondok cégnevet, de olyan is van, hogy 6 egyforma kondinak kellene lenni, és egy alul van méretezve. Pár év, és tuti meghal.Megér ez neked mondjuk 25 ezer forintot? Sok ilyet tudnék mondani. Ha garon belül van, káromkodsz 3 hetet, aztán talán megy. De utána jön a többi, ami garon túl jön.
-
Joshi
titán
válasz Csaba No. 1 #45814 üzenetére
Jó, de minden tévé lelke az alaplap, mert a Sony már egyáltalán nem gyárt semmit.
-
Joshi
titán
válasz Csaba No. 1 #45812 üzenetére
Az OLED topikban fikázták az AF8-at hogy milyen silány minőséget képvisel anyaghasználatban. Sony is beáll a sorba.
-
Csaba No. 1
tag
Ami még a Sony tévék mellett szól,az a rendes összerakás, és nincs alulméretezés. De lehet, hogy a Sony-t is eléri a versenyből adódó filléreskedő tömegtermelés, ami a többi céget jellemzi.
De nem akarok többet mondani, mert ha valakinek még a csöves időkből 10 évig volt LG, vagy Samsung tévéje, az tuti olyat vesz.
Menj be egy outletbe, és nézd meg a márkákat. Ennyi. -
Joshi
titán
válasz Csaba No. 1 #45808 üzenetére
Mondjuk hogy minden LCD és OLED tévé ugyan azokból az alkotóelemekből készülnek, de ezt tévészerelőként tudnod kellene. Ha nem így van, akkor elárulhatnád mi van mondjuk a Sony XF9005-ben olyan alkatrész, ami kiemelné a mezőnyből?
-
Csaba No. 1
tag
válasz hjtz4t3wrseg #45805 üzenetére
Nyilván nem írok se ide, se az árukeresőre oldalakat. Ha valaki komoly tesztet akar olvasni, megteheti a rtings.com-on.
De tény, hogy eltöltöttem a vásárlás előtt néhány órát az XF9005, és az AF8 oled gépekkel. Az olednek valóban meggyőzőbb a képe /fekete, kontraszt/, de átlagos tv használatnál nincs akkora különbség, hogy szinte dupla árat kifizessek ugyanakkora tévéért. Ha valaki szinte bluray, pendrive használja, az döntse el, hogy megéri neki.
Sztem van még javulni az olednek, hogy meggyőzze az embereket a beégésmentességről. Ami akkor következik be, amikor majd lejár a garancia. Ha kb. öt év múlva még az oled lesz a nyerő/ beégésstatisztika ,stb/ nem üti ki a microled, aminek nincs olyan gyermekbetegsége, mint amit a szerves led okozhat. Nem zárkózok el egyáltalán a legújabb technikától tv szerelőként, és műszaki kereskedőként.
Ha a mikroled versenyképes lesz árban, bebizonyosodik, hogy az oled /igaz, hogy kiváló tv/, de a fejlődés mellékága lesz.
Senkit nem beszélek le, és rá az oledre, mindenki döntse el maga, mit vár el, és mire használja a tévét. -
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #45805 üzenetére
Sőt, már az ár se igaz, mert most volt akciós az LG 65B8 463k-ért Euronicsban. Persze már megint magasabb áron van.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz Csaba No. 1 #45800 üzenetére
Sok okosat nem mondtál !
-
me3
csendes tag
Sziasztok,
XF7596 Androidos-os sorozathoz lehetséges bluetotth fejhallgatót csatlakoztatni?
köszi, üdv[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Csaba No. 1 #45802 üzenetére
Nincs semmi gond az OLED-el, én már közel két éve használom a Sony 65A1-t. Egyszerűen kicsit oda kell figyelni a tartalom fogyasztásra és kb ennyi. Cserébe viszont pazar a látvány.
-
Csaba No. 1
tag
válasz runner 125 #45801 üzenetére
Ezzel a tévével kivárjuk azt az 5-6 évet, ami alatt eldől, mi lesz az OLED, ill. a jövő Microled verseny győztese.
Addig nem fog "beégni" ez a tévéd! -
runner 125
nagyúr
válasz Csaba No. 1 #45800 üzenetére
Köszi, azt olvastam már. Panasonic OLED FZ szériát akartam, igaz az 55-öst, kb az van ebben az árban, de én is tartok a beégéstől.. így elengedtem és inkább vennék egy ilyet, még 10"-lal nagyobb méretben. De akkor összességében jó vétel, remek.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külpolitika
- Politika
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest