- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fishor
senior tag
-
stifi82
aktív tag
Akkor nem is kellene ilyen drága nas-ban gondolkodni? bírná 1 ilyen kisebb is a 4k-t. Kábelezést ha úgy van megoldom a tv felé csak valahol azt írtál, hogy 100as lan-ja van a tévémnek nem ezres LG7900pla. ( Plexem volt anno laptopra mert van 1 wd my cloud home nasom ami valami öszvér cucc amiről csak plexen át jöttek a filmek 1 öröké valóság volt mire be szikronizált minden bonyolult 1 cucc ez a Home. Abból venném ki a vinyót aztán menne 1 normális nasba bele)
-
dave0825
őstag
Ja igen, ezt tudom (Wifin is szoktam fájlokat így megosztani, hogy csak csatlakoztatva van a 2 eszköz, de net nincs), viszont azt hittem, hogy a serviio-nak mindenképp kell net.
A laptop és a switch is 100Mb-es csak, az biztos, a router-ben nem vagyok biztos, viszont az adott filmhez 55Mb/s kell, nem is használja ki a gigabitet, szóval mennie kéne. Netflixet nem használok, tv-t amúgy is serviio-n filmre/sorozatra, és Youtube-ra használom leginkább.
Mi lehet a gond, ha a serviio nekem mégis a netet használja? Nem néztem, hogy ha kihúzom a vonalat (RJ11-es csati), akkor is megy-e, de megnézem. Viszont érdekes, hogy a speedtest.net szerinti feltöltési sebességem ugyanannyi, mint amekkora filmlejátszás közben volt a feltöltési adatforgalom a laptopon. -
Cool Face
aktív tag
Nekem így néz ki a rendszerem:
Szerver oldal:
Intel NUC nuc5cpyh wifivel
Mikrotik 951ui-2hnd (sajnos lanon csak 100mbit/s, wifivel 150mbit/s)
Cat5e kábelekClient oldal:
Oppo BDP-95 kábellel
Másik PC kábellelSehogy nem akar összejönni a dolog. Addig megy simán a lejátszás még a lejátszó az első 1 percet bebuffereli. A hálózat használata 30%/30mbit/s-et mutat.A szervert kipróbáltam Windows 10-el, OpeneEelec-el és Ubuntu miniDLNA-val. Az eredmény ugyan az.
Tudom, hogy nagyon összetett a dolog, de valami tanácsot tudtok adni, hogy merre nézelődjek?
-
eFeMeR74
senior tag
Érdekes, mert én sem. Nekem is van egy NSA310 és hozzá a Tvbe egy ilyen10.000Ft kis kütyű. Ezzel simán kiiktattam a jó öreg serviiot. Tökéletes megoldás. Most készülők váltani, hogy a komolyabb formátumok is akadálymentessen menjenek. Egy ilyen megoldáson gondolkodom. Remélem ezzel wifin is akadás mentessen mehetnek a dolgok és a wdr4300 routeremmel jobban lesznek
-
eFeMeR74
senior tag
Én is kiváncsi leszek, mert a Sony, LG tvk nem annyira támogatottak mint a Samu. Az új 1.6 Serviioban is a Samu J seria felirat támogatását rakták bele
Serviio 1.6
-
GumpNews
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget. A számítógépen semmi más nincs, csak a
- Windows tűzfala (ami most teszt jelleggel kikapcsolva)
- Avast Free Antivirus (ami most teszt jelleggel kikapcsolva - bár nagyon nem tartom logikusnak, hogy ez kavar be)Más nincs, ami foghatná (úgy vélem). A Média Böngésző lát mindent, amit a megosztásba felvettem. A LG TV/player profilt meg én állítottam be, de ebből is látszik, hogy látják egymást, hisz volt mire beállítani, csak azt nem értem, hogy miért nem jelenik meg...
-
Cold5
senior tag
Kérlek, dobj már fel egy-pár screenshot-ot, hogy Neked, hogy vannak beállítva a dolgok.
Nekem S5, Note 3, Sony Tablet Z nem megy rengeteg film és feliratokat sem kezel.Nagyon sok mindent kipróbálta, újabb ffmpeg file, youtube cuccok sem mennek, a beállítások jók, látom is a youtube videókat, de amikor rákattintok, nem támogatott formátum.
-
muszor
tag
A kábelre van ráirva h cat5. Sárga merevebb fajta kábel. Még nem tudom hol, de majd veszek egyet a tv és a router közé. Megoldódni látszik vele a hang akadásos probléma
Ami jelenleg a tv és a router között van, most másik irányba kötöttem be, annál mintha az se lenne mindegy
-
makoss
veterán
Mivel oldódna meg?
Amúgy az MKV Merge nevű progi m2ts fájlt átkonvertáltam MKV fájlá amibe sikerült beletenni a magyar hangsávot is, de ha van jobb ötleted arra minként lehet m2ts fájlt úgy lejátszani illetve átküldeni UTP kábelen Serviio progival, hogy a magyar hangsáv is menjen akkor vevő vagyok ötletedre, már ha van -
ACE-
addikt
Jók ezek a névleges értékek, de én CAT5 kábellel simán másoltam két gép között stabilan 50-60 MB/sec-el, igen, Megabyte/sec. És félő hogy csak a vinyó sebessége szabott határt, mert egy laptop vinyóról másoltam, ami 5400-as 2.5"-es. Szóval ezeket az értékeket is kukába lehet dobni.
-
Asztee
aktív tag
Konkrétan a router-be dugott WD MyBook Live-ról van szó. Serviio nélkül is látja a TV csak abban reménykedtem ,hogy így valami szebb menüben válogathatok a filmek között. Próbálkoztam már a XBMC-vel is és annak nem volt semmi gondja a külső meghajtóval csak azzal sem kaptam borító képeket...
-
dezs520
senior tag
Megnéztem a routter beállításokat,de hát úgy látom nem az én asztalom ez az egész,túl sok a beállítási lehetőség (Asus RT N-16)
Az én rendszerem meg iOS,android nem játszik nálam (nincs androidos készülékem)
Pedig ez a serviio tetszett nagyon,na sebaj,azért köszönöm a segítséget!Ja,és ez az universal média serverrel meg nem tudok mit kezdeni,a kliens fut a gépen,megadtam neki a tartalmat,és utána? se egy böngésző cím az elérhetőségről se semmi...
-
lkristóf
senior tag
Köszi ez meg is oldotta a folyamatos újratelepítéses problémát, most már működik újraindítás után is.
(#730) falco1 Ha a gépnek a felbontását 1360x768 -ra állítom, ahogy mondtad, úgy működik most már csak annyi a probléma, hogy 16:9 -re állítva is rak fekete csíkot alulra, felülre. Majd próbálgatom még, ha az alap Asztal megosztást indítom VLC -ben akkor azzal tökéletesen kihúzza széltől szélig a képet csak ugyebár ott nem lehet hangot választani, és többet késik mint a Screen Capture Recorder.
Köszi az eddigi segítséget mindenkinek!
-
-
powers
tag
Nem túl jó üzletpolitika,ennyi szívás után már akkor se venném meg ha mostantól pöccre menne minden.
De egyenlőre nem megy,próbálgatom,de még mindig kb 1 perccel az aktuális videó vége előtt szakad meg a kapcsolat.pedig már a torrentet is kikapcsoltam.nem lehet hogy kb 1 perccel a vége előtt,mittomén elkezdi keresni a következő médiafájlt vagy ilyesmi,és ez tesz be neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Epson EH-TW740 Full HD Projektor 1500 óra üzemidővel
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged