Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
erdoke
titán
Kicsit kevertema #1 és a #3 problémáját. Bocs az érintettektől (#3, #7).:B
Szóval még addig kell feltenni a SATA vezérlő driverét (SI3112 ha jól tévedek), amíg a PATA-n van a rendszer. Utána kell ghostot csinálni, és átnyomni a SATA lemezre. Így talán menni fog, de nem 100%. -
erdoke
titán
Az nem fogja megoldani a gondját, mert pontosan ugyanígy járt el az előző telepítéskor is (egyébként nem lenne Win a SATA vinyóján:P). A gond csak akkor van, ha lehúzza az IDE vinyót. Valamilyen bootszektor detektálási hibája ez a BIOS-nak, bár itt AMI, nekem az IC7-G-n Award BIOS volt.:F
-
erdoke
titán
Legutóbb, amikor ennek a problémának utánanéztem, azt az infot találtam, hogy az AMI BIOS verzió, amit az említett lap használ, nem tudja kezelni az integrált SATA chip és az IDE vezérlő közötti automatikus bootváltást. A gond az, hogy ő bootsorrend-váltást csinál, amikor eltávolítsz egy diszket.
Nekem az újabb SK8V lapom ugyanezt csinálja, ha úgy kapcsolom ki a gépet, hogy előtte nem távolítottam el az USB-s vinyót, de utána lehúztam. Nálam ezt annyiban orvosolták, hogy nem válik bootképtelenné a rendszer, hanem csak át kell állítani a sorrendet. Illetve a POST vége felé F8-at nyomva előbukkan egy bootválasztó menü, amivel felül tudom írni a BIOS-ban beállítottat (tetszőleges eszközzel).
Korábban pontosan ugyanezzel a problémával küzdöttem egy Abit IC7-G-vel, aminek a natív SATA vezérlőjére dugott vinyó nem tudott bootolni, ha lehúztam az IDE-set.:F Ha bent volt a Win boot CD, akkor indult a vinyóról is, tehát a bootszektorokkal akadt gondja a BIOS-nak. Ezt esetleg te is kipróbálhtod ideiglenes megoldásként (WinXP boot CD).
Aktív témák
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Eladó Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest