- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
A Szabó családot tavaly óta én is hallgatom.
Hát, igen, az mp3-mas kütyüben nem biztos, hogy a rádió jó. Persze praktikus egy termékben több funkció, de ez olyan, hogy sosem lesz mindegyik része tökéletes. Mindegyikből egy kicsike.
Ennek ellenére örülök, hogy a mobilom nemcsak telefon, hanem rádió is, hisz egy rádiótelefonban igazán helyénvaló funkció az FM rádió.
És szól a rádió...
Szól a rádió, szól a rádió...
Még Broadcastingnak hívták, s nagyon sok pénzbe került,
mikor az elsõ speaker izgatottan a mikrofonhoz ült.
Érces hangja felszárnyalt és messzire repült,
s egy hallgatóban megszólalt. A próba sikerült.
A Gyáli úton áll egy csukott bútorszállító,
és ott volt '23-ban az elsõ stúdió.
És mûsor gyanánt akkoriban az is megfelelt,
ha Marczal János segédtiszt egy nótát énekelt.
S a rádióról '24-ben feljegyezhették,
hogy az Állatkertbõl sugározta az elsõ koncertjét.
S a lemezgyártók átkozták a konkurenciát,
mely profit nélkül árulta a ''Kék Rapszódiá''-t.
A közel lakó amatõrök tisztán hallották,
mikor a csepeli adó '25-ben jó reggelt kívánt.
A magasba szöktek mindenféle furcsa antennák,
s egy ügyes diák detektoros vevõt fabrikált.
A hõskorban már megtanulta minden bemondó:
''Tilos rögtönözni, a leírt szöveg felolvasandó!''
Bár Kopf Elzát és Filotás Lilit kevesen ismerték,
azt tudta minden hallgató, hogy a hangjuk milyen szép.
S a gyermekek a dobozban a bácsit keresték,
s a nagymamák a politúrját szépre vikszelték.
A postások a vevõktõl az adót beszedték,
s fizetni kellett egyformán a jó és rossz hírért.
''-a szokott idõben
-vezet a listán
-három perccel múlt
-az ötödik szám a 63-as
-kissé beborult
-elnézést, a vihar elvonult
-Vonul a front
-közepes termés
-nem hajózható
-holnapra kb mínusz 20 fok és esõ várható''
Ha nem tetszik, hát kikapcsolható.
Most sztereóban fogható és ebben az a jó,
hogy két oldalról egy idõben más-más hallható.
A nagy zenekar hangzásában éppen az a szép,
ha középen ülsz és jól figyelsz, már teljesebb a kép.
Néha zavar minket, s néha gépek zavarják,
már zsebre vágjuk, s ha rosszul figyelsz, õ is zsebre vág.
De szép idõben minden mûsor tisztán fogható,
és a programban a régi dal is újra hallható.
''Kedves hallgatóink, a Locomotiv GT mûsorából közvetítettünk!''
[Szerkesztve] -
Algieba
őstag
Az öregemnek 1gigás penje van.
Ő programírással foglalkozik. Meg aztán már unta a hordozható wincsi méreteit, és kisebb állományok szállításához a jóval kisebb pen sokkal praktikusabb.
Milyen sokat fejlődött a technika! Hová jutottunk a lágy lemezektől.
Emlékszem a Corel3-masra. Te jó szent meghajtó, de rég is volt, még ált. suliba jártam. Most meg már Corel11-et használ a húgom.
A tranzisztoros rádió (1954) óta még mindig szól a rádió, hiába jelent meg a tévé és a lemez, a cd, az mp3.
Hát, nem furcsa? Mi a rádió titka? Hisz egyáltalán nem látványos, mint a tévé, és nem te szabod meg a zeneszámok sorrendjét, mint az mp3 esetében.
Azonban a rádió, amikor szól az éjszakában, főleg a késő esti kívánságműsorok által, megteremti az illúzióját az emberi társaságnak, hisz te is betelefonálhatsz és kérhetsz dalt, amit küldhetsz a szerelmednek, ismerőseidnek, rokonaidnak.
A Kossuth közszolgálati adóként mindenkihez szól a műsoraival.
Talán ezért kedvelem a rádiót.
Ui.: A nagyszüleim mindig hallgatták, főleg a Kossuth adót. -
Algieba
őstag
A sötét oldal vonzásának nehéz ellenállni.
A húgomnak is rádiós pen/mp3-ma van, a márkáját nem tudom. 256MB-os. A rádió része türhető. A húgom szerint csak a Csaba rádiót veszi tisztán, tévedett, nekem sikerült a többit is behoznom.
No, de penem van, egy 64MB-s, nekem ennyi bőven elég a doc-ok tárolására, az mp3 nem érdekel, mivel hamar ráunok a zeneszámok cserélgetésére, ami fontos, az a rádió.
Jelenleg a Kossuthot hallgatom a mobilon. -
Algieba
őstag
Nem reklám. A Sanyomat a debreceni Malom parkban található MediaMarktban vettem. Ott volt többféle kisrádió is, de a Sanyo volt a legolcsóbb és én nem is akartam ennél többet költeni egy zsebrádióra.
Akkor van a Tescónál az ElectroWorld, és van néhány kicsi bolt is szétszórva a városban. Ha most is ott élnék, bejárhatnánk őket.
A Sangean-ra a hálón bukkantam rá, és arról az oldalról meg is lehet venni! Sőt, még azon az oldalon vagy 30 zsebrádió meg asztali rádió van! -
Algieba
őstag
Ahogy így beszélgetünk, bennem is feltámadt az érdeklődés egy komolyabb zsebrádió után. Kutatni fogok.
Tényleg jó lenne egy olyan, ami tisztán fogja a távolabb lévő rádiókat is, akár a belváros kellős közepén. Az antenna nem zavar, max. ha nem figyelek oda rá, valakit leszúrok vele.
Szerintem az antenna szükséges a jobb vétel érdekében. -
Algieba
őstag
Örülök, hogy van, aki szintén rajong a zsebrádiókért.
Lehet, hogy Karácsonyra meglepem magamat egy újjal, de a kicsi Sanyo egyelőre még tökéletesen üzemel. Általában akkor veszek újat, ha már szétesett a régi.
A zsebemben meg a mobil rádiója dalol.
Szinte mondanom sem kell, hogy az egyik kedvenc régi slágerem, a Szól a rádió. -
Algieba
őstag
Uh, kiütve vagyok. Ez már nekem ismeretlen tartomány.
Nekem untig elég, ha van egy vagy több adó, ami jól szól.
Az viszont engem is idegesít, amikor itt Románia közelsége miatt az egyik kedvenc helyi adóm helyére román zene és műsorok libbenek be.
De a mobil rádiója még egészen jól fogja őket. Mindig van egy, attól függ éppen merre mászkálok, ami teljesen tisztán szól. -
Algieba
őstag
Ez a fülhallgató drótja legyen az antenna dolog egy készülékem esetében van, még hozzá a mobilomnál.
Rádiós a drága és mivel nincs külső rádióadót fogó antennája, így a headset drótja az antenna.
Egy a bibi a mobilos rádióval, hogy csak FM, és belvárosi környezetben, ahol a helyi adók az erősebbek, a távolságiak, mint pl. Sláger, recsegnek, alig hallhatóak, azonban itt külterületen egy tíz km-re a várostól tökéletesen hallhatóak. Jelenleg fogom helyiek közül Start, Csaba, Rádió 47, külsősek közül Kossuth, Sláger, Danubius, Bartók. Ez hét adó.Elégedett vagyok a Nokia 6510-esem teljesítményével.
Nem tudom, hogy van-e olyan zsebrádió, mely tökéletes vételt nyújt fülhallgató drótjával. -
Algieba
őstag
Az én kicsi, olcsó Sanyo zsebrádióm AM/FM, és ugyan van kihúzható antennája, de normál fülhallgatóval is használható. Kemény 2500 forint volt. Itt áll a polcon, használatra várva.
[link]
Ezek azok, amik tetszenek neked? Komolynak néznek ki, de nekem, egy átlag rádióhasználónak ennyire dizájnos és drága készülékekre nincs szükségem.
[Szerkesztve] -
Algieba
őstag
Én rádió mániás vagyok, még a zseblámpámban is rádió van.
A mobilom is FM rádiós. Van egy Sanyo zsebrádióm, azt szoktam levinni a kertbe, amikor kertészkedem, és persze van rendes, hálózati áramról üzemelő kicsi táskarádióm, és persze itt a net a sok online rádióadóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest