- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaskin
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Na már eléggé eltértünk az eredeti témától, de még megjegyezném a ''tükrös feeling-hez''; hogy volt szerencsém 3 tükrös géphez is. EOS300D-hez, NIKOND70-hez, illetve a 350D-hez is. Hát egyiket sem cserélném el a Pro815-re. Az első két géppel a gazdáik inkább raw-ban fényképeznek, mert az auto white balansz annyira szerencsétlen(vagy inkább használhatatlan) módon működik. A 350D-nek a képei összhatás tekinetében pedig jóval jobban emlékeztetnek az canon A95-öm képeire, mint a samsungéra, és ezt véletlenül sem pozitívumként jegyeztem meg. Szóval nem mind arany ami fénylik...
-
Gaskin
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tükörreflexes? Hét egyrészt meg tudlak érteni. Marha nagy feeling, és nyilván kiváló minőség. Én is eléggé elgondolkodtam a Nikon D40-esen... Mondjuk amellett, hogy qrva sokba kerülnek az objektívek, (bármelyikhez vegyünk csak egy normális 300 felettit!), még állandóan cserélgetheted is őket. Na ehhez nincs nagyon kedvem, pl. ''egy jó fotós nyaralgatáson''... Mondjuk meggyőződésem szerint 3 gép kell(ene). Egy tuti könnyű kicsi compakt néha nagyon jó tud lenni, a Bridge gép előnyeit feleslegese lenne ugye taglalni, illetve a tükrös is jó lehet néha. De ha meglenne a három fenti géped tisztességes minőségben, biztos vagyok, hogy nem a tükrös lenne a legtöbbet a kezedben

[Szerkesztve] -
Gaskin
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Hát szerencsére nem sok köze van ennek a samsung terméknek, a kis compact samsung-ok nem túl jó híréhez. Amúgy is látszik több ponton, hogy ez egy elég úttörő konstrukció, és úgy néz ki bejött nekik. kb mintha egy tanulmányautót elkezdenének gyártani. Én erősen próbáltam mindig elvonatkoztatni az előítéletektől, és objektiven állástfoglalni digit témában. A melóhelyen sok fotbarát, és sok gép van. Eddig Canon-ra esküdtünk. Megvan itt majd a teljes termékpaletta. Ennek ellenére szinte minden canon tulajnak jobban bejöttek az ezzel a géppel készült képek. Azt hiszem ez már jelent valamit. Egyébként ha akarsz venni Te is ilyen gépet, akkor azt hiszem nincs túl sok időd. Nagyon zuhan az ára, akciózgatják, nem csodálkoznék, ha jönne egy utódja. Ami nem volna baj, csak megint vagy 220-al fog kezdődni gondolom az ára. De lehet, hogy tévedek...
Amúgy belső térben sem nyulkálok a white balanszhoz. Nem éreztem eddig különösebben szükségét. Inkább a baj ''nagynéha'' mintha a vakuvezérlésben lenne. Hatótávon belül is kevés fény van a felvételeken, de szerencsére csak igen ritkán jön elő a jelenség. Ezt leszámítva nagyon jól dolgozik beltérben is. -
Gaskin
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ami tetszett:
- A nagy Zoom átfogás előnyeit azt hiszem felesleges lenne ecsetelni. 28-420mm. Sokáig világelső volt ebben a tekintetben. Amikor új gépet kerestem, alapvető feltétel volt, hogy tudja a 28mm-t. Igaz nagylátószögben már hordósodik kicsit, de ahogy nézem, a „nagy” FZ50 pana 35mm-ben produkál közel hasonló effektet, szóval még elfogadható a torzítás. 420mm-ben a tesztek szerint pedig gyakorlatilag torzításmentes a kép!
- A kis méretű felső kijelző nagy felbontású, és képalkotás közben is használható! Szóval nekem, aki a kifordítható Canon hátső LCD-hez szokott, és nem akart lemondani ennek előnyeiről, ez a kijelző mentette meg az egész konstrukciót. Kielemeztem magamban, hogy a kifordítható LCD-nél is a leggyakrabban felülről néztem a gépre. Na ez most is megvan.
- Nagyon jó, igényes anyagok a házban. Gagyi hatásnak a nyoma sincs. A nagy súllyal együtt totál profi hatást kelt a konstrukció. Öröm kézbe fogni!
- 3.5”-os hátsó kijelző!
- Akkumulátoros, a cucc. Egy 1900-as aksi jár hozzá. Én a keresővel fotózgatok. Így használva közel 400 kép készíthető vele! A gyári aksi 15 körül van, de utángyártottban 5-ért vettem.
- Tudja a 3:2-es képarányt. Így előhíváshoz nem kell kézzel vagdalni a képeket, a 10*15-ös képek előhívásához.
- Na és a legfontosabb; a képminőség. Kicsit túlszínezi a képeket, de maguk színek nagyon kellemesek, szépek. A zöld szín totál természetesnek hat. Átszűrődő fényben pompázó lombkoronát is messze átlag felett fotózza. Az automata funkciók, főleg a white balance, kiváló! Alig kell nyúlnom a white balance-hoz. A hibásnak ható képek %-a messze alacsonyabb, mint mondjuk az A95-ösömnél. Sokat boncolgattam a témát, illetve a versenytársak tesztfotóit. Többek között az S9600-on gondolkodtam még, de végül az árkategóriájában kiütéssel győzött! Azt hiszem, hogy a dpreview-en, illetve a pixinfo-n lévő képek magukért beszélnek.
- Kíváló ár/érték arány. 110-ért vettem. Ennyiért egy jobb kompakt gépet kapni..
Negatívumok:
- Stabilizátor sajna nincs. Mondjuk ha ISO100-at használunk, és napos az idő, akkor hiba nélkül használható a Tele állás.
- A gép nehéz. Aksíval, közel 1kg. Kézben tartani eleinte olyan volt minden amikor gyerekkoromban légpuskával lövöldöztem. Még a levegőt is visszatartottam.
Ennek ellenére hamar hozzászoktam a súlyhoz. Most már gyakorlatilag semmi gondom nincs már vele. Mondjuk női kézbe nem való..
- A hatalmas hátsó kijelző, sajna resize-olva, vagyis nem resample függvénnyel jeleníti meg a képeket, ami visszanézéskor elég zavaró. Tehát pixelesek kicsit az élek.
- Apróságnak tűnhet, de a fő navigátor gomb néha összekeveri a vertical, illetve a horizontal billentyűket, ami meglehetősen idegesítő. Legalábbis az én gépemen tutira.
- 72-es szűrőméret.
- Nagy zoom mellett, már könnyű hibázni az élesség állítás tekintetében. Mondjuk a 2féle manual focus könnyen segíthet ezen.
- Sok helyen emlegetik, hogy csak ISO400-at tud maximálisan. (Mondjuk nekem a nagyobb ISO értékek egyáltalán nem hiányoznak.)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest