- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
válasz
silmatauki #199 üzenetére
Már csak azt kellene megtudni milyen obi volt az adott gépen.
-
BITBOYS
addikt
válasz
silmatauki #197 üzenetére
Átkapcsoltam és valóban, de az összes bsi elvérzik valamilyen szinten.
-
silmatauki
őstag
Lámpafénynél (azaz kis megvilágításnál) nézd, és árnyékokban – igazán ott van égető szükség a magas ISO-ra, és a kamerák jellemzően ott teljesítenek rosszabbul, szemben pl. a jó megvilágítás mellett a mozgás megállítására használt magas ISO-s sportfotózásnál. Ott az NX500 láthatóan gyengébb, mint mind az NX1, mind az “elavult” 24 Mpixeles szenzorú, olcsó A5100.
Sajna alap-ISO-ban az árnyékok szintén zajosabbak, mint az NX1-en, itt van erről egy direkt összehasonlítás.
Szerk: sideburns: átkapcsoltad lámpafényre a widgetet? Igazán ott jönnek ki a különbségek a high ISO-ban (ld. fent).
-
sideburns
aktív tag
válasz
silmatauki #194 üzenetére
Ez nagyon szubjektív, én sem látom rosszabbnak az NX500 zaját.
-
BITBOYS
addikt
válasz
silmatauki #194 üzenetére
Ez érdekes. Nézegetem a linkelt oldal tesztábráit és az én szememnek az NX500 zajtalanabb mint az alap beállított gépeké, köztük a Sony a5100 is. [link]
-
silmatauki
őstag
Van egy rossz hírem mindenkinek, akit érdekelt (volna) az NX500: a DPR közzétette a stúdió komparátorban az NX500 eredményeit. High ISO-ban, (1600-tól kezdve) egyre gyorsuló ütemben marad le nem csupán a “nagy testvér” NX1-től, hanem még az olyan APS-C konkurensektől is, mint a Sony A5100. ISO6400 körül már egyenesen 1EV-nyi (ha nem több!) az NX500 zajtöbblete!
Na asszem kivárok. Feltételezve, hogy nem valami baki (pl. az előhívásra használt ACR9 bugja) miatt ilyen botrányosan gyengék a RAW-ok, ez a teljesítmény elfogadhatatlan egy olyan kamerától, amit a Samu úgy reklámoz, hogy ugyanazt a állókép-minőséget hozza, mint az NX1.
-
-_neo_-
csendes tag
válasz
silmatauki #189 üzenetére
Nekem annyiért adták. (igazából 199k volt)
Még volt egy fekete egy hete. Ki tudja, lehet, hogy még meg van. Ha nincs, két szinttel lejjebb (220volt), 210k a webshopban.
-
sideburns
aktív tag
Auchanban 70e az NX3000.
-
BITBOYS
addikt
-
sideburns
aktív tag
Hogyne lenne, milyen tapasztalatra vagy kíváncsi?
http://prohardver.hu/tema/manualis_objektivek_dslr-en/friss.html
-
g_g_g
őstag
válasz
silmatauki #181 üzenetére
Köszi a választ, sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz. Nagyjából használhatatlan.
Akkor marad az NX obi, bár én a 30/f2-vel szemezek. -
silmatauki
őstag
Felejtős. Ahogy a digi Canon obiknál általában,
- az apertúrát egyáltalán nem tudod állítani, mindig teljesen nyitott lesz, annak minden bajával
- az élességállítás is bonyás.Felejtsd el az egészet – 20-szal többért láttam most használtan a 45/1.8-at, ami nemcsak hogy egészen kitűnő obi, hanem a Canon cuccánál is sokkal jobb majd' minden tekintetben, különösen nem natív Canon vázon.
-
g_g_g
őstag
Lehet teljesen bugyuta a kérdésem, de nézegettem az objektíveket és az merült fel bennem, hogy lehetne-e egy ilyen objektívet egy adapterrel használni az NX-en?
Az AF nem menne gondolom, de egy kezdőnek ennél olcsóbbat nem nagyon lehetne összerakni. -
-_neo_-
csendes tag
Valaki látott/halott már NX -hez makró fordító gyűrűt? Létezik egyáltalán ilyen Samsunghoz? Nem feltétlenül szeretnék macro-t is venni.
-
BITBOYS
addikt
-
Vyndree
őstag
válasz
silmatauki #173 üzenetére
Lol
-
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki #172 üzenetére
Amúgy az egyéb NX1-es teszteredményeik:
- 85mm: nagyon éles! Picit élesebb, mint a 45
- 16-50S: sokkal rosszabb, mint amire számítottam. Még a PZ is jobb valamivel.
- 16-50PZ: nem egy nagy durranás ez sem, viszont optikailag egy picit jobb, mint a méregdrága 16-50S.
- 10 fisheye: bűnrossz, meg ne vedd!
- 50-200: ennyi pénzért ez várható. A Fuji 50-230-asa jobb.
- 16: ez is nagyon jól sikerült, a 45-ös/ 85mm-es csak icipicit (kb. 300 vonalpárral) élesebb a sweet spot-ján. -
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki #167 üzenetére
A traumflieger.de oldalon aztán megtaláltam, amit kerestem: jópár Samu obi 28 Mpixeles vázon tesztelve, köztük a a 45/1.8-cal és a 16-50PZ (sajna a 30-ast nem nézték).
A teszt szerint a 45-ös példásan teljesít 5.6-ra lerekeszelve 28 Mpixelen. Alatta lényegesen, felette a diffrakció miatt valamivel rosszabb. Na akkor el is dőlt, hogy megveszem-e az NX500 + 45-kombót.
-
BITBOYS
addikt
-
-_neo_-
csendes tag
válasz
silmatauki #169 üzenetére
Ha van egy kis üzleti érzékük akkor engedik.
Nem olyan olcsó egy ilyen gép, hogy ne érné meg neki, hogy kicsit foglalkozzanak veled. Viszont a kit objektívtől olyan fényeknél nagy csodát ne várj.
-
-_neo_-
csendes tag
válasz
silmatauki #167 üzenetére
Westendben biztosan van, mivel ott szereztem be végül a sajátom. Jó darabig tesztelgettem előtte, és simán hagyták. Bár lehet, hogy azért, mert pont egy nagy obi szállítmány jött, és nem értek rá velem foglalkozni.
-
silmatauki
őstag
válasz
sideburns #163 üzenetére
"Mondjuk a Samsung Experience Store-ban meg van kiállítva NX500, 200ezerért, szóval nem teljesen értem, hogy mit akarnak."
Konkrétan helyileg hol? Vajon megengedik, hogy komolyabban eljátszogasson az ember vele – pl. úgy, hogy viszek egy Fuji X-E1-et, és direktben összehasonlítom a két cucc képminőségét, zajtűrését, dinamikáját stb.? (Sajnos erről a neten nem találtam használható infót. A DPR tesztjei eleve kissé használhatatlanok a RAW-ok LR-es előhívása miatt, és a dinamikakomparátorában még nincs Fuji, csak NX1.)
-
kribe
őstag
-
kribe
őstag
válasz
silmatauki #162 üzenetére
Nekem a hagyományos verzió kellene, nem a 2D/3D.
sideburns: remélem semmi nem történik, a Samsung nem szokott csak úgy piacokat feladni... bár nem marketingesként dolgozom náluk, ami sajnálatos mert valószínű sokkal többet keresnék mint így,,,
szerk: egy hely mo-n úgy látszik mégis van ahová hoznak talán rendelésre...
-
sideburns
aktív tag
Van egy rossz érzésem azzal kapcsolatban, hogy a 30mm sem kapható már nagyon, árgépen kb. 2 nevesincs webáruháznál van csak, ha van...úgy látszik a Samsung tényleg feladja nálunk. NX1 ugyebár nem is lesz hivatalosan.
Mondjuk a Samsung Experience Store-ban meg van kiállítva NX500, 200ezerért, szóval nem teljesen értem, hogy mit akarnak. -
kribe
őstag
Eddig mindenképpen 45mm f1.8-at akartam fix objektívnek, de újabban elbizonytalanodtam a 30mm miatt.
-
BITBOYS
addikt
Samsung NX500 camera: High-quality 4K video capture for just $800
Magview
The MagView View Finder.. -
BITBOYS
addikt
-
BITBOYS
addikt
válasz
sideburns #153 üzenetére
Köszönöm. Lassan meglesz a gép, természetesen obi nélkül...szerencsére úgy alakul, hogy pénzem is marad...szóval az ajánlott 30-as lesz a befutó. Bár még mindig nézelődök hátha..
(#151) silmatauki Szívesen bevállalnám én is ezt a kombinációt, tv is van hozzá...nem tudom mit csináljak. 30-as nagyon jó választás az 500-as mellé, ezt valóban át kell gondolnom. Ha több pénzem lenne/maradna bevásárolnék
-
kingabo
őstag
Hali!
Nincs összehasonlítási alapom sajnos.
De azt sztem nézd meg, hogy milyen kiegészítők (objektív, vaku...) kaphatóak és mennyiért, újonan, használtam. Esetleg nézd meg, hogy az elérhető objektívekkel milyen képeket lőttek. Ha van rá lehetőséged próbáld is ki a 2 gépet. Hiába "jobb" az egyik, ha másikkal jobban tudsz, szeretsz fényképezni. A samunak nincs igaziból használt piaca, az indexes topikban a vakukat vesézték ki és kb 1-2 volt kapható. Persze full manuálisakat is használhatsz (átalakítókkal), csak... -
silmatauki
őstag
Na engem is pont ez a kombó (NX500 + 45/1.8 3D) érdekel…. A népek meg a tesztek azt írják, bitangjó a 45-ös, de persze “csak” a régi, 20 Mpixeles vázzal tesztelve (az SLRGear is az NX300-on tesztelve. A LensTip meg egyenesen a 14 Mpixeles NX10-en). Hogy a 28 Mpixelen hogy karcol (mennyire tudja kihasználni a +8 Mpixelt), arról nem sokat tudok.
Ráadásul egyesek azt mondják, hogy a valamivel drágább, újabb 2D/3D modell optikailag (2D-ben persze) jobb, mint a régi, 3D-t nem tudó 45/1.8. Ez utóbbi kb. 100 dollárral olcsóbb lenne az Amazonról.
-
thess
csendes tag
Sziasztok!
NX300 beszerzését fontolgatom.
Mennyiben lenne ez jobb (ha jobb) döntés, mint egy Oly E-PL6?
Köszönöm a segítséget! -
-_neo_-
csendes tag
-
sideburns
aktív tag
Nem tudom mire számítottál, ez objektívek között kb. a legalacsonyabb ár még a Samsungon belül is.
Más MILC rendszerben hasonló gyújtótávú obit 100 fölött kapsz.
Ez annak fényében külön érdekes, hogy 200ezres géped van.Akkor vegyél egy manuális Heliost adapterrel, az kijön tízezerből.
-
BITBOYS
addikt
-
BITBOYS
addikt
Sziasztok,
NX500-as géphez esetleg tudtok ajánlani ár/érték arányban valami kifejezetten jó obit?
Köszi előre is -
Benji21th
tag
Sziasztok!
Nyüstölöm egy ideje az NX30-at, de még csak most vettem észre pár éjszakai fotónál, hogy valójában tele van stuck pixelekkel...lehet szerintetek ezzel kezdeni valamit, vagy irány a szerviz?
-
immi77
tag
Szia!
Fejlemény van, de nem jó. Az előbb hívott az ügyfélszolgálatos, hogy nem tudtak beszerezni több gépet, felajánlott egy kiállított darabot, amit köszönettel nem fogadtam el, de le is mondtam más (anyagi és egyéb) okokból a vásárlásról, most sajna nincs idegzetem ilyenekkel foglalkozni.
Így részemről így zárult a sztori.
-
immi77
tag
Hali!
Valakinél valami hír a beígért sestore-os nx3000-ről?
-
g_g_g
őstag
Én felhívtam az ügyfélszolgálatot, ott ígértek egy visszahívást, hívott is kb. 1 óra múlva egy férfi, egyeztettük a rendelési számot, azt mondja utána néz és reméli, hogy jó hírekkel tud visszahívni. MOndjuk ezt én is nagyon remélem
várunk, várunk, reménykedünk.....
-
Bazsee71
őstag
Fejlemények:
felhívtak, hogy minden rendelésnek eleget fognak tenni, de most szedik össze a vidéki üzletekből a termékeket, ezért egy kis türelmet kérnek, 1-2 hét lesz mire mindent ki tudnak szállítani. Megkérdezték, hogy így is kérem-e a terméket, természetesen igent mondtam. -
g_g_g
őstag
Úgy látom itt is megy a találgatás SE Store ügyben, úgyhogy ide is beírom:
Egyre érdekesebb a helyzet (SE Store).
Nekem jelenleg egy 128 GB S6 Edge van a vásárlásaim alatt 1 Ft áron, feldolgozás alatt.
Dátum stimmel (04.30), megrendelés száma nem az ami a visszaigazolás van, egyébként egy NX 3000-est rendeltem.
Most már baromi kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből. -
Omni
aktív tag
Készlethiány alakult ki az sestore.hu-ról rendelt Samsung fényképezőgépek esetében. Most gondolkozik a főnökség mit tegyen
Többet adtak el, mint amennyi volt a raktárban.
Bár egész nap tudták, hogy nincs fényképezőgép, mégse voltak képesek telefonon vagy e-mail-ben értesíteni, hogy ne menjek hiába a sztórba.
Holnap állítólag minden érintett (és csalódott) ügyfelet felhívnak. Kíváncsi leszek.
-
Malamute
tag
Ide sem érkezett meg..... egyenlőre.
-
Vyndree
őstag
válasz
sideburns #104 üzenetére
Nem akartam beleszólni, mert eddig nem volt szerencsém Samsung obikhoz, de ez a 30mm/f2 70k felett van és úgy tudtam sose voltak olcsók a Samu obik.
50-200mm f/4-5.6 80k
18-200mm f/3.5-6.3 220k
Adapterrel rámennek más obik is, de sokszor nyitva tudod csak használni, no meg az a fránya élességállítás, szóval úgy tudom például Canonnál az sincs. -
Bazsee71
őstag
válasz
sideburns #96 üzenetére
Rendeltem egy NX30-ast. Kár, hogy ez a topic nem igazán pörög.
Először jól ki fogom próbálni a gépet, aztán ha tetszik, feltérképezem az objektív piacot. Látom volt korábban 30k-ért 30mm/f2, az nagyon nem tűnik rossz árnak. Összességében milyenek a Samsung objektívek, mik a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Milyen processzort vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest