Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qadron

tag

válasz Barohawk #36440 üzenetére

Először is, ha wifin keresztül csinálod, akkor abban nem tudok segíteni, mindig is a kábelben hittem :)
    Simán rádugom a routerre a tv-t egy külön kábellel. Serviio-val annyi kell, hogy felrakod, aztán a progiba beállítod, hogy futtassa a megosztási szervert a "status" fülön. Ha nem jelennek meg az eszközök, próbálj frissíteni. (nekem csak most másnap látszódtak, tegnap raktam fel a progit, akkor nem néztem, nyilván ott voltak, csak nem mutatta, vagy nem figyeltem, hogy az eszközök is fel vannak sorolva. Az is lehet hogy újra kell indítani a gépet...) A progi felismeri a TV típusát, de valami automatikus DLNA profilt állít be. Írták már és nekem is úgy működött, hogy a tv típusa be legyen állítva, hogy E széria (nekem a mostani progiverzióban C/D/E széria). Innen kezdve nem csak avit, hanem mkv-t is lejátszik gond nélkül. Utána a "library" fülön beállítod, hogy melyik mappából mit osszon meg és bepipálod az adott típust is (kép, zene film, ez fontos!) SAVE!

Ezután a tv source gombjával kiválasztod a serviio-s hálózati megosztást és keresgélsz. Ha jobban belemész a servioba, személyre tudod szabni, hogy milyen mappák jelenjenek meg külön a zene kép és film típusú lejátszás alatt, ahol majd keresgélsz.

Ha nem érthető, vagy nem látja a gép próbálkozz statikus ip címet adni neki, nekem a kábel miatt nem kellett ilyennel bajlódnom, a router adott portja egy statikus ip-ként funkcionál gondolom, de wifinél lehet szükség lehet rá.

• nightshadow

veterán

válasz Barohawk #24544 üzenetére

Barohawk: keresek egy 32colos full hd-s tv-t amivel fel is lehetne venni mundjuk külső vinyóra kb 100-150 ezer közötti árban

Samsung 32D6100 vagy 32D6500

CoRt3z: A kiszemelt egy 46" (117cm) B550!
    Visszaolvasva láttam, hogy meg a vita hogy 50hz vagy 100hz. Az lenne a kérdésem, hogy az 50Hz nagyon zavaró lenne pl egy konzoljáték esetében?

Konzoljáték esetében nem, ugyanis amikor átrakod Game Mode-ba, akkor a 100Hz az, amit elsőként kapcsol ki az elektronika. Filmeknél, sportnál viszont jól jön.

Szerintetek jó választás?

Arra a kérdésre, hogy jó választás-e konzolhoz, nehéz válaszolni, ugyanis ahhoz tudni kéne a tévé input lagjét. (A tv-be megérkező jel, és annak a képernyőn való megjelenése közti idő az input lag, milliszekundumba mérendő. Nem egyenlő a képernyő válaszidejével.) Ennek főleg gyors fps játékoknál van jelentősége, mert ahol te látod az ellenfelet, a valóságban már nem ott van az input lag miatt, s emiatt mindig az ellenfél lő le előbb, ezáltal játszhatatlan lesz a játék. A probléma az, hogy ezt a gyártók nem adják meg a specifikációkban, hanem a különböző tesztelő oldalak tesztelői szokták megmérni, s ők közlik. Általában azt írják, hogy játék szempontjából az input lag lélektani határa 30ms, azaz amelyik készüléknek ezen érték alatt van az input lagje, az ajánlott játékhoz, amelyiknek e fölött, az pedig nem ajánlott.

• zazus

csendes tag

válasz Barohawk #24548 üzenetére

Pl. amilyet én vettem. Nagyon jó és jó áron. Tudnál segíteni? Kérdésemet olvashatod pár sorral följebb

Új hozzászólás Aktív témák