Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
_greg_
csendes tag
Sziasztok, egy tapasztalat: beégésre valóban kérdés nélkül cserél kijelzőt a szervizfutár. Na de felkerült az új rom is. Telenoros hisz a készülék is az "elvileg" Szép és jó de a státusz bár nagyon ocsmány szürke. Ez egy amolednél? Kérdésem az volna hogy a független verzióban is szürke?
Ha valaki használ noled alkalmazást akkor egy ismert hiba miatt folyamatosan beszélni fog a főképernyő. Megoldás: Talkback tiltása. -
cozmo
őstag
Akinek felment a XEH-es független telefonjára az OTA frissítés, igazán leírhatná milyen volt előtte a telefonja.
Pontos FW verzió és, hogy volt e rootolva, mennyire volt feltöltve az akku, wifi-n vagy mobilneten nyomta, volt e előtte cache, dalvik cache ürítés esetleg wipe?
Jó lenne fényt deríteni rá miért száll el hibával az update.Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
havri1
félisten
válasz f4hrenheit #27259 üzenetére
imei szerint engedik rá a frissítéseket, nem egyszerre kapja meg mindenki, a szerverek kímélése miatt. Valahol olvastam régebben. Oszt hogy igaz e...
havri
-
-
félisten
-
tresh
veterán
válasz Plazmacucci #27263 üzenetére
Nem tudom hogy érted hogy egyszerre de úgy megy hogy rámész a chat részre és ott lesz mindenki aki online majd kiválasztod írsz neki és ha másnak akarsz akkor visszalépsz ahol a lista van és kiválasztod akinek írni akarsz Ics-s gyári böngetőbe néha szarakodott chrome alatt f*sza volt. JB gyári böngetőn is hasít ez a megoldás.. de ha csak a chat funkció lenne a lényeg akkor szerintem próbáld meg a FB messzendzsert palyből az még használható kat.
-
notaproblem
csendes tag
Elsőre nekem se akart felmenni és nem segített a cache ürítés és az unroot sem (az exynos hibát kihasználva volt rootolva nem kernelcserével.
Végül a emgoldás kétlépcsős volt:
1) Odinnal rátoltam a T-s firmware-t (az ICS.t) Utána már lefutott az update.
2) Az update végén viszont sajnos megállta galaxy logónál, így még egyszer rátoltam az ICS-t, utána wipe data és utána ment le rendben az update.Ebből az 1. valszeg nálad is megoldja a problémát és bízz benne, hogy a második nem jön elő
P
-
wdx
őstag
én úgy csinálnám, ha érdekelne a magyar JB frissítés, és ICS lenne a telómon, nyomnék egy wipe data/factory reset-et, wipe cache-el. belépnék a samsung fiókomba, és megcsinálnám a frissítést. utána megint wipe-ok. ez a legtisztább. amúgy is kell rom csere előtt full wipe (gyári adatok visszaállítása). és sokszor utána is. ez alól nem kivétel se a kies, se az OTA.
rosszul gondolom? Nem hinném![ Szerkesztve ]
Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
sbalu1
senior tag
Ha van már a függetlenekere JB-és, OTA-ás frissítés akkor azt a Sammobilén miért nem látni?Nekem változatlanul azt írja, hogy nincs elérhető frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz szemesi69 #27273 üzenetére
Utólag visszaolvasva valóban nem volt túl helyes ezt így leírni, de hidd el, hogy többen vannak azok, akik nem tudnak odinozni, meg wipe-olni, mint a másik tábor. És ők akkor teszik fel az új rendszert, ha már jelzett a teló. Aki meg tudja a módszert, azok nagy része már rég zselésbabozik. A 3. tábor meg az, aki várja is, meg wipe-ol is.
tele lesz hibával a rendszer, ha nem csinálják meg, ez 1000%
Ez meg legyen az android/samsung/akárki hibája, hogy írják meg olyanra a frissítést, hogy az a teló újraindítása után kérdezze meg, hogy akarunk-e törölni mindent, különben nem lesz megbízható a rendszer. Nem lehet ez akkora érvágás egy ilyet beleírni. Aki nem vágja a témát, az nem fog törölni semmit, inkább örül, hogy minden megmaradt a régiben.
Köszönöm.
Akkor nincs harag.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
vegre megjott a XEH 412.
van benne par hasznos funkcio.
elso blikkre a fenyero es a beallitasok ertesitesi savba helyezese tetszik.
a tobbit majd meglatjukMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
legenda
jól írod, a frissítést, tehát csak ráfrissít a rendszerre, sok szemetet - ideiglenes állomány...stb - hagyva maga után, valóban az egyszerűség miatt van, de emiatt sosem lesz tökéletes, pláne egy nagyon módosított rendszer esetén, és az ota valamint a kies frissítés semmit sem nulláz, de még a módosított firmware verziók ota...stb frissítése sem tud teljes nullázást, pedig úgy - lenne - az igazi, de azt ugye csak a rendszer teljes visszaállításával lehet elérni, vagy odin alatt, re-partition kipipálással.
nem véletlen, hogy az esetek jelentősebb hányadában probléma van, ha valaki csak ráfrissít a belakott rendszerre - ota, kies...stb -, jellemzően jobban merül az akkumulátor, akadás netán fagyás is jelentkezhet, hiszen nem tud teljesen érvényesülni az új rendszer, mivel a régi módosítva lett, a frissítést pedig csak az alap rendszerre írták meg, azzal nem számolhatnak, hogy utólag ki mókol rajta valamit, esetleg szélsőséges módon...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Nimda
addikt
Ez elég nagy hiányosság a gyártótól,pláne mert hivatalos útról beszélünk.A nem hivatalosan kiadott romok,pl.CM10.1-nél megoldották,igaz csak az alap wipeokat (cache,dalvik) mert valószínűleg ennyi elég is neki.Én a gyárit,igaz sok már romot is,nagyon "félkész" állapotúnak ítélek meg,pont az ilyen hiányosságok miatt...és akkor még sorolhatnám.Nyilván sosem lesz minden igényt kielégítő rendszer,mert a világ így működik.
-
legenda
nem hiányosság, mert nem lehet megoldani, amit utólag betesznek kapcsolókat a módosított firmware verziók alatt, annak következménye is van!
a legtöbb - kevésbé hozzértő - felhasználó azt szerené, ha észre sem veszi a frissítés megtörténtét, nem változik semmi a korábban eszközölt beállításokban, nem kell semmit sem újratelepíteni...stb, de ezt nem lehet teljes nullázás mellett megoldani, szóval valamit, valamiért!
aki teljesen tökéletes friss rendszert akar, az mindig teljes nulláról építkezik, biztosan felállított tiszta alapra, de az meg macerás, viszont sokkal kevesebb a hibalehetőség!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nygabor
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudja milyen programokat törölt a frissítés?
4.0.3-ról 4.1.2-re
Írta egy rövid üzenetben,de sajnos elfelejtettem felírni.
Köszönöm. -
nfsu17
veterán
és az az út milyen, amit már javasoltak, hogy ICS-re frissítés OTA-n, majd pár perc múlva a beállítások menüben egy gyári visszaállítás....kellően "gyári" lesz ekkor a dolog (mint pl új teló vásárlásakor), vagy a legtutibb az odin, meg a wipe-ok?
de ezt meg ugye a legtöbben nem fogják bevállalni (én sem), mert nem értenek hozzá.
ha van hivatalos megoldás (ota), akkor azt használjuk. -
Nimda
addikt
Én azt vettem észre,hogy az átlag felhasználók sajnos nem kapnak tájékoztatást a frissítés utáni reset szükségességéről.Maximum annyit,hogy szükség lehet a telefon újraindítására...ami persze nem elég.
Egy példa: nemrég jött ki Advance-ra a JB,amit hivatalos úton ugye kies-sel frissítettek.A telefon gazdája panaszkodott,hogy valami nem százas a telóval,lagg hegyek,leálló appok stb...egy wipe ugyan megoldotta,de a szerencsétlen honnan tudta volna,hogy frissítés után bizony szükséges,de egyáltalán azt,hogy mi az a wipe?...ja persze egy élelmes vagy ráérő ember,aki biztosra akar menni,az nyilván szervízre bízza a hasonló nyalánkságokat de akkor minek az otthoni hivatalos szoftver frissítési lehetőség? vagy akár az OTA,ha a rendszer nem úgy működik,ahogy elvileg kellene? ezeknek a dolgoknak már rég automatikusan kellene működniük.A "jövő szoftverébe" már illene beletenni,fejlesztés gyanánt...persze olyan módon,hogy a felhasználó adatai ne sérüljenek...ha jól tudom,ma már tudnak úgy formázni egy tárhelyet,hogy az adatokat ideiglenesen áthelyezik.
-
bul07
nagyúr
Úgy néz ki hogy végre jött egy jó töltő a telefonomhoz [link]
Az előzőek amiket vettem nem voltak jók
Egyet szét is kaptam [link], [link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
puskmik
tag
Sziasztok!
Lenne egy fogós kérdésem. Bátyámnak szeretném frissíteni az Android 2.3.3. . Az a gondom vele hogy a frissítést elindítva mindig szerverhiba vagy kapcsolódás sikertelen mit tudok ezzel kezdeni? Teljesen gyári és független. Akár már a 4.0.3. is megfelelne neki.
-
hobizoli
nagyúr
van egy problemam, SGS2, 412-s Samsung firmware
a ora mar masodszor csinalta azt ma, hogy a beallitott idopontban csak egyet pittyen es annelkul abba marad a jelzes, hogy barmit csinalnek vele
van erre vmi update?
F1F1F1
több drón kell ;P
-
havri1
félisten
válasz laszlolczka #27294 üzenetére
fáradok..
Csináljon egy factory resetet, ha úgysem jó..
[ Szerkesztve ]
havri
-
Burt1793
veterán
válasz kenwood #27296 üzenetére
Nálam az automata is tud maximumot... Én a LUX-ot használom, nekem bevált. Én állítom be a különböző külső fényviszonyokhoz a teló fényerejét, amit utána megjegyez. Sőőt, a subpixelek fényerejét is le tudom venni, így nem olyan vakító a legalacsonyabb fényerő.
A 100%-os fényerőt meg manuálisan sem tudod te se 1000-re rakni, pedig az nekem is jól jönne néha napján ;-) -
legenda
válasz nfsu17 #27288 üzenetére
a gyári beállítás előtte és utána már sokkal jobb, sok szemét eltűnik, illetve tiszta alapra települ a frissítés.
nem olyan, mint odin alól, de jobb, mint a nullázás nélküli ota.Nimda; nem is kell tájékoztatás a recovery...stb funkciókról, a gyári beállítások vissszaállítása adott mindenkinek a menü alól, a leírásban is szerepel, hogy milyen hatással van a rendszerre, akinek az nem elég, és nem is ért hozzá annyira, hogy jobban elmerüljön a dolgokban, az kérje hozzáértő segítségét, vagy frissítsenek neki szervizben.
azért az otthoni frissítési lehetőség, mert akinél nincs túlzottan módosítva a rendszer, nem cserélt kernelt, nincs root, nincs tört alkalmazás...stb, tehát csak szabályos módosítások vannak, ott nem feltétlenül adódik probléma a kies frissítéssel sem.
sok gyártó ad már lehetőséget hivatalosan is a gyári nullás állapotú firmware felhúzására, eleinte csak ios alatt volt rá mód, de egy ideje például a sony is biztosítja android alatt a sus által, és talán a samsung is él majd vele egyszer, de ennek ellenére sokan ott sme használják, ahol lenne rá lehetőség, mert sajnálják rá az a minimális rászánt többletes időt, hogy újra belakják a rendszert, vagy visszaállítsák a korábbi mentést, helyette csak simán ráfrissítenek, utána meg szidják a frissítést, pedig aki tiusztán tette fel, annál kifogástalanul működik!
ota alá nem tehetnek teljes nullázást, hiszen azonos rendszerről dolgozik a rendszer és a frissítés, az gyári nullás állapot azonos időben nem megoldható a telefonról, csak ha az külön munkaállomásra van csatlakoztatva, és onnan történik a rendszer felhúzása!
ez nem "nem akarás" kérdése a gyártó részéről, hogy ota alatt nem teszik bele, hanem a fenti akadály megléte, illetve amit korábban is írtam, a legtöbb felhasználó nem szeretne nullázgatni, hanem külön beavatkozás nélkül használni tovább a frissített rendszert, ami akár működhet is, ha nem hátrányosan módosított rendszerre történik a ráfrissítés.
az s advance témában is találsz sok olyan hozzászólást, akiknél kies által ráfrissítve is tökéletesen működik továbbra is a rendszer, másoknál meg nem, utóbbiaknál oka van, ott nullázás szükséges, és végszükség esetén odin által felhúzni a friss firmware verziót.
én eleve odin által húzok fel minden új friss firmware verziót, mindig tiszta alapra, és nincs is gond soha!
a feleségemnek s advance van jelenleg, odin által húztam fel gyári beállításokra visszaállított rendszerre a t-mobile jelly bean 4.1.2 firmware verziót, után ismét teljes nullázás, majd belakta, és azóta hibátlanul működik.
nekem jelenleg s4 van, arra is mindig tiszta alapra és odin által húzok fel minden új firmware verziót, utána ismét teljes nullázás, és nem is tudok belekötni, olyan hibátlanul működik a rendszer.
volt korábban sgs, sgs2...stb telefonom, azoknál is így tettem, és nem is volt hiba soha, amíg rengetegen panaszkodtak, akik másként frissítettek, meg mindenféle buherált firmware verziókat felhúztak...stb.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gunga
csendes tag
HELP!
Leejtettem a telefonom és kiesett az aksi. Azóta nem tudom beindítani. Bejön a Galaxy SII felirat és itt megáll. Próbáltam a Power+Home+Up kombót is, de amint megjelenik a robot azonnal el is tűnik és újra megakad ugyanott. Mit tegyek? Tegnap frissítettem JBre és semmi gondom sem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.