-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Dave Crank #6927 üzenetére
Köszi, akkor felrakom.
-
Tin
veterán
Új update (AXD6) rakható, nem csinál gondot? Csak mert elvileg május 10-én kijött, a topikban mégsem láttam róla hsz-t.
-
Tin
veterán
válasz
gyuri81 #5540 üzenetére
Én meglepődtem, mert az S23U az első perctől baromi jól bírta akkuval, és soha nem melegedett, kb. semmilyen körülmények között. Az S24U-nál felköltözéskor az egyik utolsó lépésként letöltöttem a Disney-re és az HBO-ra a letöltött filmjeimet (mondjuk 10-10), felraktam a telefont a router mellé, hogy jó legyen a sávszélesség. Aztán később telefonáltam, a fülemhez raktam a telót, mondom mi a franc van, nem tűzforró volt, de érezhetően meleg, és itt merült is egy nagyobbat.
Asszem az első 2 töltésnél volt átlagos az akkuidő, de mindenképp rosszabb, mint az S23U-nál (de azért 6 óra SOT-ot a belakás közben is hozott). Amikor eltűnt az akkuidő-kalibrálós üzenet, onnantól lett jó az akkudiőm. Nem kiemelkedően jó, szerintem egy hajszálnyival jobb, mint az S23U, viszont az appok kiforratlansága és optimalizálatlansága miatt vannak, amikben meg jobban merül. De ez ilyen elővételes telefonnál normális, majd nyárra beáll.
A lényeg: a melegedés és a vacak akku az első héten normális. Ha utána is érezhetően fennáll, akkor ott valami nem százas. -
Tin
veterán
válasz
gyuri81 #5518 üzenetére
Belakás után nekem is melegedett egyszer, de aztán beállt. Nem is értettem, lehűlés után zsinórban 3x lefuttattam a Geekbench-et, és arra meg nem melegedett. És azóta sem. Az első pár töltéskor amúgy nekem az akkuidő se volt valami fényes. Pedig nulláról laktam be. Szóval az elején számíts erre.
-
Tin
veterán
válasz
thamasz #5200 üzenetére
Én azért nem ünneplem ugyanezt a Spigent: sokkal puhább az oldalfala, mint a tavalyinak. Az S23U-n 1 év után is erővel kell lefelé nyomni, hogy meghajoljon, és felfedje a készülék oldalát, az S24U-son viszont ugyanakkora erővel erről már félig letéptem róla a tokot, olyan puha. De ja, méretpontos. Csak hát... Spigen... ahogy épp sikerül.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Nagyjából ja, majd valahogy kihozzák 50%-osra, és részükről el van intézve. Így volt az S20FE kijelző érzékenységgel is, jöttek az update-ek, és egész jóra kifaragták, és nem kellett hardvert cserélni. Persze hibás volt ettől még, de már alig pár embert zavart. De amúgy hogy is várhatjuk el, hogy egy szériát cseréljenek, hiszen akkor csődbe mennének, vagy éppen akkora veszteségük lenne, hogy a következő modelleken kellene spórolni.
Ki fognak javítani mindent "nagyjából", és az a többségnek elég lesz, a maradék meg lecseréli a telefonját a következőre.#5085 qltsar: azért ami a neten felbukkan és hetekig fennmarad mint probléma, az nem általánosítás.
#5087 Ricardo: ott vannak a neten a cikkek. Ez a kijelző minőségben az előző generáció alatt van. Ennyi, nem több. Van, akit ez nem zavar, van, akit igen. Jó példa a VW Golf népautó. A 7-es Golfnál még gázrugós kitámasztó volt a motorháztető alatt, és minőségi, puha műanyag hab az ajtókárpiton elöl, a 8-as Golfnál már acél pálca, és kopogós műanyag. És drágább is volt (igaz, a Covid utáni árrobbanás miatt).
Nekem mindegy, hogy néhányan újra és újra elmondják, hogy ez nem probléma, hiszen az Apple-nek is sokan elhitték, hogy rosszul fogják a telefont, de attól még tény ami tény.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
milkabrams #5077 üzenetére
Ilyen az üzlet. Annyit tudsz tenni, hogy megköszönöd nekik a töketlenkedést, és lelépsz. Idén amúgy tényleg kicsit nagyobbat akartak spórolni, mint illik, eléggé sebtiben dobták ki ezt a telefont, gondolom ezért is voltak a nagy akciók meg ez az "AI" marketing. De amúgy nem most lett vacak az idei modell, hanem az S23 lett nagyon jó, mert amúgy a Samsung telókban mindig volt valami olcsósítás vagy kompromisszum, csak tavaly állt össze valahogy minden. Szerintem az S7 óta a legjobban összeállt Samsung flaship volt az S sorozatban.
Ha csak pár évre megyünk vissza:
S20U - katasztrofális kamera és akku
N20U - sokkal jobb, de az Exynos akkuideje azért kiábrándító volt
S21U - egész jó Exynos, véletlen siker (de kellett is nekik)
S22U - katasztofális Exynos, de itt a Snapdragon is vacak volt (Samsung gyártás)
S23U - remek Snapdragon, minőségi modell
S24U - kijelző és keret minőségi problémák, melegedő Snapdragon (de ez mindegyikre igaz)Idén az árral, ajándékokkal, illetve az AI és a 7 éves szoftverkövetéssel próbáltak vevőket venni.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
milkabrams #5072 üzenetére
Engedd el. Én is úgy érzem, hogy sokaknak megvan ez a probléma, csak nem látják, mert nem tudják, mit kell nézni. Neten is rakás hozzászólás van erről. Nálam is megvan, de csak sötétben látszik, meg amúgy ha annyira zavar, akkor majd leejtem, aztán cserélik biztosításban. Amúgy mellérakva az S23 Ultrát, üvölt a különbség.
Ezzel a LosBlancosRM gyerekkel meg ne foglalkozz, mindenkinek beszól, aki kritizálja a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
stemplar07 #4284 üzenetére
Szerintem csak szivat. Én is felraktam, ott a csúszka, lehet állítani. Bár nekem alapon volt.
-
Tin
veterán
válasz
TODI1111 #3861 üzenetére
A legtöbb telefonnál szerintem csak akkor veszed észre, ha direkt ezt keresed. Annak lehet zavaró, aki mondjuk sokat használja éjjel a telefont minimális fényerőnél, vagy sok sötét (pl horror) filmet néz rajta, vagy különösen jó a szeme, és zavarja, ha morzsalékosnak látszanak a homogén színek. Vagy pedig akkor, ha valóban nagyon rossz minőségű a készüléke kijelzője. Mert nem mindegyik ugyanolyan rossz, és az embereknek is máshol van a tűréshatára. Az enyémen pl. szembetűnő, ha mellérakom a hibátlan S23U-t, de ha önmagában a telefont nézem, nem igazán zavaró. Csak hát tudod, kifizeted a prémiumot, aztán kapsz egy középkategóriát, a szomszéd egy alsó kategóriát, a másik szomszéd meg csúcsminőséget - miközben mindenki ugyanannyit fizetett.
-
Tin
veterán
A netes leírások alapján az igazán selejt paneleknél használat közben is látszik, de a többségnél inkább csak akkor tűnik fel, amikor sötétben nézed a kijelzőt. Akkor sokkal szembetűnőbb, ha ott van mellette egy jó kijelzős mobil, akár egy hibátlan S24U, akár egy S23U, ez nálam is így van. Nem mondanám katasztrofálisnak, inkább csak az újra-eladhatóságot csökkenti. Kivéve persze azokét, akiknél tényleg szembetűnő a hiba.
-
Tin
veterán
válasz
MrSealRD #3734 üzenetére
Tudod mi a nem jó? Hogy az én ontopik hozzászólásaim a túlérzékenységetek miatt offtopikban vannak, a te offtopik hozzászólásaid meg ontopikban. Írnál már a telefonról is, vagy csak rólam? És közben azt kifogásolod, hogy sok a hozzászólás....
Akinek a jövőben problémája van a telefon kijelzős hozzászólásokkal, keressen meg privátban, vagy sportoljon többet.
-
Tin
veterán
Srácok mi a bajotok? Tegnap hallottam először a problémáról, nem tudták elmagyarázni itt, hogy mi is ez, így utánajártam és megosztottam az infókat, de nem értem a hisztit ezzel kapcsolatban. Létező probléma, szakmai, szerintem elfér. Pusztán érdekel, és ahogy látom, másokat is.
Engem pl. jobban érdekel, mint a tokozás, a foxway 1000 Ft-os átverés, a biztosítás, a futárvárás, és a hasonló nem szakmai dolgok, mégse nyivákolok, amikor az a téma, hanem görgetek tovább.
A fórum közös, elférünk közösen, nem? Akinek ez nem megy, az meg inkább magára mutogasson, ne másra. -
Tin
veterán
válasz
MrSealRD #3704 üzenetére
Persze, ezzel kezdtem tegnap, amikor itt először olvastam, hogy mit is kell nézni? De tegyük hozzá, hogy eddig egyáltalán nem is használtam eddig a telefont, mert nem volt időm átköltözni rá, utána meg vártam, hogy végre kijöjjön a firmware.
Tolerálható, ettől még használható a telefon, de ha flagshipet veszel, nem selejt kijelzőt vársz. Szerintem teljesen jogos, hogy a felhasználók nem akarják szőnyeg alá söpörni. Aki például most vette S24U-t, én azonnal lebeszélném róla. Jó telefon, de mivel most amúgy sincs nagy akció, én várnék vele, amíg kiderül, hogy mi lesz ennek a kijelző-mizériának az utóélete.
-
Tin
veterán
A GSMArena is beismerte, hogy az ő példányuk is érintett: GSMArena says their S24 Ultra Unit also has a grainy screen, compared to the S23 Ultra : r/GalaxyS24Ultra (reddit.com)
Ugyanitt kommentben a Samsung hardver managere is nyilatkozott a koreai fórumon, hogy ez normális, bár ugye ilyen nyilatkozat volt már a színeknél is. Korábban volt már egy fórumbejegyzés valami Samsungos embertől tanácsként, hogy használja az ember full fényerőn a telefont, úgy nem látszik...
Majd kitalálják, hogy hogyan próbálják elbagatellizálni, és mit ígérjenek ahhoz, hogy valahogy megússzák.
-
Tin
veterán
válasz
xedamen #3689 üzenetére
S7-el nem volt gondom, jó pár évig használtam, de az már kifutó volt, amikor vettem. Az N20U-nál tudjuk, hogy milyen volt az Exynos, de azt leszámítva szerettem, az S21U-t még annál is jobban, ez a családban használatban van a mai napig, az S23U-t meg szintén nagyon szeretem. De ebből egyedül az S23U-t vettem meg elővételben, korábban mindig megvártam, míg kiforrja magát a technológia.
#3691 S e t h: teljesen jogosan mondod ezt, mint írtam, korábban nem vállaltam ezt a szerepet. Bocs, de, volt egy S20FE-m is, amit szintén megjelenéskor vettem, de az ment is vissza, miután kiderült a touch screen probléma, de abból amúgy 1 évvel később mégis vettem egy példányt a gyereknek, mert addigra már javították. Az S23U tavaly meg olyan jól sikerült, hogy nem gondoltam, hogy az S24U-val megint trükközik a Samsung.
Haragudni amúgy nem haragszom senkire
A telefon teljesen használható, most már rá is tudok végre költözni, hogy kijött a firmware, extrém olcsón vettem, járt hozzá 1 év ingyenes Care+ is, szóval nem tudok rosszul járni. Egyedül csak az a csalódás, hogy a Samsung nem tanul, és ismét trükközik és meg akar úszni valami olcsósítást.
#3695 S e t h: hetekkel ezelőtt lejárt a 14 napos visszaküldési lehetőségem, és akkor ez a probléma még nem volt ismert. Mellesleg semmi bajom nem lett volna vele, ha később küldik a telefont, de nagyon sürgős volt a Samsugnak kipostáznia az előrendeléseket még a hivatalos megjelenés előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Ha jól értettem, akkor ezeket az eltéréseket lehet gyártáskor azzal kompenzálni, hogy az intenzitás-eltéréseket egy külső eszközzel lemérik, majd letárolják az adott kijelzőpanelhez, így aztán a panel tudni fogja magáról, hogy az X/Y pixelt mekkora feszültséggel kell áram alá helyeznie ahhoz, hogy ugyanazt a fényerőt adja, mint a szomszédos pixel. Csakhogy ehhez kell egy külső eszköz, tehát ezt szoftveresen nem lehet javítani. De úgy se nagyon, hogy beviszed a szervizbe, és majd ők "lefotózzák" neked, és frissítik a kijelző firmware-jét.
Ezt csak kijelző-cserével lehet javítani. Vagy akármilyen máshogy történő kompenzálással. Ez selejt minőség, és nem azon a szinten, mint a tavalyi banános kijelző, hanem konkrétan egy alacsony minőségű panel került sok flagship telefonba. És lehet ezt elviccelni, de akkor jövőre az összesbe selejt fog kerülni. Engem nem izgat annyira, mert tényleg csak direkt odafigyelve látható, másrészt van Care+-om, szóval asszem 20e önrész után akár az egész telefont kicserélik, de nem lenne feltétlenül baj, ha a Samsung reagálna rá, mert ha ez is az "esztétikai hiba" kategóriába kerül, akkor ezek után miért fizetnék ki az emberek egy zászlóhajó készülék felárát.
-
Tin
veterán
válasz
LosBlancosRM #3686 üzenetére
Túltolod srác....
Szakmai topik, és a személyeskedéseddel kezdesz átlépni egy határt!
Nem neked írtam a hozzászólást, ráadásul releváns téma, ráadásul a linkelt posztot egy OLED iparban dolgozó szakértő írta, és még offtopikban is van. Ellenben a te sirámoddal, hogy a Foxway mennyivel kevesebbet utalt.
Szóval szeretnélek utoljára megkérni, hogy kezdd el felfogni, hogy ez nem a topikod, és ha nem is tetszik amit írok, mert esetleg nem érted, vagy éppenséggel nem érdekel, akkor is tartsd tiszteletben, és a legkevésbé se minősítsd azt.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
Gardaai #3634 üzenetére
Lehet, hogy gyorsabban kellett piacra dobni a szériát, mint eredetileg tervezték, és nem volt elégséges első osztályú kijelzőpanel legyártva, így ment a selejt is beépítésre.
Merthogy rákeresgéltem, utánaolvastam, és bizony ez selejt: Closer look at "grainy display" under 400x OM : r/GalaxyS24Ultra (reddit.com)
Néhány hónap múlva már valószínűleg jobb lesz a kihozatal, az S25-nél pedig egyenesen feature is lehet, hogy ugyanolyan minőségű kijelzője legyen, mint az S23-as sorozatnak volt
Komolyan, tavaly a banán, idén a kijelző, ezek nem bírnak ki egy évet sem anélkül, hogy ne tolnának le valami keserűt a vásárlók torkán, a profit érdekében? Persze értem, hogy a chipgyáruk a piac alja, az SSD piacon is jöttek a trükközések, eddig kijelzőben elég jól álltak, meglep, hogy most itt is ekkorát engedtek a minőségből. De ha nekik a rövidtávú profit fontosabb, mint az évtizedek alatt felépített megbízható brand, akkor csak azt mondhatom, hogy hajrá
Ja, ez zsinórban az ötödik Samsung flagshipem, szóval valamicske "jogom" azért csak van kritizálni őket.
-
Tin
veterán
válasz
LosBlancosRM #3612 üzenetére
Légyszi ne trollkodj. Maradj ki belőle, ha nem tudsz érdemben hozzászólni, de ezt a kocsma stílust itt kérlek NE!
Adj teret azoknak is, akik szakmai dolgokról akarnak beszélgetni egy szakmai topikban. Légy oly kedves.
#3613 FіkuszKukіsz: akkor te kifogtál egy jó példányt, nem te vagy az első. Téged nem érint, ne foglalkozz vele tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #3607 üzenetére
Remélem olvastad az utolsó mondatom, LosBlancosRM-al együtt.
Szakmai fórum, szakmai topik. Miattam totál nyugodtan nekem jöhet a fél fórum, de ez kedves barátaim pontosan annak a helye, hogy normálisan és szakmailag kibeszéljük a problémákat, és nem annak, hogy nekemjöjjetek és elmondjátok, hogy "jó az neked".
Ott a fotó, a pontos leírása a reprodukálásnak, szóval érvek mentén nagyon szívesen beszélgetek, de bemondásra nem.
-
Tin
veterán
válasz
Ateszpapa #3605 üzenetére
Sajnos ez így igaz. A Samsung költség-okokból (az előző generációkhoz képest) hulladék minőségű kijelzőt épít a telefonjaiba. Elvileg a legújabb tabletjében is ilyen panel van. A csúcsminőséget meg gondolom eladja az Apple-nek aranyáron.
Lehet spekulálni, hogy ez biztos a tükrözéscsökkentés miatt van, meg minden egyéb, de francokat: ez arról a pár dollárról szól, amit megspórolnak készülékenként.
Nem azt mondom, hogy mindegyik telefon kijelzője ilyen, itt a fórumon is volt egyvalaki, akinek több példány is a kezében volt, és nem mind ilyen. A gond viszont az, hogy elég nehéz észrevenni, és a netes fórumok alapján úgy tűnik, hogy a nagyobbik része ilyen, viszont az emberek többsége képtelen észlelni a problémát, hiszen nincs mellette egy "jó" kijelző, önmagában pedig hétköznapi körülmények között egyáltalán nem feltűnő.
Ja és mielőtt azon megy a vita, csak az a bajom ezzel, hogy nem csökkent a készülékek ára, és egy újabb butítást vezettek be. Ha előre tudom, hogy ez ilyen, akkor vagy nem veszem meg, vagy a Samsung nem tudja ennyiért eladni. De ha hulladékot árul, akkor nem csak a saját eladásait kannibalizálja vele, hanem a tulajdonosok eszközeinek értéktartását is. Hiszen egy S23U a mai napig jó vétel, de egy S24U-t ezek után hogy lehet eladni? Mi a valódi hozzáadott értéke, a fényerő? Vagy az AI? Vagy igazából mi is?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
A frissítés felment, az eredmény pontosan ugyanaz, szóval ja, ez a kijelző hardveresen ilyen. Akinek nincs, az szerencsés, aki nem látja, szintén szerencsésebb, de ez így sajnos egyértelműen ront a készülék eladhatóságán, még akkor is, ha esetleg az embert így önmagában nem zavarja a jelenség. És ez nem véletlen, ez a panel egyszerűen messze nem flagship minőség, hanem egy sajátba gyártott B kategóriás olcsó cucc.
Itt van pár kép, balra az S24U, jobbra az S23U. A szemcsésedés ezeken nem annyira látszik, de ugyanúgy jelen van, a csíkosodás viszont szembetűnő, és ez is a hulladékabb minőségű S24U kijelzőnek köszönhető.
Reprodukálás:
- besötétítesz a szobában szinte teljesen sötétre
- felhúzod a telefonon a fényerőt maxra
- behozod a testmyscreen.com weboldalt
- a bal felső menüből kiválasztod a "Gradient Colors" menüpontot
- a kijelzőre bökéssel tudod váltogatni a színátmeneteketSokkal szembetűnőbb, ha van mellette egy hibátlan kijelzős telefon, pl. egy S23U.
Kérem, hogy aki nem látja, az ne fröcsögje tele a fórumot azzal, hogy ez egy nem létező vagy túlhype-olt probléma, mert könnyen lehet, hogy csak ő nem látja, de az ő kijelzője is ilyen.
-
Tin
veterán
válasz
Gardaai #3573 üzenetére
Nem hiszem hogy az a gond, ez mura effekt lesz, ami meg szimplán olcsósítás. Lehet, hogy van készülék, ami nem érintett, vagy ami jobb sorozatból való és kevésbé látszik, és vannak a rosszabbak. Az enyém látható, de csak mert tudom, mit kell nézni.
Amúgy hol a reggeli hozzászólásom? Tök normális stílusban írtam le, erre eltűnt.
Na mindegy, van frissítés, kíváncsi vagyok, változik-e valami.
-
Tin
veterán
S23U mellé téve az S24U-t nagyon jól látható a különbség. Önmagában viszont nehéz észrevenni. Nem hinném, hogy ez selejt. Valószínűleg ez a kijelző generáció ilyen. Olcsó. Ha az a kérdés, egyértelműen visszalépés az S23U minőségéhez képest. De a fényerő, tükröződés meg jobb.
-
Tin
veterán
válasz
milkabrams #3493 üzenetére
Határozottan más az S23U kijelzője, de az meg kicsit jobban sávosodik az átmeneteknél, mert nincs szemcsésedés, ami elmossa a hatást.
-
Tin
veterán
Értelek, de ez a monitoromon is mozog, attól függ, hogy hány színt tud megjeleníteni, és az átmeneteket hogyan oldja meg.
Most sokáig néztem nagyítóval az S24U és az S23U kijelzőjét, és nálam jól látszik, főleg a sötétebb színeknél, de ott fényerőtől függetlenül. Az S24U kijelzője tényleg olyan, mintha szemcsés lenne, míg az S23U kijelzője teljesen homogén. Hogy ez a Mura effekt, az lehetséges, de hogy ez a hétköznapi használatot mennyiben befolyásolja, azt nem tudom.
Igazából annyi a kérdés, hogy a Samsung tudatosan építette be a "selejtet" is, vagy egyszerűen ilyen a következő generációs gyártástechnológiájuk, és nem foglalkoznak vele, hiszen ez kb sötétben, alacsony fényerejű dolgoknál észrevehető, az emberek meg általában nem ilyen helyzetben használják a telefonjukat.
Tessék, az S23U-val csináltam az S23U kijelzőjéről a képet nagyító lencsén keresztül. Ilyen a szemcsésedés, persze a képen sokszorosan túlzottan látszik, a valóságban csak akkor észrevehető, ha direkt erre figyelsz:
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Mit kellene látnom? Annyi tűnt fel, hogy amikor belenagyítok, akkor mintha a szemcsésedés is nagyítódna. Közben találtam a neten leírást arról, hogy ez az ún. OLED Mura effect, ami azt jelenti, hogy a szomszédos pixelek nem képesek pontosan ugyanolyan fényerővel működni, vagyis hiába ugyanaz a "szín", mégis olyan lesz tőle a kép, mintha szemcsés lenne. Ami persze ilyen pixelsűrűségnél kevésbé észrevehető, de mégis van, akit joggal zavar, hogy egy csúcstelóban nehogymár ennyire igénytelen panel legyen.
Egyelőre nem tudom megmondani, mit kellene látnom, vagy hogy amit látok, az igazából zavar-e. A netes írások alapján úgy tűnik, hogy a legtöbb készüléken ott a hiba, maximum a felhasználó nem látja.
#3482 Richard: neked elhiszem, hogy egyik jó, másik nem, hiszen egymás mellett nézve az S23U-val én is ugyanezt látom. De őszintén szólva az S23U átmeneteitől sem dobtam hanyatt magam.
Az a vicc, hogy minden telómat letesztelem homogén színekkel, átmenetekkel még a visszaküldési határidő lejárta előtt, és nem tapasztaltam ezen a telefonon sem problémát, szóval ha ott is van, nagyon kell keresni, és tudni, mit kell nézni. Én még mindig nem tudom, de rajta vagyok.
-
Tin
veterán
válasz
Elit3Zotya #3480 üzenetére
Igen erre gondoltam a ditheringnél, hiszen a kijelzője tényleg csak 8 bites, és az FRC-je meg el lehet cseszerintve.
#3479 Richard: az elég érdekes, mert akkor azt jelenti, hogy valóban létezik hibás kijelző, és a netes írások alapján akkor nem kevés. Kíváncsi leszek, hogy akarják ezt megoldani, vagy mit akarnak belemagyarázni. Azt eddig se értettem, hogy miért kell 1 hónap az első firmware-ig, de lehet, hogy vagy meg akarják ezt oldani, vagy azt várják, hogy mindenkinél lejárjon az elállási időszak
-
Tin
veterán
Közben meglett, a testmyscreen.com Gradient Colors menüpontjában jól látszik a sávosodás meg a szemcsésedés is, sokkal jobban, mint a videókban. És látszik a 3 vonal is a kijelzőn, mint ezen a linken.
Melléraktam az S23U-t, az nem igazán szemcsésedik, de ott meg az átmenetek "sávosabbak". Nem lehet, hogy ez a szemcsésedés egyszerűen az átmenethez tartozó dithering? Vagyis hogy így oldja meg ez a panel a folyamatos átmenetet?
Amúgy azt mondjátok, hogy nem mindenkinek ilyen a kijelzője, mint a fenti képen? Vagy csak nem látja?
-
Tin
veterán
válasz
milkabrams #3475 üzenetére
Nem tudom, mit kell nézni, de mintha én is látnék szemcsészedést. Különösen a lehúzott értesítési sáv szürkéjén, mintha a képernyő jobb oldalán lenne pár fura ferde, lefelé tartó vonal, mintha valami mintázat lenne.
Amúgy elárulná valaki, hogy mit kell nézni? Vagyis hogy lehet egyértelműen reprodukálni?
-
Tin
veterán
Nézd meg a Gmail app Play oldalát, az nem elég visszajelzés?
Infó azért van kevés, mert kevesen foglalkoztak vele, és merültek el benne. Én megtettem pár éve, és ez a konklúzió. Nagyobb gond, hogy a Google összes frissítésénél történik valami változás, néha elcseszik, néha jobb, néha összeakad egy gyártói szoftver update-el, és így tovább. De a probléma gyökere az, hogy az emailed értesítése "normal" prioritással van küldve, az pedig egy alvó telefont nem ébreszt fel azonnal. Az instant messaging "high" prioritású, ami felébreszti.
#2665 wong kok wah: ha töltőn van, akkor mindenre felébred. Ha 1-2 percre altattad el, akkor sem merült még "mély álomba". Próbáld meg 1-2 órányi inaktív állapot után. De mondom, én frankón leteszteltem az üzenetküldési szolgáltatáson keresztül megfelelő alkalmazással az egészet, és tökre lejött, hogy a normal prioritás nem ébreszti fel a telefont ha hosszabb ideje alszik, a high meg igen. Egyetlen dolgot kellene csinálnia a Gmail appnak: az emaileket "high" prioritással küldenie. Az Outlook azzal küldi, a Samsung email program szintén. Valamiért a Google szerint a sima email "normal" prioritású, az meg nagy átlagban 15p-en belül jelez neked.
Amúgy ha valakit érdekel a dolog, nyugodtan nyomozgasson meg tesztelgesse le az egész történetet, vagy törődjön bele, hogy ez ilyen. Fontos (céges) emaileket megkapom az Outlookban azonnal, a magánlevelekre meg belefér a 15 perc. Komoly ember amúgy sem használ Gmailt üzleti célra.
-
Tin
veterán
Évek óta téma ez. A Google értesítési szolgáltatása az emailt nem azonnaliként jelzi, így kb. 15p-en belül értesít, kivéve ha töltőn van a telefon. A Google azonnali értesítések csak az azonnali (pl. chat, kéfaktoros azonosítás) üzenetekre vonatkoznak. A Samsung és a Microsoft értesítési szolgáltatásai viszont az emailekre is azonnaliak. A Gmail app nem azokat használja, így ha nálad azonnali értesítést küld, kb. szerencséd van. Alapból az Android csak a high priority üzenetekre ébreszti fel a telefont és jeleníti meg az értesítést, de a Gmail normál prioritással küldi az emaileket. Leteszteltem programmal, látszik, sajnos ez ilyen.
Megoldás lehet, hogy mondjuk az Outlook vagy Samsung Mail programot használja valaki a Gmailes levelekre, azok elvileg nem a Google értesítési szolgáltatásán mennek keresztül, ezért high priorityval küldik az emailt, ami felébreszti a telefont. Második megoldás a "doze" kikapcsolása adb-vel, de azt meg minden egyes újraindítás után meg kell csinálni.
Utánaolvashattok és találgathatjátok az okokat, a Google ilyen, tele van vele a net. Ha valaki a Gmail programot használja, legjobb, ha beletörődik ebbe, vagy örül, ha neki működik. -
Tin
veterán
Gyerekek az előbb teszteltem le a kamerákat, és a 3x-os zoom kamera katasztrófa, a bal felső sarkán homályos, néha jobb felül is. Közelről fotózva egy dokumentumot pl. jól látszik. Ja és nekem is hardverhibás a kamera, zoomnál elmozdul
Lehet megy vissza a dobozba, aztán inkább nem is használom... nem is tudom, minek vettem.
#2102 S e t h: ja, néztem aznap, ugyanúgy elmozdul. Az is megy vissza a dobozba, inkább nem is kell telefon!
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Kíváncsi leszek, mit mondanak, ennek nagyon nem kellene így lekopnia vagyis lehullania. Viszont mivel a készülékek fele festett, ha általános probléma lenne, akkor már rég tele lenne vele a net. Szóval könnyen lehet, hogy a tiéd egyedi eset, de éppen ezért ne hagyd magad, egy vicc, hogy így néz ki. Ha nagyon elzárkóznak tőle, akkor kérj tőlük kártérítést. Ingyen Watch, Buds, garancia, akármi.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tin
veterán
Ilyen mint a linken? [link]
S22U-ról is vannak threadek. Sajnos úgy látszik a festés ilyen, szóval idővel mi is megszívhatjuk (az enyém kerete is fekete). Valaki simán leszedte az egészet finom csiszolópapírral. Ha tokban van, maximum az eladhatóságát csökkenti.
Amúgy máshol is olvastam, hogy karcolódik is sajnos. Szóval tökéletes biztos nem lesz idővel. Mondanám, hogy húzz a keretre folpackot, de az is dörzsölni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Kíváncsiságból lemértem egy töltést, ahogy tavaly az S23U-val is (katt az akkori poszthoz).
Megint a 25W-os gyári PD töltőt használtam, és 15%-os töltöttségről indultam, mert ez alá amúgy sem egészséges gyakran meríteni a telefont.
15% 0p
30% 8p
50% 19p
70% 30p
80% 37p
85% 39p
90% 43p
95% 49p
100% 59pÉrdekes, hogy tavaly az S23U 30 perc alatt 14%-ról 73%-ra töltődött fel ugyanezzel a töltővel, idén az S24U-nak ennyi idő alatt csak 70%-ig sikerült. Az S23U tavaly 50 perc alatt 100%-ra töltődött, idén az S24U-nak ehhez 59 perc kellett. (Persze az is lehet, hogy az S23U a 2024-es friss firmware-el már nem töltődne olyan gyorsan, mint tavaly.)
A lényeg ugyanaz, mint tavaly: átagosan 30 perc alatt 20% alatti töltöttségről 70% fölé tölthető a telefon a 25W-os gyári PD töltővel is. Szóval kis odafigyeléssel nem igazán lehet probléma az akku töltési sebessége.
-
Tin
veterán
válasz
-FreaK- #1305 üzenetére
Értelek, de kikerült a hír, Samsungos a forrás, ezek után a vállalatnak mögé kell állnia. Gondolod hogy kiadnak egy közleményt, miután elterjed a hír, hogy nem is javítják, mert ez nem hiba, és különben is? Na AZ lenne az igazi arcvesztés. De nyugi, ettől még marad a Természetes színprofil, szóval nem veszítünk semmit.
Írtam korábban erról (pont neked vazze
), nyilván csak benti fényviszonyok között tapasztalható. S23U-val a mai napig ha kiülök a teraszra napfényben, mellbevág, hogy mennyire durván színes a kijelző. Az S21U után azt is napokig tartott megszokni, az S23U után az S24U pedig tényleg kevésbé (túl)szaturált.
Engem nem zavar, én biztos javítanám, maximum az alapbeállítás a Természetes lenne, nem az Élénk. Így akit zavar, átkapcsolja, akit nem, az meg nézi a normális színeket.
-
Tin
veterán
válasz
-FreaK- #1302 üzenetére
Akkor bocsi, átsiklottam felette, pedig látod, gondosan taggeltem az eredeti hsz-t
Nem feltétlenül értünk egyet. Egyrészt ez sokaknak probléma, és a Samsung nem engedheti meg magának az arcvesztést, másrészt nem is az a lényeg hogy a supportos ezt írja, hanem hogy a sammobile.com lehozza, a forbes-ra hivatkozva.
Ez így már túl nagy médiavisszhang ahhoz, hogy a Samsung ne hozza vissza. Ez csak egy sima színprofil, nem nagy ügy beletenni egy másikat a firmware-be.
-
Tin
veterán
Másik topikból (thx to mSchumi87)
Samsung javítja a fakó színeket szoftver update-el.
Várható volt. Mivel a HDR-nél nincs különbség, nem a kijelző más, nem is a tükröződés csökkentő bevonat, egyszerűen az Élénk színprofil volt más.
-
Tin
veterán
Amúgy az S24U-nak a 96Hz helyett 80Hz a frissítése. Nem nagy ügy, csak érdekes.
-
Tin
veterán
Rámértem, de nem raktam fel. Szélességre tuti jó, magasságra kb 1mm-t belóg szemre a tok alá, de a tokot se vettem le, plusz ez a Spigen tok jobban véd (ráhajlik) mint az S23U-é, pedig ugyanaz a típus. Ha kell, holnap leveszem és rárakom úgy. De a Spigen fóliát emiatt nem akarom levenni. Ha valakinek van a fiókban S23U gyári fólia, nyugodtan rakja fel. Ideiglenesen biztosan jó, hosszú távon meg kiderül.
Arra vigyázz, hogy az új telón a ragasztós konzol lehet, hogy nem 100% középre kerül.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
Zsolt,72 #645 üzenetére
Mindegyiknél ez volt és van, ez az éves termékciklus miatti kapkodás következménye. Kiadják "használható" állapotban, aztán elkezdik reszelni. A "használható" meg hol jól sikerül, hol kevésbé. Szerintem a Samsung azóta kezdett jobb induló firmware-eket kiadni, amióta már ősszel-télen megérkezik az új főverzió, így sokan letesztelik, és a kezdeti hibáktól javarészt mentesített változat kerül a telefonokba.
Az S24U amúgy elég jó, minden tekintetben. A "fakó kijelző" miatti felhasználói nyomásra úgyis visszarakja a Samsung az élénkebb színeket, sokat javítanak majd az energia- és hőgazdálkodáson, meg persze a kamerán is. De sok tekintetben előrelépés, és nem igazán látom, hogy miben visszalépés.
Ha az a kérdés, hogy most újonnan S23U vagy S24U, egyértelműen az utóbbi, még kis felárral is. Viszont S23U-ról szerintem nem igazán érdemes váltani felfelé.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
LosBlancosRM #637 üzenetére
Amit klaya86 írt, teljesen jogos. Más töltöttséggel indultak, így ez lehet akkukijelzési különbség is. A 33 foknál leszabályzás érdekesebb benne.
-
Tin
veterán
S23U vs S24U teljesítmény összehasonlítás
Geekbench 6.2.2
S24U
S23U
3DMark Wildlife Extreme Stress Test
S24U
S23U
Feltűnhet, hogy az S23U-n nincs throttling (97.6%), de nem célszerű rossz következtetést levonni belőle. A telókon ugyanaz a tok van (Spigen Liquid Air), viszont kiraktam mindkettőt a 3 fokba, és pár perc után indult a teszt úgy, hogy alatta végig kint voltak a hidegben. Magyarul hűtve voltak. Így a teszt végére a tokjaik hátulja éppencsak langyos volt. Tok nélkül valószínűleg még kevesebb hűtés kellett volna, de ez most mindegy.
Lehet azt mondani, hogy ez csalás, de ez így elég sokmindent megmutat ám!
1) Ilyen kültéri körülmények között Az S23U-nak nem kell throttlingolnia, hanem gyakorlatilag "sokáig" ideig fenn tudja tartani a teljesítményét, vagyis a belső hűtése ilyen külső körülmények között elegendő. A kép alsó részén látszik, hogy a hőmérséklet fokozatosan emelkedett 31 fokig, és emelkedett volna még, ha tovább fut a teszt. Viszont 31 foknál nincs throttling, általában a 45 fok fölé melegedő telefonoknál szokás visszavenni a SOC teljesítményéből, vagyis 2x ilyen hosszú teszt alatt már valószínűleg visszavenne az S23U is.
2) Az S24U-val viszont nem stimmel valami. Ha megnézitek az alsó hőmérsékleti görbét, az már a teszt fele előtt eléri a 33 fokos hőmérsékletet, majd mi történik? Kilapul a görbe. Pedig hol vagyunk a 45 foktól? Ha hőmérséklet-alapon szabályozna le, akkor a görbe az S23U-éhoz hasonlóan felkúszna a kívánt értékig (mondjuk 45 fok), majd onnan kezdene el throttlingolni. De ez nem, hanem már a totál langyos telefonnál, és szerintem ez a béta firmware hülyesége, hogy nem jól szabályozzák le a CPU-t (lehet, hogy pl. eltelt időre engedik a teljesítményét), ez esetben viszont itt még azért várható fejlődés dögivel. A mostani görbe alapján egyébként a telefon ilyen külső környezeti körülmények között maradna 33 fokos a világ végéig (de legalábbis nagyon sokáig), és tartaná a 4000 körüli pontszámot, nem úgy, mint az S23U, ami még egyszer ennyi idő múlva elkezdene visszavenni 45 foknál.
3) Nem igaz, hogy az S24U hosszútávú teljesítménye annyi, mint az S23U-é. Csak rosszul mérik. Játékban nincs maximum terhelés, ezek szintetikus tesztek, amik széthajtják a SOC-ot. Látható, hogy közel azonos (közepes) hőmérséklet mellett az S23U tud 3700 pont körül, az S24U meg 4100 pont körül, ami még mindig magasabb az S23U maximumánál. Vagyis életszerű felhasználás, vagy néhány másodpercig tartó terhelés alatt az S24U igenis sokkal erősebb (5312 vs 3828), de az is tény, hogy a hőtermelése is nagyobb (ami nem csoda, hiszen ugyanaz a gyártástechnológia, de nagyobb teljesítmény, az nyilván hőként távozik). A nyilvánvalóan hűvös S23U hűtése szerintem a SOC-hoz képest még túl is van tervezve, az S24U hűtése viszont a közel 2x-es mérete ellenére is lehetne jobb, bár csak az S23U-hoz viszonyítva, a többi versenytársé vagy rosszabb, vagy hasonló. Messze nem melegszik túl.
4) Érdemes ránézni az akkura is. A telók azonos (minimum) fényerőn voltak, így az nem befolyásolhatta, az S24U mégis 16%-ot merült, míg az S23U 14%-ot. A válasz a miértre az előző: ugyanaz a gyártástechnológia, és az S24U 10-15% teljesítménytöbblettel rendelkezik, így pedig ehhez mérten többet is fogyaszt. Egyébként például ez is lehet az oka annak, hogy a Samsung nem hőmérsékletfüggően szabályoz le, hiszen kevesebb throttling mellett lehet, hogy még többet evett volna az S24U. De az is lehet, hogy ez a még használati szokásokat figyelő telefon tulajdonsága, esetleg optimalizálatlanság.
A fentieket kéretik érdekességként kezelni. Tisztán látszik, hogy az S24U-nál egy teljesen kiforratlan első firmware-t látunk, vagyis most még nem mondanék ítéletet. Anno az N20U-nál nagyon sokat javítottak pár hónap alatt a teljesítményen és az akkun, és az S23U is rengeteget fejlődött a kiadás óta a benchmarkokban. Szerintem pár hónap múlva tisztábban látunk.
A végére pedig OFF-ba egy kérés: aki nem érti, amit leírtam, de arra akarja felhasználni az adatokat, hogy publicban meggyőzze magát, hogy ez egy sz*r és nem kell megvennie, az inkább meg se írja a hozzászólását. Ez már az S24U szakmai topikja, nem a játszós fikázós futárvárós kuponozós, szóval azt inkább oda. Aki viszont továbbgondolná az adatokat, az bármikor jöhet!
-
Tin
veterán
Erre mondtam, hogy HDR-ben tök ugyanaz, az pedig más színteret használ. Valószínűleg csak egy bug, vagy igazából tényleg a természetes felé próbálják terelni az embereket. Mindenesetre ha visszarakják, akkor jobb lesz a kijelzője, vagy tök ugyanolyan, csak éppen újra beállítható a túlszaturáltság?
-
Tin
veterán
válasz
bajnokpityu #567 üzenetére
Nem tudom, én elindítottam, beléptem 1 fiókkal, lefuttattam a Play Store update-eket, csináltam pár benchmark tesztet vele, és azóta nem volt még időm nyomkodni. Úgyis tesztelgetni akarom, mielőtt belakom.
Fura, hogy neked ennyit merül. Az enyém Wifin lóg, Bluetooth bekapcsolva, de az NFC meg az UWB ki van kapcsolva. Ja, az AOD is ki van kapcsolva, lehet hogy neked az meríti? Vagy valami olyan alkalmazás, ami esetleg még nincs frissítve Android 14-re?
-
Tin
veterán
2346/7355
Igazából valószínűleg az se mindegy, mennyi hővezető paszta került a SOC-ra, milyen egyenletesen, szóval ez is kicsit lutri, hogy kié hogyan sikerült. De tudni tudja. Egy tipp esetleg, rakd ki hidegre, várd meg hogy lehűljön, és mérd le úgy. Akár tok nélkül. Akkor azért reálisabb pontot kapsz arról, mit tud a SOC, ha nem a túlmelegedés az akadálya
Részletek itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
Amikor megjött az S23U előrendelésben, nem tudtam egyből belakni, mert sok melóm volt. Így ment vagy 1 hetet SIM nélkül. Akkor 1%/3 óra volt a standby merülés wifin lógva. Az S24U-é most éjjel 1%/4 óra. Mint írtam, SIM nélkül. Elsőre jobbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Köszi. Keress rám, nekem zöld van exkluzív színben (ez volt akciósabb), raktam fel róla képet korábban. Keret sötétszürke, csak a hátlap zöld. Hátlap cserével olyan, mint a fekete változat. Tök jó szín, szerintem a kék is jó lehet.
Meg is van. Egészen világos zöld: [link]
Amúgy köszi a cikket előre is, kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Az engem is meglepett, hogy kivették a super slow motiont, de bár vicces dolog, én pl. soha nem használtam, de még a sima slow motiont sem. Az S23U-nál a slow motion 1080p/240 fps, az S24U-nál meg 1080p/120 vagy 240fps, vagy 4K/120fps. Ezeknek több értelme van így. Bár az 1080p mellé meghagyhatták volna a 960fps-t, ahogy írod.
MicroSD-t én is bántam először, pont az S21U előtt az N20U-hoz vettem egy 400 GB-ost SD kártyát, ami azóta is a fiókban pihen. De a 256GB-os S21U után egy 512GB-os S23U következett, és ahhoz már nem kellett semmi, pedig még az S21U-hoz vettem egy pendrive-ot. Az S24U-t viszont most már 1TB-os méretben rendeltem, ehhez teljesen felesleges. Az infra szerintem az okostévék korában már elavult, a tévéinket tudjuk vezérelni mobilról is. Az FM rádió meg... de rég nem hallgattam rádiót.
Abban viszont igazad van, hogy igazán dobhattak volna mellé egy töltőt. Bár ezeket én akcióban időközönként megveszem, van 2db 25W-os, és most karácsony előtt vettem egy 45W-ost is.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
janeszgol #417 üzenetére
Nem biztos, mert akár az is lehet, hogy a szenzorkiolvasással vagy a szenzoros autófókusszal függ össze, esetleg a memóriabusz sebességével, ami feldolgozza a képeket, nem tudom. De az biztos, hogy a 4K/120fps az S24U-ban jelent meg, noha adatmennyiségre az éppen 8K/30fps, tehát az encodingot tudnia kellene a korábbi hardvernek is, valamiért mégsem tudja. A Dual Rec (korábbi Director's View) is működik most már 4K/30-al is, és nem csak 1080p-ben, tehát valóban használhatóvá vált.
Valami szerintem változhatott a kamera képfeldolgozó hardverben, vagy éppen az új SOC-ban, nem tudom, ennyire mélyen nem értem, és nincs is kedvem utánanézni, de ha valaki érti és elmagyarázza, azt megköszönöm.
Majd kiderül, hogy a fentiek közül mit ültetnek át a korábbi modellekbe. Ha mindet, akkor ezek szoftveres javítások voltak, ha nem, akkor hardveres.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Nem volt kamu a kameránál a shutter lag javítása.
Relatíve sötét szobában a megvilágítatlan szekrény felé irányítva a telefonokat 10x gyors egymásutánban rányomtam az elsütőgombra: az S23U csinált 4 képet belőle, az S24U meg 7-et.
A monitorra irányítva (hogy legyen elég fény) ugyanúgy 10x rányomva: az S23U csinált 5 képet, az S24U meg 10-et.
Igazából bárki, akinek az elmúlt pár évben Samsung csúcstelója volt, azonnal észre fogja venni. Ezek után szerintem nem létezik olyan, mint shutter lag. A netes tesztek alapján az iPhone még egy picit talán jobb, de nekem már ez is bőven elég.
-
Tin
veterán
A panel még adott színeket tud megjeleníteni, csak rá van húzva egy színtér, ahogy a monitorokra is. Gondolom a HDR-nél meg nem azt alkalmazza, hanem átvált valami széles színtérre, nem tudom pontosan, hogy működik.
Szóval ha valakiben felmerült volna, hogy a kijelzője nem tud színesebb lenni, azt felejtse el. Tegye nyugodtan egymás mellé a két telefont azonos fényerővel, és ugyanolyan színes lesz mindkettő.
De volt is egy poszt, valaki bemásolta, hogy a Samsung le akarja vetkőzni magáról ezeket a túlszaturált kijelzőket. Volt egy határozott lépés az S21U és az S23U között (lehet hogy más az S22U-nál is, de olyanom nem volt), most pedig egy újabb határozott lépés az S23U és az S24U között. Amit gyanítom félig visszavonnak a következő verzióban, de amúgy mindegy. Szerintem egyszerűbb lett volna gyárilag természetesre állítani, és akit zavar, ott a kapcsoló.
-
Tin
veterán
Nyilván, de itt volt mondás, hogy alig erősebb. Hát nem alig. Azt elfogadom, hogy hosszú távon jobban visszavesz, de amikor csak rövid ideig kell a kraft, akkor azért ez biztosan észlelhető. De a játéktesztek is ezt igazolták. Plusz fotóban is bele tud nyomni többet.
#402 leslien: számomra nem volt kérdés, de engem pl. a billegés az asztalon jobban zavar, mint az, hogy fakóbbak (természetesek) a színei. Direkt néztem HDR YT videót mindkettőn egymás alatt, tök ugyanazok a színei. Szóval ez inkább csak a menüelemekre igaz.
-
Tin
veterán
válasz
LosBlancosRM #377 üzenetére
Hát hajrá, majd számolj be róla. Nekem a következő a gyári fólia lesz, csak nem 35€-ért. Ha meg nem bírja jól ez a Spigen, akkor felrakok rá egy S23U fóliát.
S23U gyári fólia az S24U tetején, az S24U-n egy Spigen Liquid Air tok van. Azt nézem, hogy pont középre illesztve két oldalt elfér a toktól a fólia, alul pedig ráhajlik. Ideiglenes megoldásnak biztosan jó, hosszútávúnak meg akkor, ha valaki tényleg pontosan fel tudja tenni.
-
Tin
veterán
Azért akik a teljesítményre panaszkodnak: azért nem olyan kicsi a különbség az S23U és az S24U között.
Geekbench:
S23U: 2160/5748
S24U: 2346/73553DMark Wild Life Extreme:
S23U: 3821 pont, 22.89 avg fps
S24U: 5279 pont, 31.61 avg fps -
Tin
veterán
A kijelző valóban fakóbb, bár ez csak percek múlva jutott eszembe. Szerintem egyáltalán nem zavaró, hogy realisztikusabbak a színek, és a sírás miatt a Samsung úgyis visszarakja majd a régebbi színeket.
A második csalódásom a kijelzővédő fólia után: a kamerák jobban kiemelkednek. Az S23U-nál annyira szerettem, hogy alig mozgott az asztalon gépelve, hát ez mozog, mint a régiek. Hát, lehetett volna 1mm-el vastagabb a ház nyugodtan. Persze megfelelő tokban ez nem gond, de akkor is kár érte.
-
Tin
veterán
válasz
wong kok wah #353 üzenetére
Gyári jó, afelől nincs kétségem, de 13e Ft kicsit sok érte. Egyelőre marad ez a fos Spigen, aztán majd kiderül, hogy melyik lesz a nyerő.
Ha valakinek van valamilyen fóliával tapasztalata, ossza meg.
-
Tin
veterán
Fóliákról tapasztalatok?
- Spigen EZ.Fit üvegről olvastam már 1-2 hsz-t, hogy leszedte a tulaja, és gyengébb / még épp működő tőle az ujjlenyomat olvasó. Tükröződésmentesség ugrik vele. Ide még jöhetnek tapasztalatok.
- Spigen NeoFlex hydrogel vízzel felrakós fóliát most raktam fel. Felment, pontosan illeszkedik, de akkor is egy rakat szarra értékelem, mert túl puha a fólia, így nem lehet "úsztatni" az üvegen, magyarán kínszenvedés pontosan a helyére passzintani. Arról nem is beszélve, hogy utána még szenvedheted ki a buborékokat alóla, ahol meggyűrődött a fólia, amivel meg összekarcolod azt. Szóval egy pontos precíz felrakás után úgy néz ki, mint az S23U gyári fóliája pár hét használat után. Tükröződésmentességet ezzel is lehet elfelejteni. Ujjlenyomatot még nem próbáltam, de az biztos nem okoz gondot.
- Samsung gyári fóliáról jöhetnek tapasztalatok. Még túl drága, azért vettem ezt, de valószínűleg maradok a jó öreg és megbízható gyárinál, az már az S7 óta sose okozott csalódást. -
Tin
veterán
válasz
janeszgol #270 üzenetére
Értelek, én már akkor meglepődtem, amikor képesek voltak az SD865 utáni szériákban olyan hűtést beépíteni, amivel gyakorlati használatban (nem nyers teszt) hosszú távon is fenn tudják tartani a teljesítménynövekedést. De látod, eddig megoldották. Tavaly picit felüllőtték a hűtőfelületet az SD8G2-nél, most meg talán picit alul az SD8G3-al, de a teljesítménynövekedés adott.
Egy játék meg nem úgy hajtja ki a SOC-ot, ahogy egy stresszteszt, tehát van ideje "hűlni", illetve ott a throttling sem annyira szembetűnő. Valószínűleg a gaming stabilitása nem is 60%, hanem inkább 80%, így a gyakorlatban nincs zavaró hátránya, a készülék háza meg maximum melegebb pár fokkal, de még a tolerálható szinten belül van. Cserébe gyorsabb / szebb / akármi. Ugyanez igaz a videofeldolgozásra, vagy bármilyen számításigényes műveletre.
Ha megveszel egy cpu-t es teljes terhelesnel csak a 6x%-at kapnad nem lennel boldog.
Fél éves a céges laptopom, egy Lenovo T16, Core i7-1270p procival. Totál halk, totál jó kis gép, de ha megküldöm, 2 mp múlva throttlingol. Kettő másodperc. Meg se próbálja felpörgetni a ventit és szinten tartani, eleve ilyennek tervezték, mert irodai gép, legyen csendes, de legyen benne kraft. Érdekel valakit? Nem. Imádom, hogy csendes, és bőven elég a teljesítménye. A fiamnak vettem karácsonyra egy 5800U mini PC-t, ami viszont nem throttlingol, cserébe úgy visít max terhelésen, mintha fel akarna szállni.
Úgyhogy de, én boldog vagyok a teljesítmény-többlettel, a kamera plusz funkcióival, a plusz fps-ekkel, és számomra tökéletesen elfogadható, ha picit melegebb a készülékház, és abszolút nem érdekel, hogy egy adott verziójú szintetikus teszten egy adott firmware-el milyet throttlingol.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
janeszgol #231 üzenetére
Kiforrott firmware vs béta probléma megint. Miközben tudjuk, hogy a legtöbb termék félkész szoftverrel kerül a piacra. Múltkor néztem az előrendelt S23U-m benchmark screenshotjait 1 évvel ezelőttről, a közelében sincs a mostani pontjainak.
Ugyanaz az SD 8 Gen2 és Gen3 gyártástechnológiája és gyára? Igen. Jobb lett azóta a kihozatal a gyárban? Igen. Vagy 30%-al nagyobb a Gen3 teljesítménye? Igen. Jobban melegszik emiatt terhelés alatt? Igen. Komolyabb lett az S24U hűtése? Igen. Jobban throttlingol a Gen3 a nagyobb hőtermelés miatt? Igen.
És ebből levonod azt a következtetést, hogy az SD865 jobb, mert nem throttlingol., pedig ennek nincs jelentősége. A stressz teszt 100%-on futtatja a SOC-ot, a játékok meg nem (még a Genshin sem). Így az előny kijön játékban, hétköznapi felhasználásban, videó renderelésben, kamerában, mindenhol. Erre itt a szétfacsart teszteket veszik egyesek alapul, miközben a felhasználók nagy részének akkor is szupergyors lenne az új S24U, ha visszavennék a teljesítményét 80%-ra.
Ha valaki nem akar S24U-t venni, akkor ne vegyen. De idejönni és előrángatni azt, hogy hibás a kijelző, nyáron felforr majd a vas, és egy kalap sz.r az egész, egyszerűen unalmas. Neked jó az SD865, légy boldog vele, én meg vettem egy S24U-t, mert csak, én meg boldog leszek ezzel, vagy visszaküldöm, vagy eladom, ha mégsem, és kész. De azt megértem, hogy a fejlesztés adott, jönnek az újabb chipek, találnak megoldást a melegedésre vagy hűtésre, és ez a széria valamivel jobban melegszik. Bár az én felhasználási szokásaim mellett nem valószínű.
-
Tin
veterán
Ott van a Samsung fórumokon is, hogy ugyanolyan "fakó", mint a korábbi telefonok a "Természetes" színbeállítással, és hogy az S24-en a "Természetes" és az "Élenk" beállítás között nincs semmi különbség. A szoftver meg béta. Simán lehet, hogy ez egy bug...
Eleve vicc mert wide gamutos a kijelző, tehát olyan színsémát húznak rá, amilyet akarnak.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Melegedést majd kezelik firmware-el, meg ki se jött rá egy se. A stressz teszt meg villogni jó. Kamerába videóba többet tud, ha nyáron nem lesz belőle kazán, engem nem zavar. A teljesítménye meg jobb az elődnél, de ugyanaz a 4nm technológia, meg jó hogy jobban melegszik. De skacok, gyorsabban is végez és többet is tud számolni. Jó ez a CPU stressz teszt, csak éppen nem méri a teljesítményt, csak a melegedést. Egy aktív hűtés nélküli 486-os forróbb volt, mint egy modern hűtött processzor, ami százszor vagy ezerszer akkora teljesítményű. Ha meg valakit zavar a melegedés, ott a Good Guardians Thermal Guardian modulja, tegye fel, aztán húzza le a teljesítményt minimumra, és nem fog melegedni.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Épp ma jött meg nekem is. Titanium Green, 1TB. Baromi jó ez a szín, nagyon világos zöld.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az AI árnyékában a kamerák fejlődtek a legtöbbet, ám vannak hardveres kérdőjelek.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest