Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
válasz Jack Oneill #7260 üzenetére
Én pont most cseréltem le az A53-at A54-re, mert találtam egy nagyon jó ajánlatot.
Teljesen elégedett voltam az A53-mal, kizárólag az motivált a cserében, hogy az A54 szebb állapotú, és több gari van rá.
A képminőséget tekintve én még visszalépésnek is érzem az újabb modellt, de valszeg csak szoftveres eredetű az általam tapasztalt eltérés.
Ha bárkit érdekel, csináltam jó sok összehasonlító képet ugyanakkor, ugyanott, ugyanúgy fotózva.
-
joci86
senior tag
válasz Jack Oneill #7282 üzenetére
Kamerabeállítást nemigen tudtam nézegetni, mindent full automata módban lőttem.
Nálam pont az lenne a lényeg, hogy mit tud állítgatás nélkül, zsebből elkapva.A54-en volt hard reset, úgy vettem használatba.
Sajnos automata módban nem lehet sokat állítani.
Remélem, hogy jobb minőséget tud majd jelenetoptimalizációval és HDR-rel.
-
joci86
senior tag
válasz Jack Oneill #7284 üzenetére
Igen, az is egy lehetőség.
Van amúgy hasonló a gyári galériában is, talán fénykép átdolgozása néven.
+ ilyesmi miatt fizettem elő a Google One-ra.
Amúgy azért kapcsolataim ki ezeket a funkciókat az összehasonlításkor, mert az A53 sokkal jobbnak tűnt, és kíváncsi voltam, hogy + AI segítség nélkül melyik mit tud.
-
joci86
senior tag
Nekem sokkal jobban tetszettek az A53-as képei.
Lehet, hogy csak az enyémmel van gond, de alulexponál, gyakran elronrja a fehéregyensúlyt és sokszor túlságosan agresszív az algoritmus, maszatol itt-ott a képen.Nyilván ez egy mobiltelefon, nem profi fényképezőgép, szóval még ezekkel együtt is elég jónak számít.
Vettem helyette egy S21 FE-t, igazából kültéri képeknél nincs nagy különbség, talán kicsit természetesebb hatásúak az S21 FE képei. Nem lehetne azt mondani, hogy egyik sokkal jobb / rosszabb a másiknál.
Kevés fénynél, beltérben viszont az A54 alulexponál, a fehéregyensúly nem az igazi, és elég sok részlet elvész. Ebben egyértelműen jobb (szerintem) az S21 FE. Ami azért fura, mert ugye az A54 szenzora nagyobb...
Valszeg csak szoftveres a problémám, és kivédhető volna a pro módban, ha állítgatok, de nem az a típus vagyok, aki az ilyet szereti, nekem a full automata mód való. :)Ez persze szubjektív vélemény. Lehet, hogy DSLR minőséget várnék egy középkategóriás mobiltól, ami irreális...
Fotós barát annyit mondott amúgy, hogy mobilhoz képest nagyon jó, már-már szinte (egyszerűbb) DSLR minőségű.
-
joci86
senior tag
válasz unravel #7446 üzenetére
Mintha. De ugye sajnos nincs... :)
Ilyet köp ki full automata módban. :(
Lehet, hogy az enyémmel van baj amúgy, mert mindenhol nagyon dicsérik a fotós képességeit az A54-nek.És sajnos a gyári visszaállítás sem segített + csak a kamera adatainak alaphelyzetbe állítása az adatok törlése mellett sem.
-
joci86
senior tag
válasz Lord Amper #7469 üzenetére
Nem mertem lágyítani rajta, így is elmos itt-ott részleteket
-
joci86
senior tag
válasz Luck Dragon #7523 üzenetére
Amúgy ez miért van a Samsungnál?
Anno volt egy robbanóa széria valamelyik csúcsmodellből, ez vetette el ennyire a kedvüket?
Vagy csak tartósabbá akarják tenni az akksikat? -
joci86
senior tag
válasz Viktor0610 #7631 üzenetére
Tudsz példát mondani?
-
joci86
senior tag
Nekem nincs vele különösebb bajom, már az A53-ban is az volt, ott sem vettem észre, hogy olyan szörnyű lenne.
Érezhetően kicsit másképp működik, mint egy rendes szenzor, de szerintem használható.Nálam olyan sosem fordult elő, hogy elnyomkodtam volna a fülemmel, mint itt korábban írták.
-
joci86
senior tag
S21 FE topikban dobták be.
-
joci86
senior tag
Mintha javult volna a kamera a 6.1-gyel...
-
joci86
senior tag
válasz fogselyem #7923 üzenetére
S21 FE-vel hasonlítgatom még mindig. Nem akartam eladni frissítés előtt, hátha jobb lesz a kamerája, mert a problémáim mind szoftveresek.
Beltérben lámpafénynél mintha jobb lenne a fehéregyensúly, illetve kültéri képeknél jobbnak tűnik a fókusz és kevésbé maszatol random.
-
joci86
senior tag
A53-ról váltottam A54-re, és párhuzamosan vettem egy használt S21FE-t :D
Teljesen jól használható mindegyik, normál felhasználásra kb mindegy, hogy melyik Samsungot választod. Az A30-as szériát nem ismerem, csak az 50-esről beszélek.
Ilyen felhasználásra szerintem bőven elég az A széria is, kolléganőmnek A51 van, és teljesen elégedett vele napi használatban. Sógor nemrég váltott A50-ről A54-re, és elmondása szerint olyan óriási változást nem tapasztalt. Nyilván gyorsabb valamivel az új, de nem volt az a wow élmény.A Samsung nagyon figyel az A szériára is, rengeteget adnak el belőle. Az 5 év szoftveres támogatás is mutatja, hogy komolyan gondolják.
Amúgy az S21 FE is megkapta =utólag) a 4 főverzió frissítést + ezen felül 1 év biztonsági frissítést.
Nekem a kamera miatt kellett az S21 FE, de a 6.1 frissítéssel megszűntek az A54-gyel kapcsolatos problémáim. Így most mindkettőt árulom, és azt adom el, amelyiket előbb elviszik. :D
Teljesen mindegy, melyik marad meg, mindkettő remek készülék, kamera terén is abszolút pariban vannak.Az A54 mellett szól a jobb akkuidő és microSD bővíthetőség. Ha jól emlékszem, akkor 1 android főverzióval magasabb lesz a támogatás vége, mint az S21 FE esetén.
Az S21 FE viszont sokkal erősebb (az általad írt használat mellett mondjuk ez mindegy), kompaktabb méretű és nem virtuális közelségérzékelője van (nekem különösebb gondom nincs vele, de vannak, amik nem szeretik a virtuálisat). Van vezeték nélküli töltés, ha ez fontos szempont.
Egyéb szempontból napi használatban pár hónap alapján pariban vannak.
Az A53-at több mint fél évig használtam, és nem igazán érzek bármilyen előrelépést az 54-essel. Talán a haptikus vibramotor, ami számomra érezhető különbség, és ezt kifejezetten szeretem is. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest