Hirdetés

Aktív témák

• karesz34

csendes tag

Sziasztok!

Érdekelne, kinek milyen tapasztalata van a 244T monitor asztali DVD - HD megjelenítési üzemmódjával DVI-n (HDCP) történő meghajtással.

A tesztet Pioneer DV-868 asztali DVD-lejátszóval annak HDMI kimenetén speciális kábellel (Profigold PGV1102 HDMI to DVi) 576P, 1280x720P és 1920x1080i módokban végeztem, műsorforrás egy eredeti DVD az Ál/arc című film volt (720x576 pixel).
    A monitort 3-4 m -ről teszteltem.

576P kicsit elmosodott kontúrszélek, pixelesedés látható, élettelibb színek, mint analóg bemeneten.
    720P tökéletesebb és élesebb a kép, mint előbb, pixelesedés sem látható színek élénkebbek (PC-s HD720P anyaggal szebb a megjelenítés).
    1080i esetén nagyon jó a kép, semmi pixelesedés, de az emberi arc színét nem tökéletesen jeleníti meg, azon néhol árnyék látható rajta. Ettől eltekintve nagyon profi volt a képmegjelenítés. (PC-s HD1080P anyag sokkal szebb).
    1080P -t sajnos nem tudtam kipróbálni a DVD-lejátszóm nem tudja.

Mindhárom módnál kicsit sötétebb volt a kép (erre sajnos nem tudtam rájönni miért?), mint S-video ill. component (Y,Pb,Pg) bemenetekről, de a színek is élénkebbek voltak.

Összeségében megbirkózik ezzel a feladattal is, de szerintem nem olyan profi módon, mint egy LCD TV
    PC-s megjelenítésben viszont szerintem KO.

Van valakinek tapasztalata vagy végzett ilyen irányú teszteket?
    Érdekelne a tapasztalata.

:R :R :R :R :R

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés