- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cheatergs
senior tag
-
M@trixfan
addikt
Biztos van fejlesztői oka, de meg nem gondoltam volna, hogy fps-hez időzítenek egy ilyen egyszerű dolgot
Eleve nem célszerű az ilyesmi, elég sok multiplayer glitch és csalás alapja az, hogy eltérően fut a klienseken a játék. Persze itt valószínű elég durva dolgokat kellett "tweak" jelleggel megoldani a nem éppen legfrissebb X-Ray Engine miatt.
-
Dhampir
félisten
Köszönöm a segítséget!
Pedig nem vagyok az esztelen lövöldözés híve. Emlékeim szerint a "Vétkek" főnöke nem akart tárgyalni, de eszerint újra kérdezgetni kellett volna?
Valamikor majd újrakezdem az eredeti Dezowave játékkal, tegnap még a SeregA-Lust próbálgattam (ami tele van mutánsokkal, főleg Sötétvölgyben).
-
Dhampir
félisten
A többi indításnál már nem omlott össze, érdekes.
A C: meghajtón van, de nem a Program Files mappákba telepítettem, hanem létrehoztam egy új mappát a játék számára. Csak rendszergazdai módban indul el.
Az orosz hangok miatt lehet, hogy visszatérek a SeregA verzióhoz, mert nem találtam orosz szinkronos megoldást.
-
Habugi
addikt
Köszönöm, még az este megoldottam/találtam!
Egy csomag nápolyi monitorállványról billentyűzetre borulásának alkalmával felfedeztem hogy került a menübe Spawn mod (F3), rácsodálkozván másik fórumon bele is botlottam dezo egyik postjába, miszerint azért került bele hogy az emberek ne kókányolják szét a játékot mindenféle megbízhatatlan trainerekkel ha csalni akarnak.
Na ezen a ponton viszont nem értem miért nem került bele egy extra artifact a játékba, ami innen elérhető sehol máshonnan és hasamra ütök 500kg-ra növelné a cipelhető tárgyak/eszközök össz tömegét, kisebb verzió az artiból úgyis van..Az ikonja/formája/eredete lehetne pl egy Chimera mumifikálódott combizma..
Ezt a modósítást használja úgyis kizárólag az emberek többsége, mert a modból spawnoltatni az inventoryba bármit is megöli a játékot. Személy szerint az éjszakai artifact gyüjtögetésekhez mindig is imádtam bespájzolni elemekből, kajából stb.., ez adja a játék esszenciáját.
Két órát raktam eddig bele egyébként az 1.3003-ba, eddig nagyon pozitív minden.
Nem tudom maga az új verzió vagy a patch de speciel az eddig egyedüliként kikapcsolva hagyott grass shadow/fű árnyék is max 2fpst vesz le a játékból a korábbi ~20 helyett.
Szóval baromi szépen fut, stabil, bár korábban (másfél éve..) sem volt túl sok gondom ezzel, sokakkal ellentétben. A magyarítás is működik, ami kicsit zavaró és nem jöttem még rá hol van a hiba az az, hogy ha jól emlékszem korábban a spontán npc beszélgetések vagy dialóguson kívüli npc - player interakciók is feliratozva voltak, na ez most nincs, nyomják nekem oroszul a rizsát ami feelinges ugyan de kicsit hiányzik hogy tudjam is mit mondanak.Egy szó mint száz köszönöm a készítők / fordítók munkáját, nagyon szeretem ezt a játékot!
-
tatararpad
őstag
Én majdnem lefordultam a székről mikor először megláttam, úgy felnevettem, el is nevezetem hobbitoknak őket, egyszerűen a morgásuk meg járásuk olyan komikusra sikerült... Meg szerintem vigyorognak is.
És egymaga képes végezni egy egész osztaggal... Hát ez minden történetben így van míg a főhős nem találkozik vele, akkor általában már elég egy ember is, természetes csak a deathflages karakterek halála után.
-
Dhampir
félisten
Itt is háromkerekűnek írják, én is arra emlékszem gyermekkoromból.
1971 szeptemberében befejeződött a háromkerekűek gyártása. Novemberben beindult a négykerekűek gyártása 435-0 típusszám alatt.
Az még bizony a háromkerekű volt.
-
Aragorn87
újonc
Hát nekem anno SOC-ban 2 monolithos enging lett meg és elviekben az egyik normális ending miszerint a reaktor külső területén meg tetején portálokon át kergetem asszem strelokot.
Az autós kérdésemre meg a válasz végül úgy döntöttem ott rohadjon meg az autó, mert végre sikerült normálisan irányba állnom de még fél úton se jártam és a drága katonaság rommá lőtt hiába kerülgettem XD Gyalog hosszadalmasabb volt de biztonságosabb
-
Altair21
csendes tag
Terveztem berakni csak későn esett le és nem tudtam módosítani a hozzászólásom.
Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid()
Function : CALifeSpawnRegistry::load
File : alife_spawn_registry.cpp
Line : 169
Description : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN!XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "D:\Games\S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha\bins\xrCore.dll" at 0023:6E9B4168, xrDebug::backend()+168 byte(s)
Ezeket kapom a bug reportnál. most nézem, hogy a dvd-n nem is az 1.3003 hanem az 1.30013 patch van fenn.. lehet az a baj megkeresem az 1.3003 LA patchet hátha az segít
-
Kaszas1990
csendes tag
Szia koszonom szepen a linket a game kifogastalanul mukodik illetve talaltam magyarositast is ami nagyon jol szuperal. A link utan raleptem a DOWNLOAD-ra es maris be lehetett tolteni a torrentbe es a letoltes utan maris lehet betolteni a daemon toolsba. Nagyabol enyi! Koszonom megegyszer!
-
shield
őstag
Köszi, megnézem. Másik meghajtón van a játék.
A system.ltx biztos nem , mert reggel módosítottam.Sokan panaszkodtak a futása miatt, nálam dx10ben 1920x108-ban megy magas minőségben.
Csak az élsimítás és a felette levő MSSA (nem tudom mi az) nincs bekapcsolva. Az árnyékokat sem kapcsoltam ki és f@szán megy, néha van kisebb röccenés és kész. -
Antonius1978
addikt
Az ilyesmit en is eszlel(t)em, masik dolog amit kerdezni akarok, hogy van valami kis progi amivel ha 2 magos procit van, a programok futasanak zomet at tudod iranyitani a 2-es magra, igy az 1es magon csak a Stalker futna...ilyen progit hasznaltam a World of Tanks-nal, de mar nem tankozok, es a program nevet is elfelejtettem.
Az ilyen progival, meg cache progikkal, meg nagyobb swapfile-al lehet elerni FPS novekedest ? (a swapfileot hol is kellene allitani ?)
-
T.Peterka
csendes tag
Igen, ezt is akkor vettem észre, mikor a túlmelegedéssel szórakoztam a release első napjaiban. Aztán megoldódott az fps limittől a 2 percig tartó lámpa is.
Amit még észrevettem , hogy bizonyos fpseken a hangtompított gépfegyvereknél a lövedék becsapódásakor megakad a kép vagy kihagy pár frame-et. Minnél hosszab burst annál hosszabb akadás. Én vsync/triple bufferingel 58 fpsre korlátozva (mert úgy nincs input lag) játszom, és így előfordul ez, úgyhogy inkább nem rakok a fegyverekre hangtompítót. Tavaly tesztelgettem, és úgy emlékszem kb. 40 fps alatt , meg 80 fölött nem produkálta ezt. Nem tudom, hogy függ össze a kettő, de vannak érdekességek.
-
-
capulet75
addikt
Én nagyon szeretem a játékot, néha komolyan kikapcsolódás mászkálni a zónában csak úgy. A LA adott még jó pár plusz négyzetkilométert erre, úgy hogy ezzel a részével én boldog vagyok. Nagyon utálnám ha 5 méterenként le kellene puffantanom valami katonát vagy monolitost mert arra eszi a fene. Nyilván mindig lesznek elégedetlenek ( ki nem sz@rja le őket
) de szvsz elképesztő dolgot hoztak össze dezodorék.
-
Dhampir
félisten
Igaz, megvolt a távcső és az AK is, de utóbbit sokáig nem használtam, mert kevés lőszerem volt hozzá.
A Viper jól bevált mutánsok ellen is, pedig azelőtt semmibe vettem.
A Vintart szinte alig használtam. Limanszkban továbbfejlesztett mesterlövész puskák és egyéb fegyverek is voltak már. Csak amíg összecsipegettem ott a dolgokat és felkutattam a rejtekhelyeket, addigra a Monolit kinyírta a csapatomat.
-
-
-
vhw
addikt
A játék van a játékosért, vagy a játékos a játékért?
Elfogadom, hogy volt a készítőknek egy elképzelése, megvalósították, tisztelet érte. Ettől függetlenül még meg lehet fogalmazni építőjellegű kritikát (tény, nem ez a legjobb fórum hozzá - de nem is akarom ezt messzebb vinni egyszerű beszélgetésnél/velémény megosztásnál).
És véleményem szerint van jobb megoldás a zsáktutca - game over helyett.
A játékbeli döntéseknek legyen következménye a sztorira, de játékon belül, ne játékon kívül számomra, hogy indítsak új játékot. (egy alternatív befejezésért jó szívvel veszi elő az ember újra a játékot, de egy "végzetes" hibáért inkább csak bosszankodva)Jutalmazzon vagy büntessen játékon belül, nehezebb feladattal, kerüljön többe (ingame anyagilag vagy időben) vagy csak vezessen másfelé az utam, de mindig hagyjon nyitva lehetőséget a továbbjutásra, még ha nem is vezet a "true ending"-hez (anno is sokan végezték a beomlott szarkofág alatt, de izgalommal vetették bele magukat újra a játékba, mikor rájöttek van ennél több is számukra - szerencsére, nem kellett sokat "visszatekerni")
Mégiscsak valószerűbb, érdekesebb egy alternatív szál, mint a keserű felismerés, hogy el lett k*rva valami pár órával korábban.
Ettől még játszok vele, érdekel az LA által mesélt történet, igyekszem igazodni a játékszabályokhoz (= irgalmas szamaritánusként vándorolni... legfeljebb jön egy quick load, ha nem épp a megfelelő piros NPC-khez közeledtem békésen) de lehetne ezt másképp is.
-
-
sagajr78
tag
Nem kell rábökdösni semmilyen artifact-ra a kreáláshoz. Ha vannak receptek, akkor azokra kell csak rábökni. Amennyiben van minden ami a kívánt új artifact-hoz kell, csak dupla katt a receptre és már be is rámolta a cuccokat a merger-be és lehet rábökni az indításra. Ugyanakkor a patch-elt változatnak ugyanaz a baja mint a patch után a javításoknak volt. Csak az első cuccot engedi létrehozni, szóval ha több recept van akkor is csak a receptek közül az elsőt hagyja gyártani. A nem hivatalos bugfix ezt is helyrehozta.
pisztoly:
Válts megjelenítés típust. Ha eddig static-ban nyomultál állj át dynamic lighting-ra, ha dynamic volt akkor keress másikat a lehetőségek között. Sokszor ennyi is elég hogy megoldódjon a probléma.Maci2013:
Dehogy. Van annál sokkal egyszerűbb megoldás is. Első lépés hogy semmi Dx10, sőt akár vedd le static lighting-ra a beállítást. A második, hogy tekinteted fel ne emeld a karaktered lába előtti talajról. Mindegy mi történik, te csak bámuld a talajt és simán, gond nélkül átjutsz a problémás helyen ahol a kismillió effekt vágja ki az embert a programból. Ha nem látod azokat nem okoznak gondot. Ugyanezzel a megoldással fagyás nélkül letudható a szarkofág részleg is az erőműben. -
remington2
senior tag
-
Habugi
addikt
Kösz az infóáradatot!
(#3367) tzs182:
Nos igen, nem az a fajta vagyok aki pár óra alatt átrohan egy jó játékon.
Használd egészséggel, nekem a topic alapján úgy tűnik valamiért sokkal stabilabb nálam a játék mint a nagy többségnél, bármi is az oka ha a savefileal átültethető remélem hasznát veszed.
-
SaGa59
őstag
Ehhez még annyit, hogy a változtatással szép óvatosan kell bánni. Ha túlzottan kivilágosítom a képet, előbb-utóbb megjelenik egy halom halvány, velem együtt mozgó párhuzamos vonal a talajon. Ha megállok, nem látszanak, de mozgás közben észrevehető. Ezzel a beállítással épp nem látszanak.
Valami render hiba lehet, már régebbi stalkerekben is elő-elő jött néha, más (nvidia 8800-as) kártyával.
-
SaGa59
őstag
-
=WiNTeR=
senior tag
-
Musicking
aktív tag
Hülyeségeket beszélsz, főként mert lövésed sincs miről van szó továbbá itt senki nem beszélt a proci l1 l2 cache-iről (a romex software oldalán, fórumán elég érthetően le van írva, csak úgy nehéz lesz ha közben szövegértelmezési gondok is vannak). Előbb tájékozódj aztán lehet mondani valami okosságot, mert baromságokkal felesleges teleszemetelned a fórumot.
-
Muzlizom
újonc
Hello.
Ha a RAM disk nem jó (korábban sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy beállítom, de valahogy nem vonz), és a rendszer amúgy is SSD-n csücsül, akkor van ötleted a problémámra? RAMból 16 van, szóval nyugodtan használhatná a progi...
Még egy LA fórumon talált 4GB-patchert is kipróbáltam, de semmi hatás.Tudna valaki pélát mondani, nála mennyi RAMot köt le a program? Mondjuk hosszabb játékidő után, high beállításokkal.
-
-
warmonger441
aktív tag
Igen így csináltam, viszont ezek szerint nem vettem fel a pendrive-ot :/ tudom h spoiler de pls valaki tudja pontosan a helyét?
mint már írtam pár órája még a szabad ég alatt is pl növények között lámpa kell, annyira sötét a játék :S lent az alagútban kb semmit nem láttam... a 2 kis tömzsi (talán irányító? vagy a zsonglőr?) meg is lepett rendesen xD a kijárat már megvolt
nem is kevés őrrel xD
EZER HÁLÁM !!!
Már keresem is a pendrive-ot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest