Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moli.hu

őstag

válasz Espla #69 üzenetére

En nehany eve kerestem ilyet, olyan eszkozt, ami a kulon eszkozeim kozott "szinkronizalja" a mar elolvasott hireket, mert ugyanazokat a hireket az asztali gepemen es a laptopomon is el kellett olvasnom es mar belefaradtam. Kerestem akar futtathato program formajaban, akar webes szolgaltatas formajaban, de nem talaltam. Csak olyan szolgaltatas volt, ami nem eszkoz, hanem komplett szolgaltatas aminek csak a sajat webfeluleten lehetett olvasni a hireket, mint peldaul a Google Reader mar leallitott szolgaltatasa. Azota az rss nepszerusege csak csokkent (velemenyem szerint jocskan pont annak koszonhetoen, hogy senki se keszitett ilyen eszkozt, az embereknek pedig egyre tobb gepuk lett, amin parhuzamosan kovettek a hireket!), igy valoszinutlen, hogy azota barki csinalt ilyet.

Ezert en irtam magamnak egyet: feedproxy

Ez egy transzparens eszkoz, ami hirolvaso es hirszerver egyben: beolvassa a megadott rss feedeket, tarolja, majd a klienseknek elkuldi a hireket rss feedkent, de a mar egyik olvasora elkuldott hirt nem kuldi el ujra mashova. Ezert barmilyen megszokott rss olvasoval ugyanugy hasznalhato tovabb. En asztali gepen akregatorral, androidon pedig trssreaderrel (ez az elavult app az egyetlen a marketen, ami tud nem idozitett, hanem kezi frissitest. dobbenetes, de igaz.) olvasom innen a hireimet. Nekem a tobb gepen olvasas-szinkronizalas mellett a nyaralassal is problemam volt: ha elmentem nyaralni, a hirolvaso nem futtott le -hisz ki volt kapcsolva a gepem-, ezert nem tarolta a hireket. igy mindig mikor hazajottem, azzal telt az ido, hogy az osszes oldalt vegig kellett fesulni a hirek utan. A feedproxy raadasul szurni is tud, peldaul szerzo szerint vagy tema szerint, marmint az eredeti rss-ben mar letezo informaciok alapjan, de igy peldaul nem kell olvasnom semmilyen game of throne-os hirt, mert nem erdekel, esatobbi.

Új hozzászólás Aktív témák