- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElColonel
csendes tag
Sziasztok
A Xiaomi vacuum mop 1c-re jött frissítés. Jelenleg a gyári 3.5.8_1096 verzió van fent, tökéletesen dolgozik. Térképet készít, szobákra bont, mindig visszatalál a dokkolóhoz.
Olvastam több helyen, hogy a 3.5.8_1107 verzió meghülyíti a gépet.
Most az előbbi verziót kihagyva rögtön a 3.5.8_1110-re szeretne frissülni.Van valakinek a 1110-es updattel tapasztalata? Ez is meghülyíti, vagy már javították?
(külföldi fórumokon már a 4.1.8_1113 is megjelent, arról jók a vélemények)
-
xcamper
csendes tag
válasz
phoenix1989 #17736 üzenetére
Előbb írtam. Nem fut semmi, sehova ha leállítod. Ha meg menet közben akarod kiszedni moppot akkor hajrá (autón se akkor cserél az ember kereket, mikor gurul vele, hogy csak egy hasonlatot mondjak). És ahogy előttem is írták, az alján van a kefe az miatt is ki kell majd szedni.
-
Darksool
kezdő
válasz
phoenix1989 #17736 üzenetére
Ha orral áll be tisztításhoz akkor is le kell venni a dokkról, mert a kefe alul van. Én is Roidmi eve plust használok, teljesen jó kis gép.
-
fecke78
senior tag
irobot roomba i3+ vagy i7+ van valakinek , mi a tapasztalat róla ?
-
Ezek még mennek.
Se Alin, se Banggodon nincs egyéb költség!Viomi SE Upgraded Version!
EU raktárból! Megrendeléskor válasszuk Kínát! Lengyel raktárból fogják küldeni!
Kupon: 3$ store
227.63$ROIDMI EVE Plus Dust Collecting Cleaner!
EU raktárból! Ingyenes szállítás választható!
Kupon: BGCZEVE
$399.99Roborock S5 Max!
EU raktárból!
Kupon: BGHU0778
349.99$Xiaomi Mijia 2 in 1 Robot Vacuum Mop Pro Vacuum Cleaner STYJ02YM
EU raktárból!
Kupon: BGHU0786
249.99$Dreame Bot L10 Pro Robot Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: BGHU0826
$329.99Roborock S7 robot vacuum cleaner!
EU raktárból!
Kupon: BGHUS7 vagy BGHU0827
569.99$ -
törölt tag
Sziasztok, Viomi SE kerdes:
Kb 2 honapja van meg, elso honapban flottul csinalt mindent. Terkep kesz, mindig ugyan azon az utvonalon porszivozott ugyan ott hagyta abba onnan indult dokkolni. Semmi atrendezes nem tortent. Egy honapja kezdte varialni a porszivozas utvonalat, nem onnan nem arra haladt, megallt az ures szoba kozepen totyog-motyog-forog percekig, majd mindig mashol abbahagyja es bedokkol nagy kuzdelmek utan. Terkep alapjan felporszivozza a kijelolt teruletet.Terkeptorles utan 4-5 porszivozast megcsinal jol, azutan megint gondolkozik. Gondolom ez igy nem normalis. A reseten es a hetente uj terkep keszitesen kivul van mas lehetosegem hogy normalisan mukodjon? Frissitenek ezen esetleg szoftvert es ha igen, egyaltalan erdemes azt feltenni ?Koszonom -
Immy
őstag
Sziasztok,
iRobot Roomba Combo-t használok. Utángyártott alkatrésszel próbálkozott már valaki? Mik a tapasztalatok?
-
kérdés, hogy mennyi szőrt vedlik a kutya naponta. valószínűleg tele lesz a kefe, de ha két naponta esetleg naponta megy akkor már csak a napi szőrt kell összeszednie. én a lányok haját szoktam a keféből kivágni/"kifésülni". ellenben a lakás marha tiszta. a rendes porszívót alig használjuk már. régen minden szőnyeg tele volt hajjal. persze csak közelről volt látható. most már úgy sem
-
fecke78
senior tag
A iRobot Roomba 976 az az i3, i7 elöző generációja ?
-
Ellia
addikt
Hali!
Ezek a gépek mennyire birkóznak meg a "picit" hosszabb kutyaszőrrel (berni pásztor-border collie keverék). A célom az lenne, hogy a szanaszét hagyott szőr össze legyen szedve a házban (tisztában vagyok vele, hogy a rendes porszívózást nem váltja ki).
Kérdés, hogy a kefékbe mennyire akad be/akasztja meg az átlagosnál több állatszőr?
Választ köszönöm!
-
bigrob
őstag
Viomi SE kérdés:
Ha átrakom a dokkolót újrakezdi a mentett térképet? Vagy megtalálja hogy a régiben hova lett áthelyezve? 2 full porszívó + mop program után se mentette el a térképet csak amikor végigküldtem a szegélyeken és ezután tudtam felosztani a szobákat, azért izgulok, hogy ne kelljen ismét eljátszanom..
-
-cobra-
aktív tag
válasz
laci06 #17741 üzenetére
Roborocknál volt már másnak gondja az oldalkefe nyikorgásával? Időről időre eljön. Lehet egy kis szilikonzsír vagy WD40 megoldaná? Elég piti dolog, szóval nem feltétlen küldeném ez miatt vissza gariba. (A gyári 5 ágú szilikonnal nem csinálta, viszont mióta 3 ágú sörtés van rajta többször eljött már.)
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Van olyan robot ami érezhetően jobban tisztit mostmár, mint egy lassan 3-4 éves Xiaomi Mi Robot? Lehet rosszul írom a nevét, de egy első generációs robotról van szó.
Ami kicsit „gáz”, hogy a jelenlegi lakásunkban a hálókban (3) sűrűbb és mélyebb szőnyeg van. Ezen a Robot végig tud menni, de csak úgy, hogy a keféjét egy kicsit meg kellett vágnom, mert ha nem vágom le pár mm-el a kefét, és a műanyag részét, akkor folyamatosan elakad a kefe, és errorokat dobál. Megvágott kefével aránylag hibamentesen végig tud menni.
Ami még elvárás lenne, hogy az app-ból ha error-t is dob újra tudjam indítani. Most is takarításonként kb 2-3-szor elakad, de újraindítás után mindig továbbmegy szépen. Egy másik lakásban volt Roborock S5-öm, és azt sajnos, ha fennakadt mondjuk egy IKEA-s széklábon, akkor nem tudtam újraindítani, hanem oda kellett menni hozzá, és arrébb kellett rakni, pedig annyira vészesen sosem akadt fent, hogy kis próbálkozással ne tudott volna lemenni.
Vagyis amit keresek:
- 1. generációs Mi Robotnál jobb tisztítás.
- Tudjak app-ból újraindítani anélkül, hogy oda kelljen hozzá menni, ha elakad
- Padlószőnyegen ne akadjon el, vagyis tudja, hogyha a kefét nehéz forgatni, nem feltétlen azért van, mert valami feltekeredett rá ha szőnyegen van
- Árban bármi lehet ami a fentieket teljesiti
- Felmosáshoz nem ragaszkodom, de van kb 20 m2 laminált amin menne, vagyis nem hátrányKöszönöm a segítséget!
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Én már rendelkezem egy Dreame D9 robotporszívóval amivel teljesen elégedett vagyok. A kérdésem az lenne, hogy egy S5max miben jobb a D9-nél?
Köszönöm
-
Galahed
senior tag
válasz
SteveBeard #17731 üzenetére
Elvileg tudhatja, de azt tudni kell, hogy ha ez a max. A robot sohasem ezen a teljesítményen szív, van neki egy jól beállított érték amivel ha járatod akkor a motor nem adja meg magát idő elött. Volt a topikban olyan , aki mindig a maxon járatta és szerviz lett belőle igen hamar...
Tehát felesleges nézni a max szivóerőt, az marketing. -
Arcsi78
újonc
válasz
flegga92 #17679 üzenetére
Abban nem tapasztaltam hibát, hogy fal mellett nem takarítana jól, inkább azt, hogy nem tudja hol a fal, vagy a dokkoló. Az esetek nagy részében nem is talál vissza a dokkolóhoz, többször volt, hogy betolta olyan helyre, ahol már nem is tudott volna dokkolni.
Szóval nekem egyenlőre elég gagyi, még - ahogyan korábban is írtam - az elődje nagyon jól teljesített.Kíváncsi lennék, hogy ezekkel a problémákkal egyedül vagyok, vagy más is tapasztalta?
Eddigi észrevételek:
- nem térképezi fel megfelelően a lakást (próbáltam kb. üres szobában is), 3x hasonló még nem jött össze
- ahogy újra bejárja a tereket, egyre kitolja a falakat, így torz térképeket készít, akár nemlétező helyiségeket hoz létre
- az előzőből adódóan egyáltalán nem ott van ahol gondolja
- nem talál vissza a dokkolóhoz az esetek többségében (jól látható, világos, fal mellett, távol mindentől)
- úgy megy neki falnak, asztallábnak, stb., mintha nem lenne rajta semmilyen érzékelő
- beszorítja magát olyan helyekre, ahova nem fér be, nem fordul vissza, hanem nagy erővel újra és újra megpróbál átférni. Ebből adódóan már teljesen összekarcolta magátSzóval szerintem ez így nem normális... legalábbis gondolom.
-
xcamper
csendes tag
válasz
phoenix1989 #17733 üzenetére
Meg kell nyomni az appban a pauset vagy a robot tetején a gombot, mikor megy haza, utána miközben áll kiveszed a mopot, aztán megnyomod a home gombot és visszamegy. De akár dokkolás után kézzel is ki lehet venni a robotot, az sem nagyobb fáradtság/művelet és utána szintén home gomb, vagy visszarakod a helyére
Btw ha mopal megy vissza a helyére sincs semmi gáz. Nálam volt hogy heteket ült úgy a helyén, semminek semmi baja tőle. -
Lajcsika
tag
Jó estét. Mop pro tulajokat kérdezném, hogy mi a megoldás a problémámra? Eddig tökéletesen működött minden majd pár napja más algoritmus szerint takarít ami nem lenne akkora gond, de egy helyiség +konyha lett az egész lakás. Csináltam vele új térképet aztán csak edge takarítást. Eddig Jó minden, de amint az editorral elnevezném a helyiségeket egyben jelenik meg minden így nem tudom felosztani. Nem volt firmware frissítés, a 2 éve nem frissülő global rom van rajta.
-
phoenix1989
őstag
Nem tűnik rossznak. Videót megnéztem róla és az valoban macera lehet ha üríteni akarod vagy a moppot mosni hogy folyton vissza akar maszni a helyere. Néztem Árukeresőn hasonló árban bár ismeretlen nevüeket amik tök jól oldották meg, miután kiszivta a port megfordul és szemből megy rá a dokkolora így hozzáférni a mopphoz. Tölteni is így tölt .
-
válasz
SteveBeard #17731 üzenetére
Sajnos nem ismerem, tudhatja, de a szívóerő nem minden.
Mintha olvastam már róla itt a topikban, jót írtak ha jól rémlik.
Igen Aliexpressen van, de a kupon már nem megy.
AE3A még megy, $246.00 a vége.
Még a viomi se ami olcsóbb, és rengeteg jó tapasztalat van vele. Abból is van még pár darab. fentebb ott a link és kupon.dahaka1: Örülök, jó takarítást!
-
válasz
BusinessGuy #17727 üzenetére
Nekem az s50-es gépen a gyári 3 ágú sörtés végű eredeti vált be legjobban.
-
paolinho
őstag
válasz
BusinessGuy #17692 üzenetére
Az oldalkefét illetően a háromágú lett egyértelműen a nyerő nálunk. Amikor az ötágú szilikonnal takarítottunk, az belegabalyodott a kissé magasabb szálú szőnyegünkbe, naggyából szét is cincálódtak az ágak, viszont rendeltem rá 3ágú szőrhatásút, ami hibátlanul kezeli a szőnyeget. Az S6-osét nem ismerem sajna.
-
Gzolo
senior tag
válasz
phoenix1989 #17723 üzenetére
Szia
Én Roidmi Eve Plus-t vettem 147-ért 2 hete Euronics-ban ami megfelel a követelményeknek.
-
Ispy
veterán
Csak kíváncsi vagyok, ha elcsábulnék dremiere, akkor egy roborock s50-nek mi lehet a használt ára szerintetek? 2 éves a nyunyika.
-
phoenix1989
őstag
Sziasztok! Nem régóta van meg a viomi se de annyira bejött ez a cucc hogy érdekelne olyan porszívó aminek a dokkolója egy torony. Vagyis ami kiszívja a port a robotból. MI az alja egy ilyen készüléknek ami már megéri?
-
Sziasztok,
Viomi v2-n hol kell a pontos időt beállítani?
Kb 11 percet siet a porszívó órája. Annyival előbb indul, mint ahogy be van programozva -
K.Csabi
csendes tag
Sziasztok! Roborock S7- ről mi a véleményetek? Szerintetek honnan érdemes beszerezni? Előre is köszönöm!
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok,
Itt egy kis videó [link] , hogy hogyan kezeli a Mop Pro a Shaggy szőnyeget.
Hátha valakit épp ez gátolna a vásárlásban.
( Ha elfelejti a térképet, vissza kell küldeni a dokkolóba, majd egy app restart és máris visszahozza a mentettet ) -
Janaboy
veterán
A Roborock ürijőte 2000 usd!?
-
törölt tag
válasz
tranceplanet #17706 üzenetére
Nem csalódtam ebben sem, a legfőbb funkcióját jól ellátja, a hülyeségeit és az értelmetlen extrákat megszoktam. Elég fapados felhasználó vagyok és oda jó. Első robotnak jó, most már tudom mi fán terem egy ilyen. És ha elromlik majd egyszer, nem fogom sajnálni, nem úgy mint egy 100K fölötti gépet.
-
tranceplanet
addikt
válasz
#86354688 #17704 üzenetére
Jó összefoglaló! Szinte minden hibáját leírtad az olcsó robotoknak. Egy véletlenszerű fillérből megvan és arról tényleg tudod, hogy buta. 2021 van, tudom húzós az ára, de venni kell egy okos lidaros robotot és nem lesz gondod többet. Rá kell szánni azt a 80-100 ropi körüli összeget és évekig kiszolgál. Az alsó kategóriás készülék mindig fejfájást okoz, nem csak robot, legyen az bármi!
Ezek mind kínai robotok, szerintem egyikben sem csalódtál volna:
Roborock Gen1/Gen2
Mop Pro
Viomi Se
Roborock S5 Max
És még sorolhatnám...A Roborock készülékek ráadásul gyári Roborock applikációval is használhatóak, tetszés szerint. Ráadásul olcsóbbak ezek a kínaiak a konkurenciánál ( Neato; Irobot; LG ; Samsung; ...)
-
törölt tag
Xiaomi Mop Essential tapasztalatok fél év használat után
Karácsonyra leptem meg magam ezzel a robotporszívóval, megosztom amit eddig tapasztaltam vele, valakinek még segítségére lehet. Én is sok segítséget kaptam itt amikor porszívót kerestem.
Röviden: jól takarít, de az okos funkciók benne haszontalanok
Én a többséggel ellentétben nem aliról, hanem az ipontól rendeltem, 59K volt, most ahogy nézem 49K-ra esett az ára. Így hamar megjött, a garanciáztatás is egyszerűbb és az app-ban is megy az EU vagy magyar régió, nem kell a kínai, amivel volt aki szívott.
Bérlakásban lakom, nem tudok változtatni a küszöbökön, bútorokon, padlóborításon, ezért nem is tudtam nagyon optimalizálni a lakást egy robotporszívóhoz.
Amikor takarításról van szó ez egy elég butuska porszívó. "S" alakban bejárja a helyiséget, közben készít egy gyatra térképet (amit nem ment el) és kész. Szerintem túl sokat feláldoztak a funkcionalitásból a dizájn oldalán, pár egyszerű dolog nagyon hiányzik.
Nálam szépen kiváltotta a kézi porszívót, azt csak két alkalommal vettem elő azóta (bútorok átrendezése után sok mocsok, összetört befőttesüveg feltakarítása esetén).
Én csak a porszívós részét használtam, habár tud felmosni is, nem igazán látom értelmét 1 dl vízzel nekiereszteni egy konyhapadlónak.
Csempézett helyiségek takarítása: jól végzi a dolgát, a készített térkép is 80%-ban jó, így hatékonyan járja be a helyiséget. Cipőket, székeket félreszedek az útjából. Az asztal lábát van amikor észreveszi, máskor teljes gőzzel belehajt, aztán kerülgeti. A kosz nagyrészét is felszedi. Miután bejárt mindent, kétszer körbemegy a falak mellett, aztán visszaáll a kiindulási helyre és leáll.
Szalagparkettás helyiségek takarítása: ugyanaz mint a csempéknél, gyors, hatékony, jó munkát végez.
Padlószőnyeges helyiség takarítása: hát ezekkel megszenved. A koszt felszedi, de a készített térkép megkérdőjelezhető minőségű és sosem fejezi be a munkát, csak megy és megy és megy amíg leállítja az ember vagy lemerül. Sosem jöttem rá mi nem tetszik neki, talán a szőnyeg miatt túl koszosna érzi a padlót vagy a rossz térkép miatt mindig úgy gondolja még van amit bejárni.
Mobilapp és wifi: siralmas. Összebarátkoztatni a telefont a porszívóval kész szívás volt. Aztán pár hónap után kellett reseteljem a routert, többet nem volt hajlandó rácsatlakozni, több hétig (!) próbáltam újra és újra szinte minden nap, amíg egyszer csak összejött. A porszívó által küldött push értesítések össze vissza jönnek meg, van amikor azonnal, de legtöbbször több perces késéssel, a rekord nálam kb. 15 órás késés... A mobilapp amúgy is túl komplikált egy ilyen fapados porszívóhoz és ha az ember nincs benne a xiaomi ökoszisztémában akkor még rosszabb a helyzet. Rühellem ezt az app-ot és kerülöm a használatát. (Nem vagyok amúgy mobilellenes vagy ilyesmi, pl. a mérlegem is wifis és szépen működik, de az nyugati termék, ez kici kínaji)
A porszívón csak két gomb van, egy start/pause és egy dock. Nehézkes megnyomni őket, kicsik, gumisak, be kell úgymond süllyeszteni őket. Túl picik ahhoz, hogy pl. az ember nagylábujjal rájuk bökjön.
Szívóerő változtatása: csak és kizárólag a mobilappból lehet. Nálam van silent, standard, medium és turbo. A standard van alapból kiválasztva és mindig erre ugrik vissza. Hang alapján a standard és a turbo ugyanaz, a medium kicsit csendesebb, a silent nagyon csendes. Csak standardon használom, úh. nem tudom a takarítás milyen a különböző módokkal.
Firmware frissítés: csak mobilappon keresztül, hiába van a kütyű wifire felcsatlakozva. Meh.
Időzített takarítás: sosem használtam, passz. Én megfogom a masinát, beviszem a szobába amit ki akarok vele takaríttatni, megnyomom a start gombot és megyek dolgomra. 15-30 perc múlva visszamegyek érte, ha még nem állt le megnyomom ugyanazt a gombot a tetején és viszem tovább vagy a helyére.
Vacuum spot: spirál alakban takarít egy pont körül, egyre nagyobb körökben. Csak a mobilappból indítható el, ami szánalmas, egy gomb igazán elfért volna a tetején ehhez. Itt vannak kis irányító nyílak, a telefon joysticként használható és mint egy távírányítós autót lehet vezetni vele a porszívót. Már ha az ember tud mit kezdeni az 5-15 másodperces (!) késleltetéssel. Azt még akkor sem használtam amikor az egyik kezem gipszben volt, a másik pedig fájt a dupla terheléstől, akkor is inkább megfogtam és vittem a porszívót ahová nekem kellett. Egy ideje csak egy hibaüzenet fogad ezen a menüponton, miszerint a telefon és a porszívó nincs ugyanarra a wifire csatlakozva. Pedig igen. Na mindegy.
Fogantyú: nincs, pedig kézzel hordozva jól jönne valami rá, pl. ha emeletre fel kell vigye valaki vagy egy küszöbön átrakni.
Hangos/beszélő üzenetek: a porszívón van kb 5 darab elmentett hang, amiket egy egész tűrhető minőségű hangfalon szétkürtöl. A hangerő alapból szerintem irdatlanul hangos, amit (ki gondoltam volna...) csak a mobilapp-ból lehet változtatni. Én az alapértelmezett angolt hagytam meg, magyar nincs, de rá lehet buherálni ha jól értettem. Sajnos ezek a hangok csak az idő kétharmadában hallhatóak, sokszor elfelejt beszélni a gép. Mindamellett csak egyszer mond el mindent, ha nem vagy épp mellette akkor lemaradtál. Kellene egy gomb rá, amit megnyomva megismétli a legutolsó üzenetet. Gyakorlati haszna ennek a funkciónak kb. nulla, egy látássérült/vak embernek nem fog segíteni, ennél sokkal jobban kellene működjön ahhoz.
LED visszajelzés: egy ovális alakú LED van a gép tetején ami körülöleli a gombokat. Ez tud folyamatosan égni vagy különböző intenzítással pislogni többféle színben is. Hogy melyik mit jelent az passz, van nekem millió fontosabb dolgom is a világon mint egy porszívó fényüzeneteit memorizálni. Ez is dizájnos lett, de haszontalan.
Távolságérzékelő lézer: kb az esetek 75%-ban jól működik, de asztallábak, kiálló sarkak kifognak rajta. Párszor azért sikerült teljes gőzzel a falnak is nekimennie, de összességében sokkal jobb, mintha nem lenne és mindent a koccanással érzékelne. Messze nem egy Lidar.
Statisztika a cserélendő alkatrészeiről: mobilapp-ban látható, hogy mi mennyi ideje van használva. Nálam csak a filtert listázza ki, 50% és 76h van még benne. Azt viszont nem írja, hogy mikortól, első használat, hard reset, wifi reset, mobilapp telepítés stb. is lehetnek kezdő időpontok. Nem tudom, hogy ezt a mobilapp méri vagy a porszívó. Az se tiszta, hogy ha cserélem majd, akkor honnan fogja tudni, hogy az új és nullázza a számlálót. Ha jól tudom az oldalsó és a fő keféket is kellene cserélni néha, ezekről egy vakhangnyi infó nincs az appban.
"S" alakban bejárás: a gép ilyen formában járja be a helyiséget, megy egyenesen aztán vesz egy 180 fokos kanyart és így tovább. Első kanyart jobbra veszi, amit tudva sokkal hatékonyabban tudom elhelyezni mielőtt elindítom a takaríŧást. Pl egy hosszú egyenes előszobában sokkal jobb munkát végez ha rövideket megy és sokat fordul, mintha a leghosszabb irányban próbálna mindig oda-vissza bejárni a helységet.
Kosz tartály: a por és szösz egy nagy összeragadt, laza csomóként tapad rá a filterre. A filter egy könnyed mozdulattal kivehető, a kosz egy kis mozdulattal lesöpörhető róla. A tárolóból pedig kirázható a darabosabb mocsok (homok, morzsa, stb.). Annyira kell vigyázni, hogy amikor kiveszi az ember a porszívóból a tárolót azt vízszintesen kell tartani, különben kinyílik a kis lappancs ahol bemegy a kosz, és kihull egy része. Pár hetente illik ezt kimosni, különben hajlamos a kis lappancs beragadni.
Wifi reset: a gépen levő két gombot egyszerre lenyomva pár másodpercig törli a wifi kapcsolatot. Ez mindig jól ment (az más kérdés, hogy utána újra beállítani a wifit kész katasztrófa)
Hard reset: az egyik (talán a start) gombot kell hosszan nyomni, aztán mond valamit és még kell nyomni. Amikor szükségem volt erre, akkor több napig próbálkoztam amíg összejött. Ez is egy meh funkció.
Visszatérés a dock-hoz: mobilappból indítható vagy a dock gomb megnyomásával a gépen. Nem használom, mivel kézileg hordozom a gépet.
Használati útmutató: magyar nincs, én az angolt használtam, ami nagyon alap és sokra nem jó. Itt többet írtam, mint ami abban van.
Kis papírok felszívása: pl. egy post-it vagy ATM-ből ami kijön. Ha ilyen van a földön szépen feltekeri a fő kefére, de nem szívja be a tartályba. Idegesítő hangot ad ki ezután, hiszen folyamatosan forog vele a kefe, és a szívóteljesítményt is korlátozza.
Akadályok: 2-4 cm magas dolgok alacsonyabbak, hogy érzékelje a lézer, de magasabbak ahhoz hogy rendesen át tudjon menni rajtuk. Küszöb, asztalláb, fürdőszobamérleg - teljesen megzakkan tőlük, akár félórán keresztül is képes erőlködni rajta. Amit nem lehet felszedni azt kartonnal körbefalaztam (amit takarítás előtt odateszek és utána elveszek).
Kábelek: amit lehet fel kell szedni vagy kábelvezető alá rejteni. Hajlamos felcsavarni őket az oldalkefékkel, egyszer szinte letépte a laptopot az asztalról amikor beleakadt a töltő kábelébe és az beszorult az oldalkefébe.
Akku: valahol 60-90 perc között teljesít nálam mielőtt tölteni kellene, így bőven elég hogy a három szobás lakást kitakarítsam vele. Azt viszont nem írja mennyire használódott el az akku, cserélni se egyértelmű ha majd eljön az ideje.
Kis méretű helyiségek: ez a gép túl nagy ahhoz, hogy az éléskamrában a krumpliszsákot megkerülve a fal mellől felszedje a döglött pókokat. Kb 35 cm átmérőjű kör, hogy rendesen mozogni is tudjon kell fél méter neki.
Összefoglaló: nálam jól kiváltotta a normál porszívót. Az S alakú takarítás sokkal jobb, mintha találomra menne körbe. A lézeres távolságmérés is hasznos, de nem tökéletes. A térkép funkció különösebben nem hiányzik. Könnyen tisztítható és még mindig jól megy. Túl dizájnos, kevés rajta a gomb, nincs fogantyú és a LED és hangfelvételek is elég gyengék. Még mindig jól működik, heti 2-3 alkalommal megy, kb 1 órát. Az oldalkeféktől nem estem hasra. Ha csak 1-2 évig tart ki akkor is megérte nekem az árát, a havi pár ezer forintért jóval tisztább lett a lakás, nem sunnyogom el a porszívózást a kézi vacakkal. Ennek ellenére ez egy butuska gép és a ráerőltetett mobilapp és wifi csak túlbonyolítja, a legtöbb funkciót 2-3 extra gombbal meg lehetett volna oldani (hangerő szabályozás, szíváserőssék változtatás, vacuum spot).
Megvenném még egyszer?: nem. Ha saját lakásom lenne, akkor valami komolyabb modellt vennék, lehetőleg nem kínait, teljesen kiforrott funkciókkal (a Neato-k D alakja szimpatikus volt amikor legutóbb néztem). Jelenlegi körülmények mellett pedig egy butuskábbat választanék, ami S alakban takarít, pár gombnyomással lehet kezelni (nem csak egy start/pause gomb van rajta), nem kell mobilappal szenvedni és nincs teletömve félkész dolgokkal (wifi kapcsolat, beszélőképesség).
-
balu1977
senior tag
Ért itt még valaki az electrolux trilobitehez? Hozzám végtak egy alig használtat ami csak pihent a szekrény alján. Feltöltöttem, el is indul de 06os codot ir és,hogy ellenörizzem a kerekeit.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok!
Robotporszívó vásárlás előtt állunk. Xiaomi Viomi S9 alpha uv készüléket néztünk ki. Az lenne a kérdésem, hogy hol érdemes megvenni és a garanciáztatása, hogy megy? Van hivatalos magyar szerviz?
Előre is köszönöm az infókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest