Hirdetés
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz Szakbarbár #662 üzenetére
Nekünk 15 cm EPS lett felrakva, a tetőn elvileg van kőzetgyapot ahhoz (még?) nem nyúltunk. Aljzat szigetelés sztem nincs.
Anyáméknál alsó szinten 40 cm-es (!) beton (!!!) fal van, a felső szinten 40-es téglafal. Hallani sem akarnak külső szigetelésről..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz #71496704 #650 üzenetére
Nagyjából így terveztem én is, csak az alábbi kérdések merültek fel, a függőleges fal tekintetében:
1. Kell-e alá párazáró fólia?
2. Kell-e fölé páraáteresztő fólia?
3. Kell-e bármivel borítani/festeni stb. a nyers Nikecellt annak érdekében, hogy pl. bogarak ne költözzenek bele (olvastam ilyenről)?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Ha már tetőszigetelés.
Térdfal szigetelést hogyan érdemes megoldani, beépített tetőtér esetén, utólag (jelenleg mini padlásnak van használva, ergo van két nyílás amin át megközelíthető és kívülről szigetelhető, ehhez nem kell szétbarmolni a tetőt)? Ott is kell párazáró illetve páraáteresztő fólia? Ha igen, akkor miképp rögzítem a falra a Nikecellt (vagy más táblás anyagot)? Csinált már valaki ilyesmit?[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Anyám havi diktálós, éves szinten vastagon a kvóta felett van, viszont ez úgy jön össze, hogy nyáron gyakorlatilag nem fogyaszt semmit (csak egy gáztűzhely megy), vélhetőleg belefér havi 10 m3-be, télen meg vagy 1000 m3 elmegy 1-1 hidegebb téli hónapban.
Remélem, hogy ilyen fogyasztási szokások esetén télen az a 300+ m3 felett fog "csak" magas árat fizetni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Nem igazán értem én ezt a jelleggörbés történetet.
Nekünk jelenleg pont 144 m3 a havi átalány. Pontosan nem tudom hogy mennyit szoktunk fogyasztani, eddig nem néztem. Pont egy hete lefotóztam a gázórát, elvileg 11 m3 fogyott, azaz durván 45 m3 megy el egy nyári hónapban (gázzal melegítjük a vizet). Viszont télen nem hiszem hogy 200 m3 fölé kerülnénk. Ha az éves átlagfogyasztással korrigálva nézem, simán beleférünk a kvótába, viszont nyáron fizethetünk sokat, ha nem veszik figyelembe az összfogyasztást.
Most ilyenkor mi a fene van?[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Tetőtérben az eddigi gázkonvektoros fűtés kiváltására, milyen elektromos fűtőpanel javasolt? Infrapanel, elektromos konvektor vagy elektromos radiátor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest