- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blizzrd
aktív tag
válasz #01110937 #8088 üzenetére
Igen olvastam. Szerintem kb. nesze semmi fogd meg jol. Ha van arra link, hogy melyik honapokra jár, szivesen elolvasom. Biztosan én értelmezem rosszul, de ha valamire van egy éves keret, akkor az én olvasatomban egy tol-ig idöszakra szolés teljesen mind1, mikor mennyit használok, a végén kell kijönni a mateknak. Szerintem....
Akárhogy számolom, a matek sehogy sem jo.
Mind1, majd a felkészült ügyfélszolgálaton biztosan elmagyarázzák. -
blizzrd
aktív tag
válasz #01110937 #8084 üzenetére
Milyen keret? Komolyan elmennek a bús picsába. Minden hónapban rögzítve van az óraállás, és 1x logtam ki a jelleggörbe mennyiségéből és éves viszonylatban is 200m3-rel a határ alatt vagyok. Akkor nekem nem jön ki a matek hogy mi a bánatra számláz ki igy.
Az is érdekes, hogy az éves fogyasztás (az ideiből kivonom a tavalyi záró óraállást) az x, de az idei végszámlán már x+20m3 szerepel (gondolom ö hömennyiségben számol ami megint csak egy faszság( mert az ora sem abban mér).
Az megint csak érdekesség, hogy az elszámolon miért bontja 4 különbözö fogyasztási idöszakra az évet, és oda mi alapján becsülget meg fogyasztást. Szerintem ha éves szintem benne vagyok, akkor semmi esetre sem lehetne tulfizetés, teljesen mind1, mikor van az éves elszámolo. Ha 1 honapban használom a kedvezményes mennyiséget a többiben meg nullát akkor sem.
Persze, tudom csak höbörgök, meg helikopter vagyok de a büdös k..va anyjukat. -
balojazz
aktív tag
válasz #01110937 #8081 üzenetére
Én csak addig voltam hajlandó elmenni a megértésben, hogy a jelleggörbe mindig játszik, viszont diktálósoknál csakis az játszik. Ott mindegy, mikor van az éves leolvasás: ha minden hónapban jóval alatta vagyok, akkor definíció szerint a szummának is alatta vagyok, meg minden egyéb időarányos átlagolás határértékének. Nekem ennyi elég volt. A többit értsék meg az átalányosok meg a határérték közeli használók meg a túlfogyasztók meg az ufók. Még annyit megtettem az ügyért, hogy bejelentkeztem a nagycsaládos keret plusz 600 m3-ére, de ez már beteges túlbiztosítás, mert a 600-at sem érjük el, nemhogy a 2400-at.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
blizzrd
aktív tag
válasz #01110937 #8081 üzenetére
Lehet én vagyok helikopter de ez az egész egy óriási nagy faszság. Lehet én nem értem de ha éves viszonylatban van egy keret, akkor mi a pics@ fogy el a nyárra. Biztos velem a baj, hogy egyszerű parasztgyerekként nem találom benne a logikát. Az sem világos, ha az egyenletes részszámla fizetöknél miért releváns a jelleggörbe? Illetve arról sem ir semmit, aug 1-től miért újra a rezsicsökkentett áron számol..
Ez netto pénzlehuzás szerintem...
Van amugy lehetőség így évközben elszámoló számlát kérni vajon?[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz #01110937 #7799 üzenetére
Azt írta valaki, hogy az EON tarifaváltozásra való hivatkozással küldte ki az app-on a diktálási lehetőséget.
Illetve valaki felhívta az MVM-és azt válaszolták, hogy ez a leolvasás nem a lakosságra vonatkozik hanem a vállalkozásokra, csak az app mindenkinek kinyomta. Aki mégis diktált, annak küldenek egy elszámoló számlát."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
asdf_
veterán
válasz #01110937 #6276 üzenetére
Alapeset az, hogy az összeset ki kell cserélni, de amennyiben van olyan, ami a jelen kívánalmaknak megfelel (Uw <1,15, nem Ug, hanem Uw!), akkor ezeket, de kizárólag ezeket nem kell cserélni, a jó nyíilászárók viszont (m2-re, nem darabra) nem lehetnek többségben, tehát ha van 8 m2 jó ablakod és 7 m2 rossz, akkor a rosszat cserélni kéne, de mivel 8>7, nem cserélheted egyáltalán és így komplexben sem indulhatsz. Tehát ablakfelületben 50+ %-nyi (50,1-100%) rossz nyílászárónak kell lennie, és ezeket mind cserélni kell.
-
asdf_
veterán
válasz #01110937 #6274 üzenetére
Nem, a nyilászárókat cserélni kell, amennyiben azok 50+ %-a nem felel meg a jelen kívánatosnak (nyilván csak a nem megfelelőeket kell). Amennyiben 50+% már megfelel, akkor nem cserélhetsz ablakot és komplexben nem indulhatsz, csak egyedül napelemre. És amúgy a fűtés is kötelező elem így az sem hagyható el. Az Eonnal meg egyáltalán nem akarsz napelemet szereltetni, el sem tudod képzelni, hogy mennyire nem.
-
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz #01110937 #4376 üzenetére
Nincs mondta a hölgy csak ők tudják át állítani.
Átalányt- havi átlag meg sem kérdeztem. Az átalány kifejezés erre a havi elosztásra nem is szabadna használni. Nagybátyám fizet átalányt a lakótelepen a tűzhely 4 gáz égőjére a sütő már villany nincs is gázóra felszerelve.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz #01110937 #4320 üzenetére
Mi 84 óta a cserepkalyhaba német brikettel futottunk aztán jött a gáz és konvektorra álltunk át, most 8 éve ismét csata sorba állítottuk a cserepkalyhát fabriket 1 év, majd keményfa tölgy, Bük. Most egy 100 éves eperfa lett a villám csapás áldozata 14m-s koronája volt. Kb 7 m3 hasogatott fa lett belőle. Mindennél többet ér a cserepkalyha melege.
leslieke: hivom[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
-
-
bohoc71
aktív tag
válasz #01110937 #4320 üzenetére
Lakásonként 1 konyha,1fürdőszoba,1mellékhelyiség,1szoba a minimum követelmény. Mondjuk érdekelne,hogy a CSOK-os tetőtérbeépítésnél mi a helyzet? Szerintem ott a konyha nem igazán kerül kiépítésre.. Ott inkább a szobaszámra mennek rá,gondolom.
Meghajlás...Puszi...Taps....
-
-
Ringman
nagyúr
válasz #01110937 #3959 üzenetére
Nem néztem, nem férek bele a fizetési sapkába, szüleim talán, de ott a tetőt saját pénzből kell megerősíteni, a napelemet azt hiszem csak akkor támogatják, ha épületre rakod.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz #01110937 #3955 üzenetére
Az előző alkalommal is átírták pár nappal a beadás előtt a feltételeket. A hivatalos oldalon nézd meg mit és hogy kell beadni a köv körre.
a hivatalos honlapon már vannak leszerződött partnercégek (csak ők kivitelezhetnek), van aki meg is írja a pályázatot helyetted.
Én sem adtam be, mert a végére nem feleltem meg a követelményeknek.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest