Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyantusz

tag

válasz S W A T #2681 üzenetére

Egyenlőre úgy néz ki, hogy a Szuhoj SuperJet 100 sínen van, de további vevőket keres.
    Voltak itt is október 25-én (Mihail Pogoszjan személyesen, Borisz Abramovics-Malév Zrt. elnökhöz jött tárgyalni). A Bombardier CRJ-k eladása esetén jöhetnek csak szóba.
    Mivel ez a hír [link] arról szól (jobb oldalon görgetősáv), hogy öt éves együttműködési megálapodást írtak alá december 7-én (Malév-AiRUnion-Szuhoj), így valszeg a CRJ-ken sikerült túladni. Egyébként stratégiai partner az olasz Alenia is (aki a C-27-eseket is gyártja), egyeztettek a Boeing-gel is a fejlesztés alatt (hm, hol az Airbus?), a francia Snecma segíti az NPO Szaturn fejlesztette hajtóműveket... Szóval ígéretes típusnak tűnik.
    A kanadai Bombardier-nek komoly vetélytársa lehet, pláne hogy közelebb van a Szuhoj székhelye Közép-Kelet-Európához, mint Kanada.
    Komoly konkurense lehet az A319/320-nak is.

A sárkány már készen van (szerintem volt Le Bourget-ban is tavaly tavasszal), le is van festve, csak a hajtóművekre várnak, amik a hírek szerint meg is érkeztek és ki is lettek próbálva. Nagyon valószínű, ha ilyen olajozottan mennek a dolgai, az év végén megkapja a típusalkalmasságit. => Minden további nélkül 2009 első felében megkezdődhet a sorozatgyártása.

Egyébként az Aeromagazin 2007/11-es számában olvashatsz egy keveset róla.

Új hozzászólás Aktív témák