- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Bencom
senior tag
Ja, láttam ám, hogy ReJim is itt van. Ö is mondhat okosakat...
-
Bencom
senior tag
Tudom, már mondtad, bocsi, de számíts rá, hogy úgy írok mint a géppuska (és ez egyre gyorsabb lesz, tehát nem a sebességgel van bajom, hanem nem jut eszembe addig, míg írok.
The List:
-Panelt lehet, hogy tudok szerezni, és az is lehet, hogy apám el tudja készíteni, mint távirányítót, és mint adóvevőt, DE NEM BIZTOS. -
Bencom
senior tag
The List:
-Aksi (tudod, az a jó könnyű, amit akkor mutatott, vagy valami hasonló. Azon nem szabad spórolni)
-Fa (most írtam)
-Cd-olvasót lehet, hogy tok szerezni, de nem biztos (...)
-FESTÉK!
-Papír, vagy olyan textil, ami jó kültakarónak...
Folyt köv. -
Bencom
senior tag
Na, most akkor én frissitek túl sűrűn, vagy már itt is hagytatok?
-
Bencom
senior tag
Na, nálam minnyá 20 óra.
Ha megkapom az első hsz-edet, akkor indítom az össztüzet (van kb. egy fél órám...) -
ReJim
őstag
noshát nem éppen...
ezek az RC távirányítók, amiket a boltba kapcs 10K tól fél milláig... ezeket RC táv. nak híják....
ebbe van egy kristáj ami ugyebár a frekvrenciát bizéli....
nos ha van egy 27mhz-es irányítód abba aszem nem tucc 40 mhz-eset rakni...
ezek nem pontos értékek, mert hogy egy versenyen az egyik ipse ne irányíccsa a másik dolgát ezért avalami ijenek a számok:
... most nem találom a fater kristájait... de majd...
szóval egy versenyen az indulóknak kritérium, hogy min2-3 pár kristájuk legyen...
na meg hát már más a divat, szabvány, mert megjelentek drágább dolgok amik digitálissak,és azon van már visszajelző(mennyi van az aksiban, tankban, fényképet, videojelet, magasságot, hőmérsékletet, no meg egyéb dolgokat tudnak...... csak ezek kissé már drágábbak...
szóval szerintem nem tiltott, csak az a hejzet, hogy mondjuk megcsinálod a távirányítódat 16megahercre, és majd a repülőgéped belezúg a földbe, mert mondjuk a taxisok rádiófrekijéb fogsz ütközni...
(nem vicc, én 10 éves koromban a TOMY távirányítos autómat zavarta a taxis jel... az antenna köré csavartam a vókítokiantennát, amikor az autó rángatózott, és akkor néha lehetett halani amikor a taxisok dumcsiztak.... áh, derégvolt... boldog gyermekkor....)
szerintem azért a robbanó motors nem éépen fogja szeretni a téli időt... de attól még lehet valakinek szerencséje... de különben télen nem szoktak reptetni....
kezdésnek ez is jó, lévén, hogy neked sem fog kijönni a távirányítód ennyi pénzből ha házilag csinálod.... ez egy 4 csatornás távirányítóval van, valószínű, és az aksival töltővel együtt megéri.... 17 nem sok, mert késöbb a távirányítót oda használod ahova akarod, ha meg nemkell, akkor majd a gyereked 10évesen kap egy repülőt és kész... szerintem nem sok ezért a 17...
[Szerkesztve] -
Bencom
senior tag
Hát: én azon a véleményen vagyok, hogy a repcsinek télen-nyáron működni kell, mert ha nem akkor szar.
Másrészt, nem akarlak eltéríteni, de egy ideje arrol folyik a vita, hogy nem jók (de csak szerintem) az RC modellek. (nem élethűek satöbbi)
''Kezdésnek'' csak akkor vegyél ilyet, ha jó sok felesleges pénzed van. (ha nekem lenne, én is ilyen géppel kezdenék, de niccsen...) -
Bencom
senior tag
-
ReJim
őstag
az én faterom matávos, mellette gonnok, szintén vágja az elektrónikát, és a végzettsége autószerelő...
azért kérdeztem a kristályra, mert attól függ hogy mijen jó lesz a jel amit küld....
mert ha egy 27 Mhz körülit rak bele az édesapád, akkor több minden zavarhatja, ha viszont egy 40mhz körülit akkor meg kevessebb...
feltéve ha ez is RC típusű távirányító... de lehetséges, hogy semmijen szabványba nem lehet majd sorolni a távirányítót... úgy is működhet....
majd ha kész leszel rakj fel képeket róla..... -
Xelo
addikt
Sziasztok. Én most akartam venni egy Falcon repcsimodellt. Ez nem robbanómotoros csak elektromos igy ára sem olyan borsos, kábé 14e. Sztoval egy ilyen Falcon repcsit akartam venni, csak tél jön, igy nem tudnám sehol sem reptetni a ''madarat''. Tudom hogy nem 1 profi gép, de szerintem egy kezdőnek tökéletes lenne. Mit gondoltok erről a fajtáról? Érdemes télen elkezdeni?
-
SAMYka
senior tag
Nem tom most itt vagyok de nem sokáig mert vár rám egy pár sör meg feleske. Vasárnap éjszaka valamikor hazjövök az asszonypajtástól olyan kb 22-02 óra között. Hétfőtöl túlórázom 16 óra előt biztos hogy nem de legyen hétfő este 20 óra. Ha valami közbejön akkor szólok. Messengert sajnos nem tudok feltenni mert le kéne tölteni az uj verziót és az az én kapcsolatommal eltartana vagy 2-3 napig is.
-
Bencom
senior tag
ÖöÖöÖöÖ...
Nos, akkor elmondom értehően: idesapám az műszerész (volt már matávos, asztalos és kertész is, de ez a végzettsége), tehát az ilyen elekromos panelokat (remélem nem kell elmagyaráznom, hogy mi az, mert minden a CPU-tól a zsebszámológépig attól működik, csak forrasztás kérdése az egész...), tehát csak be kell forrasztani a megfelelő funkciókat, és akkor még azt is lehet, hogy kis égőket/ledeket szerelek a gépre, és még azok is külön kapcsolhatól lehetnek, tehát egy ilyennél korlátlanok a lehetőségek, egyedül egy dolog nem biztos: hogy milyen messzire tud majd hatni, de ez viszont elég égető probléma, mert lehet, hogy megküldöm, és soha többet nem látom viszont.
De ha egyszer lemértem a távot, akkor csak be kell építeni egy egyszerű távolságmérőt, ami sípol, ha közeledik a hatótáv végéhez, és akkor visszafordítom.
Nnnaaaa....
SAMYka: láttam ám, hogy csurrant ott valami, de én meg egyenesen elfolytam...
Mikor lépsz a netre legköözelebb? mert szeretnék olyankor itt lenni, mikor közvetlen tudnánk beszélgetni... -
ReJim
őstag
akkor nekem a legjobb
nem dolgozom, nem is fogok... nincs pénzem, nem is lessz.....
én csak tanulok....
százezer forintok??? ha a modellező klubbokról gondoltad ezt, akkor pici kis tévedés van.... max 1500 huf egy hónap, de az már valószínű, hogy enyhén szinvonalas hely.... igaz mindegy hogy mennyi, ha egyszer nincs időd, akkor felesleges.....
most akkor a távirányító egyedi lessz?? Mekkora kristájt teszel bele??? mekkora aksiról fog meni??? hány funkciós lessz???
egyáltalán mit fog tudni a repülőd??? -
SAMYka
senior tag
Nyugi!!!!
Én csak a saját nevembe beszélek: én sem vagyok milliomos sőt dolgozom és igy sincs pénzem sokszor. Nekem is meg kell gondolni hogy mit szeretnék és néha hónapokat kell várni egy-két apróságra. De ha egyszer valamit elhatározok hogy nekem ez kell akkor azt megszerzem mindenképpen /észszereű keretek között/. Valamikor anno 94-96 ban foglalkoztam én is modellezéssel és én inkább egy valami über faxa kocsit szerettem volna be sajnos nem sikerült összehozni. Habár nem mondtam le rólla végleg mert egyszer ugy is összerako de most perpill nem megy. Amikor lent voltunk a tanárnál nemtudom hogy figyelted e de én is csorgattam a nyálamat arra az alvázra amit mutatott hogy kerék kellene hozzá. De ismét csak azt mondom hogy nyugi és türelem ha nagyon szeretnél egy ilyen repcsit akkor szerintem meg is fogod csinálni csak adj magadnak és a repcsinek is időt.
Azta végigolvasva ilyen egy szentbeszédet már régen irtam. -
Bencom
senior tag
RE-Mail...
Nos, hát elmút péntek (szombat van) és nem lett kész, meg elég nagy égés volt a mikulásbuli...
To All:A távirányítórol azért nem beszéltem, mert az nem a gép sulyát növeli, és eddig igazából ezen volt a vita...
Na meg az adóvevő benne van, és ha apám télleg megcsinálja a panelt, akkor lesz egy überfasza egyedi mindenttudó távirányítóm, de én ehhez még annyira sem értek, mint magához a Modellekhez.
Nem szeretnék klubokba járni, mert egyrészt csak annyi szabad időm van, amit itt töltök, másrészt nem olyan gazdag családból származom én, mint ti azt hiszitek, és nekem az a pár százeezer forint igenis sok.
Ebből kifolyólag még Mobiltelefonom sincs, és az egész vagyonom alig haladja meg a 80K-t, de ezt meg aztán nem akarom csak úgy hipp-hopp elkölteni egy az egyben, mert ki tudja, de még jól jöhet.
Munkahelyem meg nincs -
ReJim
őstag
péntek van...
érdekelne engem is hogy hogy állsz vele???? -
SAMYka
senior tag
-
ReJim
őstag
aham, nem rossz ötlet...
igaz én szeptemberben voltam egy sugárhajtásu RC modellrepülö bemutatón/versenyen ausztriában....Az nagyon überfaxca..... na meg mijen drága....
Én azért nem érzem ezt hogy ennyi, meg annyi, mert ha bemész egy modellező klubba(fizeted a dijakat, vagy nagyon közeli ismerősöd van.. stb.) akkor kaphatsz ingyen távirányítót, meg motor, meg segítenek elkészíteni....
mag az ottani öreg rókák(nyugdijasok, nincs más dolguk, hobby-znak, csak van sok felesleges kacatjuk) olcson adnak, kissé összetört, félig feluijjított, még nem befejezett dolgokat, autót, repüőtest, hajócucc, stb...
de ezt már a bővebb nevén MODELLezésnek nevezzük!
Nos akkor sok sikert!
még valami: akkor a tiéd semmi mást nem fog tudni, csak bekapcsolod és repül???
mert távirányítórol nem nagyon írtál.... -
Bencom
senior tag
Először motoros lett volna, de nem kaptam túl kedvező árajánlatokat rá, meg így elég bonyolult is lett volna.
Ezért elmentem SAMYka ismerős szagértőjéhez, aki pont azt hangsújozta, hogy milyen jók ezek a cd olvasók, mert ha kiszedi a motorját, kettőt összeszerel és áttekercseli, akkor egy 4kg-s gépet megbír.
Nos, kiszámoltam, hogy az az aksi, amit szintén ő mutatott (fele akkora, mint egy mobiltelefonnak az aksija, de kb. 4szer addig bírja), elég sokáig fennt tudná tartani a levegőben (vagy nem), és akkor a legdrágább dolog a gépben, az a (nemtom) 12K HUF-os aksi lesz, és az egész kijön kb. 15K-ból.
Nos, egy motoros legalább 80K, de a jobbak olyan 120K-nál jártak, tehát inkább megalkuszom, csak legyen egy jó kis repcsim, óccsón.
RE: péntekre meg lehetne csinálni??? Ma szerda van, tehát ha van rá esély, akkor legkésőbb holnap (délután) neki kell kezdeni!!! -
ReJim
őstag
aham, látom...
de ott van ''közel'' nyíregyháza, vagy nem???
mert ott aszem nála tucc érdeklődni:
Nyíregyháza, Nyíregyházi MSE, Páskai Ferenc, 4400. Nyiregyháza Bujtos u. 21 II. 9
És szerintem sokszor megéri elmenni, utazni, mert a fateromhoz is soxor jöttek, no meg ő is sokat utazott, mire alkatrészt, meg egy hozzáértőt talált helikopter ügyben....
igaz mi csak hajókkal, most autókkal, helikopterekkel foglalkozunk, de nincs nagy külömbség....
csak nem úgy repül stb....
Te most akkor hogy is csinálod??? elektromos lesz? vagy mi? mert azt nagyobb gépeknél nem szokták.... mert kevesset tud repülni....
egyébként sok sikert.... -
Bencom
senior tag
Hi all!
Nos, az öreg úgy magyarázta, hogy két motort kell ÖSSZEÉPÍTENI, meg áttekercselni, és úgy lesz belőle egy. Ez bír meg 4KG-t.
Egymotoros lesz, ebben az értelemben...
ReJim: Kemecsén lakom, és itt még a bolti szarok sem találhatóak meg, nem hogy az egyedi gépek...
Gambit: jó újra látni téged...
Ja, és még valami: SAMYka, nem tudna nekem az öreg tervezni a madárhoz egy vázat, ami dettó olyan, mint egy igazi Spittfire Mk-1, csak mondjuk legfeljebb fél méter szárnyfesz távval.
És, hogy el tudná e küldeni ezt a tervet úgy, hogy ezen a héten péntekre készen is legyen a gép maga?
Tudni illik az ofő kitalálta, hogy rendezünk egy kis osztályon belüli Mikulásbulit, és húzni kellett neveket, és akit húztál, annak te találod ki, hogy mit veszel.
Na már most, úgy összevesztem előtte mindenkivel, hogy azt kívántam, hogy magamat húzzam. Nem is néztem meg, hogy kit sikerült, mert az ofő azt mondta, hogy aki magát húzta, az cserélje ki.
Nos, én kihúztam magamat, és azon gondolkodtam, hogy vajon minek örülnék a legjobban, ha kapnám magamtól, és a repcsire jutottam...
Nos, tehát akkor kicsit poénosan át szeretném nyújtani Pénteken a repcsit magamnak... -
ReJim
őstag
hi
egy jó tanács:
kerezsd meg a helyi modellező klubbot...
általában van ijen....
Vagy körülnézel a telefonkönyvben, vagy valami gyermekek-háza, vagy falu-ház
szóval az a biztosabb, mert ők csináltak már ijet (mármint aki tartja a szakkört, vagy a mittomminek nevezhető dolgot...) és eltudják mutogatni, no meg tudnak nagyon segíteni....
felénk van ijen, gondolom máshol is vannak ijen emberek.....
ha nem akkor bocs... -
Bencom
senior tag
Le vannak írva a culák. Ahhoz mit szólsz?
Mellesleg elmentem Debrecenbe uncsitesómékhoz, és ott az első másfél órát azzal töltöttem, hogy egy Bóti, elekrtomos, távirányítós autót szétszedtem, mert rossz volt, és megcsináltuk.
Még most is előttem lebeg a kapcsolási rajza: CPU, adóvevő, stb...
Na, és ezen felbuzdulva leírom, hogy mivel tudnék spórolni:
-Az alaplapot apám megcsinálja, mert vannak neki ilyen paneljei, és csak forrasztás kérdése az egész. (apám műszerész)
-A cd-olvasó motorokat is occsón meg tudnám szerezni, meg lehet, hogy a bele való tekercset is meg tom csinálni (a vastagságtól függ)
-Akár még a vázat is meg tudjuk csinálni, mert (mondtam már?) apám hangfalakat is gyárt, és nem asztalossal dolgozik, hanem ő maga szabdal, tehát csak a faanyagot kell megvenni.
A többit viszont vsz meg kellesz venni,é s csináltatni... -
Bencom
senior tag
Az álltalam végezhető legpontosabb számolgatás után erre jutottam:
-Dupla motor: 10g
-Akkumlátor:300g
-Váz: 500-1000g (és ebbe beletartoznak a szárnyak és a farok is)
-Kondik: 5-10g
-Adó-vevő: 150-500g
-Bevonat: 1-5g (vászon, vagy papír)
-FESTÉK: 1g
--------------------------------
Összesen: max: 2kg (de a legnehezebb adatokal számolva, és plusz egy kis súly, biztos ami biztos...)
Nos, ez még mindíg nincs 4kg -
Bencom
senior tag
A ''magassági kormányt'' úgy hívják, hogy kondi, és beleszámoltam.
Tudniillik ebben nem ül egy kiscsákó a botkormánnyal, hanem a távirányítóval irányítanak (általában2) kondit, ami ahogy mozog, egy zsinórral, vagy dróttal mozdatja a csűrőlapokat is. Mellsleg eszméletlen könnyű.
Nem értem mit akarsz a szárnyvégekkel, hoszen az a vázhoz tartozik, és azt is beleszámoltam.
A farok is a váz része, a két motor meg összesen kb.: 10 gramm.
Fogtál már a kezedbe egy cd olvasónak a kis motorját?
Nos, kettő egybeépítve, és áttekercselve kb annyit nyom, mint 1,5 rendes, mert kijön belőle egy két dolog.
Üröltem is mikor mutatta az öreg, mert el nem tudtam volna képzelni, hogy ez ilyen könnyű, és ilyen teherbíró.
De mivel 4kg a teherbírás, akkor sem számít egy kg ide, vagy oda, mert még van 3 db szabad kilóm... -
Bencom
senior tag
Nos, ma (vagyis inkább tegnap éjszaka) megcsináltam a terveket, de egy két helyen hiányos.
Mivel már nincs scannerünk, ezért át fogom rajzolni Paintba, és belinkelem, hogy aki ért hozzá, az mondjon rá valamit.
Mellesleg UP! -
Bencom
senior tag
Voltam Samyka ismerősénél, aki egy volt tanár, és neki voltak olyan aksijai, amik fele akkorák voltak, mint egy mobil-aksi, negyed annyi súlyú, és úgy tízszer addig bírná.
Nos, ez szerintem elfér
Motor: ha fúl elektromos a gép (amúgy nem ilyet akarok, hanem robbanó motorosat, de...) akkor cd olvasó motorjából kettőt össze kell ''műteni'', meg át kell tekercselni, és már egy 4 kg-s gépet símán megbír, vagyis az annyi, mint az aksi, (5, legyfeljebb 6 gramm), a váz (balsa fa, legf. 0.5kg) és a papír bevonat ( ).
Ezek után kellenek a kondik (3g) és az adóvevő (legf. 0.3kg).
Nos, ez összesen kb 1gk. Sztem megbírja, és egy ilyen motor nem is fogyaszt sokat, úgyhogy egy ilyen kisgép mehet akár fél órán keresztül (ha nem tovább)
Tehát akkor minek nekem RC modell, mikor egy jó kis Spittfire-em is lehet?! -
-NoVa-
veterán
Azért nézd meg pl a repülő fűnyíró videót, érdemes. Ezeknek csak a vázuk homemade, de az irányítást, vezérlést nem igazán tudod olcsóbban kihozni házilag. Ha kicsit rádiótechnikához, elektronikához értesz, és összeraksz egy távvezérelhető meghajtó/vezérlőrendszert, sokkal nehezebb lesz, mint amit készen sok pénzért kapsz. Persze nem lehetetlen könnyűt építeni, csak nagyságrendekkel több munka, és közel ugyanannyi pénz. Nézz be egy Conrad jellegű elektronikai boltba, vagy csak böngészd át az árlistájukat: Bővebben: link
Kb mindent megtalálsz a faanyagon kívül, amire szükséged lehet, és persze ha érzel magadban annyi elektronikai hajlamot, hogy összeforrassz (ragasztasz, csavarsz, kalapálsz) egy rádióadót, vevőt, és a motorikus rendszert, mondjuk innen kiindulva: Bővebben: link
Nem árt, ha van lehetőséged nyákot marni, SMD forrasztásra, hogy minél kissebb, könnyebb panel legyen a gépben. Aztán a nagy költség úgyis az aksik (olcsó aksi = túl nagy súly, nem száll fel vele a cucc) és a motorok, meg a minőségi faanyag a modellvázhoz. Hajrá. -
-NoVa-
veterán
Bővebben: link
Ezek működnek is jó esetben!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged