- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Egy csöppet elkéstél, egy 2006-os topicra válaszoltál
, amúgy a codegány nekem se szimpi, én is gyanakodnék egy kicsit a tápra, nameg a vga kábel se biztos hogy ép, lehet az egyik föld el van szakadva, és nincs minden rendesen árnyékolva, esetleg. -
csendes
addikt
"remeg a kép a monitoromon, 85Hz-en, kb. 70-72Hz-en tudom használni," "amikor dolgozik a vinyó, akkor néha erősebb a remegés"
Ugyanez volt a gondom 1024x768 felbontásnál 85 Hz-en. (ASROCK P4i45GL, integrált Intel 82845GL chipset/video, SONY CPD200SF monitor, XP SP2). Úgy tűnik, hogy sikerült javítani, most már csak ritkán - és akkor is sokkal kevésbé - zajos a kép.
Az volt a gond, hogy a monitor nem tudta megbízhatóan kezelni a videokártya szinkronjelét. A megoldás nálam a vízszintes szinkronizációs jel (horizontal synchronization, HSYNC) polaritásának megfordítása volt pozitívról negatívra, de okozhat gondot a szinkronjelek hossza is.
A legegyszerűbben például POWERSTRIP-pel lehet állítani a videokártyáról kimenő jelet - http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm - shareware. Nem ajánlott, de bele lehet piszkálni a driverbe vagy a registry-be is, erről itt van leírás: http://softwarecommunity.intel.com/wiki/graphics/79.htm
A szinkronizációs problémáknak lehet oka, hogy egy régebbi monitor nem valódi PnP, nem tudja "megmondani", hogy mit képes fogadni (nincs rajta EDID). Ilyenkor szükséges lehet a monitor saját driverének telepítése, ami általában XP alatt már megvan, de kézzel kell telepíteni.
Az is előfordulhat, hogy a videokártya/monitor (már) nem képes a beállított, specifikáció szerinti jelet megbízhatóan kiadni/fogadni vagy a jel útközben bezajosodik és nem sikerül a zajforrást kiküszöbölni, ilyenkor segíthet egy kis játék a szinkron beállításokkal.A nem megfelelő beállítások nemcsak hibás megjelenítést okozhatnak, hanem a hardvert (videokártya, monitor) is tönkretehetik. A fentiekre nincs semmi garancia, nem értek hozzá, csak vettem egy használt gépet és pont ez volt a baj vele, ezért próbáltam utánanézni.
Még annyi, hogy okozhatja ezt, ha rossz vagy gyenge a táp.
-
csendes
addikt
Üdv!
Problémám a következő: remeg a kép a monitoromon, 85Hz-en, kb. 70-72Hz-en tudom használni, így viszonylag normális képet ad. Ez a remegés akkor a legborzasztóbb, ha kiküldöm tv-re a képet, akkor szinte elviselhetetlenül ratyi a kép. Windows-on kívül is fennáll a probléma, tehát nem hiszem, hogy driver (vagyis azt már frissítettem). Semmi nincs a monitor környékén, ami bezavarhatná. Érdekes, hogy amikor dolgozik a vinyó, akkor néha erősebb a remegés. Lehet, hogy a vinyó okozza vagy mittudomén?
Segítséget köszönöm!"remeg a kép a monitoromon, 85Hz-en, kb. 70-72Hz-en tudom használni," "amikor dolgozik a vinyó, akkor néha erősebb a remegés"
Ugyanez volt a gondom 1024x768 felbontásnál 85 Hz-en. (ASROCK P4i45GL, integrált Intel 82845GL chipset/video, SONY CPD200SF monitor, XP SP2). Úgy tűnik, hogy sikerült javítani, most már csak ritkán - és akkor is sokkal kevésbé - zajos a kép.
Az volt a gond, hogy a monitor nem tudta megbízhatóan kezelni a videokártya szinkronjelét. A megoldás nálam a vízszintes szinkronizációs jel (horizontal synchronization, HSYNC) polaritásának megfordítása volt pozitívról negatívra, de okozhat gondot a szinkronjelek hossza is.
A legegyszerűbben például POWERSTRIP-pel lehet állítani a videokártyáról kimenő jelet - http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm - shareware. Nem ajánlott, de bele lehet piszkálni a driverbe vagy a registry-be is, erről itt van leírás: http://softwarecommunity.intel.com/wiki/graphics/79.htm
A szinkronizációs problémáknak lehet oka, hogy egy régebbi monitor nem valódi PnP, nem tudja "megmondani", hogy mit képes fogadni (nincs rajta EDID). Ilyenkor szükséges lehet a monitor saját driverének telepítése, ami általában XP alatt már megvan, de kézzel kell telepíteni.
Az is előfordulhat, hogy a videokártya/monitor (már) nem képes a beállított, specifikáció szerinti jelet megbízhatóan kiadni/fogadni vagy a jel útközben bezajosodik és nem sikerül a zajforrást kiküszöbölni, ilyenkor segíthet egy kis játék a szinkron beállításokkal.A nem megfelelő beállítások nemcsak hibás megjelenítést okozhatnak, hanem a hardvert (videokártya, monitor) is tönkretehetik. A fentiekre nincs semmi garancia, nem értek hozzá, csak vettem egy használt gépet és pont ez volt a baj vele, ezért próbáltam utánanézni.
-
@kos
tag
Ok. Rendben. Tényleg nagyon köszönöm a segítséget! Akkor valahonnan lövök egy másik vga-t. Ha van valami eredmény írok...
-
Prozac
aktív tag
Nagy fesz vezeték a ház felett?
Elektromos művek Trafó az padló alatt?
A szomszéd nem gyárt mágneses-impulzus fegyvert?
-
ssolitude
őstag
-
@kos
tag
-
Prozac
aktív tag
Tuti a földelés? Minden abba van bedugva?
Nyomtatót lehúzod azért? -
Prozac
aktív tag
nem marad más hátra mint a VGA csere-próba ....
-
@kos
tag
Alaplapot nemrég cseréltem. Gigabyte 667pe vagy valami ilyesmi.
-
@kos
tag
-
jagada
addikt
Egy ideig földeletlen konnektorban működött, tökéletesen. Aztán mivel állandóan megvágott az áram ezért inkább egy földeltbe dugtam át a rendszert.
A kábel kb. 1 m.
Igen a tv is lehet szar, de akkor meg, ha be sincs dugva a tv-out mitől nem produkálja a 85hz-t és miért remeg a monitoron a kép?milyen tip. a moncsid?
-
@kos
tag
Egy ideig földeletlen konnektorban működött, tökéletesen. Aztán mivel állandóan megvágott az áram ezért inkább egy földeltbe dugtam át a rendszert.
A kábel kb. 1 m.
Igen a tv is lehet szar, de akkor meg, ha be sincs dugva a tv-out mitől nem produkálja a 85hz-t és miért remeg a monitoron a kép? -
@kos
tag
Aha. Jóvan. Megpróbálom csak most melóhelyről írok, gép meg otthon úgyhogy majd még visszanézek délután.
Egyébként monitort is cseréltem, azzal is ugyanezt csinálta.
Az eddigi segítséget és gyors reagálást hálásan köszönöm!
-
Prozac
aktív tag
Mondd csak földelt a konnektor ott nálad?
Miylen hosszú a TV-hez a kábel?
Az nem szed össze valamit?
Arról nem is beszélve hogy akár a TV is lehet sz@r (bocs).
[Szerkesztve] -
Prozac
aktív tag
A wincsi, cd, dvd, floppy tápkábeleire gondoltam...
A TV-n a kép a monitor lehúzása után is remeg? -
@kos
tag
Azt hogy érted, hogy minden tápkábelt?
Egyébként tápot is cseréltem és semmi változás.
Igen a bios-ra gondoltam.
-
@kos
tag
Szóval, ha rákötöm a tv-t és restartolok, akkor eszméletlenül beremeg, használhatatlan. Ha mindezt úgy oldom meg, hogy nem indítom újra a gépet akkor meg szemetel a kép a tv-n. Tehát valami nagyon nem kóser.
-
Prozac
aktív tag
Windowson kívűl mit értesz?
A Windows előtt? (BIOS)
Én lehúznék minden tápkábelt a gépben, csak alaplap és videokari maradjon és megnézném úgy, illetve ha lehet akkor egy másik táppal is.. -
@kos
tag
-
Lengyi
aktív tag
Üdv!
Problémám a következő: remeg a kép a monitoromon, 85Hz-en, kb. 70-72Hz-en tudom használni, így viszonylag normális képet ad. Ez a remegés akkor a legborzasztóbb, ha kiküldöm tv-re a képet, akkor szinte elviselhetetlenül ratyi a kép. Windows-on kívül is fennáll a probléma, tehát nem hiszem, hogy driver (vagyis azt már frissítettem). Semmi nincs a monitor környékén, ami bezavarhatná. Érdekes, hogy amikor dolgozik a vinyó, akkor néha erősebb a remegés. Lehet, hogy a vinyó okozza vagy mittudomén?
Segítséget köszönöm!Kapcsold ki a mobilt
Jó szégyellem magam de nem hagyhattam ki 
-
@kos
tag
táp codegen 300 w, videokártya meg egy ati 9100as
tv out kábelt már cseréltem, nem az a gond.
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
Üdv!
Segítséget köszönöm!Milyen táp, milyen vga?
-
EQMontoya
veterán
Üdv!
Segítséget köszönöm!gondolj bele, a vinyó ahogy rászkódik, megrázza a vidkarit, ettől remeg a kimenő jel, és a kép is

viccen kivül, majdnem biztos vagyok benne, hogy vmi belezavar a dologba, vagy a házban a vga-nak, vagy a kábelnek (mivel a tv-n is remeg). utóbbi talán a jobbik eset, kábel könnyen árnyékolható, vga kevéssé. -
@kos
tag
Üdv!
Segítséget köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Autós topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Arc Raiders
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Blogjában leplezte le a 12V-2x6 tápkonnektor hibáját a Corsair
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! SÁRGA! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - CITRUS AJÁNDÉKKAL!
- Bomba ár! Lenovo X1 Tab 2nd - i5-7Y57 I 8GB I 256SSD I 12" FHD+ Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s Touch - i5-4G I 12GB I 128SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 Touch - i5-4G I 8GB I 128SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple MacBook Air 13" M5 10CPU / 8GPU / 16 GB / 512 GB - 1 Év Apple Garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iPhone 14 Pro Max 1TB Space Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5261
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- Apple iPhone 12 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 4070 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, amúgy a codegány nekem se szimpi, én is gyanakodnék egy kicsit a tápra, nameg a vga kábel se biztos hogy ép, lehet az egyik föld el van szakadva, és nincs minden rendesen árnyékolva, esetleg.

Jó szégyellem magam de nem hagyhattam ki