Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tisztavíz

kezdő

válasz tisztavíz #1207 üzenetére

Alaposabban megnéztem a képeket. Szabadban 4db távoli kép készült, rendre élesek (a széleken is). Beltérben is jók a távolabbi, minimum több méterre fókuszált képek (pl. szoba). Életlenségi probléma kb. 20-50 cm-re lévő témánál volt. Nem csak dokumentumnál jött elő, pl. sik falon táblánál vagy egy tálcán süteménynél nagyon jó megvilágítottság mellett is. Nem fokozatosan a képek széle felé növekszik az életlenség, ami tipikus lencsehiba lenne. Mélységélességi problémának sem látszik, mert a kép egy része éles és ugyanabban a távolságban (maximum néhány centiméterrel távolabb) néhány centiméterrel arrébb egy foltban életlen. A kép közepétől nem egészen a széléig van egy sáv vagy folt, ahol életlen. Nekem úgy tűnik, tökéletlenre gyártott objektív vagy defective by design. Ezektől a kicsi objektívektől ebben az árkategóriában valószínűleg nem lehet többet elvárni. Az iPhone képeken, amiket szoktam kapni bezzeg minden tű éles. Szóval nem igaz, hogy ekkora méretben nem lehet tisztességes kamerát gyártani. Ezt tudván utólag nem vettem volna meg a telefont, mert ettől jobb kamerát szerettem volna.

Új hozzászólás Aktív témák