Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tisztavíz

kezdő

válasz fisi #1205 üzenetére

Nem voltam vele megelégedve. Nehéz úgy írni, hogy már nincs meg a telefon, csak néhány kép, amit lőttem vele. Alapvető probléma volt, hogy a képek szélei életlenek. Sok A4-es dokumentumot fotóztam Dokumentum módban, ami még ki is vágja a képből a széleket, csak a dokumentum marad. Ez javítana az optika leképzési hibáján, de ennek ellenére 3-5 képbôl egy lett használható. Képtelenség a lappal tökéletesen párhuzamosan tartani a telefont, de mindent megtettem. Ennek ellenére a képek szélei, de néha kompletten az egyik fele elmosódott, életlen lett. A használható képeknél is megmaradt az életlenség, éppen elfogadható mértékben a szöveg olvashatóságához. Az apró betűk határeset voltak. Kint nem használtam. A beltéri képeken is meglátszik ez a mélységélességi probléma. A közelképek szinte hasznälhatatlanok voltak, mert kis távolság tartományon belül is életlen lett a téma nagy része. A 14T-n is megfigyelhető ugyanez a jelenség lényegesen enyhébb mértékben. Úgy vettem észre, valójában sokkal gyengébbek ezek a telefonok, mint állítják. A GSMArena teszteket nagyon alaposan megnéztem a vásárlás előtt, a képeket pixel szinten analizáltam. Illetve van a DXOMark. Van egy olyan érzésem, hogy a telefon hivatalos kiadása előtt tökéletesre gyártott tesztpéldányokat kapnak. Nem hozta egy telefon sem az ott látott minőséget.

Új hozzászólás Aktív témák