Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cyberpunk

félisten

Véleményem szerint vallásnak nincs helyes az iskolákban, sőt a Parlamentben sem lenne, de ez már politika. Nem folynék ebbe bele itt. :) Én is kaptam hittant, templomba is jártam stb..., de végül ateista lettem. A miérteket nem magyaráznám különösebben, legyen annyi elég, hogy nem logikus valami misztikus természetfelettiben hinni, aminek a létezésére nincs bizonyíték, csak a hit, hát én racionális gondolkodású vagyok, így nekem a hit nem elég. Szerintem amíg a gyerek nem képes önállóan dönteni afelől, hogy hívő lesz e, vagy sem, vagy milyen vallással akar szimpatizálni nem szabad befolyásolni. Nyilván ha egy vallásos családba születik nem igen lehet e befolyás elől megvédeni, de persze embere válogatja. Az én családom is valamilyen szinten vallásos, de persze szerencsére nem mélyen hívő, végülén is elfordultam ettől az egésztől. A vallásos történetek viszont érdekesek, noha megtalálható gyakorlatilag mindben valami formában az okkultizmus. Viszont olykor érdekes tanulságok is levonhatóak, már ha eltekintünk a misztikumtól.

Mindent egybevetve ha a gyerek akarja, akkor hadd járjon hittanra. Igazából nem ezzel van a baj, ha nem azzal, hogy kötelező jelleggel behoztak két választható tantárgyat, ami amúgy teljesen felesleges lenne, és sok helyen csak időpazarlás jellegű a dolog. Inkább több sport kéne, vagy ahogy már írtam logika oktatás.

Új hozzászólás Aktív témák