Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu



Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7551) Male válasza peppyscot (#7550) üzenetére


Male
nagyúr

SIM-et kicseréltetted? Nekem volt ilyen gondom még az előző telefonommal (Lenovo). Egyszerűen nem csengett ki néha, de értesítést sem kaptam, hogy volt nem fogadott hívás... sem a telefontól, sem utána SMS-ben a szolgáltatótól... kicseréltettem a SIM kártyát, és megszűnt a gond.

(#7552) Burwor válasza Burwor (#7474) üzenetére


Burwor
tag

Nem, mégsem javult a touch fagyás. Ujjlenyomat érzékelő megérintése kioldja a fagyást továbbra is. Mi lehet ez? Navi gombok meg mennek.

Összes eladó cuccom: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=burwor

(#7553) zombei válasza Burwor (#7552) üzenetére


zombei
aktív tag

Mármint downgrade-el sem javult ?

(#7554) peppyscot válasza Male (#7551) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Vadi új sim kártya volt mikor beletettem, de köszi a tippet, kicseréltetem. Másik telóban meg nem akartam használni pár hónapig, várván hogy a másik telónál is jelentkezik-e. Remélem csak annyi lesz a gond. Így eladni sem szeretném senkinek, hogy így szórakozik. Ritkán, de kellemetlen.

(#7555) Male válasza peppyscot (#7554) üzenetére


Male
nagyúr

Akkor mondjuk kicsi rá az esély, de egy próbát megér. (az enyém régebbi volt, de a többi telefonnal nem csinálta, csak azzal)

(#7556) peppyscot válasza Male (#7555) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Nem jött be sajnos a tipped. Kicseréltettem a sim kártyát, erre egy órával ezelőtt újra csak felvillant az értesítés hogy hívott valaki és nem tudnak felhívni.... Ráadásul másodszor is írtam a support-nak a visszajelzés reportálásnál, névvel, telefonszámmal, emaillel, screenshot-tal, címmel a pörgő merülés miatt. A választ most is várhatom....Boldog vagyok....

(#7557) Űrvándor


Űrvándor
csendes tag

Sziasztok MIUI-11nél,saját sms-hangot nem enged beállítani.Tudtok megoldást? Előre is köszönöm.

(#7558) Blamazs válasza peppyscot (#7556) üzenetére


Blamazs
senior tag

Kapcsold ki a 4G-t és próbáld meg úgy pár napig. Redmi 4x-en is volt ilyen probléma, ott ez megoldotta. A net attól még mehet 4g-n.

(#7559) peppyscot válasza Blamazs (#7558) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Köszi a tippet. Megpróbálom. :R

(#7560) dm1970


dm1970
tag

A fagyás, sajna nekem is megmaradt, annyi különbséggel, hogy eddig fekete képernyő volt, most elmosódva látszik a háttérkép, mintha meg lenne többszörösére nagyítva. Öröm az ürömben, hogy a feketénél nekem nem segített semmi csak az újraindítás, most viszont, ha lezárom a telefont a bekapcs gombbal, következő feloldásnál megjavul.
Lassulás nálam is tapasztalható.
Az akkuval nálam nincs probléma, most kiírás szerint 21,5-t ment, még 22,5 van hátra. 34 képernyő, 24,5 android, 20 játék, 5 BT, tétlen 3,5 és egyéb 10%. Mondjuk sok progit nem használok, nincs face, messenger, viber, net csak ha szükség van rá, BT mindig.

[ Szerkesztve ]

(#7561) peppyscot válasza Blamazs (#7558) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Hát ez sem segített. Csináltam factory reset-et, ez sem segített a bug-os frissítésen mivel most 50% körül mozog az android system process :D .... Ha a bootloadert kinyitom és ha egyszer vissza szeretném zárni, zárás után olyan lenne mintha ki sem lett volna nyitva a teló? Települ rá a gyári frissítés? Nem lenne funkció híány meg ilyesmi? Köszi a segítséget! :R

(#7562) Male


Male
nagyúr

Akinek szintén gyorsan merül a MIUI11 óta: használjátok a második asztal funkciót? Én igen, és az lett a gyanús, hogy mintha az oda-vissza váltás után kezdene durván merülni... ha újraindítom, és nem lépek át a második asztalra, akkor mintha rendben lenne addig...

(#7563) vendingo válasza Male (#7562) üzenetére


vendingo
veterán

Soha nem használtam ezt a funkciót, mégis nagyon merül.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#7564) Male válasza vendingo (#7563) üzenetére


Male
nagyúr

Köszi, akkor nem ez az ok... nem szűntetem meg miatta :)
(Netbank, PayPal és társait pakolom oda inkább, így ha feloldva kerül valaki kezébe, még akkor sem látja még csak azt sem, hogy egyáltalán vannak ezek rajta )

(#7565) peppyscot


peppyscot
csendes tag

Az este bootloadert nyitottam és ment fel rá a miui 10. Merülés megoldva. Majd ha javítsák a miui 11 merülő bug-ot vissza csinálom. Soha nem használtam a második asztal funkciót. :C

(#7566) Male válasza peppyscot (#7565) üzenetére


Male
nagyúr

Viszont így mindened elszállt a telefonról, nem?
MI fiókkal mi történik ilyenkor? Kéri a régi név-jelszót a telefon, és megy tovább minden?
Frissítésként fel is ajánlotta utána újra a 11-et, vagy többet már nem megy így az update?

(#7567) peppyscot


peppyscot
csendes tag

Shootme2 jóvoltából a 7541 hozzászólásból raktam össze a dolgokat. Köszi neki! Plusz egy két dolgot a guglin tisztáztam le. Rég csináltam ilyet. De sikerült pár óra után. Igen mindent letöröl a telóról, de van gyári mentés a beállításoknál. Az mentette a névjegyeket, WiFi jelszavakat. Ébresztést, beállításokat. Csak a zenéket, média fájlokat nem. Azt neked kell mentened gépre. Nekem plusz utána járás volt mert alapban Linuxot használok. Az összes program meg Windows - os. A gyári mentés a programokat csak felét tudta menteni.... Az szívás volt. De megérte, pörög a rendszer és 20% ment merült az aksi 24 óra alatt. Igaz nem is volt időm nyomkodni. A mi fiókból lehet ki kellett volna lépni flashelés előtt. Elmaradt... Viszont be tudtam lépni a jelszóval meg a mi account számmal. Ahogy értelmezem teljesen vissza tudom állítani gyárira a rendszert ha kell. Most is fel dobja az értesítést hogy van frissítés. Ki kellene kapcsolni a frissítést, de amint írtam nem volt időm ezzel foglalkozni ma. De nem fogom, csak ha a bugot javítsák. Utána vissza zárom a bootloadert. Most jó így. Jó hosszú lett 😂

(#7568) Male válasza peppyscot (#7567) üzenetére


Male
nagyúr

Köszi az infókat! :)

(#7569) shootme2 válasza peppyscot (#7567) üzenetére


shootme2
aktív tag

A mi flash alapból visszazárja a bootloadert, ha nem állítottad át akkor már nincs mit visszazárnod...

Az automatikus frissítést mindenképpen kapcsold ki mert a háttérben észrevétlenül letölti és telepíti is a frissítést és akkor kezdheted elölről.

Play áruházban van egy no root firewall nevű app amivel letudod tiltani netről a frissítés alkalmazást és akkor értesítést sem küld. Nekem kicsit összevissza működött de tehetsz vele egy próbát.

(#7570) peppyscot válasza shootme2 (#7569) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Átállítottam hogy ne lock-olja (clean all) vissza a bootloadert a miFlash. Nem mertem lezárni :) ha talán elcseszek valamit könyebb dolgom lesz. Kikapcsoltam az automatikus frissítést, meg mindenhol ahol tudtam kikapcsoltam. De értesítés jön róla. A no root firewall hát elég hektikus. Beállítottam hogy bootoláskor induljon, de nem indul :) akár mit csinálok. De nem zavar már, nem frissít 11-re az a lényeg. Köszi a segítséget :)

(#7571) csongi


csongi
veterán

Sziasztok!
Eu rom van fent jelenleg.Nyitott loader.
Recoverys M11 Global Stabilt fel tudom tenni a rendszerbol a frissitesi mod kivalasztasaval?
Illetve ebben az esetben ugrik loader nyitottsag. Illetve ha van fent TWRP az is?

(#7572) Male válasza Male (#7562) üzenetére


Male
nagyúr

Nos, akinek MIUI11 merülési gondja van... hát nekem megoldódott!
Két dolgot tettem hozzá:
- Netes ajánlásra: Beállítások -> A telefonról -> Rendszerfrissítés (ugye kiírja, hogy nincs frissítés) -> jobb fent a 3 pötty -> A legújabb frissítőcsomag letöltése... ha végzett a letöltéssel, akkor telefont feltölteni maxra (fontos, gondolom az akksi százalék számítást elcseszi különben), majd töltőről le, és akkor rányomni, hogy indítsa újra magát a frissítéshez...
- Utána, ez már saját ötlet volt: Beállítások -> További beállítások -> Fejlesztői beállítások -> ...és itt: naplózási puffer levéve 256K-ra, Naplózási szint átállítva Error-ra (warningon volt alapból, az meg droid esetén folyamatos gyakorlatilag), és talán a legfontosabbnak tűnő: Mobiladat mindig aktív kikapcsolása.

Nem tudom melyik segített, de az eredmény: este letettem 82%-on a telefont, 10 órával később 78%-on volt (Wifi, GPS, BT bekapcsolva)... ez ha jól emlékszem pont az a szint, ami régen volt (az Android százaléka még mindig magas, de a merülés helyreállt).

[ Szerkesztve ]

(#7573) zombei


zombei
aktív tag

Melyik Gcam-ot használjátok, amiben van Night Sight ?

(#7574) peppyscot válasza Male (#7572) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Ez jó hír! Most még miui 10 van fent. Kicsit idegesít hogy jelzi hogy frissítés van 😂 különben a miui 10-en is a puffer 4k és warn beállítva. Lehet a miui 11nek ennyivel több hardware kell igénye.

(#7575) Male válasza peppyscot (#7574) üzenetére


Male
nagyúr

Hm... érdekes. Persze nekik jól jön a visszajelzésben, ha a warn is megy, csak hát aki látott már droidot elindulni/futni, hogy mi zajlik akkor, mennyi warn van... persze ezt a felhasználók nem látják, szerencséjükre (meg a gugliéra) :)

Egyébként az a két beállítás lehet, hogy nem szólt bele az eredménybe, egy lépésben csináltam, így nem megállapítható. Viszont szépen elment 3 napot így most.
Ha még 10-ed van, nálad hogy néz ki az akksi stat, az Android rendszer ott is 3x%-ot eszik meg?

(#7576) peppyscot válasza Male (#7575) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Az android system 30.5% tehát itt sem jobb....legalábbis nálam. Nem igazán néztem régen a miui 11 előtt, mert nem merült gyorsan. Semmi bajom nem volt vele. Kb 3 napot megy el.

[ Szerkesztve ]

(#7577) Male válasza peppyscot (#7576) üzenetére


Male
nagyúr

Köszi! Szóval régen is magas volt az aránya.

Maradt hasonló, csak már elment 3 napot a javítás után:

Ami maradt idegesítő, és a 10-essel nem így volt szerintem: ha rádugom a gépre, akkor a könyvtárak listázása szinte 1 darab / másodperc... érdekes, mert utána a másolás meg gyorsan megy, csak a könyvtár lista ilyen.

(#7578) Zsoleszhun válasza Male (#7577) üzenetére


Zsoleszhun
addikt

kb. ezt tudja az eu stabil 11.0.3.0 is

¯\_(ツ)_/¯

(#7579) Male válasza Zsoleszhun (#7578) üzenetére


Male
nagyúr

Akkor az jól működik úgy tűnik :)
Nekem a két napot alig húzta ki a frissítés után, amíg nem csináltam meg a leírtakat.

(#7580) shootme2


shootme2
aktív tag

Ezekhez a 3 napos üzemidőkhöz milyen képernyőidő tartozik? Nekem újonnan sem ment el 3 napig...

(#7581) Male válasza shootme2 (#7580) üzenetére


Male
nagyúr

Ha megmondod, hol kell megnézni, megnézem. (Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy úgy 2--3 óra lehetett, mert kb 70-100 perc youtube, és egy kis netezés, néhány e-mail, bevásárló lista írás-nézés)

(#7582) Efreet válasza Male (#7581) üzenetére


Efreet
senior tag

Ahol a screenshot készült rá kell bökni a képernyő sorra

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#7583) kardos1993 válasza shootme2 (#7408) üzenetére


kardos1993
csendes tag

Szia
Sikerült megszereznem az Android 7.1 változatát. Miként lehetséges visszatérni rá?

(#7584) Male válasza Efreet (#7582) üzenetére


Male
nagyúr

OK, nézem.... most 3 nap 0 óra 52 perc az utolsó töltés óta idő, és 37%-on van még az akksi. Ebből a képernyő bekapcsolva: 3 óra 17 perc.

(#7585) totyak


totyak
aktív tag

Sziasztok!

Vissza tudok lépni macera nélkül valahogy az előző MIUI-ra? Nekem úgy tűnik, mintha sokkal gyorsabban merülne a telefonom, mióta pár napja frissítettem a 11-re. Bosszankodom is, mert már régóta ajánlgatta a frissítést, de most nyomtam rá. kár volt.
Este, lefekvés előtt húztam le a töltőről, reggel nézem, már csak 90%. Pedig nem volt bekapcsolva semmi, nyilván a kijelző sem fogyasztott, csak maga a rendszer.

(#7586) Male válasza totyak (#7585) üzenetére


Male
nagyúr

Mielőtt visszalépsz: #7572 -t szerintem próbáld le! Ez sokkal egyszerűbb, és adatvesztés nélkül megvan, a 10-re visszalépés meg úgy tudom csak adatvesztéssel oldható meg.

(#7587) totyak válasza Male (#7586) üzenetére


totyak
aktív tag

Á, olyan áron nem is lépnék vissza, hogy belenyúlkáljak a telefon agyába, meg elvesszenek az adataim. Azért az bosszantó, hogy elvileg egy friss rendszer és rosszabb lesz tőle a telefon. Én vagyok a hülye, mert a régi MIUI-val tökéletesen elvoltam, de rá kellett nyomnom a frissítésre. Érdekes, az én telefonomra 11.0.2.0 jött, a családban levő régebbi Xiaomi készülékre meg 11.0.3.0-t ajánlgat (mondtam neki, hogy ne telepítse).

Szokta az ilyesmit javítani a Xiaomi, vagy nem foglalkoznak túlzottan vele?

Egyébként mit tölt le, amikor a három pöttynél rányomok, ha egyszer azt írja, hogy nincs frissebb? Nem értem. Mindegy, letöltöttem, töltöm a telefont, aztán rányomok, hogy telepítse. A módszer másik felét csak akkor próbálom ki, ha holnap reggel megint óriási mínuszban leszek % ügyileg.

Köszönöm a segítséget, remélem beválik.

(#7588) shootme2 válasza Male (#7584) üzenetére


shootme2
aktív tag

Ezek szerint a felhasználói szokások miatt van ilyen különbség. Nekem 17-22 órát szokott bírni töltés után és a képernyő 6.5-7 órát megy. Nagyrészt netezés de 2-3 óra játék is van benne + telefonálás.
Amikor kihúzza 2 napig (nagyon ritka) akkor 5-6 óra képernyőidőt szedek össze.

(#7589) shootme2 válasza kardos1993 (#7583) üzenetére


shootme2
aktív tag

Helló!

Kicsit jobban utánanézve a redmi 5 plus-ban nincs rollback protection úgyhogy a szokásos módon fel lehet tenni a legutolsó 7.1 alapú miui 9-et (9.6.4.0). Én még nem próbáltam androidban visszalépni úgyhogy saját tapasztalatom nincs.

1. Le kell tölteni a 9.6.4.0 fastboot verziós romot és kicsomagolni. [link]
2. Bootloader nyitás. [link]
3. Mi flash letöltés és telepítés. [link]
4. Rom telepítés mi flash-el. Itt érdemes a jobb alsó sarokban a clean all-t választani így nyitva hagyja a bootloadert így ha gond van még lehet próbálkozni 8.1 alapúval. Videós segítség [link] .

(#7590) Male válasza totyak (#7587) üzenetére


Male
nagyúr

Nincs mit, remélem beválik neked is! Nálam működött.

Szerintem, de ez csak tipp: ugyan azt tölti le, csak így újra felrakod. A gondot pedig az okozza a frissítésnél, hogy nem 100%-on van az akksi amikor felkerül az új ROM, és ettől bebolondul valami az akksi kezeléssel. Megkockáztatom, hogy nem is merül le valójában olyan hamar, szimplán rosszul érzékeli az akksi töltöttségét ilyenkor a rendszer (tehát maikor lemegy 20% alá, akkor valójában mondjuk 45%-on van még). Ha így van, akkor azoknak nincs gondja a sima váltásnál sem, akik 100%-os töltöttségnél nyomnak rá az újraindításra a frissítésnél.

(#7591) peppyscot


peppyscot
csendes tag

Én vissza rollback-eltem miui 10 - re. Hát nem merül annyira. Pörög. Viszont megőrülök a frissítés jelzésével. Mindenhol letiltottam, blokkoltam a frissítés.apk - t Elengedtem a dolgot. Nem fogok venni több xiaomi-t ez a húzás miatt. Mindehol tele a külföldi fórumok ez miatt hogy sokkal jobban merül és semmit sem tesznek. Mégcsak nem is változott az android verzió hogy indokolt lenne az erősebb hardware. :W Vissza lehet rollback-elni, de nyitáskor minden adat beállítás kuka. Van gyári mentés, de az csak telefon számokat és WiFi jelszavakat menti. Az appok és beállításai kuka.

[ Szerkesztve ]

(#7592) kardos1993 válasza shootme2 (#7589) üzenetére


kardos1993
csendes tag

Fantasztikus köszönöm.
Megpróbálom.

(#7593) zombei válasza shootme2 (#7589) üzenetére


zombei
aktív tag

Már nem azért, de nyitott bootloaderel, fastboot-ban MiFlash-el mindegyik telefont lehet flashelni. Amire te gondolsz, az a "fejlesztői" opció lenne, amivel zip-ből lehet telepetíteni a frissítés menüben, de ez nem tudom, hogy működik e visszafelé.

(#7594) totyak válasza Male (#7590) üzenetére


totyak
aktív tag

Üdv! Nos, úgy tűnik helyreállt a telefon. Este direkt nem nyúltam hozzá, nem csináltam vele semmit a 100%-os feltöltés után. Lefekvéskor már csak 99% volt, ébredéskor pedig 97%. Szóval egy éjszaka alatt 2%-ot merült. Kb. ilyen volt MIUI 10-en is. A többi beállítást meg sem csináltam, csak újra lehúztam a frissítést.

(#7595) Male válasza totyak (#7594) üzenetére


Male
nagyúr

Na, szuper! :) Akkor a plusz részek nem kellenek úgy tűnik :)

(#7596) shootme2 válasza zombei (#7593) üzenetére


shootme2
aktív tag

Jogos. Az csak recovery-ből és fejlesztőiből probléma.

(#7597) peppyscot válasza shootme2 (#7596) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Egyébként próbáltam fejlesztőiből nem lehet rollback-elni. Csak bootloader nyitás majd miFlash-el újrahúzni.

(#7598) gombasm válasza peppyscot (#7597) üzenetére


gombasm
aktív tag

Ha már nyitva a BL akkor nem kell a miflash, telepítsetek OrangeFox recovery -t és simán zip -ből bármi telepíthető oda-vissza.
A teljes törlést visszafelé sem így sem úgy nem lehet megúszni és recoveryből telepíteni sokkal barátibb, mint a miflash.

[link]

[ Szerkesztve ]

Nexus 4 & Redmi 5+ & Poco F2 pro & Poco X6 pro

(#7599) peppyscot válasza Male (#7595) üzenetére


peppyscot
csendes tag

Na megcsináltam a a miui 11 - frissítést és a beállításaid. Mindet 🙂 Az eredmény 3 nap 7 óra képernyő idővel! Ennyit soha nem bírt ki még miui 10-el sem. Köszi hogy kitapasztaltad! :R

[ Szerkesztve ]

(#7600) Male válasza peppyscot (#7599) üzenetére


Male
nagyúr

Örülök, hogy bevált neked is! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.