2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

A XIAOMI BOOTLOADER-NYITÁS ÚJ FOLYAMATA

Írta: | Kulcsszavak: Xiaomi . BL . bootloader . BL-nyitás . bootloadernyitás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szasztok.MIndenhol az "őskori" leírások találhatók meg, ahol még létezett BL-nyitás engedélykérő oldal, oda regisztrálni kellett, majd várni kb 2 hetet és után kezdeni a folyamatot. Nos, ez az "őskorban" volt, ma már másképp kell.

A mai telefonoknál már más a folyamat.

1. Megveszed a telefont amin gyári ROM-van.
2. Belépsz a Mi Fiókoddal a MIUI-ba (ha nincs még fiókod létrehozol egyet, mert BL-t nyitni, csak fiókkal belépve lehet!...illegális utakról most nem beszélünk)
3. Előhozod a Fejlesztői menüt (A telefonról menüben sokszor megérinted a MIUI-verzió sorát), majd a Fejlesztői menüben engedélyezed az USB debugging-ot (USB hibakeresés-t)
4. A Fejlesztői menüben a Mi Unlock állapot menüt megnyitod
5. A Mi Unlock állapot menü alján összebindeled (összekapcsolod) a telefont a Mi Fiókoddal (99%-ban wifi kapcsolaton nem engedi, csak mobilneten!!!)
6. Az i.mi.com oldalon belépsz a Mi Fiókoddal, jobb felső sarok Avatarra kattintva belépsz az "Account-ba" és ellenőrzöd, hogy 100%-os e? (Ha nem azzá teszed a fiókodat)
7. Letöltöd a http://en.miui.com/unlock/download_en.html oldalról a Bootloader-nyitó alkalmazást.
8. Telepíted a PC-dre a nyitóalkalmazást, elindítod, belépsz a MI Fiókoddal.
9. A telefonodat fastboot módban a PC-re kötöd (fastboot mód elérése: kikapcsolt telefont úgy kapcsolod be, hogy nem csak a bekapcsoló gombot nyomod, hanem a hangerő lefelét is, míg a Fastboot mód meg nem jelenik)
10. A BL-nyitó felismeri a telefonodat, ellenőrzi, hogy össze van-e kapcsolva a Mi Unlock állapot menüben a telefon és a Mi Fiók, majd lefuttatod a a bootloader nyitást (párszor meg fogja kérdezni, hogy biztos akarod-e és hogy ez mindent töröl a telefonról)
11. ...és nagyon figyelsz, hogy sikerrel lefut, vagy hogy milyen hibaüzenetet ír ki!!!! (A hibaüzenet ismeretében tudunk segíteni) Legtöbbször azt írja ki, hogy hány órát kell várnod, míg kinyithatod a telefonod.

Remélem nem hagytam ki semmit. Ma kb. ennyi a BL nyitás.

Ha ezek mind megvoltak, akkor kell hogy engedje a nyitást (vagy kiírja hány órát kell várnod)

Nem szigorúan ide tartozik, de egy fontos link, ha használt Xiaomi telefont veszel.
Itt le tudod ellenőrizni, hogy az eladó valóban megszüntette-e a telefon és a régi MI Fiók kapcsolatát [link]

Telefoneladás elõtti kilépés teljes folyamata:

- Mi Accounttal belépsz a i.mi.com-on és a Find Device opciót kikapcsolod.
- Ugyanitt a "Connected" menüben (felül középen) megszünteted a Mi Account és a Telefon kapcsolatát!
- Kilépsz az i.mi.com-ról
- Telefonban Beállítások / Mi Fiók / Mi Cloud / Eszközkeresés (Find device) kikapcsolása
- Telefonban Beállítások / Mi Fiók / Kijelentkezés
- Végül Full Factory Reset / Gyári adatok visszaállítása (Belsõ tárhely is!!!)

Könnyen le tudod ellenõrizni, hogy sikerült-e. Factory Reset / Gyári adatok visszaállítása után, újraindítod a készüléket és ha a nyelv és régió beállítása után a Mi Fiókot (telefonszámot, emailcímet) és a jelszót is kéri, akkor sikerült megszüntetned a készülék és a Mi Fiók kapcsolatát, hosszú power nyomással kikapcsolhatod és viheted eladni, (vagy rakhatod fel a polcodra).
Ha csak a jelszót kéri (és apró betûkkel írja, hogy ez a telefon össze van kapcsolva egy Mi Accounttal) akkor hiba van, nem fog a készülék más Mi Fiókjával mûködni.

Ha a vevõ "gyári" állapotban szeretné megvenni, akkor rátolhatsz egy global stable romot, és visszazárhatod a bootloader-t. A MIFlash-ben állítsd be a Clean all and Lock opciót, de ha esetleg még sem zárta vissza, akkor Fastboot módban kiadott fastboot oem lock paranccsal újra zárható a BL. Vagy használj MI FLASH PRO-t

2020-tól van egy új szabály a ROM-felsselénél, erre is figyeljetek oda!!!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.