- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
vadászcsiga #198 üzenetére
..az a 13kb több mint gyanús.
.
-
Geller72
veterán
"Hiba viszont, hogy nincs a lencsék között váltás felvétel közben."
-Ez érdekes, mert még a Mi 8 is váltogat.. -
mjani1172
addikt
válasz
Milestone2 #191 üzenetére
...Üdv, lemerült egyik nap és másnap nem kapcsolt be..."
EDL-ben ragadnak örökre...Korrekt.
És ez hogy,mitől? Elég könnyen belenyugszanak a tulajok.
-
rigoberto
őstag
válasz
Milestone2 #191 üzenetére
Üdv.
Ezt a bizonyos hibát garanciába javítják? -
-
Milestone2
nagyúr
-
helixP
nagyúr
válasz
Milestone2 #186 üzenetére
Micsoda? Ehhez hol van forrás?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Milestone2 #188 üzenetére
Annyiért nagyon.
-
sfdrakex
nagyúr
-
Milestone2
nagyúr
válasz
elfelejtette #179 üzenetére
Csak a Mi9 Mi9T szériahibája az agyhalál (alaplap-elszáll) tömegével mennek vissza a szervizekbe. Nem javallanám.
-
Drenadar
veterán
válasz
sfdrakex #176 üzenetére
Sok idő... most direkt csináltam egy 108-as képet. rányomtam a szép kerek exponáló gombra, és kb másfél sec volt (felfele kerekítve) mire újra tudtam csinálni egy képet.
Értem, hogy a mai világban az ember egy másodpercet sem várhat, az idő pénz. de közel sem 15 másodperc, felesleges ilyen rémhíreket terjeszteni.
Már elfelejtették az emberek a betárcsázós modemes időszakot... nah ott kellett várni. sokat. -
Drenadar
veterán
válasz
miszterjoel #180 üzenetére
Tényleg érthetetlen nem is értem. de tényleg.
MIX 3: 3200mAh
mi note 10: 5260 mAh
(Laikusoknak: ez az akkumulátor teljesítménye, amitől leginkább függ a telefon súlya, mérete, stb)
Nem vagyok jó matekból de ez majdnem a duplája. Ezek olyan érthetetlen dolgok, mint hogy miért nagyobb egy kamion egy személygépkocsinál -
thommypl
tag
Azt egyébként mindenki tudja, hogy az árban nem csak a proci van? Úgy mondogatja mindenki, hogy ennyiért nem ez jár mintha más része nem is lenne a telefonnak
-
miszterjoel
csendes tag
-
Drenadar
veterán
válasz
miszterjoel #173 üzenetére
nekem nem hiányzik. így is nagyon vastag és nehéz. Akinek nagyon kell a QI töltés az megoldja tokkal, vagy vesz más telefont. a Mix2höz képest ez a telefon totálisan dagadék érzetet ad így is.
-
miszterjoel
csendes tag
válasz
Kolondrum #134 üzenetére
Kinek a pap kinek a paplan...
Nekem igenis hiányzik egy ilyen értékű telóból a qi töltés. Nálam a vezeték dugdosást kb. 3 éve váltotta fel, azóta a qi nélküli telók nem játszanak. Az irodában, a kocsiban és otthon is van qi gyors töltő és egy mozdulat rátenni és levenni. -
vadászcsiga
félisten
Most olvastam el teljesen a cikket. “ A Mi Note 10 és a Mi Note 10 Pro kameratelefonként tetszeleg, a P30 Pro dizájnelvét követve ”
Akik meg a Samsungot nyúlták le, de csúnyán. -
India
aktív tag
Hat..... Azert en annyira nem vagyok elajulva fotokert csapnivalo a video........
-
Francia91
veterán
válasz
#16514048 #142 üzenetére
Csak a 808-asnál és 1020-asnál 41 MPixel jut az 1/1,2" és az 1/1,5"-os szenzorra
Abban viszont én is osztom a hozzászóló véleményét, hogy a 950-es és a 1020-as Lumia abszolut képminősége még mindig ott lenne (és ott is van) a mai mezőny élvonalában, és a gyári kameraszoftvere is jól meg van csinálva. Oké, automatikában nem egy P20/P30 Pro szint, de pikk-pakk oda lehet állítgatni az aktuális viszonyokhoz, ha kitapasztaltad.
Mondom ezt úgy, hogy a Nokia 7.1-esem a fő telefonom, de fotózni a 950-est és az 1020-ast is hozom magammal a mai napigHa jól emlékszem, Neked van/volt 1020-asod, tudod miről beszélek
-
Silenzio
addikt
válasz
volvoguy #164 üzenetére
108 Mpixeles modul sem volt még mobilban. A Snap 855 is sokkal tovább fogja menteni, mint egy 12 Mpixeles képet, egyszerűen ennyi az adat, csók. Ezt hibának felróni botorság. A tartalom előállításnál sok addig ismert szabály bukó. Vegyél egy legújabb i9-cel ellátott procit a legújabb 2080-assal meg 64 giga rammal, vért fog izzadni egy sima 5 perces videó vágásánál 4K-ban, mert ennyi az adat, és mert - nem mellesleg - kurva szarok a szoftverek, főleg az Adobe Premiere.
A színeivel én sem voltam teljesen elégedett a fotóknak, mindent egybevéve viszont úgy gondolom, hogy igenis az élvonalban van, főleg a natural bokeh miatt.
-
-
PeAdam
tag
Annyira unalmas már ez a csúcslapka szöveg. Magyarázza már meg valaki, mire nem elég a 730g ami ebben van 6Gb rammal megtámogatva? Hétköznapi felhasználás során szinte semmi különbséget nem lehet észrevenni, millió videó van erről youtubeon. Akinek a kamerás képességek a fontosak annak ez lehet az egyik legjobb választás a jelenlegi kínálatból... Akinek meg "fortnájtra" kell a telefon, ott az Mi 9T Pro (nem mintha a Note 10 nem futtatná el röhögve).
-
Fuxosbömis
tag
válasz
Viktor0610 #88 üzenetére
Nem trollkodom. Ez a véleményem.
-
Noukoum
veterán
válasz
Viktor0610 #128 üzenetére
-
törölt tag
válasz
#16514048 #158 üzenetére
Meg amúgy a 'Szerb Antal' utcatábla "alatti" szekrényt érdemes még megnézni. Hová tűntek, halványodtak el a rajta lévő firkák az 1. link alatti képen? Ilyet utómunka során akkor tapasztal az ember, mikor keményen megdolgozza a képet zajszűréssel.
Kicsit lehet túl van élesítve a 2x zoom kép, de nem ezen múlik a dolog, egyértelműen részletesebb, kontrasztosabb, valósabb. Meg nem is azon múlik, hogy egy kicsit közelebb hozza a témát, annak az 1. link alatti tujának akkor sem úgy kéne kinéznie. Az megint csak zajszűrés eredményeképp néz ki annyira gusztustalan módon.
-
törölt tag
válasz
#56474624 #156 üzenetére
Gondolom a rekesz miatt puhább is kicsit a rajzolata, meg azért a 2x még úgy is "közelebb hozza" a témát, hogy 27 vs 12 megapixelt nézünk 100%-ban.
Bár ennek ellenére is nekem a második inkább tűnik túlélesítettnek és "digitálisnak", mint természetesnek. Olyan glória van a vonalak meg az utcatábla betűi körül, hogy öröm nézni.
De megint az van, hogy két teljesen más felbontású képet hasonlítunk össze. Azonos méreten jobb minőségűek a főkamera képei, attól hogy jobban bele lehet nagyítani 27 megapixelbe, nem biztos hogy mindig bele is kell.
-
matyiGo
aktív tag
Azt nem értem hogy egymilió éve gyártjátok ezeket a mobil kamerateszteket és a legritkább esetben tesztelitek a bőrszínt*. Nyilván ritka fotós helyzetek azok amikor barátokat, családot vagy éppen selfi-t készít az ember de na, azért néha néha...
csak előfordul.
*értem ezalatt az ember fotókat.. nagyon eltérő algoritmusokat alkalmaznak expora, fehér egyensúlyra... pl én azért nem használok OnePlus-t mert amikor vettem volna, a kiszemelt típus rózsaszín bőrt csinált ráadásul hülyén élesített...stb.. És hát ezek az infók nem derülnek ki egy épületképpből meg egy makro fotóból.
csak kicsit lett off. tök jó lenne a jövőben látni ilyesmit. és nem feltétlenük kell hozzá ember. egy nagyon jó miőségű nagyfelbontású portré lefotózása vagy egy nagy családi kép is megteszi szerintem. bár ezt inkább ki kell tesztelni...
-
törölt tag
-
törölt tag
A 2x zoom képek miért annyival jobbak? Van ennek valami technikai magyarázata?
-
enginev3.0
félisten
válasz
vadászcsiga #143 üzenetére
Elsején ez teljesen elfogadható
-
GerykO
aktív tag
válasz
Viktor0610 #149 üzenetére
Elég sok abban az árban van... Ezért joggal vár el az ember jobb minőséget mint egy rendszerkompakttól... Értem, hogy a dslr-eken cserélgetni kell az obit, mondjuk szifonra volt valami csipeszes biz-baz, Motorola helyében meg moto-modban hoztam volna, s hülyére kerestem volna magam...
-
Anty86
csendes újonc
válasz
Milestone2 #148 üzenetére
Biztos android verzió volt írva:) de a miui-nál sincs frissítés :D szóval nem értem a dolgot :D
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Viktor0610 #149 üzenetére
-
-
Anty86
csendes újonc
Hejhó:) Búék:)
Reggel jött egy értesítés, hogy új android verzió elérhető, viszont amikor rányomtam azt írta a teló hogy nincs frissítés:D -
DraXoN
addikt
válasz
#16514048 #142 üzenetére
hmm..
ha tényleg ekkora szenzort kapott, és csak ennyit tudott belőle kihozni... akkor valami nagyon félrement..
Mindenesetre nincs meg benne a WoW faktor sehogy se. Azt persze azóta a többi kamera szenzora is sokat fejlődött, az optikák fejlődtek, így önmagában a nagyobb szenzor már csak "mértékkel" érhetvalamit (ha valahol máshol "elcsúszik" valami.. akár hardveren, akár szoftveren).
Ha a szoftver a ludas akkor lehet csak a jelenlegi szoftverrel ilyen... (azt javítanak majd később).
Bár én még az optikára is gyanakszom, hogy ott ment félre valami...Mind1 nekem, mondjuk nem venném meg ezt a telefont.. ennyiért végkép nem, de még feléért se igazán (nem tetszik formára se).
Meg én ragaszkodom az épkézláb manuális módhoz.. Olyat eddig (mostanában legalábbis) csak LG-től és Sony-tól láttam... (G8S-nek egész jó ára van mostanság, de V40-é se rossz, ha vennék inkább azok közül, persze "nem fer" nem friss áras készüléket összehasonlítani, de ha nem ragaszkodok az aktuális legfrissebb megjelenéshez, alternatíva lehet.. supportba se hiszem, hogy rövidebb lesz az összidő bármelyikkel). -
vadászcsiga
félisten
válasz
Viktor0610 #124 üzenetére
Mert én mit írtam?
-
GerykO
aktív tag
válasz
Viktor0610 #135 üzenetére
A kicsi bögrék pl pont a lumián jobbak, a varrás tény hogy nem, a szín helyesség sem mindig nyerő. Amúgy a manuál módja, könnyen gyorsan állítható, ami sokat számít a minőségben. De így 5 évvel később sem sikerült igazán túlszárnyalni, egy több mint 5ször "akkora" érzékelővel...
-
válasz
Viktor0610 #137 üzenetére
AOD-ra alternatíva egy karkötő, én elhiszem, hogy gáz, de mi band 4 mellett még csak meg sem próbáltam a kijelzőre bármit kitenni, hogy lássam. Van aki ezért vett, tudok róla. Meh van aki nem tudja elviselni ha valami van a kezén, nem hogy a nap 24 órájában. Én csak tölteni meg takarítani veszem le.
Na videó megy?
-
válasz
szilard0805 #131 üzenetére
Hogy ne csak a az off menjen, meg a melyik telónak jobb a kamerája.
Amennyire tudom, ez egyelőre hiba az AOD-dal, szóval tegyél fel egy másik appot.
Pl. NoLED. -
-
válasz
Viktor0610 #128 üzenetére
[link]
Ha már index vs. BMW -
GerykO
aktív tag
válasz
Viktor0610 #130 üzenetére
Lehet csak 20MP, de f/1.9, 26mm (wide), 1/2.4", 1.12nm, AF, OIS...
És a sw is jó -,^ -
szilard0805
csendes tag
Üdv.Zárolt képernyőn a hívások, viber ,üzenetek kis értesítő ikonjai nem jelennek meg semilyen beállítási opcióval.Csak az email értesítő ikon .Ha valaki tudna segíteni megköszönném😜
-
-
GerykO
aktív tag
Szvsz kamera/fotó képessége még mindig elmarad a Lumia950xl mögött, s akkor meg sem említem a Lumia1020-at, vagy a pureview Nokiát (nem HMD!). Keresgélem a 950xl-em utódját, de nem nagyon találtam semmit ami tudásban előrébb lenne, vagy stílusban mondjuk Moto x2 fa, vagy bőr hátlappal, kézbe simuló formával, vagy LG G-flex...
Arról nem beszélve, hogy most melóban unatkozva display dock bill+ egér, azt had szóljon mintha desktop lenne. Ilyesmi megoldás melyik telóban akad?
Lehet inkább veszek egy harmadik akksit azt lenyelem az FB/messenger, meg lassan whatsapp hiányát... -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Fuxosbömis #86 üzenetére
Rakd ki az indexet, és hajts tovább.
-
Armagedown
őstag
A Pixel 3a jó magasra tette a lécet, hiába a 108 megapixel meg a pókszem kamera, a kevesebb néha több.
-
válasz
vadászcsiga #122 üzenetére
Megkapták a
nokiásxiaomis dobozt a DxOMarknál, mi?Az eszedbe sem jut, hogy az ő szempontrendszerük szerint tényleg jobb lehet a Mi 10 Pro?
Főleg annak fényében, hogy egy másik Huawei készülék még magasabb pontszámot kapott.
-
Liliom9
tag
Na én is átjövök a másik fórumról. Szóval a teszthez. Szerintem valóban túlárazott (nem is kicsit). Nekem egy 10 Pro van .... felesleges, de mindig a legjobbat szeretném. Nos van itthon mellette egy (OPPO) Realme X2 (nem a Pro) ..... kívácsiságból rendeltem. Fele árban ugyanaz a hardver .... A kamerában jobb egyedül a 10 Pro ..... semmi másban ...
Hétköznapi, közepesen hard usernek bőven elég mind2 telefon .... Üzemidőben, készenléti fogyasztásban is a Realme a jobb ..... hiába az 5000+-os akksi ....
Szóval Xiaomi fanként kipróbáltam ezt a telefont, de az ár/érték arány iszonyat rossz ..... Remélem nem ez a jövő az Mi 10 szériára vonatkozóan.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
TheBikerider #121 üzenetére
Melyek azok a neves gyártók?
Apple, Huawei, Samsung? Kamera fronton ugyanez csak pepitaban. Régi xiaomikban közelében sincs az optika a note 10-éhez képest.
Meg ne felejtsétek el hogy az ár meg a hype kialakításában részt vett a "neves" Dxomark aki azért jól meg támogatta a telefont. Jobbnak hozta ki mint a p30prot.
-
válasz
janeszgol #120 üzenetére
Ebben lehet igazad van, sőt! Bár nekem volt régebben sok Xiaomi-m, meg volt Nokia 8 telefonom és itt ki is merült.
...és az akkori tapasztalatom, hogy mind-mind gyengék kamera fronton(is). Igazából olcsóság mindig is meglátszott rajtuk. Lehet, hogy azóta fejlődtek, de amikor egy ilyen tesztet olvasok, megint azt látom, hogy még mindig alul maradnak a neves gyártók termékeihez képest.
Valahogy a “minőség” hiányzik ezekből a termékekből. -
janeszgol
félisten
válasz
TheBikerider #119 üzenetére
Szerintem a HMD féle Nokiáknál jobb képet lőnek a Xiaomi telefonok.
-
:...Mi Note 10 mennyiségi, és nem minőségi elvet követ...:
Ez mindegyik "kínai" telefonra elmondható, hogy a minőség nem az erősségük. Fotó minőségben a Pixel verhetetlen... És anno a Nexus...
Az Apple és Samsung szintén első helyen van.Pedig majdnem vettem egy ilyen xiaomi-t. Elgondolkodtam rajta, de azt hiszem nem lesz soha a birtokomban.
-
atike
nagyúr
"ám kamerában maradt a legtöbb tér a fejlődésre"
Azaz pont, amiben elvileg nagyágyú lenne az nem stimmel. Kár érte. Nem lenne amúgy rossz teló, de igen, az ár sem az igazi most...
-
mjani1172
addikt
válasz
vadászcsiga #82 üzenetére
Akkor viszont a mikrofon javult, régi xiaomi betegség volt.
Hacsak nem petárdát hallottatok. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Schuler888 #113 üzenetére
Azt ugye te sem gondolod hogy hardveres ok miatt van néha frame rate bug?
-
hemaka
nagyúr
válasz
Schuler888 #113 üzenetére
Azt a Mi 10-re tartogatjak.
-
Schuler888
senior tag
Az uj generacios kamerat eleg nagy hiba volt csucs soc nelkul kiadni, hogy videoban dobalja a frameket, nem egy jo omen..
-
MarkCsiha461
tag
Valószínüleg ugyan az fog történni, mint a Huawei-el.
-
Gempas 70
aktív tag
Majd rádöbbennek a "fanok" hogy a beetetés ideje elmúlt.. csodák nincsenek. Az "állam" pénzt adott most tartja a markát.. nincs itt semmi vaóóóó a nap alatt
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Zsoltpeter #107 üzenetére
Jobb vagy rosszabb szerinted?
-
Zsoltpeter
tag
Több dologban nem osztom a tesztelők véleményét..inkább nem részletezem én..oka van hogy csak tetszett plecsnit adott.
-
MarkCsiha461
tag
válasz
vadászcsiga #100 üzenetére
Mi9, ZTE Axon 10 Pro, Nokia 9.
-
Milestone2
nagyúr
Itt a Mi 10 mai pletyka gizchina.com lesz jóára
Új hozzászólás Aktív témák
- Nioh 2 (PS4)
- Mesterséges intelligencia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest