Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz futo001 #455 üzenetére

Azt tudom, hogy nem tégla telefon, csak nincs mivel kihozni a bootloopból - tehát egyelőre ott vagyok, ahol a part szakad.

Két külön dolog.
    A flashelést EDL módban csináltam, és ott jött elő a probléma. Ott természetesen a COM10 volt a telefon azonosítója, Elindult a flashelés EDL módban, majd harmadúton megállt az írt hibaüzenettel, ami mint utólag látom, típushiba bizonyos XIAOMI mobilok flashelésénél. A hibakód a flashelés hibakódja, de láthatólag a Windows-zal összefüggő valami.

Másik dolog, hogy most beléptem fastboot módban, hátha legalább a bootloader valami csoda folytán nyitott lenne, és akkor talán tudnék fastbootos vagy TWRP-s módszerekkel próbálkozni. Erre mutatja az ff34b453 azonosítót a Flashing Tool. Ez eddig rendben van, azon kívül, hogy nem segít semmit, ha nincs nyitva a bootloaderem. Most egyelőre azt nem értem, hogy hogyan tudnám megnézni, hogy hátha valami csoda folytán nyitott a bootloaderem, például esetleg amikor rétették a "magyar" ROM-ot, akkor esetleg kinyitották. Tehát nem értem, hogy a leírásodból idézett szövegben hova és hogyan is írom az általad említett "fastboot device" és a "fastboot oem device-info" parancsokat. Egyelőre az a célom, hogy meggyőződjek, hátha nyitott a bootladerem, hátha kinyitotta, aki rátette a mókolt "magyar" ROM-ot. Egyelőre erre szeretnék valami hülyebiztos választ, hogy hogyan ellenőrzöm a bootloaderem zártságát-nyitottságát.

Ezért aztán az utolsó bekezdésedet egyáltalán nem értem, a tartalmát se és a célját se. Tehát ez a szöveg most nekem a tartalmát és a célját tekintve is kínai:
    "Fastboot: ha meg van a fastboot.exe, akkor indíts egy parancssort, és a CD paranccsal navigálj el abba a mappába, amelyik tartaalmazza. pl ha a C:\mimax\fastboot mappában van, akkor először add ki a "C:" parancsot, majd a "cd c:\mimax\fastboot" parancsot, és máris ott vagy.
    Ha ez meg van, máris menni fog minden fastboot parancs.
    "
    Talán arra gondolsz, hogy indítsam el a fastbook.exe-t, de azt még az egésztől függetlenül délután elindítottam, megnyílt egy ablak, írt magába valamit, aztán eltűnt, most is ez történik. De lehet hogy nem is erre gondolsz. Fogalmam sincs, és arról is csak halvány, 20-25 évvel ezelőtti emlékeim vannak, hogy parancsoros felület alatt hogyan mozog az ember. Ehhez per pillanat az alapjaim hiányoznak, de valószínűleg amit írtál, nem arra írtad, hogy hogyan győződjek meg a bootloaderem esetleges nyitottságáról, és bármire is írtad, nem értem a mondatok jelentését.
    Ebből én most már semmit nem értek, egyelőre ott tartok, hogy szeretnék meggyőződni a bootloaderem esetleges nyitottságáról. Bocs.

-.-.-.-.-.-.-

És most megvolt a Windows-om esedékes napi lefagyása, nagy szerencse, hogy a Prohardver fórum ablaka visszaállítja a szöveget, nem kellett újraírnom.

(#456) TpS: Erre az előző szövegem előre válasz, miszerint a fastboot.exe-t már akkor letöltöttem, amikor futo megírta szöveget, délután elindítottam, felvillant, bezárult. Az "A parancssorban ebből a könyvtárból kell kiadni a fastboot devices és a fastboot oem device-info parancsokat." pedig ugyanúgy kínai, mint futo fenti bekezdése a parancssorban való sertepertélésről. Nincs meg a tudásom, hogy értsem az ilyen mondatokat, hogy "a parancssorban ebből a könyvtárból..." Bocs. :B

(#457) futo001: Lásd mint fent.

• futo001

senior tag

válasz futo001 #455 üzenetére

Még annyi, hogy ha a telefon EDL-ben van, akkor a fastboot nem látja (legalábbis én nem jöttem rá hogyan működik), csak a MIFlash.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés