Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
válasz atee_13 #17332 üzenetére
Én is elköszöntem 2 hónapja a Mi 9T-től. Majdnem 1 évig vártam, keresgéltem, amíg megtaláltam az utódot.
Csak azért írom, mert a hsz-edben szereplő Nubia Z60 Ultra lett a befutó. Számomra méltó utódja a Xiaominak, vagyis több: mindenben lényeges előrelépés, kivéve a persze a szelfi kamerát, az elég ramaty, de Mi9T-n se használtam 10-nél többször öt év alatt .
Nincs kameralyuk, nagy akku, 0 bloatware, és a Google appok is tilthatók ADB-nélkül, fotók terén pedig nem egy ligában játszanak.
Mivel a Xiaomi ennyi idő után is tökéletesen működik, csak az akku nem bírja, ezért megy munkába navinak, ott nincs gond az akkuval, folyamatosan kábelen lóg.
Sajnáltam volna eladni, vagy eltenni a fiókba.INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz ztoldy #17003 üzenetére
Kikapcsoltam, bementem a "modem test tools"-ba, de nincs ott legalul az "MBN config loading and activating tool", ami a mókolásnál még ott volt. Valszeg még jött anno rá egy utolsó miui frissítés, ami kinyírta . A volte szolgáltató oldalon aktív, másik telóval (A52s) kipróbáltam.
INTJ
-
stingy2
senior tag
Sziasztok. Úgy néz ki, van egy kis práblem.
Anno évekkel ezelőtt a Greece profillal sikerült életre kelteni a Digi vowifit. Most a Voda mizéria miatt vissza akartam állítani az eredeti állapotot, de közben frissült a Miui, és már a modembuherálás nincs benne a menüben.
Rootolni nem akarom, de még nem kukáznám a telót. Van vmi megoldás erre? Igazából működik így is, csak volte nincs. Köszi.INTJ
-
stingy2
senior tag
Pár évig hibátlanul működött a Digi vowifi a telón, majd pár hete hipp-hopp, nem vált LTE-ről, ha hazaérek. Be van állítva, hogy wifi előnyben. Újraindítás után működik, amíg el nem megyek itthonról. Hozzá se nyúltam a telóhoz. A52s-nél minden működik, mint eddig. Vajh, mit lehet ilyenkor tenni?
(FR-t nagyon nem akarok, akkor inkább eladom és veszek egy Samsungot .)[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz Obyboy #16343 üzenetére
Nekem ez van rajta a kezdetektől. (0,2mm-es 9H Plus Pro)
Mikor vettem, még 3500HUF voltINTJ
-
stingy2
senior tag
Sziasztok,
ha az akku teljes (100%) feltöltés után pár óra (4-5) alatt 80%-körüli töltöttségre esik használat nélkül - éjszaka, akkukímélő módra kapcsolva- az már a közeljövőben várható elhalálozását jelezheti? 2,5 éves a teló. Utána 80-ról már "normálisan" merül.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
Ilyenkor örülök, hogy minden olyan alkalmazást kitakarítottam, amire az égvilágon semmi szükségem. Így csak innen tudtam meg, h a gúgli elszúrt vmit
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz Alarikman #15110 üzenetére
Nekem is meg van még, alapvetőn nincs vele gond, ami van, azzal - még- együtt lehet élni. Mostanában néha hívás után lefagy, nem tudom letenni, mert fekete marad a képernyő. A másik baja, hogy teljes töltés után kb 80-85%-ig merül, mint a Titanic, utána beáll normál fogyasztásra. Most várom a samu A72 5G-t, mert bejön a 3+4 év frissítés, meg a péklapát méret.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz hódmaci #14833 üzenetére
Azért szoktam javasolni a linkelt sw-t, mert abban csak olyan appokat tudsz torolni, fagyasztani, ami nem okoz gondot. Ha mégis, akkor 1 gombnyomassal visszarakod. Ezen kívul latod az alkalmazas nevet is, amit torolsz. A parancssoros adb-nel nagyon kell figyelni, -leirni- mit csinaltal, mert ha elfelejted es olyat torolsz, ami kesobb gondot okoz, akkor csak a fr. segit.
INTJ
-
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
Sziasztok, tud vki abban segíteni, hogy ha valakit hívok Whatsappon, vagy Signalon, akkor ki is csengjen? Szokásos beállításokat megcsináltam (Miui akkukímélő ki, aut.indítás be,lakat be) Kb. 1 napig működik, utána kilövi a miui, és csak akkor lesz jó, ha elindítom az appot. Esetleg ötlet? vagy ez is az együttható
INTJ
-
stingy2
senior tag
Sziasztok, vowifinél van vmi jelentősége, hogy a Hálózat elsőbbségi jogainál mobilhálózatot vagy wi-fi-t állítok be?
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz zsolt501 #13863 üzenetére
Alapvetően ezzel az alkalmazással szedtem le a felesleges appokat: [link] Ez azért jó, mert ha vmire később mégis szükség lenne, pár kattintással visszarakható.
Ezután az itt [link] talált listát néztem át, és aminek a hiánya nem tűnt veszélyesnek, azt adb-vel még leszedtem.(összefoglalóban benne van az adb használata [link] )INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz zsolt501 #13855 üzenetére
Úgy tűnik, én vagyok itt a kivétel, mert a 12.0.5.0 teljesen megoldotta az akku problémát. Igaz elég durván debloatoltam is a telót.Minden szirszart leszedtem, ami nem kell- a kínai appoktól gmailig...5 napja megy, semmi sem tartja feleslegesen ébren. Az elmult 2 napban szinte alig használtam, így napi 8-10%-ot merült.
INTJ
-
stingy2
senior tag
Megjött a global 12.0.5.0. frissítés.(ismét)
INTJ
-
stingy2
senior tag
Nekem 12 van fenn. Tökéletes -lenne- az akkuidő, ha nem ragadna be valami 2-3 naponta.Alapeseteben éjszaka 2-3%-ot fogyaszt, ha meg beragad vmelyik folyamat, akkor tizensokat. Tudom, az összefoglalóban benne van, h mit kellene csinálni, de őszintén szólva már meguntam azzal szórakozni, h egy el..szott szoftvert javítgassak.
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz Kacsapecseny #13314 üzenetére
Az új chromium alapú MiBrowsert már csak fagyasztani tudod, uninstallálni nem.
INTJ
-
stingy2
senior tag
Nekem pár nap használat után nagyon nem jött be a 12.(amit vissza is vontak ). Akkuidő sokkal rosszabb. A fogyasztást "össze-vissza" jelzi ki. Az értesítéseket macerás lehúzni, ált. az irányítóközpont jelenik meg, aztán ha szerencsém van, az értesítések. Az ultra akkukímélő nekem egy mókusvakítás: éjszaka a simával 3%-ot merül, ezzel meg 2-t, hát váááu , ráadásul csak manuálisan lehet kapcsolgatni. Volt még pár apró hülyesége is, de azok most nem jutnak eszembe.
Zárt bootloaderrel vissza lehet pakolni a 11-et sima updaterrel?
Nincs kedvem már fastboot romokkal szórakozni. Az anti rollback 1-es, ami elvileg jó lehet downgrade-hez.INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz stingy2 #12763 üzenetére
Eddig minden tokeletesen mukodik. Az ujjlenyomat olvaso nagyon gyors lett, foliaval is 10/10x felold. Akkufetisisztaknak lett egy ultraeros akku kimélő, ami mindent lekapcsol, kiveve az alapfunkciókat, és 6 kiválasztott appot. Nekem normal esetben kiírta, h 65 óra van hátra, ha bekapcsolom az ultrát, akkor 210 óra.
INTJ
-
stingy2
senior tag
Egyenlőre nem sok, mióta frissítettem, nem nagyon használtam. Ami viszont nem tetszik, hogy felrakta a MI Browser Pro-t, amit nem tudok leszedni ADB-vel. Ez az az app, amiről írták régebben, hogy kémkedik...kicikínai ügyesen begyógyította a rendszerbe Mondjuk fagyasztani legalább lehet.
INTJ
-
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
válasz jox0425 #9484 üzenetére
Itt fenn vannak az aktuális ROM-ok: [link]
Mondjuk érdekes, hogy Global-nál még csak a 11.0.1.0, nekem pedig a múlt héten lefrissült 11.0.4.0 Q-ra.
Frissítés után - ahogy arra itt a fórumon is többen panaszkodtak- az akku elkezdett gyorsabban merülni. Ez nálam is így volt, viszont pár nap alatt beállt, és most kb 25%-kal kevesebbel is beéri.Eddig kb 20%-kal bírt ki 1 napot, frissítés után 15%.INTJ
-
stingy2
senior tag
Nálam használattól függően produkált a teló: 1-2 nap készenlét mellett 3-5 óra SOT-ot, 8-9 nap/3-4 óra, 5-6 nap/3-6 óra, 1 nap/7-8 óra. Felhasználástól, körülményektől függően szinte bármi lehet.
Amúgy nem igazán értem ezt a néhányaknál fennálló SOT fetisizmust. Kit érdekel, meddig bírja, ha 1 nap minden esetben megvan? Este meg rádugom töltőre, reggel leveszem és kész.
Akku 2-3 évig bírja - ha nem aprópénzért rendelek Aliról, és kicserélem. Utána meg úgyis telefoncsere.INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz szabi__memo #8196 üzenetére
Kukáztam a gyárit és a chrome-ot is, és minden működik ahogy kell. Az Android System WebView-t nem tiltottam le.
INTJ
-
-
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
A Galaxy Note 10 meg 200usd (vagy vmi olyasmi, mert a Samsung név- de Xiaomi se - nincs sehol feltüntetve.)
@Papin
igaz nekem 9T van, de simán rányomtam a frissítésre, mikor kijött a 11, és azóta is használom. Nekem is csak stabil Miui volt, van a telóimon. Nem vettem észre semmi különöset 10-hez képest.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
Tud vki megoldást arra, hogy este sötétben ne vegye le láthatalanra a teló (9T) a fényerőt?
INTJ
-
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
Abban tud vki segíteni, hogy ha megy a navi (Waze) és közben bejövő hívásom van, akkor ne dobja be a hívást teljes képernyőn, hanem pl. mint az Android One, csak a felső részen látok egy ikont a Waze előtt, de közben nyilván látom a navit is. Borzasztó idegesítő így.
A másik, h szintén megy a navi, ami a teló saját hangszóróján szól, de jön egy bejövő hívás, akkor a hívás csak addig szól BT-n keresztül, amíg "Andris" a navin meg nem szólal, ez azonnal átdobja a hívást az autó hangszóróiról a telóra, magyarul nem hallok semmit (nem tudom érthető-e?). Kezd a miui kissé idegesíteniINTJ
-
-
stingy2
senior tag
válasz sandró60 #4366 üzenetére
Röviden:nem
Annyiban rokon, h chromium alapú, mint egy csomó másik. A reklámszűrője teljesen jó, és érzésre gyorsabb is, mint pl. a Chrome.
Mióta ezzel váltottam ki a yt-ot, azóta nincs reklám a zenék közt.Es ahogy írtam lezárt képernyővel is megy, csak a beállításokban be kell kapcsolni a háttérben történő lejátszást.
@Faby abszolút igazad van, mások a felhasználói szokások.(mondjuk én a chrome-t is letakarítottam )[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
Nekem a Brave az alap böngészőm, ezeket az is tudja, és nem kell még egy appot felpakolni. A vancedhez asszem kell a Microg is, ha be akarok lépni a Google fiókba.(de lehet ezt rosszul tudom) az meg már két fölösleges app így is debloatoltam, amit csak tudtam.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz sandró60 #4347 üzenetére
Én a Brave böngészőt használom YT-ra.Nincs reklám és be lehet állítani, h a háttérben fusson. Be tudsz jelentkezni a Google fiókba, így a lejátszási listákat is látja.
Egyébként a neten sok leírás van, hogy lehet a miui javaslatokat kikapcsolni. Nekem nincs külön reklámblokkolo fenn de reklámot nagyritkán látok. Se root se semmi extra.INTJ
-
stingy2
senior tag
Jönnek elő az apró, de annál bosszantóbb miui hibák, hátha tud vki megoldást
1, Waze: magyar nyelven lehagyja a ragokat.(pl: nem fordulj jobbRA, hanem fordulj jobb)
2, Waze megy, közben bejövő hívás: képernyő kikapcsol. He? Waze nem lép ki, ha visszakapcsolom a kijelzőt, akkor ok, de mégis...Android one-on ilyen hibák nem voltak.
Ha vki tud megoldást, megköszönném.INTJ
-
stingy2
senior tag
-
stingy2
senior tag
válasz KamuMazsola #3543 üzenetére
Global rom, Gearbest rendeles, amugy Kambodzsaba ment volna gyarilag
INTJ
-
stingy2
senior tag
Amikor Kínából rendelsz, akkor ezzel már az elején számolni kell. (amúgy a GB 15-25 munkanapot ír, ez még nem telt le). Nekem volt h Aliról 60 nap alatt jött meg autóalkatrész. A kínai rendelés nem az idegbetegek sportja (olcsóbb, kvázi nincs gari, de legalább sokára jön meg )
Telónál nálam is hasonló volt, 2 hétig semmi változás, aztán megjelent a lista, majd pár nap múlva hozta a DPD.(kb. 3 hét volt)trouble: ja, holland posta is adómentes.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
-
stingy2
senior tag
válasz #82891776 #2702 üzenetére
En azert vettem telefont, h hasznaljam. Kommunikaciora, netezesre, navira stb.
Ha neked azert kell telo, hogy szintetikus teszteket futtass rajta - milyen ertelmes elfoglaltsag- es a vegen soook pont legyen az eredmeny, akkor vegyel csucsprocis telot 3 havonta.(mert ugyis kijon vmi, ami azaktualis telodnal 2.ponttal jobb lesz.)
Amugy meg mibol gondolod, h ez mondenkinek fontos?( Kb. 14 ev.es kor felett -es itt ertsd szellemi szint, ez kb 45788. szempont.)
Amugy meizu 16: nem ez a kategoria, tehat hasonlitsd olyannal ami ott versenyez.
Mellesleg tenyleg mindenbem jobb, 3010 aksi?, NFC? Támogatas(nem csak frissitesekre gondolok) szoval, ha engem kerdezel vegyen meizut akinek ket anyja van😀 de en nem is jarok fikazni meizu forumba....[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
Hátha valakinek hasznos lesz : Kipróbáltam ezt [link] a bloatware takarító progit, és nagyon jól működik. Sikerült tiltanom pl. a már évek óta a miuiba beégetett yellowpagest, meg egy csomó olyan alkalmazást, amit az életben nem használok.Mi Pay, Mi wallet, Feedback, Chrome, stb.
Úgy értelmezem a leírást, hogy frissítés nem fogja visszahozni a tiltott appokat, viszont FR igen, tehát ha sikerül vmit elbarmolni, csak FR és kész.(azért óvatosan pl. MI alkalmazásokkal, mert ahogy olvasom, lehet azért téglásítani)
Nekem a legfrissebb verzió nem működik, de 6.4 és régebbiek igen. Zárt BL-el root nélkül is megy.[ Szerkesztve ]
INTJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest