- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shummo
senior tag
Ha EU DEV miui 12ről vissza szeretném menni az utolsó 11-es eu dev romra (xiaomi.eu_multi_MI8_20.3.26_v11-10.zip), akkor annak mi a menete?
-
Lackki
őstag
Na rovidre fogva. Nincs mar a wayteqnek akksija, igy nem lehet csereltetni a Lurdyban.
Nem kene 5evig alkatreszeket fenntartaniuk?
-
Celtic86
csendes tag
válasz
Steve1207 #18389 üzenetére
Igazából az AMOLED az always on display miatt hiányozna, itt ugye csak értesítő led lenne. A képminőség jó IPS-en is. Az OIS a gyakorlatban derülne ki, hogy mennyivel rosszabb esetleg a kamera. Videózni ritkán szoktam, fényképezni gyakran, tehát az a fő szempont. Tesztekben összességében dicsérik. Nyilván nem egy Note 10, de az amúgy sem kéne a lekerekített kijelző miatt...
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Lackki #18383 üzenetére
Én azért nem venném egy kalap alá a hamisat az OEM-mel és az utángyártottal.
Hogy melyik szervizben kapsz eredeti akkut, az hit kérdése. Tekintve, hogy nem szeded utána szét a telefont, hogy megnézd, mit tettek bele, és nem kapod meg a régit sem, hogy összehasonlítgasd.
Ha hamisat ( és ettől még nem biztos, hogy át akartak verni a szervizben ), azt biztosan nem mondod meg, mert a hamis az ugyanúgy néz ki. Ettől hamis.
De ez kb. minden más esetben is így van. -
Celtic86
csendes tag
Sziasztok! Egy másik topicban már feltettem a kérdést, de szeretnék alaposan tájékozódni a döntés előtt...
Adott egy MI8 6/128, amivel összességében meg vagyok elégedveí de... Van most lehetőség szolgáltatónál készülékcserére, és a Redmi Note 9 Pro a kiszemelt. Pro és kontra érvek érdekelnének a csere mellett/ellen.
2018-as típus a 8-as, de MI széria, a másik viszont új, a hardver bőven elegendő abban is (nem játszok rajta), a kijelző viszont nagyobb (az pozitív) és notch helyett csak egy kis kameralyuk van. A kamera fontos szempont, de nem hinném hogy rosszabb lenne (vagy igen?). Az akksi mérete és a gyorstöltés sem hátrány...
Szóval, ha van tapasztalatotok mindkét típussal megköszönném, ha segítenétek a döntésben.
Ui: konkréten ennek a két készüléknek az összahasonlítása érdekel, mert ráfizetés nélkül cserélnék, ha fogok egyáltalán.
-
havri1
félisten
válasz
Lackki #18383 üzenetére
Én azért ezt így megkockáztatva, de kizárnám, hogyha leadod a Lurdyban egy akksi cserére, akkor egy hamisítottat raknának bele. Ezért ez elég meredek kijelentés szerintem
Kicsit legyen ON- is.A hétvégén nem nagyon használtam a telefont, idle állt, pár hívás és pár üzeneten kivül semmi. Az új rom (eu dev) van fent. 0,9%/h az átlag fogyasztása. Kikapcsolt kijelzővel 0,4%/h.
Azért ez nem rossz sztem...másfél éves akksival, ami kb 78-82%-os szoftver szerint. -
Lacerta
aktív tag
válasz
havri1 #18379 üzenetére
Minőség, amihez a nevét adja.
1.5 év extenzív használat után felfúvódott. Eddig ez az egyetlen telefonom, ami ilyet csinált.
Igen, tudom, gyártási szórás, véletlen hiba, 6 szigma meg minden egyéb nyalánkság.
De ezt a szintet sztem egy utángyártott akku is hozni fogja.
...meghát amúgy sem nagyon van más opció, tekintve hogy a szervizben sem gyárit tesznek bele.
Maximum arról tudunk beszélni, hogy az OEM akkuk közül, melyik a kamu, meg melyik a jó. -
Lacerta
aktív tag
válasz
havri1 #18375 üzenetére
Először is, a Xiaomi nem gyárt akkut, hanem veszi. Nem tudni, honnan, kitől, hányfélét épít be. A fólia rajta nyilván egyedi, azt csak nekik rakják fel exkluzívan. De hogy alatta mi van, azt nem tudhatod a gyárinál sem.
Másodszor, amit vettem, már csomagolásban sem Xiaomi volt, és az akku feliratozása sem egyezett meg a gyárival. Viszont jó. -
janos666
nagyúr
válasz
havri1 #18350 üzenetére
Megnézegettem alaposan, és csak az üvegfólia reped el, alatta egyben van az üveg.
A fólián túl a káváig még lóg szabadon egy kis üveg, a repedés viszont megáll pont a fólia szélén mindkét oldalon. Ma megkockáztattam, és megemeltem kicsit a fóliát a körmömmel, és látszott, hogy a fóliában van a csík.
Ilyet sem láttam még, de végül is örömteli meglepetés, csak egy új fólia kell rá.(#18375) havri1 - Alapvetően én is azt preferálnám, ha bevallottan utángyártott, nem hamisítvány, de végső soron az a lényeg, hogy működik (és ez még az eredetire is igaz, mert b@szhatod, hogy eredeti, ha gyártási selejt).
-
Lacerta
aktív tag
Én másik store-ból vettem a csere akkut ( Authorized OriginaI Accessories Store ).
Nem gyári, de nagyon igényesen volt csomagolva ( és a csomagolás sem állította magáról hogy eredeti Xiaomi akku ).
A gyárinál egy picit szorosabban ment be, de passzol. Eddig jónak tűnik, de nyilván hosszú távon látszik majd igazán.Ha már akku csere, kicseréltem a régi Xperia Z-mben is az akkut, mert már használhatatlanul gyenge volt. Abba a Quality Repair Customer Service Store-ból rendeltem, és az a Sony akku viszont eléggé gyárinak tűnt. Vagy baromi jó utángyártás. Teljesítményre parádés, sztem jobban bírja a teló, mint új korában. Van Mi8-ashoz is akkujuk, bár egy picit drágább mint a másiknál.
-
Steve1207
veterán
válasz
snowman #18370 üzenetére
Egy hét használat után ZenX OS:
Maga a rendszer pörgős, első beállításoknál talán egy-két alkalmazás bezárás hiba felugorhat, de onnantól kezdve minden rendben. Teljesítményre szerintem folyamatosabb, mint a miui, pedig azon se sűrűn döcög.
Az ANX kamera jobban meríti a telefont, mint a gyári, cserébe mintha jobb képeket lőne picit nappal. Éjszaka ugyanolyan béna, úgyhogy mondhatni 1-1-ben hozza azt, amit MIUI alatt. A másodlagos kamerára váltás bug-os kicsit, elugrál néha, ahogy korábban említettem.
Jelenleg 2 nap használat és 4,5 óra SOT-nál tartok, ami így mondván nem kiemelkedő, viszont nálam elég sokat fut az Insta és kb egy átpörgetéssel lehúz 7-8%-ot is. MIUI alatt ugyanezzel a használattal 2,5-3 óra SOT-ot tudnék elérni 2 nap alatt.
Jelenleg a NoGravity kernellel vagyok, teljesítményben nem érzek se előrelépést, se visszalépést a gyárihoz képest, de az üzemidő is hasonlóan alakul, mint a rom gyári kernelével.
Összességében elégedett vagyok, ha pl csak videónézésre használnám olyan 7 óra SOT kihozható lenne pl ez alapján egy nap használattal (jó fél óra alatt 4-5%-ot esett youtube nézés közben). Mindemellett közel Pixel élményt nyújt, régebben ilyesmi jellegű romokt buheráltam össze magamtól is egy LOS-ból, különböző scriptekkel.Egyedül, ami zavar az az okostok mód, nem lehet kikapcsolni, de ez már régebben is így volt PE és hasonló rendszereken is.
-
JoHn123
tag
Nincs gyári akksi, nem is lesz. Ellenben van sok hamisítvány. Nohon akksi: kb 6* töltés után tudja a gyári ertekeket. Az utolsó kettő EU dev rom is igazán impresszív. 7-8 óra SHOT,, vagy egy mai kevésbé aktív napon reggel 7 kor levéve a töltőről délután négykor 80%. Ja és mi 8 pro.. a zsenge 3000mAh akksival. ( Igaz friss telepítéssel, kb 3 dirty ment rá)
-
Lackki
őstag
válasz
havri1 #18367 üzenetére
ismerősöm cserélgeti nekem, telószervize volt évekig, azt ilyen szaki srác
ő hőlégfúvóval csinálja. 200fok 10mp körbe-körbe és már le is cuppan. Gyári hátlap is sértetlenül lejött.
Nagykerben azt mondta 6-7k körül van a gyári, de próbáljam meg az alzát. Hát nagyon úgy néz ki nem jött be -
havri1
félisten
-
Griff55
senior tag
Valaki tudja, hogy mikor szándékoznak a stabil miui12-t kiadni? Nekem még mindig a 11.0.5 a legfrissebb amit jelez.
-
havri1
félisten
válasz
Lackki #18354 üzenetére
Igen, a másodikat használom én is, elég jól kiírja az adatokat. Múltkor mértem műszerrel is, nagyságrendekkel ugyanazt az értéket adta. Mondjuk kikapcsolt állapotban a hiteles (ekkor a szoftver nem fog mérni), mert a bekapcsolt készülék is vesz fel áramot töltés közben, és azt is beleszámolja - szerintem -.
A gyári akksit, amit eredetileg szedtél ki a telefonból, azt kéne összehasonlítani a mostaniakkal külsőre, az egyértelmű lenne. -
havri1
félisten
válasz
kuksa90 #18351 üzenetére
Nálam rendben ment az upgrade.
Azt kellene megmérni, egy teljes feltöltés alatt mennyi áramot vesz fel az új akksi. Lehet hamis, és felét sem tudja a ráírtnak. Én Mi5-el jártam így, speedhsopban vásároltam eredetinek, és hamis volt. Kalibrálni az akksit nem kell. Egy teljes lemerítés feltöltés után a százalékot megfelelően kéne mutatnia. Az már látszik a képeken, hogy az egyik tuti nem gyári.
-
Lackki
őstag
Segítséget kérnék tőletek.
Gondoltam kicseréltetem a gyári akksit, mert nem úgy bírja már mint új korában.
Első próbálkozás egy másik helyen ajánlott [Alis] akksi volt. Beszerelés után tök jónak tűnt [kép] , aztán a töltésnél jött a meglepi. Se a gyári, se másik Xiaomi teló gyári töltője, se Blitzwolf, Tronsmart nem töltötte... Egy sima régi Samsung gyorstöltővel tudtam csak feltölteni.
Második próbálkozás most gyári akksi, alzából. [kép] Csere megtörtént, minden töltővel megy rendesen és gyorsan is, de vmi eszméletlen mód merül a teló, 20perc socialmedia app nyomkodás 1óra asztalon pihenés -30%. Az akksi 2020/05/28 dátumos.
Kell vmi kalibrálást csinálnom vagy mi az isten?
Régi 11.0.5.0 FW van rajta full gyári. -
kuksa90
őstag
Valami nagyon nem gömbölyű az utolsó heti dev frissítéssel... ötödször fut a kicsomagolás, telepítés, de valami végtalan ciklusba került a vas, mert nem akarja abbahagyni...
szerk: épp ideje, hogy abbamaradjon a heti órület... nyolcadik nekifutásra végre abbahagyta, és indul.
-
janos666
nagyúr
válasz
havri1 #18348 üzenetére
Tudom, de nem. Mikor cseréltem erre egy jelentősen kisebb telefonról, akkor párszor megkínoztam így, ahogy írod (cipőkötés, csípőmagasságból leejtés, stb), de semmi baja nem lett és megszoktam már, hogy kell bánni vele. Mostanában viszont alig használtam (főleg ma, hogy ünnepnap is volt, nem is érdekelt, hogy a közelemben tartsam, csak töltőre dugtam, mert már majdnem lemerült, és ott is hagytam órákra).
-
janos666
nagyúr
Na, szépen bevált nekem ez a tepsitelefon: máris elrepedt a kijelzője (a hosszabbik élek felénél keresztbe). Pedig nem emlékszem olyanra, hogy mostanában leejtettem volna, még a fotelbe sem esett ki a zsebemből (az utóbbi pár napban itthon lebzseltem, alig volt a kezemben a telefon). 99%, hogy ez ma történt, mert elég feltűnő kikapcsolt kijelzővel. A legjobb tippem, hogy töltés közben hízni kezdett az akksi.
-
g_g_g
őstag
válasz
Zsoleszhun #18342 üzenetére
-
Zsoleszhun
addikt
Kijött a heti frissítés :
-
ginola
addikt
válasz
randras_83 #18340 üzenetére
Egyszer jó egyszer nem.
-
randras_83
addikt
válasz
huliganboy #18336 üzenetére
En a múltkor szívtam az sms küldéssel nem mentek el aztán azóta most jó VoLTE be van kapcsolva
-
huliganboy
addikt
Time lapse EU dev esetén működik nektek? Ha igen van valami trükkje?
-
ginola
addikt
válasz
huliganboy #18336 üzenetére
Pontosan, VoLTE okozza.
-
g_g_g
őstag
válasz
havri1 #18324 üzenetére
Pedig a 'Black' az Amoled kijelzőre való teljesen fekete, a másik 'Dark' névre hallgat.
Estleg ismered a Vanced manager app-ot?
Egy kis utility program telepítéshez, frissítéshez (Vanced+MicroG)
Közvetlen letöltés Vanced manager -
havri1
félisten
Újraraktam tisztán. Vancedből a világos+feketét telepítettem. De ez nem fekete, hanem szürke..másnál?
Van tiszta fekete belőle? -
xy.zsolt
őstag
Ezek szerint akkor mégis a 20.6.11 a legjobb frissítés amit itt dicsértünk is
De még bízom benne, hogy az utolsó is kifogástalan lesz.....úgy szép a búcsú
-
HUNited
őstag
válasz
havri1 #18317 üzenetére
Minden a helyén van, csak tapogatod a szám beírása után a SIM1/SIM2 gombokat, azt majd valamikor veszi az adást. Névjegyet lazán tudsz indítani, mert az rákattintással megy, de ha a számot beírod, másként nem tudsz hívást indítani.
Azt lehet kipróbálom majd hogy állítok be alapértelmezett hívó SIM-et, hogy akkor mit csinál.
-
nobillgates
tag
A tárcsázóval nekem is ugyan az a gondom a frissítés óta.
-
laci laci
addikt
válasz
Just_Reboot #18309 üzenetére
Saját vélemény,de szerintem masik X biztos,revOS(a miui alapú)...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
adambox #18304 üzenetére
Mindenkihez a kérdés.....nem csak adambox-hoz:
Mi értelme lenne custom romra váltani ha a Miui számomra tökéletes.....használni lehet továbbra is. Elspájzoltam 3 frissítést, just in case. Melyik volt az eddig legjobb szerintetek....amivel utólag semmi gond nem volt? Már nem emlékszem és nem jegyeztem fel....melyikre írtuk itt, hogy ez lett az igazán tökéletes...pl üzemidő szerint is -
adambox
tag
-
Steve1207
veterán
Bekapcs gombod nem rakoncátlankodik esetleg és érzékenyebb? Még ilyet is el tudok képzelni.
Más, ZenX: 1,5 óra kijelzőidő és 75%-on áll az akku, ez így egész korrekt, pláne, hogy használgattam. Viszont a kijelző érezhetően "húzósabb" görgetéskor, képek, karakterek. Nekem amúgy is bajom volt ez mindig az amoleddel, de fúú, irritál nagyon, pláne dark módban. A gyári 392-es dpi átállítás minimálisan használt, de nem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Könyvajánló
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest