Hirdetés
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dadan01
senior tag
végigolvasva a hozzászólásokat, hozzátennék én is ezt-azt.
RoHS vs ólom: valóban "egyszerűbb" az ólmos forrasztás, számos paraméterben előnyben van az ólommentessel szemben, de tévedés az, hogy rosszabb lenne. Már az autóipar is átállóban van erre a technikára, ahol nem egy pillanat alatt megy végbe a váltás. Konkrétan a rádiós applikációk terén van tapasztalatom, ott -20 és +90 fokon is üzemképesnek kell lennie a terméknek, természetesen ciklikus tesztek sora bizonyítja, hogy a forrasztások nem törnek el. Mivel végfelhasználónál (a manus aki megvette a kocsit benne a rádióval) minden meghibásodott darab visszakerül a gyárba, analízis stb, 1 ppmre is már akciózni kell, komoly anyagi következményei vannak egy ilyen hibának a gyártóra nézve, ezt senki nem veszi félvállról. Egyszóval az ólommentes forrasztás teljes mértékben alkalmas ilyen szélsőséges körülmények elviselésére.
A kikapcsoláskor jelentkező hőmérséklet növekedés imho irreleváns, nem fog ettől semmi bekrepálni, ha folyamatosan bírta a rendszer 85fokot, 90en sem fog semmi történni.
Kikapcsolás utáni lehűlés szerintem megint csak másodlagos, mivel a gond nem azzal van hogy lehűl a box, hanem azzal, hogy elégtelen szellőzés miatt az egész nyák olyan környezetben van, ahol túlságosan nagy mechanikai terhelés éri a hőmérséklete miatt. Ez nyilván súlyos rendszertervezési hiba, ezen nem segít az overcool kikapcsolás után. Egy valami nem világos nekem igazán, hogy miért gond ha lassabban hűl ki a box, mivel az alakváltozás így is, úgy is végbemegy, a sebessége nem kellene hogy befolyásolja a végeredményt. Persze a tapasztalat mást mond néhaAz én boxom (falcon) nagyon kíméletes használat mellett egy év alatt adta be a kulcsot, 2 hét alatt megjavítva visszakaptam, furcsa mód a biztonsági másolatok eredeti lemezeit sem kellett előkeresni. Nyilván kellemetlen 2 hétre box nélkül maradni, de amíg javítják ilyen módon, addig kb "szrok bele".
Waderr érdemeit nem kívánom kisebbíteni, sem megkérdőjelezni, de lehet hogy kicsi a mintája az overcoollal tovább működőképes boxokról. Vagy nem.
Utolsó gondolat, a korábban idézett max 50 fok körül tartott box is beszart, akkor talán semmilyen szupertutiüberfasza mod/hűtés sem képes megmenteni a hibás tervezésű konzolt a 3 ledtől.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mivel a gyári hűtés kevés, a vízhűtés drága (és még mindig kevés), hát más megoldás kellett...
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- gerner1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest