- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
teratti
senior tag
Eladóvá vált a jó kis laptophűtőm majd azon gondolkodtam jó lenne-e a boxot hűteni. Van-e értelme igaz nem a kérdéses helyet hűti csak kavarja a levegőt valamelyest....
-
smrJoe
tag
Sziasztok!
Ma véletlen jutottam hozzá eme hűtéshez gondoltam megosztom veletek!
Tökéletesen illeszkedik!
Így néz ki ha készen van.
3 óra játék után.
3 féle színben világíthat... Csendesebb és hatékonyabb is.... Jah és még 1 darab van az üzletben
A venti feletti fémrácsot kivágtam, hogy a kiáramló levegő könnyebben kijusson, ezzel is nyertem 2 fokot -
grrpowa
aktív tag
-
sonny007
tag
Sziasztok!
A 2013-as E-Slim modellhez valaki készített már moddingolt hűtést, kb 1 hete van meg a box. És olvasgattam a cikkeket, és a még több élettartalom érdekében szeretnék bele hűtést tenni.. de mivel idáig PC párti voltam, nem tudom, hogy a gyári hűtés mekkora lehet. Milyenek a méretek, hogy kellene neki állni.. Ezért szeretnék segítséget kérni!
Esetleg valamelyik PC gyártónál lehet-e kapni rá való hűtőt?
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
szaszlaci
addikt
-
sonny007
tag
válasz
sonny007 #528 üzenetére
és ehhez az E-Slim modellhez lenne még 1 kérdésem.
Vettem a napokban egy Microsoft AV HD VGA kábelt. Hogy majd játszok az LCD monitoromon.
De ez nem jött össze, mert az új modellen nem ez a fajta, széles AV csatlakozó van, hanem egy ilyen 3,5mm-es JACK-re átalakított AV. Amiből jön 3 kábel 2 hang, 1 video.
Valahogy meg tudnám oldani a VGA-s monitoromhoz a csatlakoztatás. Persze nem milliós összegekből.
Manapság a 7-8eFt-os HDMI to VGA adapter már nálam nagy összegnek számít.
Előre is köszönöm a segítségeket. -
sonny007
tag
Ezek a hűtés módosítások E-Slim-re is érvényesek, hogy nem árt nekik?!
2013-as modell.
-
kolakola
tag
válasz
kolakola #423 üzenetére
Nos hosszas kihagyás után, az ünnepek alatt volt lehetőségem egy kicsit foglalkozni a dologgal, így elkészült a ház felső burkolata a régi lyukacsos helyett a nekem esztétikailag megfelelő módon. Belinkelem, hátha valakinek jó lesz ötletet meríteni.
Eredeti kérdésem az volt, hogy szerintetek mi módon lehetne kivágni, úgy, hogy a képeken mutatott eredményt kapjam, a fűrészlaptól elindulva a szúrófűrészen, és a sarokcsiszoló 1mm-es vágótárcsával című megoldásokon keresztül a lézet, és a víz is felvetődött.
Végülis egy ILYET sikerült szereznem, és egy sűrű fogazású fémvágó tárcsával oldottam meg. -
grrpowa
aktív tag
Mivel darabokban van a gép és alkatrészenként árulgatóm ráraktam a hajszárítót a GPU bordára és rajta hagytam 5 percig had süljön
most működik kíváncsi leszek meddig egyébként én így oldottam meg a hűtést
ha pár napig bírja már jó úgyis kap a gyerek másikat -
grrpowa
aktív tag
válasz
szaszlaci #521 üzenetére
Jaja google-n már kerestem de nem találok olyat ahol egyben közelről látni az egészet és akkor most rá kell kötni a venti csatijára is a 2 másik ventit plusz 12 V is kell neki
Vagy csak a 2 db plusz ventit rákötöm az eredeti ventikre tehát a piros és a barna vezetékekre
-
szaszlaci
addikt
"csodák csodájára megszűnt a 3 led"
Ne örülj, nem tart örökké.Ventinek tápot levehetsz az eredeti hűtőcsatlakozójáról is, elbírja ezeket is; de ésszel, mert ha rövidrezárod, tönkremegy a vezérlője.
12 Voltot pedig több helyen is találsz, pl. ott a DVD tápja. Vagy a Google. -
grrpowa
aktív tag
és ez volna a cél
mind két ventí 12 V
-
grrpowa
aktív tag
itt tartók
-
grrpowa
aktív tag
A gyári AMD bordán pont jók a furat távok így nem kéne nagyon farigcsálnom
-
grrpowa
aktív tag
Ilyenen megoldást szeretnék megvalósítani
jó nem jó ötletek
esetleg másik xbox hűtő bordát honnan tudok beszerezni
-
szaszlaci
addikt
-
grrpowa
aktív tag
-
grrpowa
aktív tag
Ha ilyen hűtés van a boxon akkor is le kell cserélni a bordát
-
szaszlaci
addikt
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok meghalt a gyerek boxa 3 led lett ha megjavítják és utána megcsinálom a hűtését rendesen van rá esélyem hogy még sokáig bírni foglya ilyesmire gondoltam
hűtés -
CocooN-z
őstag
UP h visszataláljak
Remek segédlet
-
eldvor
csendes tag
Hello!
Ez a víz szerintetek elég lenne a boxnak? ( http://hardverapro.hu/apro/ujra_itt_a_ph_legolcsobb_vizhutes_szettje/hsz_51-100.html , vagy http://hardverapro.hu/apro/vizhutes_es_retro_laptop/hsz_1-50.html ) Opus lapról lenne szó! -
tutis
őstag
Sziasztok!
akarok venni kis memória hűtőbordákat, hány db-ot kell vennem? Fat jasper-em van.
-
Zotwooo
csendes tag
Jó kis hűtőgépet hoztál ki a masinából.
Én személy szerint még megnéztem volna egy jó kis ház tunningot is
-
orion1025
őstag
válasz
baladam86 #476 üzenetére
Felesleges foglalkoznod garanciás géppel, ha megfőzi magát kapsz másikat.Slimnél meg értelmes hűtésmódosítást csak egy bizonyos helyen végeznek el, de házilag is kivitelezhető egy szabályzó beépítése.Az intercooler és társai meg csak ártanak a gépnek és a pénztárcának!
-
baladam86
aktív tag
válasz
karakpecze21 #475 üzenetére
Köszönöm válaszodat, mivel múlt héten vettem, 1 év gari még van rá, tehát jövő novemberig.
-
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy 360 slim-et, hűtésen gondolkoztam, ti aztán profik vagytok módosítás terén
Vettem hozzá egy Nyko Intercooler STS-t, ami kiszívja a meleget a házból. Ez szerintetek elegendő, vagy gondolkozzak én is valami komolyabb megoldáson?
A gép körül van elegendő hely, meleget levegőt nem kap másik eszköztől. -
karakpecze21
senior tag
válasz
orion1025 #467 üzenetére
Semmiképp sem ragaszkodok hozzá.Most visszaszenvedtem nem bántom, de ha legközelebb lekerül akkor már nem hiszem hogy visszateszem.
Nem tudom, nem figyeltem még meg annyira, hogy mekkora a nyákon lévő furat átmérője.
Ha stimmelne, akkor lehet kipróbálnám az intel prociknál is használatos rugós, patentos módszert. -
orion1025
őstag
válasz
karakpecze21 #466 üzenetére
Hanyagold az x-clampet, csavarral ezerszer egyszerűbb.De ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, akkor fogóval hajts meg kicsit mind a 4 végén a kampó részt és voálá könnyen a helyére ugrik és könnyen le is szedhető utána.
-
karakpecze21
senior tag
-
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #462 üzenetére
Rugóval és csavarral is fel lehet tenni (mint a cikkben), akkor nincs ilyen szenvedés. Plusz sokkal jobban rá lehet húzni, az itt igen nagy előny ám!
-
kolakola
tag
válasz
karakpecze21 #462 üzenetére
Igen, melóhelyen megcsinálták a forgácsoló srácok.
Nem volt túl gáz visszarakni, arra kellett csak figyelni, hogy amikor fejjel lefelé van a deszka, és a TX3-akon csücsül, akkor a másik oldalon is alá legyen támasztva ebben a magasságban. Kb. annyira volt szívás, mint normálesetben a cpu hűtőt visszarakni, azért nem is változtattam az x-clampos megoldáson. Igazándiból nincs is bajom vele, mert rugalmas, így helyrerántja a hűtőt, ha esetleg valaki ferdén tenné fel. -
-
karakpecze21
senior tag
válasz
kolakola #459 üzenetére
Persze, így azért akkor is van viszonyítási alap.
Én ha belépek mondjuk 43fokkal, és játszok akármeddig, mire kilépek addigra 45-48 fokot ír.Majdnem amivel beléptem.Azért nyilván fényévekkel hűvösebb valósan terhelés alatt mint gyári állapotában ez az egy biztos.
Ez a gép kb 1 éve került hozzám, szinte azonnal átalakítottam.Ha nem csináltam volna meg kitudja már lehet halott is lenne. -
kolakola
tag
válasz
karakpecze21 #458 üzenetére
Nincs, igazság szerint FSD-be visszalépek, és látom, hogy mi újság.
Tudom, hogy ez annyira nem pontos, mert közben hűl a cucc, de ennyi belefér, hisz mikor elkezdtem ezzel foglalkozni, akkor is így mértem, tehát a csökkenés jó közelítéssel pontosnak mondható. A hűtés átépítésnél meg éppen az volt a kérdés, hogy mennyit segít, vagy nem segít.Az elején még gondolkoztam rajta, hogy elhozom melóból az egyik infrás hőmérőt, de letettem róla.
-
kolakola
tag
-
kolakola
tag
válasz
karakpecze21 #452 üzenetére
Igen, igen... azóta sajna nem volt időm foglalkozni a dologgal.
A TX3-ak felfogatói sajna nem jók.
Én csináltam saját felfogatást alumíniumból.
A szépséghiba mindössze annyi, hogy az egyik hűtőm TX3, a másik TX3EVO, és természetesen másféle felfogatásokat kellett barkácsolnom hozzájuk.
Ha szükséged lesz rá, illetve bárkinek a fórumon, szívesen beteszem ide a műszaki rajzait.A képen láthatod, hogy 2db "alulemez" van a hűtő alatt, ezekbe vannak beletekerve az eredeti hűtőből az X-clamp ellendarabjai. Innentől kezdve ugyanúgy szerelhető, mint a gyári hűtőborda.
-
karakpecze21
senior tag
-
kolakola
tag
válasz
karakpecze21 #445 üzenetére
Itt, PH-n 7.000 ből vehetsz 2db TX3EVO-t.
Kicsit húzós, de én barkácsoló típus vagyok, ezért is döntöttem mellette.
Az én gépem Falcon v2.
Jelenleg CPU 45 GPU 35 terhelve.Most épp az egyik cimbim csinál egy fordulatszám szabályozót, ugyanis a TX3-akat a DVD tápjáról tápláltam meg. Így mindkettő fullon pörög. Ha minden jól megy a héten beszerelem a fordszám szabályozót, és az új fedlapot kivágom a két TX3-nak megfelelően
Másik kommentedhez, jobb, ha fújnak azok a ventik!
Nálam azért szív az egyik, hogy az áramlás egyirányú legyen. -
-
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #448 üzenetére
Nekem dash alatt a Falcon olyan harminc pár fok volt, szóval meg lehet még azt fújni jobban.
Szétszerelve, rátéve a gyári GPU bordára egy erősebb ventit, azt hiszem, 60 fele közelített játék alatt. Összeszerelve meg jobb bele sem gondolni..
-
karakpecze21
senior tag
válasz
szaszlaci #447 üzenetére
Most már nem 56 fok, hanem újrakenés előtt volt annyi.
Most a mahina óta erre módosult: cpu:43.1 fok gpu:40.2 fok
3 fok eltérés.Játék alatt nyilván melegebb, de azt csak hőszondával tudnám mérni, mert mire visszalép a dashba nyilván sokat visszahűl.
Kipróbáltam megfordított ventivel is időközben és nem vált be jelentősen magasabb lett a hőmérséklet kb.5-6fok.
Szerintm a cpu:43.1fok gpu:40.2fok-nál jobbat nem tudok kihozni belőle idle állapotban, mert ez még a jobban melegedős falcon lapos gép.Kíváncsi lennék hány fokos lehetett mikor a régi gyökér gpu hűtő volt rajta felette a drive és nem volt 2db plusz 12cm-es ventilátor.
-
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #444 üzenetére
Az 56 fok nagyon sok! Ha játék alatt hozza a 43-at, na az már jó. Egyformaság szintén, hisz azt írod, 2 fok az eltérés.
A paszta normális használata bizony számít, mert az aluhoz képest pocsék hővezető, de a levegőnél jobb. De 10 fok szerintem csak akkor lehet, ha már darabos, és elnyomta a bordát, így nem tudta a nagyját kipréselni.
Hát igen, a felfogatás az borzalom, főleg, hogy elég egy rossz mozdulat..
A ventik úgy jók, ha fújnak. Sokkal kevesebb légáramlás lesz a bordákon, ha fordítva teszed rá. Az pedig, hogy a meleg levegő felfele száll, elhanyagolható ahhoz a légáramhoz képest, amit egy akármilyen venti kelt.
(Kifele fújó ventinek akkor lehet értelme, ha relatíve nagy a ház (PC), és lassú fordulaton ki kell szállítani a levegőt. Illetve így az alacsony légsebesség miatt nagyságrendekkel kevesebb lesz a por. De ezek jelen esetben minimális előnyök.) -
karakpecze21
senior tag
-
karakpecze21
senior tag
válasz
kolakola #443 üzenetére
Kipróbálnám azokkal a frankó kis hűtőkkel amik neked vannak, de 2db-ra most nem akarok beruházni, mert húzos. Kíváncsi lennék mennyit számítana.
A Pc-ben nekem is olyan van, jó kis hűtő.Bár ahol lakok az info boltban kicsit drágán adták 6k volt.
Bár ha azt nézem nem drága maga a hűtőért csak neten olcsóbban láttam jóval.Neked amúgy jasperos géped van?
-
karakpecze21
senior tag
válasz
szaszlaci #438 üzenetére
Nah megvagyok az újrapasztázással.
Hihetetlen, de ez a 10 fokos különbség 3 fokra javult, de nem tudom mitől.Előtte a cpu idle állapotban felment 53-56 fokra, hozzáteszem, hogy apám baromra fűt és rohadt meleg van alapból a szobában.
Most 15 perc járatás után beállt a cpu:43.1fok gpu:40.2fok-ra.
A paszta pedig nem volt még száraz, viszont kicsit sok volt rajta.Most megfogadtam a tanácson és vékonyan az ujjammal kentem el.Ez ennyit számítana vagy esetleg nem volt a helyén rendesen a borda azért volt melegebb?
Viszont a Mem:41.3 fok, de az egyikre nem jutott sünis hűtőborda.Holnap elmegyek venni, remélem lesz a boltban.
Egyébként ez már egy öreg 2007-es falcon v2-es masina, remélem ezzel a hűtéssel még húzza egy jódarabig.Remélem nem kell túl sűrűn újrakenni majd, mert ezektől az xclamp-ektől agyvérzést kapok.
-
kolakola
tag
válasz
karakpecze21 #435 üzenetére
Nálam is ez a helyzet, CPU 45, GPU 36 fok terhelve.
Ha csupán az a cél, hogy a kér chip hőmérséklete egyforma legyen, akkor a GPU ventijének vissza kell venni a fordulatszámát. Meglepődnék, ha nem lehetne egyformára hozni őket, bár nekem egy percig meg nem fordult a fejemben, hogy a 36-fokos GPU ból is 45-öt akarjak csinálni, mert szerintem ez a 10 fok nem probléma.
-
taaz
tag
Hmm. Hogy minnél kevesebb legyen a különbség....... Akkor olyan bordát kellene csinálni ami mindkét forrofejüt lefedi és akkor kevesebb a hökülönbség... vagy hülyeség?
-
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #437 üzenetére
A gyári borda alját polírozni kellene, mert nem egy csoda.
Pasztából minimális mennyiség kell, éppen hogy elfedje a magot. -
szaszlaci
addikt
válasz
karakpecze21 #435 üzenetére
Nem igazán jó, úgy kellene belőni egy kisebb, közvetlen ventivel, vagy másfajta bordával, hogy minél kisebb legyen az eltérés.
(Bár játék alatt kellene tudni, de sejthetően ott is van eltérés, talán még nagyobb is.) -
karakpecze21
senior tag
Én is módosítottam a hűtésemet.A gpu-ra a nagy alu cpu hűtőt tettem és a gép tetejére 2db 12cm-es ventilátort szereltem ami fújja befelé a levegőt.
Viszont annyi kérdésem lenne, hogy ugye most a cpu-n és a gpu-n is egyforma borda van nem baj, hogy majd 10 fok különbség van idle állapotban közöttük.A cpu mindig kb 10 fokkal melegebb a gpu-nál.
-
orion1025
őstag
Nincs vele semmi probléma.Már a cikk írása előtt is megvolt egy ideje, de azóta semmit nem kellett vele csinálnom.Néha utána töltök, meg lecsavarozom az áramlásindikátor plexijét, mert jelen esetben direkt az a "kosz" gyűjtő.Sajnos még mindig kerülnek elő gyári hűtőfolyadék darabok amit nem használok ezer+egy éve, de ott összegyűlik és ki lehet szedni könnyen.Majd ha úgy alakul lehet cserélek blokkokat valami normálisabb kivitelezésűre, de összességében teljesen megállja a helyét, és semmi hangja nincs semminek.A gépbe amúgy is már a léghűtéses korszakban belefaragtam 2db 7cm-s Y.S. Tech ventit, na azok szinte hangtalanok, pláne vízhűtés mellett.
-
orion1025
őstag
válasz
RohamDroid #429 üzenetére
Gyári CPU bodra beszerzését ajánlom, így megannyi időt és energiát megspórolsz.
-
RohamDroid
aktív tag
válasz
kolakola #428 üzenetére
Ezlenne az ac freezer amiről beszéltem.
Foglalkozni is akarok vele mert barkács
buzivagyok
Xboxocskámat is én szerelgettem eddig is.Gép hűtéstuningot mindent .
Figyelmedbe ajánlom ezt az írásomat Nvidia vga kari hűtése.
úgy látszik én ilyen rossz hűtésű cuccokkal vagyok körülvéve...
Ahogy ebbena tesztben is látod a notim hűtése is egy kalap
szar.A bentrekedt levegő eltávolítására is találtam már ki jó cuccokat
Házi overcool.
-
kolakola
tag
válasz
RohamDroid #426 üzenetére
Szia,
az 50 fok körüli cpu, és gpu nem halálos, de épp az a kategória, amivel lehet foglalkozni.
Szaszlaci válasza mellé teszek egy voksot. A hűtőborda megválasztása a legfontosabb.
Én annó a nagy zaj miatt dobtam be a két CM TX3-at.
Az általad kiszemelt hűtő felfogatását tutira újra kell csinálni, a gyári 775-ös lábakkal tutira nem lesz jó.Amit érdemes megnézned, hogy a hűtő alsó részének bele kell férnie egy 60x70x30mm-es hasábba, eből nem lóghat ki, mert beleütközik a kondikba. (ekkora az eredeti hűtő)
Ha ennek megfelel a freezer alsó része, akkor érdemes variálni a felfogatással. Ha idáig jutsz, csak szólj, és elküldöm a TX3-aim felfogatóit, azokból szerintem könnyű szerrel kiszerkesztheted a saját felfogatásod.Sok sikert a művelethez.
-
szaszlaci
addikt
válasz
RohamDroid #426 üzenetére
Szia!
A gyárinál biztosan jobb, de még jobb lenne, ha valami vastag talpú borda lenne, aminek nagyobb a hőkapacitása, ergo kevésbé fog ingadozni a chip hőmérséklete.
Nem kell hőcsöves, csak ne legyen olyan parányi, mint a gyári DVD alatti GPU bordáé.Utóhűtést NE! Legjobb esetben is csak haszontalan.
Ajánlom figyelmedbe, ha gondolod, olvasd el a témaindító írást!
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok remélem nincs kihalva ez a totyik. Új vagyok itt köztetek . Olvasgattam a hozzászólásokat és 2 dolog ütötte fel a fejét nálam.
Az én gépem egy 2008as falcon v2 rgh-s gép. Sokat ment tényleg nagyon sokat...
Eddig nem volt 3 ledes a gép de biztonsági okokból a tüskékről felvett 12 volttal emeltem meg a gyári ventit.Így bekapcsoláskor 20 perc idle után a gpu 39 40 a cpu 38 fokos.
1 óra játék tuán is max 12 fokot emelkedik mindkettő de félek hogy baja lesz... nem tartozom azokba a körökbe akik megengedhetik maguknak ezt a fajta szórakozást. Sok gürcöléssel sikerült megszereznem ezt a masinát.Van itthon egy acfreezer freezer pro 7 hűtésem ami 775ös intel foglalatra jó.
Megéri rászerelni vagy megoldható egyátalán ?Overcool mennyit segíthet jelen esetemben ?
-
kolakola
tag
válasz
szaszlaci #424 üzenetére
Igen, külsőre nekem is tetszik.
DVD meghajtó nincs a masinában a JTAG óta.
A szúrófűrészt durvának tartom, eltörheti, mert vékony a fal ami megmarad. A sarokcsiszoló jó lehet, de nem csiszoló, hanem 1mm-es vágókoronggal. Na majd meglátom hogy lesz, ha újra lesz időm foglalkozni vele.Most látom, hogy az előző hozzászólásomból eltűntek a képek.
Ha valaki ilyenben gondolkodik, visszateszem segítség képpen: -
szaszlaci
addikt
válasz
kolakola #423 üzenetére
Na, ez így külsőre is korrekt megoldás!
DVD-meghajtót nem használsz, egyáltalán elindul úgy a gép? (Nem tudom, hol tart a szoftveres okosítás.)
Felsőmaró vagy a szúrófűrészt is meg lehet próbálni fémre való finom pengével, de azt is vezetővel érdemes. Vagy a nagyoló vágást követően hozzá szorítasz egy egyenes sablont, és flex + csiszolókorong, sarkoknál meg kézi reszelő. -
kolakola
tag
Nos egyenlőre így van kivágva a házikó. (a kör alakú lyukak még az előző tetőventillátorok miatt voltak) A méret megfelelő, és két óra játék után sem melegedett fel a belseje sem. Hétfő-kedd környékén megpróbálok beújítani egy új fekete felső burkolatot, és kivágni szépen.
Apropó, nincs valami trükk, amivel ezt a 2-3mm vastag műanyagot normálisan lehetne vágni? A fűrészlap kissé durva megoldás. -
kolakola
tag
válasz
szaszlaci #420 üzenetére
Nos a reggeli 24 fokos szobában CPU 44, GPU 35 IDLE, és CPU 45, GPU 36 1 óra játék után. A hűtési teljesítményen már nem is akarok javítani, csupán egy mási EVO ventillátorra vágyom, ami lényegesen halkabb, mint a sima TX3-é. Ezzel számomra tökéletes lesz a dolog, már csak egy jó kis ház kialakítást kell kieszközölnöm, mivel a ventik kb. 25%a benn van a házban, de valahogy a kinti levegőt kellene velük forgatni.
-
szaszlaci
addikt
válasz
kolakola #419 üzenetére
Igazán jó az az eredmény, ha ezt játék alatt is tartja. Amit javasolni tudok, hogy ne így szereld rá a ventiket!
Először is fújjanak, úgy mindig hatékonyabb. Aztán az oldalára kellene valahogy felszerelni, és egy irányba.
Meg adj nekik feszültséget, jobban is le fog az hűlni! -
Algotis
addikt
Hali!
Hol lehet megnézni a gép benti hőmérsékletét?
Üdv.
-
szaszlaci
addikt
válasz
jani0320 #415 üzenetére
Igazán nincs mit.
Mindenképp emelt fordulaton, nagyon sokat számít az élettartam szempontjából! Nekem nem kell megmagyarázni, hogy zavaró a venti zaj.. De tényleg többszörös élettartam várható így! Főleg, ha jön a kánikula, az az 50 fok sem 50 lesz..
És itt nem arról van szó, hogy a félvezető 10 helyett 40 évet fog kibírni, hanem hogy a nagy hőingástól rövid időn belül szétreped a forrasztás.
A Slim ugyan jobb konstrukció hűtés szempontjából, de csak magasabb venti fordulaton jön ki az előnye. Ha ilyen 75 fokokon üzemel, akkor bizony kevesebbet fog bírni, mint a Jasper lapos gép. (Igazából porszívó venti lenne ideálisnak nevezhető, de azt úgysem fogod a nagy zaj miatt.) -
jani0320
csendes tag
válasz
szaszlaci #414 üzenetére
Üdv!
Még egyszer köszönöm a válaszokat! Némi képen megnyugtattál. Egyébként semmi baj sem volt a Slim géppel sem, csak melegnek találtam a 75 fokot játéknál. Fentebb vettem a ventit egyel, akkor olyan 50 fok körül lett minden, de így már elég hangos. Te mit javasolnál, hogy a célszerűbb használnom, ahogy eddig, vagy emelt venti fordulaton?
-
szaszlaci
addikt
válasz
jani0320 #413 üzenetére
Jól olvastad, a Jasperesek sokkal tovább bírják, de nem örök életűek azok sem, a te eseted igen jónak számít.
A slim még jobb, szóval nem kell félni. (Csak ugye az optimális hőmérsékletet kérdezted.)
Az elhelyezés, ami igen fontos, bőségesen hely legyen körülötte, és ne az egyéb melegedő berendezésekből kiáramló levegőt kapja! De azt hiszem, ez nálad megoldott, ha a másik gép ennyit kibírt. -
jani0320
csendes tag
Elolvastam, talán még annyi, hogy ez slim gépekre is vonatkozik?
A gyerekeimnek van egy fat Jasper-es gépe napi 15 órát nyúzzák sokszor, érintetlen 2008-as és semmi baja, pedig nincs a hűtés módosítva, nem is melegszik (kézzel), úgy olvastam ezek szoktak 3 ledesek lenni. -
jani0320
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Xbox 360 Slimet 250 GB-ost. A gép RGH-s így látom a hőfokokat, de sehol nem találtam pontos leírást, hogy hány fokon optimális az üzem.
Ezért szeretném egy olyan szaki tanácsát kérni aki otthon van ebben. Automatára van alapban állítva, de elég melegnek találom a kifújt levegőt, ha viszont fentebb veszem egyel(65%) akkor már csak langyos, de már hangos.
Automatán: alapban 52-65 fok, játék 65-78 fok
Előre is köszönöm! -
szaszlaci
addikt
Persze hogy nem akar kijönni, előtte le kell csavarozni és előre fele lehúzni azt a kis nyákot, amin a bekapcsoló gomb is van!
Meg majd a bordát fogó X leszedésénél nagyon vigyázz, mert középen van egy erős műanyag támasztó, ami képes ledarálni az ott helyet foglaló SMD alkatrészeket!
-
bobci
csendes tag
Szia!
Még annyit,hogy nem akar az alaplap kijönni. Olyan mintha a bekapcsoló gomb alatti rész össze lenne forrasztva? A többi rész engedné. Mit kéne tennem? Köszi válaszod.Üdv B
-
szaszlaci
addikt
Szia!
Huhh, hát hogy honnan lehetett levenni a 12 Voltokat, arra már sajnos nem emlékszem, de gondolom, nem találomra forrasztottál. Tehát valahol láttad a tippet.
Azt tudom megmondani, hogy én honnét szedtem: a DVD tüskesoráról (nálam fontos volt, hogy nyomtalanul visszaalakítható legyen, mert garos volt még). Ennek a terhelhetőségével nincs baj, ésszerű számú ventiket el tud viselni.Nálad két hibát látok. Egyrészt ha már összecsavarod csak a drótokat, szigeteld le!
Másrészt az a három diódás feszültségcsökkentés, na az borzalom. Tudom, hogy szervizekben – sőt, inkább "szervizekben" – is így csinálják, hát szégyen.
Egyébként is érdemes mindhez egy pontból levenni, már csak a rendezettség miatt.
Ha pedig nem zavar a zaj, akkor 12 Voltot a ventiknek! Persze egy kétszer golyózott gépnél azért nem lehet túl komoly élettartamra számítani, ennek légy tudatában.Meg gondolom a bordát cseréled, a gyári GPU-n levő nem sokra jó.
-
bobci
csendes tag
Szia Laci!
Állítólag az én konzolomban (ja jtagos és már 2-szer volt 3 ledes; használtan vettem 3 hónapja) a gép gyári ventilátorját szabályzó áramköre halott. Legutóbb a gép RAM golyó elrepedésével küszködött és javítva lett. Azóta egyszer használtam kb. 1 óráig semmi gond.
Most olvastam a Te megoldásod a módosított hűtésre, amit nagyon meggyőző és szeretném kivitelezni. Csak a 12V kérdéses. Most így van megoldva.Képet mellékeltem.Az lenne a kérdésem,hogy a bal oldali betápról megtáplálhatom a gpu+cpu ventijét is? El bírja-e nem lesz gond?A régi dupla ventit is lecserélem Talismoonra. Végül azt kérdezném, hogy a betápok jó helyről van levéve?Köszi előre is válaszod.
Üdv Géza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Mivel a gyári hűtés kevés, a vízhűtés drága (és még mindig kevés), hát más megoldás kellett...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest