- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Skuzzy
csendes tag
válasz
vtechun #1003 üzenetére
A normál STB-s csomagot úgy adják alapból, hogy hozzá van kötve, de ha külön kérted, akkor adtak olyan cryptoworks-os kártyát, ami nincs (ez nem volt nagy dobra verve annyira). Én így kértem kb 2 éve, azt használom. Most van külön olyan csomagjuk is, amikor csak kártyát adnak STB-t nem is, szabadon használható a saját STB-ben, ami támogatja. Azt nem tudom, hogy az milyen kódolású és működik-e oscam-mel. A tvheadend 'elé'/mellé kell még egy oscam egy kártyaolvasóval, ami a kártyát kezeli. Tvheadend-del simán lehet rögzíteni is igen, ezt valamilyen szinten az xbmc-ből is lehet vezérelni vagy a saját webes felületén. (három napja megy, még minden részlettel nem vagyok képben)
-
törölt tag
Az elképzelés az, hogy az ion hdmi-n rá van kötve a plazmára, az meg toslinken egy sony receiverre. Ez így nekem teljesen jól működik akkor, amikor a tv usb-n játszik le külső hdd-ről, és ennek megvan az az előnye, hogy ha akarom akkor a receiverről hallgatom, ha akarom akkor meg a tévéről, merthogy parallel szól mindkettő.
Ehhez képest most annyit változna, hogy HDMI-n érkezik be a jel, de ki sem tudom próbálni, hogy életképes-e a dolog, mert ha a HDMI van kiválasztva az xbmc-ben, és a DD/DTS is be van jelölve, akkor a menüben még van hang, de a filmek indításánál audio initialization error-t dob az XBMC. -
zsola32
őstag
win7-el nem nehéz kicsiholni a HD hangokat.
mondjuk nekem két gépem van.
van egy IOn-os rendszerem, és van egy erősebb is, az I3-as egy HD 6570 vga karival.
ezen a gépen gond nélkül mennek a HD hangok.
egyébként meghallod a különbséget, no nem fimnél, de egy koncert Blu Ray-nél simán.a félmilliós szettről annyit: 1x kell megvenni, aztán 5-8 évente frissíteni.....
nekem egy denon 2808-am van, 4 éve 300 rugó volt, de még mindíg tudom használni, igaz kevesebb a hdmi csati rajta, mint a mai erősítőkön, de hangzásban azért még ott van szerintem...
no mindegy akkor marad Blu Ray-re az eddig is használt progi, az XBMC meg majd valamikor
-
rankesz
veterán
-
D@reeo
aktív tag
Köszi, kipróbáltam. Nekem így se akar összejönni. Általában ha felismer valamit, akkor abból csak az első évadot. Ha van nfo, ha nincs. Már komolyan nem tudom, mivel próbálkozhatnék még. De az is lehet, hogy én rontok el valamit mindig... (az ugye nem baj, ha a konkrét részneve az eredeti rls neveket viselik? (Sorozat\How.I.Met.Your.Mother\S01\how.i.met.your.mother.s01e01.720p.hdtv.x264.mkv)
-
-
tomy_cz
senior tag
nos belekezdtem "mindenbe" (mythtv, xbmc, tvheadend ...)...szenvedek is vele...
két tunerem is van, az egyik analóg Leadtek tv2000, a másik a skystara mythtv látja a leadtek-et, a másikat nem
a tvheadend pedig valami "multicard"-ot lát, a leadtek-et abszolút nem
ez hogyan létezhet?erről a tvheadend-ről írhatnál még, hogyan is működik pontosan.
gondolom ha látná a kártyát, akkor tudnék scan-elni, vagy ilyesmi.... -
tomy_cz
senior tag
Szia!
Az alábbi cuccaim vannak: SkyStar HD2 tuner + DVBViewer + iMON VFD + XBMC, mindezek win alatt.
Van lehetőség, hogy XBMC-n belül kezeljem a tunerkártyámat, vagy magát a dvbviewert? Próbáltam az Launcher kiegészítővel, de befagy tőle illetve ha megnyitja nem reagál semmi gombnyomásra.
Jó lenne összegyúrni egy felületre a dolgokat...
Gondolkoztam linux alapra beállítani az egészet, csak ott még több a buktató (skystar driver, imon driver stb..)
Neked úgy látom sikerült valami ilyesmi, tudnál tanácsot adni? -
sellerbuyer
őstag
Remek, beállítottam a lokalizációt és műxik most már celsius-ban. Azt mondjuk még mindig nem értem, hogy ha kifejezetten kiválasztom az időjárás menüpontot, akkor miért csak a nemzetközi nagyvárosokat hagyja kiválasztani a City-nél...
Közben megtaláltam az add-onsnál a settings lehetőségeket a PreviewNetworks-re és csodásan be lehet konfigolni, így már tökéletes, egyszer sem szakadnak az 1080p-s trailerek sem. Találtam még pár trailer add-ont időközben, amik az ASUS-ban is megvoltak, ezeket valószínűleg jól lehet használni itt is.
Nagyon köszi a helpet! Ma-holnap veszem meg a HP Microservert, aztán még egy HDMI-s VGA-t teszek bele és megy is fel rá az XBMC Live, kíváncsi leszek rá hogyan fog muzsikálni...
-
JohnyBlue
addikt
Egyébként annyira nem látványos és kicsit nehézkesebben használható mint azt várná az ember. (mondjuk nyár elején akarod majd egy ATV gen2 jószágot
na azon már érdekesebb lesz) Viszont ha csak XBMC-t akarsz távirányítani iPadról akkor az XBMC Commandert tudom ajánlani.
-
rankesz
veterán
igen lejátssza., 1-2 helyen írták hogy néha azért kicsit bírkózik vele, de ezt a későbbi buildekben tuti fejlesztik.
Utána kerestem, iFixIt-en szétszedték, és az iPad a4 procija van benne egy 8 gigás (!) samsung flashchip, meg panasonic N-es wifi, szóval a streamingel tuti nem lesz gond...Találtam egy blog oldalt ami amcsiban élő magyaroké, 30ért küldenek haza
HA nem lenne az ion-htpc-m tuti vennék egyet... -
zso79
őstag
-
quby
őstag
de van..... sok szopás után jöttem rá én is anno.
linux alatt, a /home/user/.xbmc/userdata/keymaps/remote.xml-ben (ha nincs akkor létre kell hozni) van egy <Fullscreenvideo> szekció:
<FullscreenVideo>
<remote>
<start>NextSubtitle</start>
<subtitle>ShowSubtitles</subtitle>
<language>AudioNextLanguage</language>
</remote>
</FullscreenVideo>Ez legyen benne.Mint látod a hangsáv váltás is benne van. Igy a "language" gomb a távon hangsávot vált, a subtitle gomb a "Toggle subtitle" a start pedig a köv felirat. Persze asszem a gomboknak definiálva kell lenniük a lircmap.xml-ben
-
vtechun
veterán
na, global szekcióba berakva ezt : <blue>XBMC.ActivateWindow(12005)</blue>
visszamegy a videoba, ha épp nem abban vagyok
ezzel : <teletext>XBMC.ActivateWindow(Home) </teletext>
pedig video nezes kozben megy ki a menübe
már csak az kellene, hogy subtitle tallózást is egy gombra rakjam, de szerintem olyan nincs.
-
weinmaker
őstag
megoldva, mivel azért a google a barátunk
a windows system32 könyvtárban át kell nevezni az msvcp90.dll, és az msvcr90.dll fájlokat, és azonnal megszűnik a jelenség.
persze közben az xbmc le legyen állítva.itt találtam a megoldást: http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=77546&referrerid=73243
-
weinmaker
őstag
-
tukko1
aktív tag
-
Olympia76
tag
a 27-es zipet törölheted, az tényleg nem megy már egy változás eredményeképpen. Törölve is lett a googlecode-ról mivel már elérhető xbmc-ből.
Szerintem Nálad valami összekeveredhetett már. Most próbáltam egy szűz xbmc-re telepíteni és minden rendben.
Figyelj rá, hogy több helyen is lehet:
- az xbmc/addons mappában
- userdata/addons mappában
- userdata/packages mappában a zip-etmindenhonnan töröld.
-
Olympia76
tag
Hmmm... Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű, most hogy nézem.
Az "Install from zip file"-t használtad?Nem az kell, hanem a get addons/xbmc.org/Movie information/port.hu 1.03
Letölt mindent amit kell és működni fog.Ja, és a themoviedb.org-ot elég Disabled-re tenni, nem kell uninstallálni.
-
Olympia76
tag
Töröld le és telepítsd a scrapert az addons installer-en keresztül. Már telepíthető onnan és a legfrissebb verzió is onnan lesz mindig elérhető
Vagy lehet, hogy nem is kell letörölni, csak update-elni (de annak meg automatikusan kéne mennie elvileg). Szóval lehet, hogy jobb, ha letörlöd (az összes többi mappát is) és telepíted újra onnan.
-
quby
őstag
A stream mappábol kell megnyitni a megfelelö m2ts file-t. Álatlában a legnagyobb, és akkor minden gond nélkül lejátsza. A gond csak az hogy ebben a mappában van egy csomó file és mindegyiket beimportálja. ugyhogy ezt mindigg külön mappába kell tegyem, különben takarithatom a médiatárat.
Ha nem támogatott akkor várok, addig meg szenvedek vele.
Mégvalami: Ha letörlök valamit azt hogy tudom törölni a médiatárból. Egyesével macerás. Van egy olyan verzió hogy rányomok a törölt filmre, és akkor felajánlja, hogy "eltávolitás a médiatárból" De ez sem elegáns. Van egy "médiatár tisztitása" funkció, de ez az egvilágon semmit nem csinál -
Olympia76
tag
-
Olympia76
tag
Talán mert el kell indítani a scrapert?
Elég nagy gomb az interface-en...Fordítsd le, opensource
Én nem szarakodok ezzel... nem Neked szól, de aki azt a pár alap szót nem érti ami egy ilyen egyszerű alkalmazás beállításához kell, az ne is használjon számítógépet...A 3 filmre amit példaként írtál keress rá port.hu-n, látni fogod miért nincs info
-
Olympia76
tag
Nem csak használom
About
Bár már kiszálltam...De elég sokat dolgoztam a wiki-vel ahhoz, hogy itt újra leírjam...
Specifikus kérdésekre persze szívesen válaszolok.Nem értem pontosan mit értesz file vagy mappa név berakás alatt, de bármi is az, nem scraper kérdés. Ez egy XBMC feautre request lenne.
Köszönöm a felajánlást, de "just for fun" csinálom, ebből következően csakis addíg amíg fun
-
vtechun
veterán
megvan a hiba oka, amiben van imdb link, azt nem scrapeli jól. ez érdekes, van valami ötleted arra, hogy hogyan lehetne ezt legegyszerűbben kiküszöbölni?
amikor ezt az nfo-t teljes egészében kivettem, akkor perfekt volt. Most kipróbálom, hogy csak az imdb linket veszem ki belőle.
-
Olympia76
tag
Igen, működnie kell a letöltött verziókkal is, ha a cím egyébként korrektül benne van a file névben, az xbmc kiszűri a nem odavaló infokat a folder/file névből.
Egyébként javaslom a folder név alapján történő scrape-elést bekapcsolni a beállításokban, mivel a fájl nevek sokszor rövidítések.
Ezt a 2. frissítésre működik dolgot egyelőre nem tudom hova tenni. Már csak azért sem, mert azt hiszem "Locally stored information found."-nak csak akkor kéne megjelennie, ha xbmc compliant NFO (nem scene nfo) van a média fájl mellett. Más szóval, ha csak az xbmc adatbázisban van benne a film, akkor szó nélkül frissítenie kellene. Nincsen valamilyen media manager által generált NFO fájlod a film könyvtárában?
Viszont az NFO-ról eszembe jutott még valami. Törölt le (vagy mozgasd ki) a "metadata.themoviedb.org" mappát az addons mappából. Mivel vannak scene NFO-id, abban pedig imdb link, ez a scraper elvileg "ellophatja" a scraping jogot a port.hu scrapertől.
Az először imdb-n kereső scraper kérdését ha jól emlékszem már megtárgyaltuk egyszer
Nekem nem tetszik ez a felállás, mivel így viszont lehetnek hibás scrape-elések is, még ha évszámmal kombinálva nagyon valószínűtlen is. Majd esetleg térjünk vissza erre, ha a fenti problémákat elhárítottadMég egyszer, a "Locally stored information found." alapján nagyon gyanús, hogy van valamilyen media manager által generált NFO fájlod, és scrape-eléskor ebből veszi az adatokat. HA viszont rámész és manuálisan frissítesz ezen, a feljövő refresh from Internet kérdésre pedig igennel válaszolsz, akkor a scrapert használja, nem a meglévő NFO-t.
-
vtechun
veterán
most pl benne volt a mediatarban a kép es leiras/cim nelkul a forever strong, aztan mondom ramegyek manualisan es frissitek rajta egyet, aztan erre meg letoltotte az infokat, ezt mar vegkepp nem ertem...
viszont ahg nézem, a a frissitésnél 2. frissíétsre taláálja meg az infókat, mikor már kiírta, hogy : " Film információ
Locally stored information found.
Ignore and refresh from internet?"Aztán erre igent nyomva szépen leszedi az infókat..
egyébként nem értek az ilyesmihez, csak egy ötlet lenne, hogy ha esetleg az info fileban talalhato imdb link alapjan le tudna szedni az angol címet, majd arra rákeresni a porthun, lehet, hogy megint több találat lenne, esetleg ugye a találatok közül összevetni azzal, amelyiknek az évszáma megfelelő(bb).
-
Olympia76
tag
Megnéztem mindezt SVN 30746-al és nekem mindegyik teljesen OK volt. Borító és cím is. Az egyetlen kivétel a "The wings of the dove" volt borító tekintetében, mivel a themoviedb.org-on nem volt borító, de, ha bekapcsolatam a másik két site-ot is a settingsben, akkor már ahhoz is volt.
Biztos, hogy bemásoltál minden mappát a zipből?
-
vtechun
veterán
nem tudom mikor jön ki megint stabil verzió, de ebben is nagyon sok filmnél nem talál semmit, se bélyegkép, de ami a legidegesítőbb, hogy a címet is tök üresen hagyja, se filenév, se angol, se magyar.. érdekes, nagyon sok ilyen van benne.
pl. State of play, The boat that rocked, the business 2005, The wings of the dove 1997, érdekes. Amit biztosan megtalált mindig pl.: The hangover - Másnaposok
-
Olympia76
tag
Mégsem xbmc hiba volt (de nem is scraper), egyszerűen túl sok változás van még mindig...
Mindenesetre a most fent lévő verzió működik, teszteltem.A fő baj az volt, hogy van néhány scraper library ami kell a scraper futásához és ezek eddig default library-k voltak, most meg már nem, be kell másolni ezeket is. (most benne vannak az addon zipben). Később valószínűleg erre nem lesz szükség, mert az xbmc automatikusan telepíteni fog minden olyan library-t ami az adott scraper futásához szükséges.
-
Olympia76
tag
A fekete kefe és az Utazás a mítoszok földjére: ezekhez nincs borító egyik site-on sem, hogyan szedné le?
Willard, Wag the dog, Wonderful World jogos is lehetne, ezzel viszont az a baj, hogy a scraper maga ugyanaz a különböző verziókhoz. Tehát ugyanaz a scraper mag dolgozik mindegyikben, csak a kísérő fájlok struktúrája változott többször is, remélhetőleg utoljára. Ebben pedig csak olyan info-k vannak, mint ki írta a scrapert, scraper leírása, milyen xbmc verzió kell hozzá, scraper verzió stb, tehát a scraper maga tök ugyanaz mint a régi. Ha viszont ez nem működik akkor az xbmc probléma...Majd próbálom tesztelni, de én magam stabilt használok, az xbmc SVN nem támogatott (mint ahogy az xbmc fejlesztők sem ajánjlják, sőt ők maguk is stabilt használnak saját célra).
-
Olympia76
tag
Szerintem nincs köze. Borító akkor hiányozhat csak elvileg, ha a port.hu-n nincsen imdb link a filmhez, de akkor minden más is hiányzik a plot kivételével. A cím dettó.
A hibára chesterboy által derült fény: bizonyos esetekben nem jön fel minden találat a port.hu-ról, pl. "Wanted". Ez akkor fordulhat elő, ha olyan rövid a cím, hogy emiatt egy csomó más fostalicska film is van a találati listán amihez nincsen sem dátum, sem magyar cím, semmi. Ebbe jelen pillanatban belebicsaklik a scraper (még egyszer: nem a sok találat a baj, hanem ezek a fos info nélküli filmek).
-
vtechun
veterán
nézegetem ezen az oldalon, hogy melyik verzióban megy ez a scraper, a 30260-as buildban még müxik. ezek szerint megint moddoltak valamit ami miatt nem veszi be? vagy mi miatt lehet?
-
vtechun
veterán
erre tud valaki valamit mondani? Hogyan lehet az SVN verziókban jelenlévő Addon elvű scrapereket hozzáadni? Alapból csak a themoviedb van, ami kevés nekem sajnos... bemásoltam az addon könvytárba ennek a zipnek a tartalmát : porthuscraper.addon.r22.zip de semmi eredmény, telepiteni hogy lehetne ezt?
-
Olympia76
tag
Jobb lesz... Senki nem fogja megkérdezni, hogy hova kell ezt a scrapert meg azt a plugint bemásolni... És csak jóváhagyott/működő dolgok lesznek benne. Ami nem működik vagy megjavítják(scraperváltozásokat is beleértve) és letölthető lesz két xbmc release között is, ami most ugye nem lehetséges(lévén az SVN Repo installer nem egy hivatalos repo), vagy kikukázzák...
-
Olympia76
tag
http://xbmc.org/theuni/2010/03/01/impending-merge-addons/
A teljes scrapers/plugins/skins struktúra megváltozik. Minden addon lesz. Ezért kellett a scrapert is módosítani. Az ÖSSZES plugint is módosítani kell majd, hogy fusson a következő XBMC verzióban. Amit nem módosítanak(és ezeket ugye alapvetően nem az xbmc fejlesztők írják), az nem fog futni... Az SVN Repo installer meg eleve kuka r28276 felett. Lesz hivatalos addons repo amiből az addons managerrel lehet majd letölteni, installálni mindent.
-
Stimpy001
aktív tag
Köszi a választ de ennyire hülye én sem vagyok! Gondoltam hogy oda kell másolni mint a többit, de ha tudnám hol van a többi, nem kérdeznék.
Az XBMC wikin azt olvastam a xbmc\system\scrapers\video az elérési út, namost nekem már a \system mappa is tök üres....
A teljes path \home\sajatusernevem\xbmc\system\scrapers\video ugye?
Vagy az xbmc user homejában keressem? XBMC Live CD-ről telepítettem, az xbmc user jelszavát nem tudom (nem xbmc, azt már próbáltam)
Valakinek valami 5let? A gyári scraperek közül tudok választani! -
Olympia76
tag
Újabb csemege készülőben
Mivel a dtrailers úgy néz ki lehúzta a rolót, némi szendvedés árán csináltam egy HD-trailers scrapert választható felbontással. 2007 utáni filmekre egész jó eséllyel van trailer találat...Hmmm... Tényleg magas az idle CPU load. Sosem vettem észre eddig.
-
vtechun
veterán
hmm, xbmc_taviranyito_finomhangolas átnézem ezt majd.
-
quby
őstag
Vacum Fluorescent Display alias kijelző
A remote.xml szerkesztésével lehet egy gombra tenni bármit. Nekem egygombos a felirat/hangsáv
(#332) Advent
Milyen kijelzövel probálkozol. Ugy haottam/olvastam a XBMC forumán hogy elég jó esélyel keltik életre a különféle kijelzöket. Engenm is érdekel a dolog....
-
Olympia76
tag
Örülök, hogy jól működik és tetszik. Szóljatok, ha hibát találtok, ahogy a googlecode-on is írtam a preferált mód a hibajegy feladás lenne. Köszönöm előre is.
TV sorozatra én a thetvdb.com-ot használom. Nincs meg minden magyarul, de ott úgyis az artwork a lényeg (nekem). Több mindent feltöltöttem jómagam is, amit megtaláltam magyarul valahol és onnan hiányzott.
-
vtechun
veterán
nah, haverral raktunk archlinuxot, ezen sokkal jobban megy minden, egyszerűbben mint ubuntun, ráadásul kevesebb procit is eszik.
lényeg az, hogy kippróbáltam a port.hu-s scrappert. Minden elismerésem a készítőnek, komolyan jó. Nem is reméltem - simevén a porthu keresőmotorját
De nagyon állat, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kérdésem a készítőhöz, sorozatokhoz mit ajánlasz/használsz? scrappernek
-
Olympia76
tag
Eredetileg gondolkoztam én is ezen az irányon, de elvetettem több okból:
- Nem olyan egyszerű a kérdés, mert pl. mi van, ha mégsincs imdb id az nfo-ban, akkor két olyan keresést kellene csinálni a scrape-elés során ami többszörös találatot hozhat. Egyszer az imdb-n, egyszer a port.hu-n. Ezt szerintem az xbmc nem is támogatja.- A magyar filmcímek szerinti pozitív találatok jelentősen lecsökkennének, ha az imdb lenne az elsődleges site.
- Én is csak egy közgazdász vagyok...
Amivel még ki lehetne egészíteni az az, hogyha van port.hu ID az .nfo-ban, akkor az alapján scrape-el, de nem hiszem, hogy a port.hu link túl gyakori lenne az .nfokban. De, ha úgy látjátok, hogy ez hasznos lehet (bizonyíthatóan, nem csak bemondásra), akkor ezt még megnézhetem.
Amit Te akarsz, az is megvalósítható (lesz) kicsit más módon. Az Ember Media Manager (www.embermm.com) a következő 1.2-es verziótól támogatni fogja az xmbc scraper-ek használatát a saját beépített scraper-je mellett. Megoldható lesz, hogy a beépített scraper fusson előbb, az figyeli az imdb ID-t az .nfo-ban, ez alapján teszi a dolgát és a port.hu scrapernek már az angol scrape-elt címet adja át ahogy Te szeretnéd. Ez mondjuk egy külső Media Manager, kicsit más a folyamat ezáltal, de rengeteg más előnyt kínál. A port.hu scrapert erdetileg ehhez csináltam magamnak, ami csak a leírást szedte a port.hu-ról. Aztán gondoltam csinálok egy olyat is, ami működik önállóan is xbmc-ben (bár erre nekem nincs szükségem). Aztán megkérdeztem a port.hu-t, hogy engedélyezik-e egy ilyen scraper kiadását. Engedélyezték, nagyon jó fejek voltak, ezúton is köszönöm nekik mindannyiunk nevében. Majd kiadásra került és az egyik első visszajelzés, hogy szar a kereső... Hmmmm... Nálam egyébként elég jó találati aránnyal működött a tesztek során...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest