Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csonger
csendes tag
Szia!
Írtad a cikkben, hogy szépen elviszi az 1080p-s filmeket. Azóta esetleg volt negatív tapasztalat? Bármilyen videó, amit nem bírt mégsem?
-
-
csonger
csendes tag
Ezekkel a beállításokkal próbáld meg:
System / Settings / Audio output
Audio Output: HDMI
Speaker configuration: 2.0
Boost volume level on downmix: BE
Dolby Digital capable: KI
DTS capable: KI
Audio Output device: Custom
Custom audio device: hdmi
Passthrough audio device: Custom
Custom passthrough device: hdmiAz utolsó négynél lehet még játszani, ha így nem menne. A custom helyett, ha be tudod állítani hdmi vagy iec958. De volt már olyan is, hogy az egyiknél be tudtam állítani a másiknál meg kézzel kellett beírni, hogy hdmi.
A Programs / Audio mixer pluginnal lehet még beállítani, hogy a digitális kimenetek ne legyenek lenémítva. Minden iec958 és hdmi eszköznél a némítást kapcsold ki!
-
csonger
csendes tag
Nincs ilyen alaplapom, de sok másikkal próbáltam már az XBMC Live-ot. Ha nem akar az ember szívni, akkor csak annyi a lényeg, hogy VDPAU supportált NVidia legyen a gépben. Ez lehet integrált ION, vagy egy diszkrét kártya. Jelenleg egy Asus barebone-nal használom, amiben integrált 8200-as nvidia van. Ez is minden filmet elvisz. Még nem volt olyan ami akadt volna.
Az általad írt Giga lap sajna nem fog menni linux-szal. Legalábbis a hardver dekód része. Az csak windows alatt fog menni.
Az újabb Intel HD vga-knak már van supportja linuxra, de még gyerek cipőben járnak.
Év végén jön a 11-es (Eden) XBMC verzió, ami még mindig nem supportálja az Ati és Intel vga-kat alapból.
(Újra lehet fordítani vaapi support-tal, de valsz nem hiába nem kerül bele a stable release-be.)Ha az alaplap mellett nincs semmi vga kártyád, és XBMCLive-val szeretnéd használni, akkor én a helyedben vennék bele egy 8400gs-t. 4 ezerért már lehet venni egy ilyet, és csak azt veszed észre, hogy jéééé ez működik. Arra kell még figyelni, hogy a 8400gs-eknél, bizonyos gyártók raktak rá hdmi audio device-t, a többiek meg nem. Ez utóbbiaknál van az alaplapról való átkötéses megoldás.
Üdv
-
csonger
csendes tag
Ezzel tudsz az xbmc iso-ból bootolható pendrive-ot csinálni:
http://unetbootin.sourceforge.net/
Mivel az iso alapból a Live részt bootolja, ezért minden install nélkül már ki is próbálhatod, hogy fog szuperálni (beállításokat így persze nem fogja megtartani). Ha úgy látod minden ok, akkor mehet az install.Linux-on DXVA nincs. A hardveres dekódolást ott VDPAU-nak (nvidia), és VAAPI-nak (intel, ati) hívják. Mivel ION van rajta ezért mennie kell simán.
-
csonger
csendes tag
Ezt egy hifista szemszögéből próbáltam megfogalmazni, de ahogy írtam én nem vagyok az. Nekem is tökéletesen megfelel a pc, és soha nem költenék százezreket 1 db tápkábelre (!!! igen jól írtam, ez nem elírás), mert azzal jobban fog szólni a cucc.
De szerintem ezzel ne is terheljük tovább ezt a remek kis fórumot, mert nagyon nem erről szól. És a hifi nem hifi támakör tele tudja flame-elni az egészet.
XBMC a király és kész.
Üdv
-
csonger
csendes tag
-
csonger
csendes tag
Melyik verzióban tudsz beikszelni DTS-HD-t?
Mert a team-xbmc Beta3 verziójában biztos nincs (csak DTS és persze DD).Most próbáltam ki, és nálam se megy a DTS-HD, sima DTS-t nyom ki. DD TrueHD-nál meg sima LPCM-ben jön sztereoban.
Az erősítővel és egyéb kábelezésekkel biztos nincs probléma. Bluray lejátszóról simán ment a DTS-HD. -
csonger
csendes tag
Sajnos ez csak egy windows-os patch. Nincs benne az Edenben (és gyanús hogy nem is lesz).
Ezt a threadet olvastam még régebben. AudioEngine-nek hívják a branch-et, amiben fejlesztik. Nem olvastam végig az azóta írt 70 oldalnyi fórumozást, de valószínű még nem tűnt túl stabilnak, hogy áthúzzák a master branch-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légtisztítót vegyek?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest