Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Árukapcsolás. Lentebb a kolléga kifejtette, én hozzátennék. Ne prefetchelje. Egy SSD meghajtónál már igenis fennáll annak a lehetősége, hogy az általam nem kívánt programok (MediaPlayer, Windows Mail, iExplorer, stb.) sok kis fájljának rakosgatása közben az én meghajtóm élettartama amortizálódik.
Ráadásul köztudott, hogy a Vista rengeteg apróbb fájlból áll, a fájlok darabszáma jobban növekedett arányaiban az XP-hez képest, mint az összméretük. Hozzátéve ehhez azt, hogy a Vista folyamataosan ír-olvas a merevlemezen, prefetchel, olyan komponenseket is, amit én még csak használni sem szeretnék, akkor ez engem nem nyugtat meg.Én igenis olyan rendszert szeretnék, a lehető legkevesebb fájllal (betöltési sebesség, helyfoglalás), amilyet csak én akarok. Linuxszal ezt meg lehet tenni, még kernel szinten is, alkalmazás szinten pedig triviális. Egy feltelepített rendszert, ha kedvem tartja - természetesen arányaiban hozzámérhető munkaidő befektetéssel - úgy átszabhatok, hogy egyetlen egy fájlja sem legyen az eredetileg telepítettből a merevlemezen. És itt nem a frissítésekre gondolok.
Szerintem itt a többiek arra gondolnak, és jogosan, hogy ha valamit nem kérek, nem használok, akkor azt eliminálhassam. Se helyet, sem semmit a rendszeremből ne kanyarintson ki magának. Ha ezt a MS felkínálná, akár úgy, hogy az alap teljes telepítés után a felhasználó, akár egy rejtett kis menüből, de kigyomlálhassa a rendszerét, egy eléggé belső, már kritikus fontossági szintű elemek eltávolításáig, akkor egy szót nem szólna szerintem senki!
Egyébként a cikk nagyon tartalmas, én élvezettel olvastam, és sok gondolatot ébresztett bennem.

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nana! A Vista - szerintem - még egész frankón kompatibilis visszafelé a korábbi Windowsok irányába. Nem bántom a Vistát, elismerem azokat, amiket felvonultat. A Vista is olyan, mint au iPhone 3G: vagy rajong érte a csoport egyik fele, vagy gyűlöli a másik. Megosztotta az embereket. Én is használtam, és _használható_.
De a visszafele kompatibilitása HATALMAS kritikákat kapott. És tény, hogy vannak programok szépszerével, amik nem kompatibilisek vele, annak ellenére, hogy szerintem nagyon korrektül kompatibilis.Mi lenne, ha még csak kompatibilis sem lenne, ahogy te mondod?
Linuxoknál meg egészen más jellegű a kérdés. Azzá teszem komatibilissé, amivel csak akarom - szinte. És olyan gyorssá teszem, amilyenné csak akarom - egy határig. Persze kompromisszumok vannak és lesznek ennek a folyamatnak során. És a másik kérdés, mindezeket milyen áron tudom megvalósítani.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő