Hirdetés

2021. május 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Plasticbomb


Plasticbomb
addikt

auto login: [link]

Én kb 4 hónapja használom, szerintem hangyányit biztos gyorsabb, mint a 7. A gyors boot egy rendszerszolgáltatás, ki is lehet kapcsolni. Nekem ki van, mert osx mellett nem biztos, hogy okés a dolog. de majd visszanyomom, teszt céllal. Én a kompatibilitási gondokba nem futottam még bele, az én MSI GX620asomhoz a gyártó által vistahoz meg win732 bithez készült alkalmazások gond nélkül mennek 64 bites 8as alatt is. Szeretem is érte.:) Szerencsére, a turbo mode meg az energia gazdálkodási profilok között váltó gombon kívül minden más megy osx alatt is.:)

És az új start menüt fújolóknak üzenem: a gép előtt töltött időd soksok%ékát nem a start menüben töltöd, hanem a desktopon, akkor meg hol zavar, hogy arra a pillanatra, amíg startmenüből indítasz egy alkalmazást, ott vagy? s ha annyira zavar akkor le lehet a tálcára tűzni a win7es minden programok mappát : [link]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#2) Fecogame


Fecogame
veterán

Köszi a cikket :)

Egy megjegyzés: a boot időnél az a win7-es rendszer friss volt vagy belakott? Mert nem mindegy :)

Én majd csak akkor teszem fel a 8-ast, ha veszek ssd-t is, akkor tuti meglesz a sebesség-hatás :D

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#3) gabe_ válasza Fecogame (#2) üzenetére


gabe_
őstag

Hát igen, nem szerencsés egy belakott win7 boot idejéhez hasonlítani egy friss 8-asét. Nekem a laptopom egy 64gb-os SSD-vel a (már jól belakott) win7 boot ideje kb. 25-30sec, bele se merek gondolni, mennyi lenne ez ha feltennék egy win 8-at?

Sovány szakácsban sose bízz!

(#4) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Jelszó nélküli indítás beállítása:

egy parancssorba írd be: control userpasswords2

És onnan már menni fog :)

(#5) Osi222 válasza gabe_ (#3) üzenetére


Osi222
tag

Engem már fél éve is kirázott a hideg a win8-tól, amikor még csak az RC-t próbáltam ki. Azóta sem sikerült közelebbi barátságot kötni vele, pedig próbálkoztam többször is, többféle módon.
A hivatalos win8 bemutatón a Lurdy házban is ez jött le. A mo-i termékmenedzser is össze-vissza hablatyolt, de képtelen volt ész érvekkel alátámasztani, miért jó az, amit eddig 2 klikkel el lehetett érni, most csak lényegesen többel, ide oda húzogatva, és keresve bukkan elő.
Biztos vannak olyanok, akiknek ez nem gond, mert a napi használt alkalmazásmennyiség max a böngészőre, levelezőre és pofakönyvre korlátozódik. Aki viszont aktívan használja a gépét, vagy csak a megszokott régi munkamenetét követi, garantáltan szitkozódni fog egy ideig.
Nem véltelnek azok a staisztikák sem, hogy az első pilot userek (különféle vállalaltoknál), akiket win8-ra migráltak, még a kikapcsolást sem találták meg legtöbbször.
Annyi biztos, hogy ez a radikális kezelőfelület változás is majd eldönti, mennyire lesz sikeres a win8, és mind az otthoni, mind pedig a vállalati környezetben hogy fogja megállni a helyét.
Én biztos nem fogok váltani, nekem az egész metro(vagy modern ui) felület a használhatatlan kategóriáját súrolja...

(#6) N€T0X|N válasza Osi222 (#5) üzenetére


N€T0X|N
őstag

miért jó az, amit eddig 2 klikkel el lehetett érni, most csak lényegesen többel, ide oda húzogatva

Na, ez az, amire még én se kaptam választ, pedig nagyon érdekelne, hogy ez az idétlen hadonászás mitől jobb, mint az eddigi egyszerű használat... nem bírom felfogni, hogy miért nem lehetett volna úgy megcsinálni, hogy mindenkinek jó legyen (= kikapcsolható Modern UI).

Sent from my keyBoard

(#7) h3lios válasza N€T0X|N (#6) üzenetére


h3lios
addikt

Érintős panelre találták ki ott működik a gesztusokkal megtoldva.
Egyébként nekem is ez a halálom, hogy mindent kis hülye almenükbe raktak, és 1 panelt is 6-7 fele szétszabdaltak.
Most tanulok rendszergazdának, és komoly hiányosságok vannak az alapvető beállításokban. Pl. IP
A tanárom meg jól mondta: Ami jól működik azt ne piszkáld.....

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#8) Воланд válasza h3lios (#7) üzenetére


Воланд
titán

az ip-t ugyan ugy be lehet allitani, ahogy eddig....

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#9) N€T0X|N válasza h3lios (#7) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Érintős panelre találták ki ott működik a gesztusokkal megtoldva.

Igen, ezt a választ szokták mondani akik kitalálták, csak elfelejtették, hogy desktopon ez nem nagyon van. :D

Sent from my keyBoard

(#10) h3lios válasza Воланд (#8) üzenetére


h3lios
addikt

De bizonyos beállítások hiányoznak, tudom mert routr config közben szívtunka win 8al.

B-tag: H3lios#2825

(#11) Maxxxim válasza Osi222 (#5) üzenetére

Osi222: tök igazad van, és ebben a mondatodban ragadtad meg a lényeget: "Biztos vannak olyanok, akiknek ez nem gond, mert a napi használt alkalmazásmennyiség max a böngészőre, levelezőre és pofakönyvre korlátozódik. Aki viszont aktívan használja a gépét, vagy csak a megszokott régi munkamenetét követi, garantáltan szitkozódni fog egy ideig."

Én mindkét kategóriába tartozom:

1) Elsőnek a tabletemre toltam fel - mondanom sem kell, hogy alap-dolgokra sokkal jobb a csempés verzió. Csak gépelni ne kelljen, mert akkor jön a haddelhad a virtuális billentyűzeten :-)
Most egy hete feltoltam egy laptopra is, kíváncsiságból. Érdekelt, hogy tapis képernyő nélkül, egérrel/bill kombóval mennyire szerethető a rendszer.
Meglepő módon nem okozott gondot, bár tegyük hozzá sokat segít, hogy használom a gyorsbillentyűket. (világéletemben kocajúzer voltam, szinte mindenre elég volt az egér, de a Win8-as ismerkedést ezzel kezdtem, hogy a főbb billkombókat bemagoltam)
Tény, hogy mindkét gépen csak netezés/levelezés/etc. folyik.

2) Az itthoni gépre eszemben sincs feltolni, amin a gyerkőc játszik, és néha komolyabb "munka" folyik. Nem akarok szívni az esetlegesen kiforratlan driverekkel, kompatibilitási problémákkal etc.
Ha netán erre vetemednék, akkor a lentebb emlegetett progik felrakásával kezdeném (UI tiltás etc.)

Tehát én úgy közelíteném meg a kérdést, hogy az adott gépet mire akarod használni, és ennek szellemében dönteni a telepítés mellett.
Az MS akart csinálni egy all-in-one oprendszert, ami jó desktop és jó tablet féleségekre is, de első körben inkább az utóbbiaknak kedvez szvsz.

N€T0X|N: ha alapvetően tetszene a rendszer, csak az ilyen "kaikapcsolhatatlan UI" zavar, akkor vannak rá segédprogramok, amivel ki tudod lőni (mint ahogy a start menüt hiányolók is tudnak rá Win7-es start menüt varázsolni).
Ok, igazad van, milyen oprendszer, ha ezekhez pluszban kell kókányolni - de azért írtam, hogy ha csak ennyi bajod van vele akkor van megoldás :R

(#12) Воланд válasza h3lios (#10) üzenetére


Воланд
titán

ugyan azok a halozati beallitasok win8-ban, mint win7-ben.

szerk.: ird le, h mi hianyzik...

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#13) h3lios válasza Воланд (#12) üzenetére


h3lios
addikt

Mi akkor is hibát tapasztaltunk a beállítások során, de lehet hogy valamilyen opciót jobban eldugtak, de tény hogy a 7 alatt minden zökkenőmentes volt, míg itt szívtunk.

B-tag: H3lios#2825

(#14) Воланд válasza h3lios (#13) üzenetére


Воланд
titán

jah, biztos. a vegen meg kiderul, hogy nem is a rendszerrel van a baj....

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15) h3lios válasza Воланд (#14) üzenetére


h3lios
addikt

Ugyan, szerinted ha WIN 7 alatt mindent be tud valaki állítani és tökéletesen megy minden, eléri a távoli szervereket, minden ping megy ect. De ha a másik rendszeren mindent tökéletesen ugyan úgy állítunk be, de mégsem működik a rendszer ott gyanús hogy nem a beállításokkal van a baj.
Nem csak én találtam ki, hanem a tanár sem értette a problémát, ez lehet driveres is és ha jól emlékszem az is volt, mert a hálózati kártyát (laptop-ban) nem ismerte fel a 8 és minden erőfeszítés ellenére nem működött a dolog. Látta a háló kártyát, de semmi több, semmilyen funkció nem ment.

B-tag: H3lios#2825

(#16) Воланд válasza h3lios (#15) üzenetére


Воланд
titán

szoval akkor kiderult, hogy nem a rendszerrel volt a baj, hanem egy eszkoz driverevel. ok.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#17) D1Rect válasza N€T0X|N (#6) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Erre példa?
Nekem sokkal gyorsabbnak tűnik a kezelés mint korábban.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#18) Xmodule


Xmodule
őstag

Átlagos felhasználó vagyok, most már több mint egy hónapja használom a rendszert. Nekem nagyon tetszik nincs semmivel sem bajom. Mondjuk már az elejétöl kezdve tetszett. Tetszik a metro UI is de a desktop modot is szoktam hasznalni. Szerintem nincs itt probléma. Frankon össze lehet kötni xboxal is. Boot ssd vel meg olyan 3-4másodperc. Win7 alatt azert ez több volt még friss win7 alatt is. Hibernálást ki is kapcsoltam nincs értelme többet olyan gyors a boot. 1 szóval tetszik:) Én is gyorsabbnak érzem a kezelést. Csak oda viszem az egeret a jobb oldalra keresés beirom mi kell kidobja ennyi.

[ Szerkesztve ]

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#19) Polllen válasza Xmodule (#18) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én is jól megvagyok vele, igaz a metro ui nem is létezik számomra, annyira nem használom... :P

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#20) ayden válasza Osi222 (#5) üzenetére


ayden
tag

Veleg tartok. Förtelmes ez az új felület. Ami eddig 2 kattintás volt most 10. De legalább még csicsásabb mint az előző!
Végfelhasználónak teljesen megfelel, munkát lassitja. De véleményem szerint nem is pc-re való, inkább telefonra.
1 gyárilag telepitett sony w8 már járt nálam, miután autómatikusan lefrissitette magát már az asztal lefagyott belépéskor de volt mikor már a jelszó beiráskor, visszaállitás után ami volt 1 óra hamar ki is kapcsoltam akkor meg simán letiltotta a netet, ott már habzott a szám:D Öszintén ha lehetne még mindig a jó öreg xp-t használnám mert kicsi és mindent tud amit kell, csak rákényszeritik az embert a hülyeségre sajnos.

Love is like wind, even though you can't see it, you feel it.

(#21) Sweet Lou 6


Sweet Lou 6
addikt

4 hónapja használom (RTM óta), meg vagyok vele elégedve. Eleinte volt pár IE és WMP spontán összeomlásom, de úgy tűnik, hogy már kijavították őket. Az eddigi legjobb Windows.

sweetlou6.wordpress.com

(#22) villamos


villamos
őstag

Az egész 8 -as teljesen olyan, mint a 3.1 -es. A kinézete ugyanolyan primitív, és még az egész képernyőt elfoglaló programkezelőt is sikerült visszahozni.

muszáj... muszáj.. muszáj...

(#23) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Ezt a "jelenleg mért idő 18 és 25 másodperc között van." hogy kell érteni?

Hibernálásból, alvó állapotból? csak mert ha jól rémlik a win8-nál a gyorsindítás valamilyen módon megvalósul

(#24) bagkri01 válasza Fecogame (#2) üzenetére


bagkri01
őstag

Mindkettő be volt/van lakva. Amúgy nem vagyok az a telepítgetős típus. A feltelepített programjaink a következők, amik mindkét rendszerre telepítve voltak/vannak:
-office
-vlc player
-tottal commander
-torrent kliens
-mozilla firefox

Mikor mértem a boot időt ezek már fenn voltak a gépen.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#25) bagkri01 válasza Graphics (#23) üzenetére


bagkri01
őstag

Kikapcsolt állapotból történt az indítás, de én is úgy sejtem, hogy van valamilyem fast boot a win 8-ban, de pontosan nem tudom.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#26) Fecogame válasza bagkri01 (#24) üzenetére


Fecogame
veterán

Akkor az viszont durva időkülönbség... :K

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#27) Graphics válasza bagkri01 (#25) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nos igen, ezért is kérdeztem, mert nem azonosak a feltételek akkor :)

Windows 8 Fast Boot, azt hiszem valami hybrid hibernálásszerű, de majd az okosabbak megmondják, én nekem is csak emlékeim vannak róla, de evidens módon tényleg gyorsabb a win8.

Ugye alvó állapotból egyből visszatér, a hibernálás picit gyorsabb/általában/ mint a sima indítás.

Viszont a ráfrissítést nem ajánlom Win7-ről, mert nekem megfeneklett a sebesség :D

[ Szerkesztve ]

(#28) Polllen válasza Graphics (#27) üzenetére


Polllen
nagyúr

Hihetetlen, hogy 2012 végén még mindig az az érdekes, h mennyi idő alatt indul az oprendszer... :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#29) Graphics válasza Polllen (#28) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Hát amíg nem lesz minden gépbe SSD :D ,addig kérdéses.

(#30) Polllen válasza Graphics (#29) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nekem sima vinyó van a gépembe, hibernálni szoktam a gépet, havonta 1x újraindítani, de akkor se különösebben érdekes az indulási idő... :N Ne 5 perc legyen, oszt csókolom.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#31) Zotya84 válasza Воланд (#16) üzenetére


Zotya84
őstag

Ja, kiderült a rendszergazdákat tanító tanárról, hogy a windows-t mégse ismeri, mint kéne... Pedig ha tanítja, igazán tudhatná, hogy nem ismert eszköznél kell a megfelelő driver hozzá. Meg azt is, hogy amit nem hozzá írtak, azzal lehet, hogy megy, de nem garantált. Akkor ezek szerint nem csak mifelénk ilyen a rendszergazdaképzés... ;]

Sok 8-hoz ugyan nem volt szerencsém, nálam is csak VirtualBoxon van fent, de már láttam élesben is párat, és igazából nem lenne semmi bajom vele, ha a start menüt megtartották volna, és a én dönthetném el, hogy melyik felület kell, mert egyébként nem tűnik rossznak. Mondjuk, hogy is lehetne rossz? Hisz csak egy még jobban ráncfelvarrott Vista, ahogy a kernel verziója is mutatja. Annyira azért mégsem b@szták el azt a fránya Vistát, ha ez lett belőle... :)

(#32) embe


embe
nagyúr

Huhh én annyira idegenkedem ettől a rendszertől. Még csak ki sem volt kedvem próbálni. Igaz anno a w7-el is így voltam, most meg azt használom már lassan 2 éve, és megszerettem.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#33) bagkri01 válasza ayden (#20) üzenetére


bagkri01
őstag

Ezt nem csak neked szánom, hanem mindenkinek aki a sok kattintásra panaszkodik. A sűrűn használt programokat kiteszed a kezdőképernyőre és onnan a bekapcsolás után már csak egy kattintás. Ehhez nem kell infós diploma. Eleinte nekem is szokatlan volt, de azt hiszem elég gyorsan megtanulható, szerethető. A multitasking kezelés pedig lényegesen jobban ki van találva, mint az eddigi windowsoknál, de ez természetesen szubjektív.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#34) Polllen válasza bagkri01 (#33) üzenetére


Polllen
nagyúr

Metro appon belül is egyszerűbb, mi? ;]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#35) Graphics válasza Polllen (#34) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Modern Metro :DDD

(#36) bagkri01 válasza Graphics (#27) üzenetére


bagkri01
őstag

Megnyomom a bekapcs gombot és már él is a rendszer, de ébresztéskor hiányzik a samu által fejlesztett easy settings progi (sajnos nem kompatibilis még, bár azóta lehet már frissítették, ma meg is nézem már), mivel ott beállítható, hogy felnyitom a fedelet és már éled is a rendszer (ez a módszer már win7 alatt is baromi gyors ébresztést produkált, talán 1 másodperc ha volt).

[ Szerkesztve ]

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#37) bagkri01 válasza Polllen (#34) üzenetére


bagkri01
őstag

A win8 kezdő képernyője a metro UI, tehát igen.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#38) bagkri01 válasza Zotya84 (#31) üzenetére


bagkri01
őstag

Na ezt nem is tudtam, hogy a vista kernelére épül. Pedig mikor szerencsétlen vista kijött, hogy szidta mindenki, de valami mégis csak jól sikerült ha azóta is azt csiszolgatják.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#39) Graphics válasza bagkri01 (#37) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Modern UI

(#40) Polllen válasza bagkri01 (#37) üzenetére


Polllen
nagyúr

A win8 modern ui környezetben futó programokra gondoltam, ezért írtam "metro app-t". Na ott mond mennyivel egyszerűbb a képernyő két sarkában elhelyezett gombokra kattintgatni, ha valamit el akarsz érni. ;]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#41) janitor01


janitor01
tag

Én édesanyámnak vásároltam laptopot nem is olyan régen. Sajnos akkor már a win7 el telepített laptopok csak az üzleti szférába szánt gépeknél volt elérhető így nekünk is win8 lett rajta.
Az én véleményem:

Van a családban windows phone (nokia 710) érintő felületen nagyon jó ez az UI, de egérrel konkrétan semmi értelme szerintem. Az egérrel pixelre pontosan lehet kattintatni, nem értem a kontúr nélküli óriási csempékben a logikát. Ez nem lehet a PC jövője. Az érintő képernyős tableteké/pc-tablet hibrideké talán.

Ha már van egy ilyen felület elvárom, hogy működjön ahogy én szeretném de nem.

Nem lehet pop3 as levélfiókot szinkronizálni a mail appal?? WTF! dafke is gmaillal oldottam meg.. szakadjon rájuk a hotmail.
Megnyitok egy weboldalt kint a csempéről belépek az asztalra és akkor jövök rá, hogy ez egy tök másik program semmi köze nincs a belső explorernek a külső explorerhez WTF! magyarázd el ez anyádnak. Ugyan az az ikon ugyan úgy működik csak semmi köze egymáshoz? Arról nem is beszélve, hogy az alsó böngészősáv az explorereben amilyen jó ötlet érintős képernyőn olyan bugyuta egérrel..
Külső programoknak sosem lehet metrós része? Rém hülyén néz ki minden, hogy egy randa parancsikont kirak egy giga csempére...
Jobbra balra húzogassam az egerem? ez szükségtelen szintén érintő képernyőre van kitalálva. Magyarázd el egy egyszerű usernek, hogy a programokat többé NEM KELL bezárni.. de az asztalon! ott igen...
Magyarázd el, hogy ha kint skypol és belép az asztalra akkor elhallgat a skype és ami bent van skype az nem az a skype ami kint van !!!!! Ennek semmi értelme ráadásul a skype MS termék!

Annyi módon lehetett volna.. Lehetett volna egy csempés start menü, lehetett volna élő háttere az asztalnak. Még száz ötletem lenne. Értem Én, hogy egységes kinézet meg kompatibilitás és, hogy az ARM gépeken nincs asztal Tableteknél kísérletezzünk de ezek a gépek munkára is vannak.

Attól tartok, hogy ez az irány nem fog működni! Kifejezetten úgy gondolom, hogy ez egy hibás koncepció amit remélem eltörölnek mihamarább, mert használhatatlan. A rengeteg pozitív visszajelzése előtt pedig értelmetlenül állok! Kérem magyarázzátok el nekem, hogy egy hagyományos asztali gépen ennek mi értelme van.

(#42) bagkri01 válasza Polllen (#40) üzenetére


bagkri01
őstag

Akkor úgy mondom, hogy nekem egyszerű, bár nekem csak az office alkalmazásokra van szükségem.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#43) bagkri01 válasza janitor01 (#41) üzenetére


bagkri01
őstag

Ez mondjuk teljesen jogos, a natív alkalmazások kicsit mások, könnyen megoldható, hogy mindenből kettő legyen és nagy lesz a kuszaság.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#44) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Ezt a metro felületet én kerülöm amíg lehet. Alapból metrós a zenelejátszó is. Borzalom, hogy ha mondjuk számot akarsz léptetni, akkor menjél át a teljes ablakos vacakra, intézd el, menj vissza a normál felületre. A programokat is elteszi a francba, ha nem akarom telepakolni az asztalt parancsikonokkal. Minek szívatják azt, aki csak pc-n használná? Miért nem kapcsolható ki? Utólagos start menüvel elég jó, sebességben is, kinézetre is. De.. ott az az idegesítő izé, amire nekem nincs is szükségem.

(#45) leslie_smith


leslie_smith
aktív tag

Jó cikk! :R
Én is használom egy ideje és szerintem egész használható.A netbookom gyorsabb és kevesebbet fogyaszt tőle,mint a win 7-től. :)

A mobilarena nem kötelező,de "ajánlott". | Xiaomi Redmi 4X

(#46) SPY0817


SPY0817
aktív tag

Aki valamit win8on 10kattintásból old meg és win7en csak 2 volt az baromira nem ismeri a rendszert..

Bármilyen beállításra stb rálehet keresni egyetlen névrészlet alapján és kikukázza neked az egész vezérlőpultot startképernyőről.. (wingomb startképernyő gépelsz és oldalt rákatt hogy beállítások vagy amire keresni akarsz ez 1click 2indítással bármi..)

Amiket az elején felhoztatok fujjolás mind user error sorry tipikusan 2perc user hiba aki felteszi jajj uninstall.

Valaki írta hogy rendszergazda lesz.. Hát sajnálom azt a céget ahová menni fogsz mert ilyen hozzáállás nem a legjobb a szakmában ahol mindig vannak újítások..

| Xbox Series X + Xbox One X | OnePlus 7T | Forza Horizon 4 | Guild Wars 2 | Valami nagy okosság. |

(#47) embe


embe
nagyúr

A sok dicséret hatására elgondolkodok azon, hogy egy particióra rátegyem egy próba erejéig.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#48) SPY0817 válasza janitor01 (#41) üzenetére


SPY0817
aktív tag

A csempéknek nem csak az a lényege hogy baromi nagy és fú de baromi könnyű rákattintani hanem az információ tartalmuk sokkal több mint egy nyamvadt ikonnak.. Én spec olyan információkat rakok az elejére amiket sűrűn szeretnék tudni.. pl e-mailek naptár stb amiket kevésbé azokat másik csoportba rakom.. így pl nem kell megnyitnom a naptár e-mail alkalmazást mert a töredék infó alapján amit kirak az alapján látom hogy érdemes e vagy se.. és még lehetne sorolni az előnyeit ha egy kicsit is belakod a felületet..

Az tény hogy jó lenne ha össze lehetne kötni a desktop appokat metro appokkal bár én ha rakok desktop Skypeot akkor minek metrora is ezt meséld már el nekem? egyszerűen ne duplikáld az alkalmazásokat.

POP3at betudod állítani akár hotmail/outlook/live .com címedre is és akkor simán szinkronizálja azt is ahogy gmailen tetted..

[ Szerkesztve ]

| Xbox Series X + Xbox One X | OnePlus 7T | Forza Horizon 4 | Guild Wars 2 | Valami nagy okosság. |

(#49) waccamár


waccamár
aktív tag

Én pont most kaptam egy új laptopot, amin előre telepített win8 van. Előtte XP-t használtam, szóval nekem a win7 totál ki is maradt. Személy szerint én olyan notit választottam volna amin win7 van, de hát ajándék csónak ne nézd a lapát, ugye :) Röviden a véleményem: elégedett vagyok a win8-al, semmi komoly baj nincs vele, gyors, stabil, stb... Kezdőképernyőt egyáltalán nem értem, nem sok hasznát látom. De ettől nem mondom hogy tré az egész win8, egyszerűen annyit csinálok, hogy folyamatosan csak asztalon vagyok, és probléma megoldva. Start menü nekem nem hiányzik, eddig sem sokat használtam, csak 1-2 dologra...
Kezdőképernyőt használnám, ha:
- lenne olyan csempe, ami mondjuk gmail beérkező leveleket mutatja, facebook értesítést egy másik, stb.
- lenne olyan csempe, ami pl. általam beállított árfolyamot ír ki
- rss feedet ír ki
- és még lenne jó pár hasznos csempe, de egyelőre amik vannak, azoknak sok értelmét nem látom.
Én szeretek saját képnézegetőt, videó/zenelejátszót használni, email-t, nem ezeket az MS által erőltetett progikat.

(#50) Neil Watts válasza waccamár (#49) üzenetére


Neil Watts
veterán

Szia!

- Van, a beépített Mail/Posta képes erre.
- Facebookra ott van a Messages/Üzenetek
- A Finance appot nem lehet így beállítani? Emlékeim szerint de.
- Az RSS-re Live Reader nem jó?

Simán van downgrade jogod Win7-re Win8 kulccsal legálisan... :)

Üdv. core2

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.