Új hozzászólás Aktív témák
-
Joezyka
senior tag
üdv!
Szóval ha van USB-s külső HDD-m(jelenleg még üres) akkor arról is ugyanúgy működik a telepítés?
-
bryonymate
újonc
Sziasztok!
Egy másik topikban érdeklődtem már de itt hátha többen látják...Mi lehet a gond akkor ha mindent jól megcsinálok a cikkben leírt programmal(Win.7DOWNLOAD Tool), és az Asus(X50N) notebook nem tud bebootolni az USB-ről.3 féle módon megcsináltam a bootolható pendriveot,parancssorossal is, de semmi.Kompatibilis az alaplap, a BIOSban betudom állítani hogy USB-ről bootoljon.....fontos információ lehet még az is hogy DVD-ről sem sikerült megindítani a telepítést, csak intézőből.
-
Shanyiee
csendes tag
Sziasztok!
Ez a verzió működik win8 isoval is?
-
{Zodiac}
senior tag
köszi, hasznos!
-
Geller72
veterán
Tavaly írtam egy cikket ebben a témában Vistára itt a PH-n. A szisztéma egy az egyben ugyanaz. A live is működik, de jogilag nem legális. Már csak a vírosk és más xarok miatt is szerintem sokkal jobb egy live ubuntu. Ma egy ilyennel írtam ki sérült rendszerről backupot. A levelezésem is ezen van. szvsz jobb választásnak tartom. Nem beszélve a gépigényről. Tegnap egy péhármasról bootoltam vele.
-
Jano_023
őstag
Én most raktam fel USB-ről a WIN7-et. Ha kell valakinek egy gyors és működő "hogy is csináljam" akkor klikk ide.
-
törölt tag
jóötlet!
-
Vigneau
félisten
ASRock P4VT8+ alaplapnál sem működik a módszer, de a P45XE-nél minden tökéletes. Sajnos olvasva egyéb fórumokat, a P4VT8+ DVD-s bootolásnál is hadilábon áll a Win7-el.
-
Boxi88
őstag
Hasznos cikk, és jó kis program!
-
iSonic
addikt
válasz
Fortissimus #116 üzenetére
Milyen az a WIN7 lemez-> RC, Beta, MSDN-es?
-
iSonic
addikt
válasz
Fortissimus #114 üzenetére
Köszi az infot
-
Fortissimus
őstag
kiprobaltam ezt a progit es vistaval is mukodik!
-
wody21
tag
én leformáztam ntfs-re a 8gigás p.drájvot, rátoltam a cuccokat (ctrl+v : ) ) felnyomtam egy asztali illetve egy laptopra, mindkettőn működik...
-
Puma K
nagyúr
Köszi szépen hasznos.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy itt nem áll fent az a gond miszerint ha nem jól írja ki az ember DVD-re a Win7-et akkor nem fog róla tudni boot-olni. Én eddig mindig úgy csináltam meg a DVD-ről való boot-olást, hogy letiltottam BIOS-ban a vinyókat és csak a DVD meghajtót hagytam meg amiről boot-olhat. Csak azért kérdem mert ha Win alól kezdi az ember a telepítést akkor nem lehet később formázni a vinyókat.
-
Tomcat
őstag
Köszönöm a teljes és mindenre kiterjedő leírást! Egy eddig létező komoly problémát sikerült ezzel a leírással megoldani!
-
kingabo
őstag
válasz
7Heads Drago #107 üzenetére
Ha ezt nekem írtad.
Én csak w7-el tudok szolgálni nálam elég gyorsan felmegy, ha jól rémlik 10-15 perc. Kingstone data traveller pen, szal gyorsabb pennel még hamarabb is felmehet. -
7Heads Drago
veterán
Mennyi idő alatt megy fel róla a rendszer a gépre? És persze ez milyen pendrive volt...
-
kingabo
őstag
válasz
7Heads Drago #105 üzenetére
Ja. Leírás (szintén logoutos cikk)
-
7Heads Drago
veterán
Ez szép.
Xp-t is tudnék így telepíteni rá? -
siriq
őstag
Szerintem ezzel is nyugottan lehet probalkozni. Win 7-el probaltam mar.
-
F_Zolee
nagyúr
Én már a cikk megírása elején ezt a programot használtam. A telepítés cirka negyed óra. Aztán már el lehet kezdeni a programokat is feltenni.
Vasinger: ez csak telepítőlemezt csinál.
-
Vasinger!
nagyúr
Ha jól értem, akkor ez a megoldás arra jó, hogy w7-et telepítsünk pendriveról. Létezik e olyan megoldás, hogy Win7-et pendriverra rakjunk és onnan bootoljon be a rendszer? Anno XP-ből volt ilyen.
-
JSaN
addikt
Hasznos iromany, netboknal tenyleg jol jon.
-
iSonic
addikt
válasz
#19617792 #91 üzenetére
annak már leírtam a történetét, de még1x megfogalmazom: a lényeg, hogy amikor befejeztem a cikket kerestem egy jó képet, ami passzolna a cikkhez, mint kezdőkép. végül ráakadtam erre és rögtön be is raktam csak a nagy hévben nem figyeltem, hogy az alma logója is rajta van.. de sebaj ez egy almás-windowsos pendrive
-
törölt tag
Mit keres ott az Apple logó?
-
ruzsabazsa
aktív tag
jó cikk
-
ssolitude
őstag
Egyébként az MBRwiz-es parancssoros módszer jó lehet, mert a simán bootolható pendriveot(a Win7 fájlok nélkül) tökéletes bootolható eszköznek látja a gép - a megfelelő BIOS beállítások után.
(Már arra is gondoltam, hogy nem jó ez a stick, olyan szinten szaródik el, hogy egy 8MB-os secure szektor marad rajta, az intéző semmit nem enged vele csinálni, Parancssor meg azt mondja, RAW fájlrendszer van rajt. Lehet vissza kellene vinnem.)
-
ssolitude
őstag
SP3-as XP-nél sem működik a DISKPART parancssoros módszer.
MBRwiz-el aktívvá tettem, felmásoltam a win7 install tartalmát, a másolás végén azonban közli az Xp, hogy a késleltetett írás nem sikerült, innentől a pendrive használhatatlan. Míg újra nincs formázva. Ezt 3-szor játszottam el, mindháromszor ugyanaz az eredmény. Nem tudom mi van.
A "Nem win32-es alkalmazás" hiba egyébként azért vaolt, mert 64 bites win7-et akartam felmásolni a pendrivra. Érdemes erre is odafigyelni, hogy 32 bites rendszer alól nem egyszerű a 64-es bootot megoldani. -
AXisBOLD
addikt
hasznos, köszi!
ha lesz keret 4 gigás penre, ki is próbálom.
-
Gkaresz66
tag
Haha nekem összejött, müxik asztalin és noteszon is.
Sima átmásolós boot bigyó átírós... nagyon jó!!Régebben kinlódtam XP vel ,de ez nagyon egyszerű a Hetessel.
Aszem fel kell újítanom a parancssoros ismereteimet. -
tocsa
senior tag
Az elettartam limit az a cella irasok szamara vonatkozik. Nem globalis iras muveletekre. Tehat minden egyes memori cella garantaltan irhato mondjuk 10ezer vagy 100ezer alkalommal. Ha egyszer ramasolsz egy DVD-nyi anyagot, akkor mindossze 1-el noveled meg minden cellanak azt a kepzeletbeli szamlalojat, hogy hany irast bir meg ki.
Az teljesen mas tema, ha valaki gyorsitotarkent hasznalja, az eleg jelentos terhelest okoz a pendrive-nak.
-
iSonic
addikt
-Microsoft .NET Framework v2 vagy újabb
-Microsoft Image Mastering API v2feltetted őket? mert emiatt is lehetnek hibák XP-n..
-
ssolitude
őstag
Azt hiszem nem világos:
NINCS telepített Win7-em, viszont van Win7 install lemezem, XP install lemezem, stb. NEM MŰKÖDIK a program, bármilyen iso-t adok be neki invalidnak látja.
Más: a fénykép nem fotosop.Ez van.
Sikerült aktívvá tenni a pendrive-ot, a gép fel is ajánlja, hogy bootolhatok róla, de a telepítés már nem indul el.
Mi a bánat az a wudt??? -
iSonic
addikt
nekem MSDN-s win7-el tökéletesen elkészitte a program a boot pendrive-ot..
-
iSonic
addikt
-
ssolitude
őstag
-
-
Longeye
tag
válasz
Peter Kiss #54 üzenetére
Kösz a tippet!
Sajnos így sem megy...
A teljes hibaüzenet:
---------------------------------------------------------------------
Windows Boot ManagerWindoes failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
1. Insert your Installation disc and restart your computer.
2. Choose your language settings, and then click "Next".
3. Click "Repair your computer."If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.
File: \Boot\BCD
Status: 0xc000000e
Info: An error occured while attempting to read the boot configuration data.
---------------------------------------------------------------------Egyéb ötlet?
-
Ez így gyorsabb lehet, mint egy DVD-ről telepíteni?
-
ssolitude
őstag
Nem alapkövetelmény véletlenül XP alá az SP3?? Egyszerűen képtelen vagyok bármilyen USB eszközt bootolhatóvá tenni.
-
Napfénysüti
nagyúr
Köszönöm a hasznos írást ez még jól jöhet.
-
iSonic
addikt
feltetted azokat a programokat, amiket az elején javasoltam?
-
ssolitude
őstag
Xp alól is tudok Win7 telepítőt létrehozni?
Bármilyen ISO-t adok be neki, azt mondja, hogy nem valid az iso. -
Longeye
tag
Sziasztok!
A leírás valóban nagyon jó, érthető és korrekt. Magyarul ez az első amit találtam, de angol változatban van legalább négy különböző módszer. (szerk.: leírás persze sokkal több)
Hát én mindegyiket végigpróbáltam.
Egy hete akadtam teljesen véletlenül egy ilyen cikkre és gondoltam kipróbálom.
No, eleinte nem is lepődtem meg, hogy nem megy, de néhány napi próbálkozás után már kezdett bosszantani a dolog.
Az történt ugyanis, hogy a boot-olás után a gép "windows failed to start. ...."
hibaüzenetet ad és nem mozdul tovább.
Tegnap előtt hajnali háromig próbálkoztam a különböző módszerekkel és BIOS beállításokkal. Másnap reggel egy hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam a Notebook-omban is. Láss csudát!!! Működött a dolog. Itthon két asztali gépem van és egy HP notim.
A notebookon megy, de az asztali gépeken nem. Mindkét asztali gép ASUS P4P800 alaplapos gép.
Ezen felbuzdulva ma kipróbáltam egy másik notebook-on (Fujitsu Siemens) arra simán feltelepítettem a pendrive-ról a Win7-et. Kipróbáltam másik két asztali géppel is. Az egyikre felment, a másikon ugyanolyan hibával leállt, mint itthon.
Már kipróbáltam három különböző típusú pendrive-val, de mindnél ugyanaz a hiba.
Próbálkoztam a BIOS-ban beállítani a pendrive emulációt is (FDD, CD-ROM, HDD), de az se működött. Próbálkoztam hardver elemek cseréjével is (memória, videokártya, stb. - persze itthon korlátozottak a lehetőségeim). de az sem használt. Próbáltam a pendrive-okat más-más fájlrendszerre formázni is NTFS/FAT32, sőt végső elkeseredésemben. még FAT16-ra is, de hasztalan.Örülnék, ha valakinek lenne valami ötlete, mert bosszant a dolog.
Végül had osszak meg azért egy kis infot (hátha valaki még nem tudja), amit a google-s kereséseim közben összeszedtem:
Minden Win7 DVD tartalmazza a Win7-nek 5 verzióját. Az, hogy melyik fog települni, egy a telepítő lemezen(pendrive-on) a "\sources" könyvtárban lévő ei.cfg fájl tertalmazza.
Nekem pl. ez van benne:[EditionID]
HomePremium
[Channel]
Retail
[VL]
0Vagyis Windows 7 Home Premium verzióm van. Ha letörlitek ezt a file-t (ei.cfg), akkor telepítésnél megkérdezi, hogy melyik változatot akarod telepíteni.
Én letöröltem a Pendrive-ról ezt a file-t és a Starter-t telepítettem.No, további jó telepítgetést mindenkinek!
-
G_P
tag
nem is rossz ötlet!
egyébként a pendrive sokkal jobb mint a cd/dvd
már azt várom mikor lesznek a zenei anyagok is pendrive-on
meg az ember már nem gépen hallgat zenét és a pendrive-ról fel lehet másolni a gépre onnan meg mp3-ra/telefonra
de ez a "win7 pendrive-ról" is tetszik!
jó cikk -
BloodyEddie
őstag
válasz
robert02@12 #46 üzenetére
Szia, igen.
-
kingabo
őstag
Ez sokkal egyszerübb.
(és ennek a fel sem kell) Csak fel kell másolni a dvd tartalmát a penre és admin jogos cmd-ben kiadni a dvd meghajtóján a következő utasítást:
boot\bootsect.exe /nt60 h:
ahol a "h" a pen. -
Prof01
veterán
Hasznos cikk, köszi!
-
Namelesske
addikt
én már csak így telepítek, nem kell amiatt aggódni, hogy elromlik a pendrive.
Kb másfélszer gyorsabban felmegy. mint dvd röl, és halkabb is
-
robert02@12
csendes tag
sziasztok pendrivre lehet op rendszert telepiteni?
-
törölt tag
"így nem kell szöszmötölni parancssorban"
azt az egy sort igenkemény bevésni parancssorba.
-
JoeYi
őstag
engem az érdekelne, hogy hogyn lehet pendrivera win7-et telepíteni, nem a -ról.
XP-nél egész könnyen meglehet csinálni, nade 7nél?
-
hejesírásó
senior tag
nagyon szépen köszönjük!
-
Zanik
addikt
Hasonló módon raktam fel Win7-et a minap notira, annyival megspékelve, hogy csak egy 1Gb-os pendrive-om volt!
-
kuzzikan
csendes tag
válasz
Peter Kiss #38 üzenetére
Jah, az egyértelmű. Pendrivenál viszont találkoztam egy olyan elkúrt jelenséggel, hogy amint aktív lett a partíció rohadtul belassult, és nagyon sokáig tartott a telepítés
bár mondjuk ráadásul ilyen gányolt xp telepítés megoldás volt, azt nemajánlom senkinek viszont
-
Laprasi991
aktív tag
Én egy SDHC memóriakártyáról szoktam Ubuntut telepíteni magamnak meg ismerőseimnek, sokkal gyorsabb mintha CD-ről menne. (ezek többnyire régebbi gépek) Eddig már vagy 100 telepítésen van túl, és semmi baja.
Köszönöm az írást, aki nem ismeri ezt a megoldást, annak hasznos lehet -
olbaidhun
őstag
Nagyon jó írás, mindent "kislaptop"-os kollégának ajánlom, ha már kezd elviselhetetlen lenni a régi rendszer lassúsága!
Mindig jó, ha van az embernél "alternatív" megoldás. Én az USB_MultiBoot_10 programot használtam, ezzel gyakorlatilag bármilyen oprendszert (dos, win9x, xp-vista-7 stb) rá lehet szedni, h usb-ről bebootolva induljon és telepíthető legyen, akár egy lemezes társa.. de ami még nagyon fontos szerintem, az a backup. Gondolok itt a komplett oprendszer teljes lementésére pl norton ghost-tal. Megelőzi az ember a legközelebbi több órás újratelepítgetést és 4perc alatt (ha winyón van a backup) vissza állíthat egy komplett rendszerpartíciót. Én ezt a módszert már évek óta használom, ha van rá igény dobjatok pü-t és ez lesz a legközelebbi cikkem témája.
-
LJ.
tag
Szóval hogyha a winyón létrehozok egy 4 gigás NTFS partíciót, leformázom és oda ugyanígy ahogy a cikkben le van írva átzúzom a win7 filejait, menni fog a boot és a telepítés?
Jólenne, nem akarok én többet már szarakodni a DVDkkel... bonyolult, és ez így gyorsabb meg praktikusabb...
Köszi a cikket! -
Findzs
addikt
"Copy to CD images file"
de a képen nem ez van a programba írva
csak apróság de gondoltam szólok
-
kuzzikan
csendes tag
Én pl sosem telepítettem még lemezről win7-et, külsőwinyóról szoktam, mivel gyorsabb meg nemkell írkálni.
Eddigi (bevált) módszer:
cmdben: xcopy x:\win7\*.* /e/s/f/h y:\
aztán winyón a boot könyvtárba betallóz,
bootsect /nt60 y:
kész is a bootolható eszköz
-
LJ.
tag
Hello!
Azt akarom kérdezni hogy egy USB-s külső winyóra (pl. WD Passport) is fel lehet ezt így rakni egy külön 4 gigás partícióra? Vagy az úgy nem működik akkor?
-
Hasznos kis írás!
-
Taybore
aktív tag
Már azt hittem pendrive-ról fog futni a hetes
Kár, hogy nem így lett, jól jöhetne egy Win7 Live USB!
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Peter Kiss #22 üzenetére
Ha a tiéd gyengült is, akkor sem a ReadyBoost miatt van
Lehet, hogy a marslakók lopták ki belőle az elveszett kapacitást.
Mivel másra nem volt használva, csak ez tűnik még értelmes magyarázatnak. -
Sunabouzu
csendes tag
Én a minap próbáltam ezzel a módszerrel 64 bites telepítőt készíteni, mire nemes egyszerűséggel közölte, hogy nem érvényes az iso fájl...Ennyit erről.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Peter Kiss #19 üzenetére
Az olvasás nem fogja tönkre tenni.
Tönkreteszi az olvasás is. Gondolj csak a ReadyBoostra, ami folyamatosan piszkálja az USB háttértárat. Van pendrive-pm amivel bemutathatom mennyit csökkent 1 év alatt a kapacitása.
De sok ezerszer lehetne Windowst telepíteni, mire jelentkezne valami hiba. -
mexicanraven
senior tag
Az írást eltettem könyvjelzőnek!
-
Peter Kiss
őstag
Az olvasás nem fogja tönkre tenni.
---
Akinek már van Vista-s pendrive-ja, annak elég csak a fájlokat kicserélnie. Másoláshoz nem TCMD-t meg intézőt használunk, hanem xcopy-t. -
Isee
senior tag
Jó írás, gratula
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mr.Csizmás #15 üzenetére
Az MS felirat még oké, mert volt régebben olyan hír, hogy fognak valami ilyesmi telepítőt árulni MS-ék...
-
bmwk1200s
őstag
Remek cikk, én is csak gratulálni tudok!
Azt megkérdezhetem, hogy a cikk elején lévő pendrive-on, a kék részen, hogy került oda egy alma jel?
-
boeing
őstag
Jó cikk lett
,kevesebb helyet foglal mind egy dvd a zseben.
-
Én már azelőtt is megtudtam csinálni ezt a pendrive-ot, nem kellett erre a programra várnom éveket. Már a Vistát is fellehetett penről nyomni, már akkor kellett volna ilyen eszközt közzétenni hozzá.
Egy valamit azért nem értek:
"USB háttértár segítségével egy teljes értékű Linux-ot pakoltak fel a számítógépre.. talán ez még 6.10-es verziónál volt"
Mégis minek a 6.10-es verziójánál volt ez? Jó, gondolom Ubuntu, de csak gondolom, lehet akár bármelyik másik disztró is. A Linux meg nem operációs rendszer... -
JanFe
aktív tag
Koszi az irast.
Hasznos.
-
]Phobos[
senior tag
Épp most gondolkodtam rajta, hogy kellene XP boot pen-re, mert haldoklik a rendszer vinyóm és minden índításnál sérültnek érzékeli a file rendszert ... DVD-romom meg most halt meg
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hasznos.
De ettől függetlenül, előfordulhat, hogy nem lesz jó, nekem se jött össze sehogy....
-
z0d1AK
nagyúr
Ezzel a pendrive-os dolgot én is terveztem, csak egy okért vetettem el.
A flash alapú háttértáraknak van ugye egy meghatározott élettartalma, amit az írás-olvasások száma határozza meg.
Egy telepítésnél ezeket a számokat eléggé nyomja fel, sok az adat másolás, bár ha csak telepítésre használod, és nem kell gyakran telepíteni, akkor viszont egy ideig kitarthat!
De a megvalósítás jó, és a jövőt idézi -
WiZARD
addikt
nem kell ezt ennyire túlbonyolítani.
kell egy pendrive, disk management alatt aktívvá kell tenni. és át kell rá másolni (copypaste, totalcommander...) a dvd tartalmát.
és müxik. -
Móci
addikt
Egész jó kis program ez, köszönet a cikkért!
-
Mr.Csizmás
titán
hasznos cikk
a bios illusztráción lehidaltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Lehetőség van USB kulcs-ról telepiteni a rendszert! Mégis hogyan? Itt megkapod a választ..
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest